Inlägg

Inlägg som joppe_k har skrivit i forumet
Av joppe_k
Skrivet av Kissemissis:

Åh tack så mycket! Nu känner jag mig nöjd med valet av ljudkort!! Köpte det då jag läste att ASUS P9X79 LE inte hade ett särskilt bra ljudkort alltså detta: Realtek® ALC892. Xonar DX var ju inte dyrt heller! Verkar ha bra ljud osv, skönt att höra någon annan som har liknande hörlurar också Ska kolla K540 också, bästa sättet att välja hörlurar är nog att höra de i butik först, smaken är ju som baken, alla gillar olika.. och sen låter de ju olika beroende på vilken genre man lyssnar på... m50 är tydligen ganska "basig" och har rätt obehaglig diskant, mellanregister, får se.. de flesta hörlurar brukar ju bli bättre då man lyssnat in dem..

Undrar också över surround, tror inte jag ska ha större än 5.1 i mitt lilla vardagsrum på 20 kvadratmeter.. ser mycket skräck, men ljudet ska också funka till musik dvs. bra bas.

Ingen orsak.

Jag tror du kommer rätt långt med ett Xonar DX. Kortet låter enligt mig tillräckligt bra för att fokus ska flyttas till hörlurarna istället för ljudkort/DAC/förstärkare. Som du säkert vet: ingen kedja är starkare än den svagaste länken. Men den svagaste länken är normalt sett hörlurarna, så det är där man bör lägga mest krut.

På tal om det: K540 har bra ljud för sitt pris tycker jag, men de låter förhållandevis lika ATH-M50. Så pass att när jag köpte lurar till jobbet så valde jag bort ATH-M50 just för att de var för lika de lurar som jag redan hade. Jag köpte istället AKG-K550 till jobbet. Stor skillnad trots likheten i namnet. K540/M50 är som du säger lite färgade med förstärkt bas och diskant. Aningen "V-formade" i sitt ljud, men om man vill vara snäll så kan man kalla dem "spelglada". Helt neutrala referenslurar är ju inte nödvändligtvis så roliga att lyssna på. Jag tycker också att ATH-M50 (och även K540) kan ha lite obehagligt vass diskant ibland, men jag kan tänka mig att det är en smaksak och beror som du säger också på musiken du lyssnar på. Stör kanske inte om man bara lyssnar på dubstep. En nackdel med K540 är att konstruktionen är lite klen. På mitt första par gick bygeln sönder, men jag fick nya på garantin. ATH-M50 är mer robust byggd. En nackdel med ATH-M50 är att den klämmer en del på huvudet och det tycker vissa är jobbigt. K540 klämmer inte. En annan skillnad är att ATH-M50 är en sluten hörlur, medan AKG-K540 är "halvöppen". Det vill säga: den släpper in lite ljud utifrån och din omgivning kan höra vad du lyssnar på.

Men som du säger är det bästa sättet att gå och provlyssna själv. Alla ovanstående lurar låter egentligen "bra". Ett tips är att ta med egen musik som du gillar när du provlyssnar. Jag har själv aldrig fått möjligheten att lyssna på t.ex. DT770, men jag har hört så mycket gott om dem att jag ändå rekommenderar att du provar dem innan du bestämmer dig.

Lycka till på hörlursjakten. Det här är ju den roligaste biten.

Av joppe_k

Hejåhå... Inte för att vara "sån" men det här känns onödigt komplicerat. KISS-regeln gäller här.

