Inlägg

Inlägg som Doskii har skrivit i forumet
Av Doskii

Tror jag fortfarande kör en version från ca 2011. Har bara flyttat över installationsfilen från dator till dator sen dess. Har aldrig ens tänkt på att man kanske borde uppdatera den :3

Av Doskii

Det här kommer ju uppmana YouTubers att tjata "like and subscribe" ännu mer än de redan gör. Så glad att Sponsorblock existerar som hoppar över alla såna segment.

Av Doskii

Jadu, kollar lite på mobilen medan jag äter frukost, sen datorn hela dagen på jobbet förutom lunch och sen oftast från att jag har kommit hem och lagat mat tills jag sover igen. Så typ 14-16 timmar per dag.

Ganska illa när man bryter ner det så där.

Av Doskii

Kan nästan lika väl köra en fysiskt dator med två års delbetalning. När jag jobbar hemma behöver jag rätt ofta använda fjärrstyrning (dator till dator) och det är verkligen inte att jämföra med att sitta framför den.

Av Doskii

Uhm, 227MB den här månaden än så länge

Av Doskii

Fiber modem sen med en kabel längst utsidan av byggnaden till dator rummet där det sitter en router som egentligen är gjort för att köra 4G. Där i finns datorn och servern kopplade. Resten kör på wifi:n från den routern. Väldigt basic, tänkte uppgradera nån fin dag men det fungerar för nu.

Av Doskii

Väldigt efterlängtat funktionalitet. Förstår inte varför de aldrig la till sånt innan.

Av Doskii

Brukar helt enkelt köra med vanliga plast flaskor. Bara ta spagetti så att det får nätt å jämnt plats i flaskhalsen. Sen tar jag två sånna för en portion när jag äter ensam.

Av Doskii

Eh, kommer nog fortsätta använda "Windows fotovisare" som för nån anledning fortfarande finns kvar i Windows 11 (bara man vet hur man aktiverar det).

Av Doskii

Synd att man inte kan spela på en privat server. Riktigt drygt när man är två och de andra två platserna fylls med folk som bara springer in och börjar skjuta alla direkt.

Av Doskii

100/100, jag ser ingen som helst anledning att gå snabbare även om jag använder det nästan dygnet runt.

Av Doskii

Köpte en dyr fläkt i slutet av juni, sen slutade det att vara varmt resten av sommaren såklart

Av Doskii

Är han alltså fortfarande sur över att han tillslut blev tvungen att köpa Twitter av domstolen så att han nu känner behovet av att köra ner det i backen?

Av Doskii

Ganska förvirrad (och lite besviken) hur många som hyllas detta köp. Vill ni bara ha ett mega företag likt Disney som äger hela marknaden eller?

Av Doskii

Kan de inte gå lite längre och lägga till massa fejk spelare bakom väggar och utanför synfältet för alla? Type hur Minecrafts anti-x-ray brukade fungera där de gjorde om datan som skickas till spelaren så att alla block under marken blev diamanter, luft, träd, järn, kol, osv för att maskera de riktiga mineralerna.

Av Doskii
Skrivet av Marcusk:

Om de tog betalt med ett rimligt belopp motsvarande vad de hade fått in i annonsintäkt hade jag tecknat abbonemang direkt. Finns inte en chans att de drar in 119kr/månaden bara av reklam.

Eller hur. Om man räknar med att content-creators tjänar ca $1 per 1000 views och om vi säger att youtube drar en 50-50 split (som antagligen inte stämmer, hittade inte hur mycket de tar) så motsvara ett 119kr abonnemang 5500 views per månad (extrem grov uträknad). Ingen chans att jag kollar på så många videos på en månad, inte ens på ett år (som skulle motsvara 15 videos per dag i genomsnitt).

Nu får man ju tekniskt sätt mer än bara reklam fritt med 119kr, men även om man räknar med endast reklam abonnemanget för 69kr hamnar man på ca 3195 views per månad. Sen måste man räkna moms, valuta omvandling och skatter som Google antagligen inte betalar men det går iaf inte ihop. Jag skulle vara mer okej med det om det kostade under 30kr per månad. Men sen igen jag är en som hatar återkommande betalningar och undviker dem som pesten så andra är antagligen villiga att betala mer och Google tar användning av dem. De har säkert en erfaren marketing team som listar ut vilken pris har bäst balans mellan att få in fler prenumeranter och att tjäna så mycket de kan på dem.

Av Doskii
Skrivet av General Nord:

Tänkte spela ikapp veckans utmaningar nu ikväll, men jag kommer inte in i spelet!?!

Konstigt, jag spelade från typ 21 till 23 igår och hade ingen som helst problem.

Av Doskii

Det är störande att alla operatörer ligger bakom CG-NAT nu för tiden och begär pengar om man vill ha en riktig IP. Alla försöker så hård att få IPv4 att vara längre när vi borde ha gått över till IPv6 för länge sen!

Av Doskii

Förstår verkligen inte hur deras marknadsföringsavdelning tänker kring det här. "i7" osv är ju väldigt ikoniskt och man vet direkt att det är Intel man snackar med, det går inte att förvirra med AMD som gör liknande siffror. Det har mer eller mindre blivit ett hushålsnamn. Folk säger ju inte "jag har en ryzen 7" medan man ofta hör "jag har en i7". Ingen kommer säga "jag har en intel 7" eller "jag har en core 7".

Av Doskii
Skrivet av Dunderklumpen:

Det blir ju ytterligare en säljpunkt för Nvidia.

Om man spelar mycket så får man i praktiken användning av dubbla 4090.
Ett för att rendera grafik, ett för att syssla med AI.
De som vill klämma in ett H100 i speldatorn för hyperrealistiska interaktioner kan göra det.

Åh nej det kommer då antagligen finnas en slider i menyn likt de i grafik inställningarna där man får välja hur realistiskt konversationerna ska vara baserat på sin hårdvarukapacitet