Inlägg

Inlägg som bikerrog har skrivit i forumet
Av bikerrog

The Hallow, helt ok skräckis tyckte jag, på HBO max

Av bikerrog

God Jul alla!

Av bikerrog

Unlocked Vart riktigt bra tycker jag. Noomi rapace i huvudrollen

6min to midnight Brittisk spiontriller utspelades innan andra världskriget. Helt ok

bägge på HBO max

Av bikerrog

Tja vart lite dåligt läge när ens fasta avtal gick ut i augusti sen har det varit runt 3kr att binda ett år... Så nu är det rörligt för min del.
Men inga problem för min del att sänka inomhustemperaturen några grader och se till att elda mer i braskaminen. Handla mat på extrapriser också är ännu mer självklart dessa dagar tycker jag. Det som passar då när jag storhandlar 1ggr/vecka.

Av bikerrog

The accountant hyrde på SF-anytime. Jag tycker den var riktigt bra.

Av bikerrog

Vad är skillnaden på denna....? https://www.clasohlson.com/se/Crock-Pot-Express-5%2C7-liter%2...

och de japanska varianterna ni tipsar om i tråden?

Av bikerrog

Det största problemet är inte att något går sönder i frakten utan skador som kanske uppstått som visar sig långt senare. Det är i varje fall vad jag tycker.

Av bikerrog

Lite halvkoll!

Av bikerrog

Tyvärr skulle jag vilja säga... Beställde för några månader sen ett moderkort från Elgiganten. Det var endast originalkartongen i en låda med halv-tunn kartong utan luft omkring eller med ngt emballage i. Jag skickade det som ett klagomål till dem faktiskt. De tyckte det var bra men det skickades direkt från leverantör till kunden. De skulle däremot ta upp det med leverantören, sen om de gör det är en annan femma.
Allt fungerat som det ska hittills men jag skrev till dem att det skulle kunna uppstå problem på grund av stötar som visar sig långt senare.
Vi får väl se helt enkelt...

Av bikerrog

Inte visste jag att det finns en dejtingkanal på Sweclockers...? Jag menar titeln "Heta kontakter" ha ha ha

Av bikerrog

Tuung smartklocka!

Såg att någon tipsade om denna smartklockan i tipstråden... https://www.elgiganten.se/product/tv-ljud-smart-hem/radio-ste...

Tänk bara på att det är en rejäl pjäs... Det står att den väger 298kg i specen.

Av bikerrog
Skrivet av str8forthakill:

Du har aldrig jobbat på ett skyddsobjekt ser jag, fakta är fakta, det finns överallt, tyvärr finns det missledande information med.

Potentialutjämning har inget att göra med skyddsjord, att koppla ESD utrustning till skyddsjord är dumt, riskabelt, ger inga fördelar överhuvudtaget. Och du har flertalet länkar i den här tråden till den här faktan.

Tråkigt nog kan du hitta facebook värdig "forskning" som motsäger sig denna vetenskapligt framtagna faktan. Lika som att man köper 5G strålningsburar till routrar för att skydda barnen på skolan, eller vad var det? Stoppa kristaller i däcken så självbalanserar de, stoppa ESD utrustningen i eluttaget så leds laddningen bort. Samma nivå av 'fakta' som de andra sakerna.

Nej jag har inte jobbat på skyddsobjekt men vad har det med esd-skydd/potentialutjämning att göra är det skyddshemligheter?

För övrigt så lämnar jag denna diskussionen... Hittar inga länkar med källor till det du påstår.

mvh

Av bikerrog
Skrivet av str8forthakill:

Kan tyvärr inte dela med mig pga sekretess. Utöver att dela kunskaper från den tiden. Vad tänder diverse sprängämnen lättast? Elstötar. ESD.

Nolltolerans på brist av kunskap om ESD och hur en godkänd ESD miljö ska vara installerad, för alla anställda som vistas i sådana lokaler.

Sekretess låter som skitsnack... Om du frågar mig.

Av bikerrog
Skrivet av str8forthakill:

Kan med råge säga att det inte alltid är så. Men så fort riskerna, speciellt risk för kvalitetsbrister nämns till företagsledningar, fixas det oftast till separata och godkända system rätt fort. Du skulle bli mörkrädd om du ens visste hur många egenfixar finns i allt från starkström till ESD på företag. För att en chef nån gång i tiden skulle spara pengar.