Några synpunkter:
1. Reservoarerna ska sitta direkt före pumpen så att pumpen matas med vatten när du fyller dem. Pumpen har NOLL förmåga att suga vatten genom en icke fylld loop. Den måste kunna "dricka" direkt från reservoaren.
2. Förutom punkt 1 så är det i stort sett helt irrelevant i vilken ordning du kopplar de övriga grejjerna. Vattnet i en loop med något så när acceptabelt flöde har i stort sett samma temperatur. Förutom punkt 1 ovan så är det bäst att koppla så att slangdragningen blir så enkel och kort som möjligt för att få bästa flöde.
3. Jag skulle generellt avråda från parallellkopplingar då det är lite oklart hur flödet fördelar sig genom en sån. Möjligtvis skulle det kunna funka med en parallellkoppling för de tre grafikkorten, men jag har ingen erfarenhet av det. Pumparna definitivt i serie om du vill ha bättre tryck.
4. Mer vatten i loopen förbättrar inte kylningen. Det gör det bara trögare att uppnå "jämnvikt". Men om du vill ha tre reservoarer av rent estetiska skäl, så är det helt ok. Var dock medveten om att det finns inget att vinna på det förutom att det ser "fint ut".
5. Jag använder mig inte av såna där cylindriska reservoarer, så jag är ingen expert på dem, men det är nog inte bra att koppla återflödet till toppen på reservoaren. Du kommer att få ett litet "vattenfall" i reservoaren med tillhörande skum-bildning och porlande likt ett akvarium. Se istället till att återflödet går in i botten, eller i vilket fall som helst _under_ vattennivån i reservoaren. Man brukar "tvinga" vattnet att gå en liten omväg i reservoaren (t.ex. mha av stigarrör) så att flödet bromsas och luftbubblor ska hinna lämna flödet. Det är nämligen deras främsta syfte: att få bort luftbubblor ur loopen.

Generellt om reservoarer. De fyller egentligen bara två syften:
1. Underlätta påfyllning.
2. Underätta luftning av loopen.
Och _möjligtvis_ ett tredje syfte:
3. Se fina ut.

Det går att köra helt utan reservoar, men då är det en PITA att lufta skiten.

För att svara på en annan fråga: Jag vågar inte SVÄRA på att du kommer att få samma vätskehöjd i alla tre reservoarer. Du borde få det om de sitter direkt efter varandra och har "bra förbindelse", men det skulle nog kunna bli så att den första av reservoarerna som tar emot återflödet från loopen får högst vattennivå och därefter mindre och mindre. Speciellt om du har högt flöde i loopen.

Hm. Vid närmare eftertanke skulle det kunna vara värt att parallellkoppla just reservoarern av just den anledningen. Du får väl prova och sen avlägga rapport om hur det gick.

Någonting du också kan vilja överväga: Om du har två pumpar så skulle du kunna bygga två separata loopar: en för CPU och en för de tre GPU:erna. Då gäller det dock att placera radiatorerna så att du får mest nytta av dem. Jag skulle säga att en 360 är gott och väl nog för en "vanlig" quad core, men dra till med en 480 om du vill. Du har ju ingen brist på raddar i din loop = bra.

Lycka till med bygget i vilket fall!

Av joppe_k

Det finns en liten förstärkare på hörlursutgången på alla ljudkort, även Xonar DX. Skillnaden är att STX har en kralligare förstärkare som orkar driva fetare lurar. DT770 (80 Ohm varianten) och ATH-M50 är inte särskilt tungdrivna någon av dem så jag tror det kommer att gå bra. Jag har själv ett Xonar DX i datorn och har en AKG-K540 lur kopplat till den. K540 är förvisso mer lättdrivna, men jag måste dra ner volymen _ordentligt_ för att inte bli döv...

TL;DR Oroa dig inte så länge du bara tänker köra dessa lurar. DX kortet har tillräckligt med kräm för dem.

Av joppe_k

Oh. Vilket angenämt problem. Känns som det finns otroligt många bra spel på marknaden dessa dagar. Mitt problem är snarast att jag inte har tid att spela allt jag vill.

Några tips som ännu inte tagits upp (tror jag?):
1. Deus Ex: Human Revolution - Director's cut
Ligger klart inom kategorin story-drivna FPS. Det är en blanding av FPS, smygare, RPG och äventyr. Fokus ligger på storyn (som är "Cyberpunk Noir") snarare än gun play, men spelmekanismerna fungerar riktigt bra ändå. Galet detaljerat och djup värld att förlora sig i. Det finns datorer att hacka, personliga email att läsa och hemliga anläggningar att infiltrera. Har också kanske den bästa musiken jag någonsin hört i ett spel.
Den enda nackdelen är kanske att det inte är ett spel för otåliga och det kan vara frustrerande för "completionists" eftersom det finns så mycket att upptäcka.
2. The Witcher 2
Pretty fucking mindblowing game. Inget FPS här, men dock fantasy RPG. En av de bästa de senaste åren. Grym story (på mer än ett sätt...) med stort mått av "vuxna" element. Olinjärt spel med stort omspelningsvärde (om du har tålamod) där det finns mycket att göra och mycket att upptäcka. Är du "fantasy nut" så får du inte missa detta.
Nackdelar: återigen, inget spel du klarar av på två sittningar. Kräver tålamod att komma in i, men är då fantastiskt. Säg "hejdå" till mycket fritid framöver om du börjar med detta...
3. Fallout 3 och Fallout New Vegas
"Oblivion with guns", fast väldigt bra. RPG med FPS karaktär. Bethesda gjorde ett fantastiskt jobb med att göra Fallout 1 & 2 "modernt" och relevant. Återigen otroligt stora spel där du kan förlora dig i en stor värld med mycket att se och göra. Säg "hejdå" till övrigt socialt liv.

