Inlägg

Inlägg som Mithras har skrivit i forumet
Av Mithras
Skrivet av Överklockad_gasklocka:

Vad anser ni om videon som GN först gjorde, var det bra eller tycker ni det var att ta i för mycket, att det var ett försök att generera views etc?

Med tanke på att videon var ett svar på tal mot ett felaktigt påstående från LMG gällande både LMG själva och GN, där de höjer sig själva felaktigt och sänker GN felaktigt, så kan man knappast tala om att det var för mycket.

Att GN försöker generera views känns långsökt. Videon är demonetized, och på det har ju GN aldrig riktigt visat någon girighet tidigare.

Sedan är videon bra undersökande journalistik även ifall ovan inte skulle hänt. Det är helt rätt att granska stora aktörer när de begår sådana grova fel, och att gnälla på att det är en konkurrent är småaktigt. GN ska inte på något sätt vara tysta över de fel de ser hos större aktörer, konkurrent eller ej.

Av Mithras
Skrivet av SwedZi:

Så vad blir din månadslön brutto?

Väljer att plocka ut 50k i månaden och låter resten ligga i företaget.

Kommer att höja till 56K efter årsskiftet för att kunna hålla mig under statliga inkomstskattepunkten och samtidigt kunna betala för dessa jävla räntehöjningar

Av Mithras
Skrivet av zaibuf:

Skulle säga att 60k i Stockholm är jävligt bra också med tanke på att medianlönerna i de rikare kommunerna ligger runt 40 000kr/mån.

Bor väldigt många i Stockholm som arbetar som uska, inom förskola och städare etc. Tro inte att de lyfter några 60k, ändå så klarar de sig.

Beror väl helt och hållet på bakgrund samt var i sthlm man bor såklart. Sedan tänkte jag att det var underförstått att vi pratar om IT-branchen och det som är relaterat till IT, iom. att vi sitter på ett tekniskt forum. Tar man bort det så har du ju såklart rätt.

Sedan var det ett generaliserande såklart, men som någon som är uppvuxen i Malmö och flyttade till Sthlm Stad så kan jag gott intyga att 60k inte är givet till att ge så mycket i Stockholm och definitivt inte lika mycket som i Malmö

Men men, det är offTopic.

Jag har fyllt i min lön i denna tråden 2-3 gånger över min karriärs tid (8 år?), så här kommer väl senaste uppdateringen:
Egenkonsult IT, tar 1000 SEK i timmen som troligtvis behöver höjas till årsskiftet med tanke på inflationen och de ökade kostnaderna det senaste året.

Av Mithras
Skrivet av confusedcake:

Yrke: IT-säkerhet (senior inom offensive sec)
Lön: 60000
Erfarenhet: 6 år + något år som script kiddie
Ort: Malmö

Helt okej lön, visst man får bättre erbjudande nästan varje vecka(från annat håll) men trivs.

60 lökar i Malmö är ju mer än "helt OK", det är fan riktigt jävla bra.

60k i Stockholm är "helt okej" med tanke på levnadskostnaderna, men i Malmö..... Blir många falafel

Av Mithras
Skrivet av krEJZi:

Knappt värt med Prime som de är. Kollar inte på deras streaming eller så.

Kommer nog också säga upp Prime snart. Beställer aldrig något, och de serier jag tittade på är alla klara / nedlagda / kommer nästa säsong om 1-2 år.

Av Mithras

Efter att ha kollat på hela 45 minuterna kan man väl bara säga att GN har rätt i allt de säger, såhär långt. Självklart bör man låta LTT svara först, men känslan är att GN har helt prickat rätt i allt.

Av Mithras
Skrivet av Salmonboy:

Tycker oavsett vad att de flesta spel numer ser ut som Fortnite och anpassas efter små barn. Detta spel ser ut att ha en målgrupp på mellan 5-8 år med tanke på tonen i trailern, de fåniga rösterna och de gälla färgerna. Varför skulle vuxna bry sig om ett sånt här spel för det första?

För att gälla färger och fåniga röster inte är något som en vuxen bryr sig om? För att sånt inte hindrar en vuxen från att spela ett spel, ifall spelet är roligt?

Nu spelar jag inte OW2 överhuvudtaget i princip, men "ettan" kördes en hel del och visst fanns det en hel del roligt i det spelet, oavsett vilka färger och design som användes.

Av Mithras
Skrivet av mkrl:

Hos vem ligger ansvaret? Apputvecklaren eller UL?
Nu är det ju också ett ganska stort Konsultföretag som har utvecklat appen

UL.

Ansvaret ligger alltid hos den som äger produkten, spelar ingen roll vem som skapat den eller vem man anställt för att skapa den, eller vilka former den anställningen/uppdraget tagit form i.

Ansvaret är helt och hållet UL's. Sen får man titta på avtalet som UL haft med leverantören och titta ifall leverantören gjort sig skyldig till kontraktsbrott och/eller missat krav, samt ifall dessa missade krav har några ekonomiska påföljder kopplade. Det kan mycket väl bli så att det blir feta böter och/eller kompensation till UL från lev i detta fall.

Men i slutändan är det ändå ägaren (UL) som har ansvaret. Som alltid.

