Inlägg

Inlägg som Yatagarasu har skrivit i forumet
Av Yatagarasu

Kul läsning Björn!

Prosumer-marknaden för nätverk blir allt mer tilltalande för varje år

Skrivet av andra94:

Bra test men missar en del på stabilitet kan rekommendera att om du ska testa en acesspunkt så utför 1-3 dagars test där du skyfflar stora datamängder till en annan enhet. Finns många acesspunkter som faller på just denna punkt att den klarar att skicka bra data ca 10min sen bara totaldör den.

Inte jag som gjorde piloten, men blev lite nyfiken utifall det skulle landa accesspunkt eller liknande på det egna testbordet framöver. Har du tips på hur man skulle gå tillväga med detta?

Tänkte om det fanns något gratis och automatiserat testprogram för det du önskar, eller annan testmetodik som en vanlig dödlig har tillgång till. De flesta (inklusive mig själv) sitter inte på exempelvis videofiler som är upp emot hundra gigabyte och sedan kunskapen att skriva egna scripts för att kopiera dessa fram och tillbaka

Av Yatagarasu
Nytt bud: 700 kr + shipping
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Yatagarasu

Saknar inte hur det var förut över huvud taget.

Att kunna närsom strömma film eller musik från merparten av intresseområdena är tio gånger bättre än det gamla med att gå på bio eller hyra filmer nere hos OKQ8 (växte upp en bit utanför stan, så ingen tillgång till en "riktig" filmbutik). Jag saknar inte att behöva spola tillbaka en VHS eller försöka göra ren en DVD som två hundra personer före mig kladdat ned.

Och kostnadsmässigt är det inte så illa heller;
För kostnaden av en varsin biobiljett i månaden kan jag och sambon inte bara se en film, utan vi kan kolla på tusentals olika serier eller filmer. För kostnaden av en CD-skiva i månaden har vi inte bara 14 låtar att lyssna på, utan kan välja och vraka mellan miljoner artister och deras verk.

Nej, jag kan nog inte hålla med denna krönika alls.
Trots ökade kostnader och segmenterat utbud är det bättre än de gamla alternativen

Av Yatagarasu

Annonsen är avslutad

Av Yatagarasu

Lite köpsugen blev man ändå, skulle vara en uppgradering från den scootern jag använder idag.

Har varit lite blandade resultat att köra med standard-däck nu under vintern på isiga vägar, den där modellen ser bättre byggd ut för den typen av körning

Av Yatagarasu
Skrivet av SayZk:

Har en Xiaomi ultrawide 34". Vet inte om jag har kvar kartongen att frakta i men ska försöka kolla det imorgon.

Kan absolut vara intressant beroende på pris!

Du kan väl dra iväg ett PM till mig när du kollat upp med kartong o.s.v.

Av Yatagarasu
Skrivet av malmstone:

Kolla alienware 3423dwf som ligger här i marknaden. Jag har en likadan helt otrolig bild.

Tack för tipset!

Enda problemet är att det är endast hämtning i Götet på den annonsen, lite väl långt från Gävle att begära utkörning eller ta pendeln och hämta upp

Av Yatagarasu
Skrivet av favouredhawk:

Jag är en väldigt casual gamer och jag förstår verkligen inte vad som är den stora grejen med att till synes alla gamers ska använda mekaniska tangentbord med jättehöga tangenter. Kan någon förklara grejen med det, vad ger det för slags fördel jämfört med vanliga eller lågprofilerade tangentbord?

Jag har själv använt både mekaniska tangentbord och lågprofilerade tangentbord när jag spelar Call of Duty, och jag kan personligen inte utröna nån märkbar skillnad spelmässigt.

För egen del handlar det om taktil feedback och auditativ respons.
Detta gäller både skrivande såväl som spelande.

Använder i dagsläget aktivt två tangentbord;
Ett för skrivande (skola, jobb o.s.v.), sedan ett annat för spel.

För skrivande gillar jag lätta brytare med ett "thock"-ljud, det ger helt enkelt en behaglig upplevelse över längre period. Ljudet är dovt men tillfredsställande, samtidigt som det är mindre ansträngning att skriva, vilket är bra ur ett ergonomiskt perspektiv.

