Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Doskii har skrivit i forumet
Av Doskii
Skrivet av TrueType:

Många år senare, funderar på att införskaffa mig en GOverlay Plus istället.
https://www.goverlay.com/

Du får hålla oss uppdaterad om nått sånt fungerar bra eller inte Mellanslaget på min G510 håller på att gå sönder så om jag inte kan reparera det så börjar slutet av den närma sig.

Är bara lite rädd att det blir för ljust med en sån hyfsat stor LCD. Man vill nog inte att det ska kännas bländande när man sitter i ett mörkt rum och kollar film osv.

Av Doskii

Försökte spela lite med Moonlight + Nvidia Gamestream + Xbox kontroller med fäste men det är verkligen ingen höjdare. Kul concept att spela på mobilen men känns bara inte värd det.

Av Doskii

För säkerhets anledningar känns det inte riktigt lämpligt att koppla alla mina mail (inkl. jobb IMAP) till Microsoft's moln tjänst. De borde inte få tillgång till mina andra mail. När det väl kommer till det så får jag byta till riktiga Outlook eller typ Thunderbird antar jag.

Av Doskii

Jag brukar göra sånt med virtual hosts i Apache. Låt båda domänen peka åt samma server och sen sätta upp virtual hosts på den servern som pekar vidare förfrågan beroende på vilken domän som användes.

/etc/apache2/sites-enabled/000-default.conf

<VirtualHost *:80> ServerName testforalla233344.se DocumentRoot /var/www/web </VirtualHost> <VirtualHost *:80> ServerName hej.se DocumentRoot /var/www/web/hej </VirtualHost>

Sen måste man göra samma för SSL som då också peka på dina certifikat osv om du vill använda HTTPS.

Av Doskii

Kör just nu standard bakgrundsbilden av Windows 11 i mörk läge. Tycker faktiskt om den rätt mycket.

Av Doskii

Här satt jag och hoppades att Apple skulle ta tummen ur du vet vad och faktiskt fixa så att PWA stöds mer ordentligt nån dag. Istället så slopar de det helt. Apple tog verkligen över rollen av Internet Explorer.

Av Doskii
Skrivet av Fran:

Jag är lite intresserad av att beställa från Aliexpress men jag vet inte om jag vågar. Är det någon som haft problem med varor eller leverans därifrån? Kan det tillkomma extra avgifter som man inte tänkt på?

Skrivet av Fran:

Tack så mycket för bra svar. Hur brukar du betala? Såg att klarna finns som alternativ så funderar på om det är säkrast kanske?

Jag beställer därifrån ibland, mestadels små grejer under 500kr och har aldrig haft extra kostnader eller så. Moms räknas i kassan så man behöver inte betala PostNord avgiften osv heller. Jag brukar betala med PayPal utifrån vanna mer än nånting annat, visste inte ens de hade Klarna nu för tiden. Skulle gissa att Klarna är säkrare och så slipper du sätta upp ett PayPal konto. Skulle inte rekommendera att skriva in ditt kortnummer direkt på sidan åtminstone, eller någonstans egentligen utan mellanhand som PayPal, oavsett webshop.

Av Doskii

Bahnhof, eller snarare Zitius (Telia) höjer sina avgifter hela tiden. Blir så trött på det.

För samma 100/100 abonnemang hos Bahnhof:
Dec 2021: 299kr
Feb 2022: 349kr
Feb 2023: 389kr
Juli 2023: 449kr
Feb 2024: 479kr

Det är speciellt jobbigt efter man ser vissa här med 1000/1000 för samma pris.

Av Doskii

Ja, men föredrar egentligen knapparna. Svepgester ger mer skärm utrymme och jag har vant mig så jag fortsätter nog med det.

Av Doskii

Jag gick från 600kr för Telia ADSL (10Mb/s) för 2 år sen till Bahnhof via Zitius fiber (100Mb/s) för ca 300kr/månad till nu nära 500kr/månad tack vara höjningar två gånger om året. Vart tar det slut? Kan ju knappast dra in en till fiber-nät. Att få Zitius tog redan ca 6 år att få gjort.

Kollade lite igenom mina mail, så här har det gått för mig sen jag skaffade mig Zitius med Bahnhof (100Mb/s):
Dec 2021: 299kr
Feb 2022: 349kr
Feb 2023: 389kr
Juli 2023: 449kr
Feb 2024: 479kr

Av Doskii

Blev väldigt nöjd att det kom den exakta 8TB SSD:n jag hade funderat på att köpa. Tack @inet, nu kan jag äntligen bli av med lite gammal rost!

