Inlägg

Inlägg som Doskii har skrivit i forumet
Av Doskii

Väldigt lite game-awards för en show som heter "Game awards". Varför är jag ens vaken... Ah just ja. Steam Deck xD
Intressant dock att det har mer eller mindre blivit E3 ersättaren.

Av Doskii
Skrivet av Swennis:

Hur hittar man 64p cq? 128 är ju bara ett jäkla kaos

Tyvärr finns den inte. Trots att Dice lovade att skifta mer åt 64 spelare. Exedus eller vad det heter är borta som vanligt. Jag kör breakthrough som är 64 spelare för att minska lagget, men skulle hellre vilja köra conquest

Av Doskii

Ugh varför kan de inte fixa CPU användningen. Det är ännu värre i den nya banan. Även 64 spelare har börjat lagga. De lovade ju att lösa problemet.

Av Doskii

Det enda jag köpte under black friday var ett spel på Steam, ca 75kr. Allt annat jag hade funderat på hade inte speciellt imponerande priser. Känns som black friday har blivit som vilken annan rea som helst.

Av Doskii

Från min uppfattning och erfarenhet: Inbyggd Chromecast finns inte. Chromecast-casting är endast av Google och finns enbart inbyggd i en fysiskt Chromecast och Android-/Google-TV. Alla andra företag (som LG's WebOS) använder egna lösningar eller t.ex. Miracast. Stödet för dessa alternativ varierar stort från app till app men i generellt är det bara Chromecast som fungerar med de flesta appar.

Anledningen till varför just Youtube fungerar så väl överallt är för att den använder YouTube-TV (namnet har ändrats men vet inte till vad) som är en webbaserad gränssnitt som används av de flesta TVs (går även att få igång på en dator med Chrome) som gör kopplingen själv mellan sig och YouTube appen i mobilen. Ett exempel på en egen lösning, men de flesta appar har inte den lyxan.

Jag skulle rekommendera starkt att skaffa en riktig Chromecast, helst den nya med Google-TV inbyggd så att du slipper din LGs fjärrkontroll och OS helt, men det är upp till dig om du vill ha det så.

Av Doskii

Förlorar de faktiskt 200 dollar på hårdvaran dock eller kunde de ha tjänat 200 dollar mer på det ifall de hade följd deras standard marginaler på hårdvara och/eller försökt täcka deras R&D? Jag misstänker mer att de säljer konsolen för (eller jämnt över) tillverkningskostnaden (som redan är lägre än liknande datorer då allting tillverkas i bulk med trevliga kontrakt).

Jag är dock inte speciellt insatt i det här men det är min första tanke.

Av Doskii

De två exempel i artikeln är exakt de två gångarna jag uppgraderade dator (aka helt ny dator), inför Battlefield 3 och V.

Av Doskii

Hemma har jag två skärmar där primära har tangentbordet tryckt emot och den andra står i vägen på musmattan i samma höjd som musen. Vill verkligen skaffa en ordentlig arm men tror jag kommer vänta tills jag köper en ny skärm (som jag har sagt i många år nu).

På kontoret har jag primär skärmen på arm, original foten gjorde att jag inte fick plats med tangentbordet ordentligt (ja, jag gillar att ha skärmen an aning närmare). De två sido-skärmarna kör däremot original foten och står på små lådor för att komma i samma höjd som primär skärmen.

Av Doskii

Jag hör inte ens skillnaden mellan låg och "mycket högt". Tror jag klarar mig utan.

Av Doskii

Finns bara ett sätt att få bort piratkopiering: Gör en tjänst som är enklare och bättre än piratkopiering, folk är villiga att betala för det. Just nu är det mycket jobbigare att streama lagligt än olagligt pga. alla miljontals olika tjänster.

Är det dessutom inte lite sjukt att dessa betalda tjänster blir konkurrerade av reklam drivna pirat sidor (som har lika bra kvalité dessutom)? Om bara de kunde göra en egen reklam driven abonnemang >_>

Av Doskii

Gissar att det kommer bli ganska lika, iaf här på SweClockers. Globalt kanske det har ökat lite för konsolerna pga större intresse i spel av "normies" under pandemin som då i generellt köper fler konsoler än datorer (antar jag).

Av Doskii

För streaming (som är vad jag gör 99% av tiden):
- Spotify

För lokalt på datorn:
- VLC

För lokalt på mobilen:
- Poweramp

Av Doskii
Skrivet av Nozomi:

Angående Spotify, vem är det som tar beslut gällande GUI för windows versionen? De har inte gjort annat än att försämra i stort sett ALLT under de senaste 3 åren.

