Inlägg

Inlägg som Mithras har skrivit i forumet
Av Mithras
Skrivet av Ozzed:

Smaken är som baken. Men min rövhalva verkar ju vara i majoritet eftersom projektet gick omkull.

Jag hade inte alls varit lika avigt inställd om de inte låtit det påverka Windows till PC. Det är såklart bra med fler aktörer men straffar man ut sig genom allt för aggressiv marknadsföring får man skylla sig själv.

Baserat på den lilla market research jag tittade på när det begav sig, så var WP's största problem just apparna; folk hade kunnat tänka sig gå över ifall WP's app store hade varit lika välfyllt som Play Store eller App Store.
Eller om man vänder på steken; största anledningen till varför folk inte ville prova WP, var för att det fanns för få appar.

Windows 8 ska vi dock helst inte prata om, bara att glömma och gå vidare. Jag tillhörde dem som hoppade från Win7 till 10, W8 fick aldrig tillåtelse att röra min PC.

Allt detta är snart 10 år sedan, men vissa ärr läker aldrig.....

Av Mithras
Skrivet av Ozzed:

Det var väl Windows Phone som gjorde att Windows 8 med sitt metro var så frustrerande. De använde PC för att försöka pusha för sina telefoner så det var skönt när det försvann tycker jag. Sen verkade gränssnittet vara väldigt trångt och klaustrofobiskt och många självklara appar saknades. Så jag tror Microsoft gör bäst i att låta bli.

Nu du, nu händer det! Dagen då jag inte alls håller med dig och måste skriva att du har väldigt fel imo!

WP var, och fortfarande är, en av de bästa gränssnitt jag har använt. Jag saknar deras tiles fortfarande. Saknar den enkla logiska strukturen. Saknar "live" i tilesen. Saknar allt med det. Förutom avsaknaden av apparna såklart.

WP på Lumia 930 kommer alltid leva i mitt minne som praktexempel på waste of massive potential.

RIP <3

Av Mithras
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Det magiska ordet pengar. Det kostar att utveckla för Windows Phone, men ger lite försäljning tillbaka.
Det som får till är är en universiell platform, låt oss kalla den för Java Me.

Det var Apple som förstörde den gemensama plattformen, men förhoppningsvis kommer en tillbaka. Sedan kan man använda ramverk där man kan expotera i olika format.

No shit att det kostade, just därför jag aldrig förstod varför MS själva inte lade ner mer investeringar på att pusha utvecklingen.

Av Mithras

Jadu, Windows Phone var ju faktiskt en väldigt väldigt trevlig upplevelse på Lumia......

Fattade inte då, och fattar inte nu, varför de inte faktiskt satsade på att försöka få utvecklare att skapa appar till WP. Det enda problemet var alltid att de mest vanliga apparna inte fanns tillgängligt.

Av Mithras
Skrivet av Tigerhamster:

Jag tycker att det är lite för mycket "god tro"-tolkning för att jag vill lämna det åt sidan. Jag kommer därför - enbart för diskussionens skull - lägga fram ett motargument i "ond tro" (bad faith).

Du ser inga problem i att ett program lägger sig i hur du använder dess verktyg (nedladdning av fil), och vill gömma din tillgång till detta verktyg bakom att behöva fylla i ett enkätsvar?
Är det slutet på den här typen av implementation vi ser här, eller är det bara början på en "hal backe" (slippery slope)? Vad kommer de att lägga sig i härnäst?

Jag vet. Allting ska inte direktöversättas, och det är därför roligt när det görs.
Nej, jag tror inte att de kommer börja övervaka exakt allt du gör heller, men jag tror inte det vi ser nu är repets ände heller.

Dold text

Som en fd. UX-Designer förstår jag mycket väl värdet i att kunna fråga sina användare vad som är fel på produkten på detta sätt.

Sedan ser jag definitivt ett problem ifall enkäten skulle vara obligatoriskt istället för valfritt, självklart.

Slippery slope ser jag det dock inte som överhuvudtaget, eftersom jag som sagt själv förstår hur värdefullt det skulle vara som produktansvarig/ägare att kunna ställa dessa frågor direkt till kund. Hade själv velat göra samma med mina användare ett antal gånger.

När det kommer till övervakning kan jag säga att MS övervakning av huruvida du använder deras produkter eller inte, är den minsta av mina problem på den frågan.

ps. Kör själv Firefox sedan 13-15 år tillbaka just pga. min syn på open source, transparens och övervakning.

