Inlägg

Inlägg som Deathdevil har skrivit i forumet
Av Deathdevil

Ny dator, extremt långsam

Har byggt en ny dator som fungerar extremt långsamt, har installerat samtliga drivrutiner, flashat BIOS till senaste version, ominstallerat windows igen från en ny installation ifall den föregående skulle vara trasig, testat att flytta minnena + köra 1 åt gången (Båda är testade)

Med extremt långsam menas, att öppna start menyn tar 10-20 sekunder, interagera inuti BIOS tar flertalet sekunder per klick.

OS: Windows 11 (Testat samma uppsättning i windows 10 också)
Processor: AMD Ryzen 7600X
Grafikkort: N/A, använder inbyggda i processorn
Minne: Kingstone 32GB ( KF560C36BBEK2-32 )
Moderkort: ASUS TUF Gaming B650M-Plus WIFI
Disk: WD Black SN850X

Någon som har någon ide kring vad detta kan bero på?

Av Deathdevil

Kommer du någonsin in där windows laddas?

Av Deathdevil

Att ha ett inblås i toppen brukar generellt inte vara en bra ide, det är bättre att använda det som ett utblås (värme stiger).

Men fläkten för kylaren verkar OK, men de kommer låta mer så du är medveten om det.

När jag kollar på specen på chassit så ska det gå att sätta dit en extra topmonterad (ska redan finnas en) 140mm fläkt, men 120mm går också montera. Så topmonteringen borde fungera, eventuellt att du borde använda 140 mm för att få optimalt flöde

Av Deathdevil

Har du möjligen ändrat vissa inställningar för ljudet? Dessa kan ha blivit återställda efter uppdateringen

Av Deathdevil

@viceman: Jag är ledsen, tydligen har personen ändrat sig och är inte längre intresserad, anledningen till det vet jag tyvärr inte.

Av Deathdevil

Har en vän som vill köpa den av dig nu i veckan, vill du ta telefonnummer i privat meddelande eller liknande? (Om nu datorn finns kvar och är till salu).

Av Deathdevil

Se vem som har varit ansluten

jag har en Windows Server 2011 sbs (fungerar ungefär som server 2010-2012). Servern agerar även DHCP server och kontrollerar allt som sker över nätet, går det att se vem som har anslutit sig till servern?

Servern har nämligen skickat ut mail som kommer från en address som inte ligger i Sverige från serverns egen mail-adress, detta har jag för mig är ganska enkelt genomfört med att man bara väljer skicka genom annan mail-adress och anger rätt smtp/pop och sen kan man skicka ganska fritt. Stämmer detta? Och går det att blockera så att det inte går att göra?

Av Deathdevil

@El_Raspberry:

Jag känner inte till något program som kan utföra detta men servern kör windows server 2008. Jag söker ett program för att kunna kontrollera telefonerna.

Av Deathdevil

Dellösningar är också varmt välkomna, t.ex. bara att spåra mobilen och kunna spärra den m.m.

Av Deathdevil

Styra telefoner med server

Finns det någon programvara som gör att man kan ha flera telefoner knutna till en server där man bl.a. kan ändra lösenord på telefonen, låsa telefonen helt och rensa den och spåra den. Finns det en kombination av program som kan göra detta?

För att förtydliga. Servern ska alltså ha stor kontroll över telefonen. Servern är redan uppkopplad globalt och har en referensadress för att ansluta till. Servern ska kunna styra telefonen ifall den blir stulen och kunna förhindra detta på bästa möjliga sätt. Det är fler än 10 telefoner som samtidigt ska styras från servern.

Vilket operativsystem telefonen använder gör ingen större skillnad, alla förslag är välkommna. Servern använder windows server 2008 har jag för mig.

Tackar i förhand för alla svar.

Av Deathdevil

MySQL - Uppdatera flera rader

Jag försöker att uppdatera en tabell på flera rader samtidigt med ett anrop.
Tabellen som ska uppdateras heter RawStock och innehåller name och amount.
De andra 2 tabellerna som kan vara relevanta är:
Product(ProductName)
Recipie(ProductName, name, amountUsed)

Här ska amount i rawstock minskas med den mängd som passar ihop med recepie.
alltså t.ex.:
Product: Apelsin
Recipie: (Apelsin, Skal, 3), (Apelsin, kött, 4)
RawStock(Skal, 10), (Kött, 100)

Då ska det tas bort från rawstock så skal bara har 7 kvar och kött har 96 kvar.
Den sats jag skrivit nu är:

update RawStock where Name = (select name from Recipie natural join Product where productname = Apelsin) set amount = (amount - (select amount from name from recipie natural join productname ))

men detta verkar inte vara rätt

Av Deathdevil
Skrivet av ksw:

AdBlock ska kunna blockera sådana objekt utan problem, kicka på adblockerns hemsida för beskrivning och exakt tillvägagångssätt. antar att det är SVD som du vill bli av med den där förbannade huvudbannern på eller?