Av Doskii

Så skönt, kan äntligen undanta SC i Dark Reader då. Bra färg val också, kontrasten ser riktigt bra ut.

Av Doskii
Skrivet av landahl:

Jag undrar om Alan wake 2 kommer till Steam om ett år.

Väntar man länge nog verkar allt komma till Steam. Som exempel: Tony Hawk's Pro Skater 1+2 var jag lite taggat på för nostalgins skull men blev väldigt besviken att den blev Epic exklusive och ingenting var känd om hur länge den skulle vara det, så tillslut gav jag upp hoppet. Men nu 3 år senare så dök den plötsligt upp i Steam från ingenstans.

Av Doskii
Skrivet av NodCommander:

Ikea verkar ha insett detta på sistone och äntligen börjat med AAA batterier, Styrbar/Rodret knapparna e.x

Jadu, visste inte RODRET fanns. Låter betydligt bättre i så fall än mina TRÅDFRI dimmers (de små med bara på/av) som de verkar ha slutat sälja nu. Dock inte lika fina för att vara ärligt.

Av Doskii
Skrivet av niclasc:

Ingen mening med uppladdningsbara i sensorer. Dom drar så lite ström så självurladdningen på laddbara batterier är högre

Kanske litegrann. Enligt Wikipedia är själv urladdningen av lithium-ion ca 2-3% per månad så det skulle fortfarande hålla sig i 2,8-4,2 år om man räknar bort förbrukningen. Har däremot haft uppladdningsbara batterier (IKEAs billiga 500mhA AAA) i mer än 5 år i fjärrkontroller utan att ladda dem och de fungerar fortfarande utan problem så jag vet inte.

Nuvarande IKEA rörelsesensorer (i min erfarenhet) håller sig i lite över ett år med batterierna från fabriken och ännu mindre med IKEA PLATTBOJ så oavsett är det en förbättring. Mina Aqara sensorer håller sig ca 2-3 år på en CR2450 (från fabriken) så där skulle det vara liknande.

Oavsett laddar jag hellre uppladdningsbara batterier än att behöva köpa nya CR2034/2450 hela tiden som jag gör nu. Sen kan man alltid göra valet att använda vanliga AA(A) istället som då kan hålla sig åtminstone 5 år innan de blir dåligt om man räknar bort förbrukningen såklart (enligt Wiki) och går att köpa överallt.

Av Doskii

Ah, där har vi anledningen varför vi var tvungna att peka ut trafikljuset m.m. i deras reCaptcha.

Av Doskii
Skrivet av Anaii:

Ikeas gamla rörelsesensor är riktigt dålig. Det är den enda Zigbee produkt som jag hittills testat som jag inte lyckas lägga till i HA och få konsekvent resultat med.

Fick ett ganska dåligt smak av att använda den sensorn. Man kan vinka till den ibland och den vägrar reagera, riktigt störande. Jag hoppas verkligen att dessa är bättre för att billigare + AAA batterier (enligt en annan kommentar) skulle göra dem till mitt första val framöver.

Av Doskii
Skrivet av infigo:

AAA, single för dörrsensorerna och 2st för rörelse sensorn, så du kan nog ersätta med ikea ladda batterier om du vill.
Kommer gissningsvis ha 8års (claimed) batteritid jämfört med förra varianten på 2 sett till nya totala batterikapaciteten

Åh äntligen! Har så länge hatat faktumet att alla kör knappcellbatterier. Tänkte t.om. lödda fast en batterihållare till mina sensorer ett par gånger. Förstår verkligen inte hur tillverkarna tänkte när de designade smart hem produkter utan stöd för uppladdningsbara AA/AAA batterier.

Av Doskii
Skrivet av SvingitGolf:

Haha. Winrar och Winzip kommer man ihåg. Trodde dessa program var utdöda och inte användes idag.

Verkligen? Jag använder Winrar nästan dagligen fortfarande. Det är ett underbart litet program och alla jag känner (som använder datorer regelbundet) använder samma. Det är också det första jag installerar när jag sätter upp Windows.

Jag kan inte tänka mig ett liv utan Winrar liksom Kul med olika perspektiv.

Av Doskii

Tror jag fortfarande kör en version från ca 2011. Har bara flyttat över installationsfilen från dator till dator sen dess. Har aldrig ens tänkt på att man kanske borde uppdatera den :3