Av Mithras

Ser faktiskt inget fel i detta; det är bra att de försöker förstå varför deras kunder föredrar andra produkter än deras.

Av Mithras

Yum yum, bra att uppgradera från 3080Ti så länge priset håller sig någorlunda "vettig" med dagens mått mätt.

Just 20GB märker jag verkligen behövs i 1440p,för att inte tala om när jag försöker köra på TVn och dess 4K

Av Mithras
Skrivet av Zemlan:

Förvisso är det sant att jag kanske avgränsade lite väl när jag bara kikade på Sverige. Men tycker ändå att det är absurt att påstå att absolutismen är som bortblåst för att man tar betalt, det låter mer som man ogillar Musk och söker ett skäl att få en "gotcha" än något annat.

Jag menar...För att ens komma åt tjänsten från första början måste man ju ha tillgång till internet som man själv eller någon annan måste betala för. Man måste ha en enhet som kan ansluta mot internet. Som man själv eller någon måste betala för. Osv osv

Ser helt enkelt inte hur 10kr för X kan vara en fullständig showstopper för yttrandefrihet. Tycker det är en överdrift helt enkelt.

Fast det är ju en komplett paradox att absolutism kan finnas samtidigt som du lägger upp en betalvägg.....

Per definition kan du inte ha absolutism och välkomna alla, om du sätter ett krav på att du behöver kunna betala X kronor per år för att vara där. Att du anser att summan är låg är helt irrelevant.

Sedan kan man diskutera hur viktigt, om överhuvudtaget, det är att prata om absolutism när det gäller ett privat forum. Att tycka att X/Twitter på något sätt ska ha ett ansvar att välkomna alla är idiotiskt, det var det både före och efter Musks övertagande (även om Musk och amerikanska högern försökte hävda annorlunda innan köpet).

Men absolutismen är definitivt bortblåst, per definition av ordet, när du tar betalt. Det är bara rätt enligt ordets alla betydelser.

Och 10 kronor per år, som med 100% säkerhet kommer att öka med tiden, blir absolut en showstopper för yttrandefrihet, eftersom det är omöjligt att låtsas som att alla människor i världen med tillgång till internet kommer ha pengarna att betala den summan. Du kommer därmed oundvikligen tysta yttrandet av de som inte har råd. Så enkelt är det.

Sedan är inte twitter som sagt en plattform som har ett ansvar för yttrandefrihet överhuvudtaget, och det är där det blir fel från början. Twitter är en privat plattform, och måste tjäna pengar. Det är inte, har aldrig varit, och kommer aldrig vara, twitters ansvar att se till att yttrandefrihet finns. Oavsett vad Musk sa innan köpet.

Av Mithras
Skrivet av omxz24:

Låter mycket bra! Det är en pisspeng som fungerar för hela världen och motverkar extrema mängder botkonton relativt bra. Tror att dom flesta som använder X är lurkers och har därmed samma tillgänglighet som förut.

Lol om något gör detta ju bara det bättre för de med botkonton......

11 kronor om året för hög trovärdighet på dina botkonton?

Jag kan redan se hur jag kan sälja likes, kommentarer och inflytande till enorm vinst med dessa trovärdiga och "verifierade" botkonton.

Av Mithras

Står det något specifikt i hyrestavtalet gällande "plus-lägenhet" när det kommer till slitage osv?

Av Mithras
Skrivet av Zingo 83:

RTX 4080 Ti 20GB är en upgradering för dom som äger RTX 3080 10GB.
Om du äger ett RTX 3080 Ti 12GB så är detta inte upgraderingen för dig.

Vafalls?

Kan säga dig att med en 3080Ti på 12GB så är det absolut en uppgradering till 20GB; det kan både CP2077 och RE:Village intyga. Har lyckats slå i maxtaket på båda.

Av Mithras
Skrivet av Ozzed:

Varför ljuga när det ändå är en rätt bra ökning i sig själv som folk hade tyckt om? Tokigheter.

Det är ju inte lögn, om det stämmer på exakt platsen (X,Y,Z) vid spelminut HH:MM:SS, när fpsen dippar från 40 till 15 för 0.2s, och med de nya drivrutinerna håller sig kvar vid 40

data:image/jpeg;base64,/9j/4AAQSkZJRgABAQAAAQABAAD/2wCEAAkGBwgHB...

Av Mithras

Som Civ.Ing med Indek-inriktning bör du inte alls behöva omskola dig för att komma in in IT-världen om det gäller projektledning eller DevOps

Av Mithras
Skrivet av P-son78:

Och jag hänvisar fortfarande till att det inte ÄR oskäligt och alltså inte ocker då vi fortsätter betala dessa priser och uppenbarligen även är beredda att betala MER för nästa generation.