Av Mithras
Skrivet av Swedman18:

Släpp 5060TI med 4090 prestanda till 4070pris

Kommer väl snarare bli 5060Ti med 4070-prestanda och 4090-pris

Av Mithras

Riktlinje för pris osv? Har inga prylar att ge bort

Av Mithras
Skrivet av medbor:

Utan andra tillverkare av moderkort och grafikkort är denna standard död innan den föds

mjaaaaääeeeee,

Jag lägger gärna en extra krona och på specifikt ASUS moderkort och grafikkort för att få tillgång till detta. Kan tänka mig att många andra också gör det.

Detta blir en otrolig USP om inte andra tillverkare hänger på, snarare än tvärtom.

Av Mithras

Pedro Don Juan Castillo Pascal.

Av Mithras
Skrivet av vaegen:

Så om man kör mycket pre-fire runt hörn är man körd eller vadå😏

Min tanke också, vad händer om man råkar skjuta genom en osynlig gubbe för att det står någon bakom? Har man då "interagerat" med hallucinationen?

Av Mithras
Skrivet av str85:

Tack för många bra och informatiova svar!

Skulle kunna vara ett alternativ, men finns det ingen som säljer dessa färdiga i detta format? borde ju vara så då det verkar vara bra för många.
Föredrar att inte behöva modda så mycket säjälv då jag är ganska fåfäng och vill ha snygga maksiner utan tejp och kartong

Visste inte att dessa fanns, tack för förslaget, ska kika på det.

Ja kör redan persiner + mörkläggningsgardiner för men hjälper inte så mycket, utanför vet jag inte om jag vill låta dom hänga med tanke på hur skitiga dom skulle bli
Sen har jag också en del växter inomhus så vill kunna släppa in lite ljus till dom i vardagsrummet.

Markiser m.m. är inte möjligt då vi itne får göra modifikationer på fasaden i bostadsrättsföreningen.

Låter som att det bara är portabel AC som gäller för din del då

I min erfarenhet är det bätttre att köpa två "sämre" portabla AC'n som "bara" täcker 20 kvm och sätta dem i olika rum, än att köpa en super-duperbra som kan täcka "upp till 90kvm".

Första alternativet blir eventuellt några tusenlappar dyrare men ger hundramiljonerbiljonerstriljoner bättre effekt.

Av Mithras

Vill också slå ett slag för "passiv kylning"; underskatta inte effekten av att se till att soljuset inte kommer in i lägenheten.

En dag valde jag att låta mina mörkläggningsgardiner hänga utanför fönstret snarare än innanför, och insåg direkt vilken idiot jag varit. Så fort solstrålarna/värmen passerat fönstret är det kört.

Även när det varit som varmast, har det fungerat hur bra som helst att låta mörkläggningsgardinerna hänga utanför fönstret och helt skärma av. På det sättet behövdes minimalt arbete från den portabla AC'n för att hålla det kallt.

Markiser, som någon skrev, är fantastiskt bra.

Av Mithras

Personligen väntar jag på att "AI" ska hitta sin väg in i spel.

Tänk er att samtliga NPC's har blivit tränade till att vara specifika karaktärer i specifika världar. Inga mer förbestämda flervalsalternativ när det kommer till vad man vill säga eller skriva till en NPC; du säger/skriver det du vill och karaktären kommer att besvara det enligt sin egen personlighet och kommer dessutom komma ihåg vad du har sagt och när.

Mass Effect-serien med detta....... vad hade Liara tyckt och tänkt om mig?

Eller Half-life: Alyx 2, med VR och LLM implementerat. Kanske faktiskt ge en röst till Gordon för första gången ever.

Av Mithras

Hur ser det ut med kartong och eventuell frakt inom stockholm?

Av Mithras
Skrivet av Ozzed:

Behövs väl. De produkter som finns nu känns ju medvetet stympade och har ett för högt pris för vad man får. Sen tror jag på det här när jag ser det.

Skulle inte förvåna mig om de släpper Super-korten till samma pris som nuvarande uppsättning och sänker priset på nuvarande med 15-25% , för att kunna låtsas som att de försöker gå i rätt riktning och ge mer prestanda för samma pengar.

Allt för att ge bilden av att de jobbar för kundens bästa, när verkligheten är att de har slått i ett marknadstak där väldigt få är villiga att köpa till de priser de blåst upp.

Av Mithras

Känns som att urvalet du haft för att skapa hypotesen "ungdomar i Sverige idag använder nästan uteslutande iPhone" är alldeles för litet och kan inte på något sätt anses vara statistiskt säkerställt, eller ens representativt.

Det mest troliga är väl att du upplevde en statistisk avvikelse snarare än normalitet på den där bussen.

Skulle dock vara intressant att se vad en undersökning gjord spritt över flera högstadieskolor i Sverige skulle visa.

Av Mithras

Låter som att du behöver byta bana och hitta ett jobb som faktiskt känns givande utöver lönen.

Det finns en anledning till att vi fortfarande har folk som är sjuksköterskor, undersköterskor, lärare, etc. fastän de är gravt underbetalda och massivt överarbetade - för att de faktiskt älskar sina jobb och känner att det är givande.

Personligen jobbar som föreläsare vid sidan om vanliga jobbet för att kunna få göra något som också är jätteroligt och givande, utöver att bara dra in pengar.

Dessutom bör du fundera över ifall du behöver ta dig till psykologen innan du hamnar i en ordentlig depression.