Jag tror det får räcka. Detta borde underhålla dig i några månader...

Av joppe_k
Skrivet av GFriberg:

Den verkar ha en inbyggd DAC, den tror jag är en nackdel för mig men är typ inte säker. Om jag köper en separat DAC senare och kopplar in, kommer DACn som redan finns i förstärkaren att påverka den andra DACn negativt?

Enda nackdelen kommer att vara att du har en DAC för mycket hemma. O2:an har två ingångar för ljud. En är hårdlödd till ODAC output om de är sammanbyggda och den andra är kopplad till "input" på framsidan. Kopplar du något till in "input" på framsidan så kopplas ODAC:en bort. Det är med andra ord valfritt om du vill använda den inbyggda DAC:en eller bara själva O2 förstärkaren.

Min personliga uppfattning är dock att ODAC:en (som man kan köpa tillsammans med O2:an) är tillräckligt bra för att fokus på ljudet helt ska flyttas till de lurar du använder. DAC blir mao. "irrelevant" efter det. Inte så att jag menar att det inte går att hitta specifika kombinationer av DAC:ar/förstärkare/hörlurar som trivs bättre tillsammans, men i dessa fall handlar det mera om "lyckade kombinationer" snarare än objektivt bättre DAC:ar.

Av joppe_k

Steam har gjort att gaming på Linux har gått från att vara "outhärdligt" till "klart uthärdligt" och bara det är en orsak att gilla Steam. Min röst är mao "Bra".

Av joppe_k
Skrivet av screaminchaos:

Springer isåfall in till Lefflers i Linköping och testar dem på måndag:)

Du vet inget om skillnaden mellan dem? Känns ju som 551 borde vara lättare att driva än 550 eftersom de är gjorda för att ha med sig och använda med mobil osv?

Har inte testat K551, men jag äger ett par K550 som jag har på jobbet. Som Wh1sp säger så ska den enda skillnaden mellan K551 och K550 vara färgen och sladden. Bägge är "lättdrivna" och funkar bra från mobila enheter. Oavsett hur K551 marknadsförs så tycker inte jag att dessa lurar passar som portabla. Bägge är hyffsat gigantiska i storlek.

Det bästa med K550 tycker jag är att det är en sluten lur som nästan låter som en öppen. De har en ljus och detaljerad karaktär vilket är trevligt om man gillar sånt. Sub-basen är också imponerande om du får bra tillslutning kring öronen. De är bekväma, men det kan vara svårt att få dem att sitta rätt på huvudet. Prova att justera positionen och trycka lite lätt på kåporna när du provlyssnar för att se om "karaktären" ändras. Om den ändras avsevärt så har du problem med passformen. Går att fixa bla. genom att böja huvudbandet en aning (har jag gjort på mina), men det får du garanterat inte göra på butiksexemplaret.

Om du verkligen vill ha något portabelt i liknande stil så kan jag istället tipsa om K545. De ska enligt utsago ha samma drivare, de har samma "look", men har en mindre öronkåpa. Antagligen så är även ljudkaraktären förändrad iom. det, men inte alltför mycket enligt vad jag läst.
Prisjakt: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2280275

Av joppe_k

Respekt att faktiskt skjuta på släppet. De flesta publishers hade bara tryckt ut spelet oavsett hur trasigt det hade varit. Scope för detta spel är ändå galet ambitiöst. Förhoppningsvis gör detta att de faktiskt kan leverera vad hype-tåget lovar.

Av joppe_k

Dat memory bandwidth...

Ser med spänning fram emot vad detta kort kan prestera i verkligheten. Kanske dags att pensionera mitt 6970 och vattenkyla den här besten?