Nä det kan jag tänka mig... Bara för att det är gjort på ett visst sätt behöver ju inte innebära att det är rätt. Men är fortfarande nyfiken på källor hur det bör vara.

Av bikerrog
Skrivet av Opatagio:

Du har en produkt på ESD-mattan som ligger på arbetsbänken. Mattan är kopplad till, låt oss säga ett "jord-stift" i vanligt vägguttag som, låt oss säga, befinner sig ca 2m från arbetsbänken. Under natten drar ett oväder in och det blir ett fint blixtnedslag tillräckligt nära för att nå lokalens elnät där det fina vägguttaget är inkopplat mot. Den kommer gå över alla ledande objekt och kablar som finns. Vad som nu hänt med din dyra produkt är att den inte går att sälja, den har kanske synbara fel, eller kanske inte.
Hade din ESD-matta varit isolerad från vägguttaget och dessutom med 2m luftspalt hade din dyra produkt sannolikt varit opåverkad av en sådan händelse.

Anekdot:
Har själv sett hur vatten på en liten bergsknalle ledde blixtnedslaget in genom en källarvägg. Nedslaget skedde i flaggstolpen men energin absorberades inte snabbt av "jord" utan det var lägre resistans via vattnet till källarväggen där den gjorde två knytnävsstora hål. Det var både imponerade och väldigt skrämmande att se.

För övrigt är skydd mot blixtnedslag en annan sak...
Jag motsätter mig inte det du säger men har du källor på att utjämningsjord och skyddsjord alltid är separata på större anläggningar?

Av bikerrog
Skrivet av str8forthakill:

Och jag har jobbat på Ericsson tidigare där alla EU el-uttag som ESD bord var inkopplade i var kopplade endast till jordskena, var en del sura personer som ville ladda mobiler, men inget hände när de kopplade i sina mobil-laddare. För det fanns inga ledare i kontakterna. Så låter mycket osannolikt att fabriken du jobbade på fuskade med ESD implementationen.

Ja implementeringen är troligtvis olika i olika företag fabriker. Där jag jobbade kunde dom mycket väl ha en jordskena men den var i så fall hopkopplad med skyddsjord. Eftersom alla instrument på provplatserna jordades vi bänkuttaget precis som bänkytan gjordes.
Det är möjligt att det av någon anledning rekommenderas nuförtiden att skyddsjord och utjämningsjord separeras?

Har du källor på det du påstår? Att det skulle vara så fel att ESD och skyddsjord är samma punkt?

Mvh

Av bikerrog
Skrivet av str8forthakill:

Du har fundamentalt missförstått ESD.

ESD-skydd handlar om att utjämna den elektriska potentialen mellan dig och saken du vidrör. ESD påsar ger en snäll utjämning av den elektriska potentialen, inte isolering från ESD.

Så anslut ESD armbandet till mattan, så har du en liten jordad miljö.

Värt att notera är att det Finns 'el-kontakt för bara jord' som används på elektronikindustrier. Dessa kopplas INTE till riktiga el-uttag, de kopplas till en en gemensam jordskena genom hela företaget! Att de kör EU plugg är för enkelhetens skull.

Detta låter ej sannolikt... Jag har jobbat på Ericsson tidigare och där var absolut alla bord kopplade till skyddsjord och som sagt så ska armbandet/fotledsbandet ha skyddsmotstånd på ca 1Mohm. För övrigt som sagt så är det potentialskillnaden som är intressant.
Har du en ESD-matta och den är kopplad till jord så kan du hantera nakna kretskort direkt på den ytan. Om du jobbar i ett datorchassi så är det bästa nog att ansluta armbandet till detta. Tänk på att anslutningen ska ge kontakt så på en plåt-ren yta.

Av bikerrog

Kimi (HBO) Tycker den var bättre än helt ok... I dessa smarta hem tider så blir den ännu bättre.

Av bikerrog

vridspoleinstrument

Av bikerrog

Fortfarande Day Z men även Titan Quest och Shadow Tactics: Blades of the Shogun.