När det kommer till spel gillar jag en kraftigare taktil känsla och en mer hörbar aktivering av brytaren. Gör det mig till en bättre spelare? Kanske. Jag skulle argumentera för det, åtminstone upplever jag mig själv spela bättre när jag har ett tangentbord med tydliga klick för aktivering.

Sedan finns det tangentbord (och möss) som rent objektivt är bättre för t.ex. spelande, allt från lägre inmatningslatenser till när brytaren aktiveras och inställningar kring detta. Exempel på detta är Wooting 60HE+.

Av Yatagarasu
Skrivet av Eckelhesten:

Du har en ganska hög budget för dina minimikrav. Har du funderat på att köpa nytt?

Finns gott om 3440x1440 144hz VA skärmar för runt 4-5000 ish.

Hehe mjo har kikat på den rutten!

Men kan jag spara någon tusenlapp genom att köpa begagnat så är det välkommet, eller om jag kan hitta en IPS-skärm som annars inte skulle rymma innanför budget vid nyköp vore det toppen

// André

Av Yatagarasu

Köpes: Ultrawide spelskärm

Tjena SweClockers!

Då gör vi ett nytt försök att hitta en datorskärm då tidigare säljare inte svarar på meddelande

Kort sagt är jag på jakt efter en skärm med minst följande specs:

  • 34"

  • 100Hz

  • 3440 x 1440p

Skärmen måste kunna skickas – alternativt köras ut mot ersättning till mig i Gävle. Budget jag har att röra mig med är uppemot cirka 6 000kr.

Skicka ett PM eller tagga mig (@Yatagarasu] i kommentarfältet med vad ni har att sälja, gärna med ett prisförslag eller riktpris. Ser fram emot vad ni har att erbjuda!

Tack på förhand,
// André

Läs hela annonsen här

Av Yatagarasu

@jokanevad Om du kan tänka dig att skicka köper jag gärna Xbox-paketet

Av Yatagarasu
Skrivet av LessHack:

Skrev svaret på förra sidan

Finns också massa mer detaljerade guider på Reddit för alla sorts plattformar och vilka länder som är bäst.

Skrivet av Mono:

Man skapar ett nytt Google-konto i ett billigare land med VPN. Jag valde Ukraina men Turkiet eller Argentina är också billiga. Du behöver bara ha VPN-tjänsten igång när du skapar kontot, sen är det inget krav. Blir 28kr/mån för Premium.

Ah måste ha missat det i förbifarten av allt annat som diskuterades, tackar för svar – ska helt klart kolla in saken närmare!

Av Yatagarasu
Skrivet av LessHack:

Kör YT premium för 40 kr istället... Så länge de funkar. Så får man yt music också.

Lite nyfiken på hur du får ett sådant lågt pris?

När jag skulle till att teckna YouTube Premium nyligen var det 119kr för enskilda konton, alternativt 179kr för familjeplanen som jag slutligen landa på.

Av Yatagarasu
Nytt bud: 350 kr + frakt, @Zeuligan tack för bilderna! Synd att kitten var såpass missmatchade, fortfarande intresserad, dock kanske inte fullt ut för det ursprungliga budet (därav nytt lite lägre).
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Yatagarasu
Skrivet av BergEr:

Problemet är att du glömmer att du inte är främsta målet. Många tjänster har mycket sämre säkerhet på sin backend än mot kunderna. MFA spam attacker sker främst mot admins och liknande.
Spelar ingen roll om du har 2FA om företaget sen lagrar all data på en FTP med standard lösenord. Mycket väldigt kritisk data är fortfarande bara skyddad med lösenord.

Så här ser interna phisingtester ut ibland, dessa personer sköter din data
Och dessa attacker går ofta förbi MFA.
https://i.imgur.com/ssqFsFy.png

Jag förstår vad du menar, men samtidigt;
Om någon med intern access likt en ID-admin missköter sina säkerhetsrutiner bör det rimligen finns spärrar på plats för att det inte ska räcka med lösenordet från den individen också. Allt annat är rent krasst ett dåligt skämt ärligt talat

Som exempel den tjänsten jag vikarierade på förra sommaren;
Där krävdes det först en Bitlocker, sedan ett lösenord för kontot, sedan skulle man koppla upp sig mot en VM med lösenord och 2FA, därefter var det ännu en säkerhetspromp att ta sig förbi för att ens nå övervakningen. Från övervakningen var det fler steg ändå för att faktiskt nå något som skulle kunna anses kritiskt.