Av joppe_k
Skrivet av huttala:

Jag har lyckats lokalisera en specifik låt och en specifik tid då "skrapet" uppstår för mig.
Det är med spotify och låten "Trumsta - Djuro Remix" och vid 4:02 i låten.

Testade samma låt i youtube och lyckas inte få fram skrapet, så det verkar ju som att det är spotify som spökar till det för mig. Men tycker fortfarande det är lustigt att jag tyckte mig höra det när jag satt och lyssnade på mina lossless FLACs också, nu kan jag dock inte återskapa felet med dem, så måste nästan ha varit jag som inbilla mig.

Ljudet uppstår iaf direkt EFTER "klapp" ljuden efter 4:00 i låten.

Fixar en spotify länk för de lata.
Trumpsta - Djuro remix

Intressant att du hittade en specifik "tid och plats" där missljudet uppträder. Det är ju inte helt osannolikt att inspelningen på Spotify har problem. Jag har t.ex. hittat vissa inspelningar av Bach på labeln BIS som var totalt trasiga... Jag kan prova med min O2/ODAC på jobbet imorgon.

Om du tycker dig höra sporadiskt sprakande och knäppande så kan det dock vara någon sorts interferens över USB porten. Faktum är att min O2/ODAC på jobbet har det problemet: speciellt när man spelar svagt så hör man ibland knäppanden och sprakande. Efter en hel del testande så har jag kommit fram till att det verkar ha att göra med nätverkstrafiken på jobbdatorn. Jag har testad O2/ODAC hemma på min laptop hemma och ljudet är perfekt. På min stationära gamingdator hemma är också ljudet perfekt. Men om jag checkar ut en stor folder ur SVN på jobbdatorn samtidigt som jag lyssnar på musik så sprakar det helt förjävligt. Jag har bytt USB port, kollat alla IRQer, men oavsett så får jag inte bukt med problemet och det uppträder enbart på jobbdatorn. Jag lägger vid det här laget helt och hållet skulden på den värdelösa HP-burken på jobbet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joppe_k
Skrivet av Victor Larsson:

Kan man köpa pbt tangenter till filco t-bord och isåfall var? Får man garanti om man beställer från keyboardCO?

Filco verkar rätt vettigt

Du kanske redan har fått svar på dina frågor, men om inte så:
Det går utmärkt att byta ut tangenterna på ett Filco mot andra. Costar stabilsatorerna är lite pilliga att hålla på med när man ska byta tangenter, men det finns guider på youtube. I stort sett alla caps för Cherry switchar går att använda på andra tangentbord som också använder Cherry switchar. Det du behöver tänka på att layouten ska vara ISO så att tangenterna (enter, shift osv.) har rätt storlek. Jag köpte helsvarta Ducky PBT caps på Inet och bytte ut ninja capsen som satt på mitt Filco. Dyrt som fasen, men det blev riktigt fint.

Av joppe_k
Skrivet av huttala:

Jaha, då har man läst halva natten igen.
Verkar som att O2 + ODAC kommer vara det som blir inköpt.

ODACen tar jag bara för att komma ifrån min uDac, efter att ha läst på om den (nu med lite mer kött på benen) så är det ju skrämmande att de kan släppa en sådan DAC/AMP. Nu tycker jag ju att det låter bra med den, men då har jag inte mycket annat att jämföra med.

Efter att ha läst på om output impedans och att man bör ligga under 2ohm för att få en korrekt och tight bas så känns det ju sådär att jag har 6ohm på min uDac.. (vet att det inte har något med DACen att göra men det var diverse andra problem med DACen också).

O2 ska ha 0.54ohm, vilket bör göra lurarna ännu tightare. Sen att det är ställbar gain är ju alltid fint, så man kan finjustera förstärkaren efter lurarna man använder för tillfället (Schiit Magni verkar sakna detta).

Köpfingret kliar riktigt duktigt nu, men sen är det ju lite halvjobbigt att lägga 2400kr (inkl frakt, för visst ingår Schweiz i EU's trading så man slipper tull + mums?) på DAC/AMP när man lagt ner dryga 1300kr på hörlurarna..

Edit:
För att klargöra så finns det säkert massvis med andra amps som passar bra till mina hörlurar, men efter att ha läst på om O2 så vet jag att den förstärkaren är specad så att mina lurar drivs på rätt sätt. Finns det andra AMPs inom Sveriges gränser som driver mina 80ohm DT770 som kostar mindre så kasta länkar på mig.