3 åren? Mer som under hela Spotifys liv. Kom ihåg att den var väldigt robust och snabb ca 12 år sen. Nu är det buggigt, tungdriven och inte speciellt översiktligt (Hem/Sök/Bibliotek/SkapaSpellista/GilladeLåtar tar upp så mycket plats att jag knappt ens längre kan se mina spellistor).

Åtminstone har de dumpad tjatet om att koppla sitt Facebook och att dela allt man lyssnar på offentligt. Och kommer du ihåg tiden man fick bara lyssna på en låt 5 gånger och max 20 timmar om man inte hade Premium? Hade många throw-away konto på den tiden xD

Men jo, de måste verkligen ta igen Windows versionens gränssnitt men gissar att de inte bryr sig då de flesta kör på mobilen (som i övrigt inte har perfekt GUI heller).

Av Doskii

Kanske dags att gå Linux och offline-open-source programvara. Skulle inte vara illa om elever får lära sig Linux tidigt och skulle spara väldigt mycket pengar på mjukvara licensering. Däremot är det inte riktigt representativ till vad de får jobba med i arbetslivet, för det krävs antagligen Windows+Office eller i värst fall MacOS (och alltså inte chromeOS imho).

Av Doskii
Skrivet av Peglas:

[...] en annan sak är att du betalar för spelet innan du läser och "godkänner" eulan vilket betyder att den är helt verkningslös.

Det här har alltid störd mig. När jag köper en produkt, laddar ner och sen startar den är första gången man får chansen att läsa villkor. Det enda man kan göra vid det laget är att begära ångerrätt, vilket är sjukt dumt.

Det skulle vara som att köpa potatis i affären och man får inte veta om villkoret att de måste skalas förrän man har börjat laga dem hemma. Så man åker tillbaka till affären och begär pengarna tillbaka så att man kan köpa en annan potatis och hoppas på det bästa för att man föredrar oskalade potatis.

Alla villkor (EULA m.m.) borde visas tydligt av distributören (i.e. Steam, Origin, Uplay, osv) innan köpet och, medan vi ändå pratar om EULA, borde vara lättlästa, tydliga och korta.

Av Doskii

Älskade att man kunde ändra exakt allting på Atom så att det blev exakt hur man ville ha den. Spenderade fler timmar än jag borde ha gjort på det. Däremot var prestandan (speciellt på min väldigt gamla arbetsdator) problematiskt när man jobbar i lite större projekt och alla plugins var väldigt janky och ostabil. Tillslut, trots att jag var lite blandad om det innan jag testade, gick jag över till VSCode och har för att vara ärligt aldrig kollat tillbaka.

R.I.P. Atom

Av Doskii
Skrivet av Svenpa:

Fick nu svar att dom vill ha 50kr extra i MÅNADEN för att lösa detta med ipv4.

Svara på mailet med att du ska säga upp dig ifall du inte får det gratis. Bara låt lite sur. De ger dig det helt gratis då. Det är lite jobbigt att man behöver vara "den" personen för att få grundläggande funktionalitet ur sitt internet men det är så man får det gratis utan ytligare frågor osv.

Av Doskii

Kör högtalare vanligtvis men när jag pratar med vänner m.m. använder jag ett trådlöst headset så att jag kan gå rund hemma utan att behöva bryta konversationer när man ska hämta dricka osv.

Jag har då också två mikrofoner, en vid datorn och en på headsetet (som är mycket sämre). Jag klickar då bara på en macro knapp på tangentbordet för att byta mellan dem. Sen använder jag också en till macro knapp för att byta mellan headset och högtalarna.

Av Doskii
Skrivet av Krypzec:

Inleed
Hostup
Egensajt

Jag skulle tro att inleed är de billigaste om man kollar på förnyelsepriset. Annars är det väl miss hosting men det finns många alternativ.

Cloudflare som endast DNS är bra, men deras proxy suger

Kanske missar jag nånting här men är inte Hostup den billigaste i din lista med 110kr för förnyelser? Och sen Egensajt med 135kr och Inleed med 149kr.

Sen verkar inte Cloudflare stödja .se som jag förstår det som.

Av Doskii

Bra spel (dock inte lika bra som BL2 imo). Bara synd att det är på Epic. Kan iaf nämna att de har rea på Steam också, €15 för bas spelet och €39 för ultimate edition. Lätt värd det, speciellt om du har nån att spela det med (co-op i BL är roligare än solo).