Av Yatagarasu
Skrivet av walkir:

Har du 2FA aktiverat på Sweclockers?

Använder 2FA på alla tjänster eller hemsidor som har den funktionen; antingen SMS, epost eller autentiserings-applikation (beroende på vad tjänsten/hemsidan har för alternativ).

Skrivet av BergEr:

Stulna lösenord är verkligen inte passé. Visst 2FA hjälper, men spammar du 2FA requests så brukar folk godkänna av misstag eller bara för att slippa höra ljudet.

Och sen för att inte tala om alla tjänster där 2FA saknas.

Okej jag ska försöka utveckla lite mer;
Passé kanske är att ta i, men det är inte långt ifrån vad jag menar heller.

En stor andel av hemsidor eller tjänster som bedriver seriös verksamhet använder idag 2FA eller till och med BankID — i alla fall de jag brukar. Om någon skulle komma över säg.. mitt lösenord för SweClockers, då är det inte ett problem helt enkelt. Utöver 2FA i sig erbjuder en stor andel aktörer notifikationer både som push-meddelande och e-post när inloggning sker.

Hemsidor eller tjänster som inte brukar 2FA, inloggningsvarning eller saker som BankID – det är inte något jag skulle betro med kritisk information i någon kapacitet till en början. Kort sagt om jag blir av med lösenordet för något, då finns det inte mycket att hämta i alla fall, för det krävs mer än bara lösenord för att faktiskt orsaka någon reell skada – värsta som kan ske är frustration och tillhörande irritation med att behöva återställa lösenordet på den drabbade sidan.

Sedan om jag aktivt väljer att ignorera eventuella varning om inloggningar eller bara vind för våg godkänner varenda 2FA som kommer på min telefon, då har jag bara mig själv att beskylla om jag skulle bli utsatt för intrång. Det är handhavande fel och vårdslöshet, ett självförvållat problem.

Jag förstår att alla kanske inte sätter upp 2FA annat än när det krävs, eller för den delen ens använder unika lösenord på alla hemsidor. Många har även tendens att fylla i allt för personlig information på var och varannan hemsida. Men igen vill jag påstå att det är i stora drag ett självförvållat problem, speciellt då många hemsidor/tjänster brukar vara redligt duktiga när det kommer till att tjata på sina användare om att aktivera alla säkerhetsfunktioner som erbjuds (2FA, mobiltelefon eller epost-backup mm.).

Av Yatagarasu

Spontant som redan nämnts;
Om de kan utföra dessa attacker, innebär det inte i praktiken att de redan är inne och bör kunna utföra större angrepp än att kolla vad du skriver in för lösenord?

Sedan känns det som att hela saken med stulna lösenord kan vara aningen passé, så länge 2FA finns tillgängligt räcker det inte längre med lösenord på långa vägar. Sedan är jag för dåligt insatt för att koppla dessa säkerhetsrisker med saker som Keypass, där kanske någon annan kan upplysa.

Av Yatagarasu
Skrivet av jnsson:

Jag har för mig att jag också använt Google cache funktion för att läsa saker som "inte är tillgänglig i min region" vilket har varit trevligt. Synd att den läggs ner

VPN löser den biffen

Av Yatagarasu

Antar att detta är ett sätt att få ned utgifterna, kan tänka mig att det ändå kostat en slant att indexa och cache'a i den skalan Google gör/gjort.

Och rent krasst; ligger en hemsida nere – något som sker väldigt sällan – då finns det oftast alternativ. Inte direkt som att man kommer in på banken eller andra kritiska tjänster i vilket fall utan en live-sida

Av Yatagarasu
Skrivet av Zeuligan:

yes,fixar. De låg tydligen på jobbet i sina askar, så ska älga dit och ta ett foto. Ursäkta lite långsamt svar

Lägger ett temporärt bud om 500 kr + frakt så länge iaf, slipper du alla sketans skambud