Äger själv en ODAC+O2. Driver ett par AKG-K550 med dem på jobbet. Lättdrivna lurar så någon amp behövs egentligen inte. Jag upplever att det främst var ODAC:en som gav en markant förbättring i ljudkvalité. Nu har jag inte så många andra Amps/DACs att jämföra med. Främst Wolfson chippet som sitter i min Galaxys S och en iPhone 4S, med vad den nu innehåller, men de är ju inte "dåliga" inom området portabelt ljud. Min känsla är att O2:an är väldigt transparent. Om jag t.ex. kopplar in Galaxyn till O2:an och ampar den så låter det precis som direkt ur Galaxyns hörlursutgång, fast högre. Men jag märkte en tydlig skillnad (och enligt mig, förbättring) när jag istället använde ODAC:en som källa till O2:an.

Det är dock ingen större idé att bara köpa en ODAC då det är direkt olämpligt att driva lurar direkt från DAC:en. Du behöver alltså en Amp efter DAC:en i din ljudkedja och då kan det ju lika gärna vara en O2:a.

Med det sagt så måste jag erkänna att jag blev så pass impad av ODAC:en att jag senare beställde en separat ODAC med RCA utgångar som är lite lättare att integrera i en befintlig ljudanläggning.

Av joppe_k

Jag äger ett Filco Majestouch 2 TLK med Bruna switchar (har på jobbet) och ett Ducky G2 Pro TKL med Blå switchar (har hemma).

Bägge är bra tangentbord. Du bör dock betänka att de kommer helt utan krusiduller som bakgrundsbelysning eller extraknappar. Det är perfekt för mig då jag avskyr sånt, men andra gillar ju det.

Skillanderna är (som andra redan konstaterat) att Filcot använder Costar stabilisatorer på de stora knapparna (Space, Enter) medan Ducky använder Cherry stabilisatorer. Detta leder till att Space och Enter på Duckyt känns annorlunda jämfört med övriga tangenter på tangentbordet. De är lite trögare/segare. På så sätt föredrar jag Filcot. Filcot har även separata LED-indikatorer för Caps-Lock, Scroll-Lock, osv. i övre högra delen. Duckyt har indikatorerna på själva tangenterna. Om man som jag byter ut Caps:en till såna som inte går att lysa igenom, så ser man inte LED-indikatorerna på Duckyt. En fördel för Duckyt är dock att USB kabeln är löstagbar från tangentbordet.

Inget fel på Duckyt, men för samma kostnad skulle jag utan att tveka köpa ett annat Filco.

Av joppe_k
Skrivet av Nzt:

Aa jag har fått hem alla lurar nu. Herregud vad svårt det här kommer bli känner jag redan nu.
Har hunnit prova alla lurar väldigt lite än så länge men här är min direkta uppfattning.
Jag är inte den bästa på att förklara hur det låter men ska göra mitt bästa.
Allt drivs av Asus Xonar Essence STX

Akg 550: Riktigt bra och detaljerad ljud. Passar absolut mina behov. Blir riktigt grymma när jag höjer basen pytte pytte lite i EQ som finns i Xonar XT programmet

Akg Q701: Otroligt bra ljud och detaljerad ljud. Även dem här får en betydligt bättre bas när jag höjer pytte lite i EQ.

Fidelio X1: Den här kan vara vinnaren. Inga lika detaljerad/klar ljud som i AKG lurarna men ändå riktigt bra. Behöver inte ändra någonting i EQ.

ATH-A900: Vet inte riktigt vad jag känner för dem här än. Även den här låter riktigt bra. Men jag får återkomma.

Sony MDR-1R: Inget för mig känner jag än så länge. Den passar nog mera dem som är ute efter något portabelt och inte lika kraftfullt.

Sennheiser Momentum: Dem får betydligt bättre bas nu än dem fick med det integrerade ljudkortet. Nu i efterhand måste jag säga att det är sjukt bra ljud i dem här lurarna. Ljudet är förmodligen bättre än alla andra lurar jag har testat nu med Xonar ljudkortet. Tyvärr är dem alldeles för obekväma och ha på sig.
Man måste ha väldigt små öron för att dem ska passa tycker jag. Tjejen tycker dem är hur sköna som helst. Ja hon har mindre öron än mig.