Det är en liknande sida ja fast med hårdkodad banner.

Av Deathdevil

Webbläsare - Blockera delar av hemsida

Jag försöker blockera en box som finns på en hemsida, det hade inte varit några problem ifall det var en css-div att radera men jag vet inte hur man gör med en "hårdkodad" ruta som är inskriven i html.

Divtagen som jag vill blockera har följande kod:

<div style="height: 540px; overflow: hidden; margin-bottom: 10px; text-align: center; display: block; background-color: rgb(0, 0, 0);"> <div style="width:980px; margin: auto;"> <div id="5560175"><noscript><a href="" target="_blank"><img src="" border="0" width="980" height="240"></a></noscript></div> <script> ADTECH.config.page = { protocol: 'http', server: 'adserver.adtech.de', network: '1568.1', siteid: '753074', params: { loc: '100' }}; ADTECH.config.placements[5560175] = { sizeid: '2649', params: { alias: '', target: '_blank' }}; ADTECH.enqueueAd(5560175); ADTECH.executeQueue(); </script> </div> </div>

Som synes så är boxen stor och extremt ivägen på hemsidan. Någon som vet hur jag kan få bort denna box (Det är inte min hemsida)?
Webbläsaren jag använder är opera och använder AdBlock.

Av Deathdevil

Ja, kanske inte det bästa att utnyttja en fast "lösenordsfras" som man har hela livet trotts att det är svårt för andra att komma över ditt finger. Men kommer de över detta en gång så lär de ju kunna göra en virtuell version av detta som de läser in som ett program bara, sen står du där utan att kunna byta ut ditt finger.

Edit:
Har en till frågeställning nu kom jag på. Tolkar alla läsare fingeravtrycket på samma sätt eller måste man uppdatera detta varje gång man byter dator ifall man använder fingeravtrycket till någon hemsida eller ett program i datorn?

Av Deathdevil

Hade tyckt att det var snyggare ifall de höll sig till ännu färre färger faktiskt, att blanda in så dassiga färger som de har valt i ett modernt OS passar inte, ifall de hade valt att färga de i kanske endast vitt/grå-vitt så hade det varit mycket snyggare

Av Deathdevil

Hade tänkt att skaffa en router då den gamla inte funkar längre.

Den ska klara av att få igenom 100/10 nätverk utan problem och ha igång mycket trafik. Det trådlösa nätverket ska bara existera, det finns inga andra krav på det. Den får gärna vara så billig som möjligt.

Är det någon som har en router att rekomendera utifrån detta?

Av Deathdevil

Det du ska ta in i beräkningen är hur viktig datan på enheten är. Är det väldigt viktig data så ska ni snarare satsa på något som är extern för byggnaden, kanske en av de säkrare moln-tjänsterna så att datan inte försvinner ifall det blir en brand eller stöld. Det går även satsa på en server med backup på extern plats men detta alternativet är kostsamt.

Är datan ganska oväsentlig så kan ni satsa på en nas, här får du nog räkna med en kostnad runt 5 000 kr.

Det är ju till ett företag och förstår inte riktigt varför er chef vill snåla med dessa resurser då arbetet blir säkrare och många gånger effektivare ifall man väljer något lite dyrare alternativ.

Av Deathdevil
Skrivet av KeVVa:

Bara kolla i http header!

Starta kommando tolken. Skriv "telnet www.sweclockers.com 80" Vänta tills du är ansluten ... Sen skriver du "HEAD / HTTP/1.0" Svaret ifrån servern borde innehålla en rad "Date". Där har du serverns datum och tid! Självklart kan du byta ut www.sweclockers.se mot en annan server.

edit: Verkade strula med telnet i windows 8! MEn det fungerar med putty!
http://lyan.no-ip.org/imghost/putty_head.png

Det går också att kolla headers direkt i Google Chrome.
http://lyan.no-ip.org/imghost/chrome_head.png

Hur gör jag det i Chrome?

Det var inget, hittade det tillslut under granska komponent

Av Deathdevil
Skrivet av vipers:

http://www.sweclockers.com/forum/17-linux-och-ovriga-operativ...
http://www.sweclockers.com/forum/22-microsoft-windows/

Detta är nätverksforumet, det du frågar efter är ingen nätverksfråga, snarare en operativsystems-fråga.

Tyckte den hörde hemma här bättre med tanke på att jag ska se tiden på en annan enhet över nätet (via certifikat eller något i stil med det).

Av Deathdevil

Se tid på webbserver

Kan man på något sätt se vilken tid en webbserver har på något sätt? Detta är i ett fall där man inte kan gå in och kolla på själva servern.