Fast ockerpriser är inte definierat på huruvida man betalar de priserna eller inte...... Hade det varit definition, hade det aldrig funnits något som heter ockerpriser, då priserna hade gått ner ifall ingen hade betalat för det.....

Samma sak gäller "oskäliga" priser.

Du har ju missförstått helt vad ockerpriser innebär och hur de uppstår, på en grundläggande nivå, om du tror att villigheten att betala för varan är på något sätt kopplat till definitionen av ockerpris.

Nvidia har utnyttjat sin position som ledande på marknaden, där de är bokstavligen talat de enda som kan leverera en viss prestanda, samt sin position inom AI som helt och hållet gör att de inte är beroende alls på försäljningen av konsument-grafikkort, till att sätta priser som inte har konkreta, affärsmässiga skäl att existera. Därmed är det oskäligt.

Att folk är villiga att betala för ockerpriser gör det inte mindre till ockerpriser, det är liksom hela poängen med ockerpriser.

Av Mithras
Skrivet av lindahlj:

Det här är ju mer pinsamt för Nividias konkurrenter än för dem själva. De dominerar de andra lagen, främst AMD, för hårt. Det som är att Manchester City skulle behöva starta matcherna med tre måls underläge.

Du menar det fotbollslag som ligger under utredning för att ha brutit mot flera olika regleringar vid bokstavligen talat hundra olika tillfällen och därmed förskaffat sig en gynnsam position med olagliga medel?

Av Mithras
Skrivet av P-son78:

Men är det verkligen ockerpriser om folk fortsätter betala dom? Det finns ju konkurenter som man kan välja om man inte vill betala priserna dom sätter.

Det är ockerpriser per definition

Av Mithras
Skrivet av Chris_Kadaver:

Unga är ju i regel mer risktaggande så det är nog en stor bidragande faktor. "Verkar något för bra för att vara sant...?" Äldre har det bättre ställt rent ekonomiskt. Dvs gjort vinster på att äga fastigheter etc. Något som knappast några unga alls har råd med. Det gör säkerligen unga mer benägna att haka på "ponzi schemes" och vara mer opportunistiska rent generellt.

När jag själv var ung tilläta man att tänka kritiskt och självständigt. Idag har du ett helt pöbelvälvde emot dig om du inte ställer dig i konsensusledet. Det fanns inte när jag var ung. Drev av de proportioner vi ser idag som människan inte är byggd för att kunna hantera. Så risken är stor att unga som gör allt för att passa in, också lätt blir nyttiga idioter utan någon integritet.

Det är väl detta som är rotorsaken; att man är mer naiv och lättlurad som ung. Har väl väldigt lite med "på nätet" att göra, och mer med generell uppskattningsförmåga att göra, som kommer med åldern.

Av Mithras
Skrivet av viko95:

För mig är det viktigaste att datorn är hyfsad framtids säker. Vill inte behöva köpa en ny dator på x antal år.

Mm ska kika runt lite. Kommer försöka pruta ner datorn till 10-12k, annars hitta delar pö om pö.

Hur ser det ut med övriga delar som existerar? Finns det något att använda sig av, eller är det blankt papper som gäller?

Av Mithras
Skrivet av Swedishchef_90:

4070 kostar 7500 :- just nu iofs... 12400f har samma spel prestanda ihop med billig ram+moderkort så är väl det 3000:- sen har du resterande för chassi och en psu...

Billigaste 4070 jag kan hitta* är via ProShop för 7 800 SEK, resterande butiker ligger långt över.
Billigaste 12400f* ligger på 1950 SEK, så att få ihop mobo + DDR för 1000 SEK som ska hålla samma kvalitet..... nä.
*Pricerunner

och en 2TB SSD som ska med.

samt en CPU-kylare.

Sedan skulle jag nog utmana idén om att 12400f är samma prestanda som en 11900KF..... 8c vs 6c, högre boost, K-version....

Nej, du kommer inte undan med samma prestanda för 12k.

inflation och svag krona har gjort ett ordentligt nummer på oss.

Av Mithras

@viko95 Ett annat sätt att göra det på, som jag gjorde i mina yngre dagar, var att köpa delarna bit för bit, t.ex. att börja med denna:

https://www.sweclockers.com/marknad/232164-4080-gigabyte-eagl...

Köpa den, sedan uppgradera MOBO+CPU+Minne när pengarna finns inne.