Vilket angenämt besvär att ha så mycket att välja på.

Intressant att läsa vad du tyckte. Så klart svårt att formulera vad man känner inför olika lurar. Problemet med att öronen "vänjer sig" vid ett visst ljud finns också där.

Beslutet blir nog svårt då det är många bra lurar. Till slut brukar man ändå känna att det är en som gör en gladast/mest imponerad/som man saknar/ger rysningar. Då har du din lur där.

På den här nivån börjar även källan bli viktig. Skillnaden mellan bra och dåliga inspelningar börjar höras. Bra att du har ett dugligt ljudkort till dessa. Läste nyligen en tråd på head-fi där en person var jättebesviken på just Fidelo X1. Han bytte sen ljudkort och sladd (*hosthost* jaja...) och blev jättenöjd.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joppe_k
Skrivet av Nzt:

Absolut. Fast det är 25% på alla hörlurar. Kod fås via Facebook.
Är jag nöjd med lurarna så kanske jag köper från Thomann.
Även betydligt lättare och returnera till cdon än till thomann skulle jag tro om jag nu inte gillar lurarna.

Hmm..Fick tipset att prova AKG 550 några sidor bak.
Akg 701 tog jag endast för jag är väldigt nyfiken på hur dem låter. Jag kanske gillar dem ändå.

Aa lämnar tillbaka dem jag inte vill ha. Inget olagligt.
Inte så schysst kanske men jag vill prova dem så jag gör ett köp jag blir nöjd med.

Det var nog jag som snackade om K550. K550 är min "jobblur", men jag är ute och funderar på om jag skulle köpa någon annan lur som jag kan ha hemma när jag lyssnar. Skulle funka med en öppen design då. Av de ovanstående så är jag bara bekant med AKG:erna. Jag ser fram emot en rapport om hur du tycker de låter jämfört varandra och jämfört med Momentum.

AKG-Q701 har jag bara provlyssnat i butik, men jag minns att jag gillade den. Q701 och K550 är förhållandevis lika i sin karaktär (ljusa och detaljerade), med Q701 som är en öppen lur är ännu ljusare och "luftigare" än K550. Känns som man köper den ena eller den andra, beroende på om man vill ha en öppen eller sluten lur, men knappast bägge. Jag tycker K550 har en bas med mycket bra kvalité. Tajt och detaljerad. Det är dock inte så mycket kvantitet jämfört med många andra lurar. Får se vad du tycker sen när du har provlyssnat dem.

Av joppe_k
Skrivet av polika:

tänkte köpa mig ett par AKG hörlurar för max 1000:-

har kollat lite på dem här.
http://www.netonnet.se/art/ljud-och-horlorar/horlurar/varumar...
http://www.netonnet.se/art/ljud-och-horlorar/horlurar/varumar...

vilka ska man ha?

ni som har provat akg lurar, sitter dem bra? klämmer dem på öronen?

Jag har ett par AKG-K540 hemma. Jag tycker de har bra ljud för sitt relativt låga pris. Bra och djup bas, men utan att vara alltför överväldigande. De är inte superneutrala i sitt ljud utan är mer V-formade (förstärkt diskant och bas). Påminner ganska mycket om ATH-M50 ljudmässigt tycker jag.

De sitter runt öronen istället för ovanpå och jag finner dem bekväma. De trycker inte och de är lätta att ha på huvudet längre stunder. Tänk dock på att de har en "halvöppen" design, vilket innebär att de släpper in och ut en del ljud. De är mao. inte så lämpliga för platser med mycket oljud eller t.ex. i ett bibliotek där andra kan bli störda. De läcker dock inte fullt så mycket som helöppna lurar, typ Grado.

Den enda egentliga nackdelen med AKG-K540 är att bygeln är av ganska klen design. Känns som den skulle kunna pajja om man hanterar dem oförsiktigt. Med andra ord, ingenting du bara slänger ner i en väska helt obekymrat. Ska du ha dem för portabelt bruk så skulle jag rekommendera lite mer robusta lurar.

Av joppe_k
Skrivet av Nzt:

Okej. Ska nog försöka hitta någonstans och prova. vilken av dem här rekommenderar du ? http://www.prisjakt.nu/search.php?r=1&s=dt990
angående dac/förstärkare. I ärlighetens namn så förstår jag inte riktigt vad skillnaden blir med en dac? Hörlursförstärkare hjälper till och driva hörlurar som är tung drivna vad jag har förstått men förstår inte vad det blir för skillnad ljudmässigt av en dac också i samband med hörlursförstärkare.

Är det den här du rekommenderar? http://www.jdslabs.com/item.php?fetchitem=48
Annars finns den här som bara är förstärkaren http://www.jdslabs.com/item.php?fetchitem=O2Full

Har även tittat på den här från netonnet som är lätt tillgänglig för mig. Kan köpa hem och prova. Inte nöjd så är det bara och lämna tillbaka.
http://www.netonnet.se/art/ljud-och-horlorar/horlurar/dac-hor...

Vad tycker ni som är mer kunniga inom ljud?

Kan tänka mig att hörlurarna passar väldigt bra till din musik. Tycker att momentum passar väldigt bra till filmer och serier.
Har inte på något sätt sagt att hörlurarna är dåliga om det är mig du menar. Bara att jag tror inte dem passar mig och jag är inte nöjd med dem. Det behöver inte alls låta dåligt och fejkat bara för att det är mycket bas tror jag. vissa låtar har helt enkelt mycket bas.
Sen vet jag inte varför du genast tror att jag är ett barn för att jag lyssnar på den musiken jag gör.

Jag skulle inte påstå att jag är "kunnig" inom ljud, men jag ska berätta om mina erfarenheter av lurarna jag har + förstärkare + DAC:
Jag har ett par AKG-K550 lurar på jobbet. Till dessa har jag en kombinerad O2+ODAC som den du länkade ovan. Utöver detta så brukar jag lyssna på min Samsung Galaxy S (orginal galaxyn) och har Supercurios Voodoo kernelmodul som är optimerad för Wolfson DAC:en som sitter i telefonen. Den telefonen har riktigt bra ljud genom hörlursutgången och rejält med kräm.

Jag har testat O2:an standalone genom att bara förstärka utsignalen från Galaxy S. Enligt mig så låter det _exakt_ som Galaxy S ur hörlursutgången, fast med skillnaden att du kan bli döv ännu snabbare om du så önskar... Jag skulle vilja påstå att O2 förstärkaren verkligen är transparent: den förstärker _exakt_ det du matar in i den och varken lägger till eller drar ifrån. AKG-K550 behöver egentligen ingen dedikerad förstärkare då de inte är särskilt tungdrivna. Med det sagt så tror jag inte heller att du får något större boost på dina Momentum med en ny hörlursförstärkare. De är ännu lättare att driva än K550.

Något som däremot gav en tydlig skillnad var när jag kopplade in ODAC:en till datorn och lyssnade genom både ODAC och O2. Jag kan inte riktigt sätta fingret på exakt vad det var som gjorde det, men minns att jag satt och lyssnade och tänkte för mig själv: "Fan, det här låter ju riktigt, riktigt bra!" Med andra ord tycker jag att ODAC:en är grym. O2:an gör sitt jobb, men skit in = skit ut. Du måste se till att du har en bra "källa". Du skulle nog få en rätt bra förbättring när det gäller "klarhet" och "detaljer" om du gick från den halvdassiga DAC:en på moderkortet till en riktig DAC som t.ex. ODAC:en. Alternativt skaffa ett vettigt ljudkort som ett Xonar Essence där det sitter en bättre DAC.

Men med det sagt så kommer vare sig en DAC eller en förstärkare att nämnvärt förändra den ljudbild som Momentum lurarna har. Gillar du inte den så är det kanske hörlurar du borde byta. Jag har som kortast lyssnat på Momentum och tyckte de lät riktigt bra, fast de är ganska "varma/mörka" lurar. Mitt problem var passformen: för små över öronen för att ha på sig längre stunder. Jag valde istället att köpa AKG-K550. Snäppet billigare än Momentum och även de slutna, fast med en ljudbild nästan som om de vore öppna. Ganska grymma faktiskt. Jag gillar dem skarpt. De är klart ljusare i sin ljudbild än Momentum och fokus är på detaljer och precision. Basen finns där, detaljerad och djup, men den har ingen "kick" eller "slam". Akustisk musik och sång låter underbart, rock lite si-så-där. Elektroniskt funkar bra tycker jag.

Om det låter intressant så rekommenderar jag att du går och provlyssnar dem. Du bör dock vara medveten om att de är knepiga i sin "passform". De är rejält stora och om de sitter dåligt på huvudet och du inte får bra tillslutning runt öronen så låter de skräp. Justing av positionen på huvudet samt ett lätt tryck på kåporna med händerna kan göra att lurarna låter helt annorlunda. Du bör mao. INTE köpa dem i blindo. Finns en risk att de inte passar ditt huvud och då blir du fett besviken.

Av joppe_k

TL;DR: Jag skulle absolut rekommendera att du försöker få lyssna på dem innan du går och drar en beställning hos Thomann eller nåt.

Långa versionen:
Har själv ett par K550 sen några månader på jobbet där jag behöver en sluten lur.

En sak att tänka på är att passformen inte är för alla. Om du har ett litet eller smalt huvud så finns det en risk att det inte sluter tätt, speciellt bakom öronen och mot käken. Resultatet blir ett tunt och artificiellt ljud. Man kan prova att trycka lätt på kåporna med händerna och se ljudbilden ändras avsevärt. Om så är fallet så är det problem med passformen. Ljudet kan även ändras om positionen ändras på huvudet: en liten vinkel på kåpan eller längre fram eller bak på huvudet kan göra stor skillnad. Fördelen med det låga trycket mot skallen är att den är skön att ha på sig till skillnad från t.ex. ATH-M50 som trycker lite väl hårt.

Det här med den trixiga passformen är antagligen orsaken till varför vissa starkt ogillar K550 och andra hyllar den. Det är en lur som kan låta riktigt bra under de bästa omständigheterna och märkligt "dåligt" om omständigheterna är dåliga. Själv har jag böjt huvudbandet på mina K550 och stoppat kuddarna med några bomullsrondeller för att få lite tajtare passform på huvudet. Innan var det meckigt att hitta "rätt position" på huvudet. Nu funkar det bra för mig.

Andra saker att tänka på: det är en lur som låter ganska "ljust" och lätt. Basen finns där och den går imponerande djupt, men det finns ingen vidare "kick/impact" i den. Inget för bassheads mao. Fokus är på detaljerat och neutralt ljud och den låter imponerande "öppen" för att vara en sluten lur.

I jämförelse med den kända och populära ATH-M50 så är K550 mer detaljerad och trots att den är "ljus" så upplever jag att är den mindre vass i diskanten. Jag misstänker att ATH-M50 lider lite av att den fetare basen dödar detaljer som K550 bevarar. M50 är lite V-formad i sitt ljud. K550 är "plattare".

Musik som jag gillar på mina K550:
* Cradle of filth, Dimmu Borgir och liknande eftersom lurarna klarar av reda ut det som på andra lurar ofta blir en "ljudgröt" som domineras av baskaggarna.
* Tron Legacy soundtrack av Daft punk. Här kommer den fina sub-basen till sin rätt.
* Moonspell. Det låter som om sångaren (Ribeiro) sjöng precis vid mitt öra. Sjukt bra detaljer i sången.

Saker jag gillar mindre bra:
* Rammstein och Oomph. Låter lite blodfattigt. Det känns som om gitarrerna inte får det rätta råa "krunchet".
* Vangelis och Jean-Michel Jarre. (Gamla inspelningar) Diskanten blir för vass ibland. De måste ha mixat sina skivor på diskantfattiga lurar.

Ok. Långt inlägg här. Hoppas det är till någon vägledning. Om du behöver en sluten lur, om passformen funkar för dig och du gillar det detaljerade och ljusa ljudet så blir du nog nöjd med K550. Annars skulle jag rekommendera att du överväger andra lurar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joppe_k

Hm. Intressant idé det där med pumplös kylning. Jag antar att de måste använda några sorts backventiler för att se till att ångan bara går en väg runt, samt att den driver det kondenserade kylmediet framför sig? Jag undrar också om inte ett sånt system skulle "gurgla" en del under drift.

Av joppe_k
Skrivet av 1675marcus:

FÖr jag söker efter ett par Gaming hörlurar som är skönaatt ha på sig en längre tid och dom ska ha stark bas. Helst sa dom funka till mycket inte bara spel men mest till spel.

Fet bas är egentligen inte bra om du vill ha övertag i FPS. Då ska du istället ha ljusa och detaljerade lurar där du kan höra även de minsta detaljerna. Såna är dock inte så "roliga".