Inlägg

Inlägg som Mithras har skrivit i forumet
Av Mithras
Skrivet av Ozzed:

Jamen det är inget konstigt alls. Nvidia har säkert sänkt sina marginaler och går nästan med förlust för att hålla så låga priser som de ändå gör med tanke på "omständigheterna"

Nej fan. Vi behöver en motsvarighet till Elisabeth Svantesson som kan ta punggrepp på teknikjättarna och säga att nu är det nog.

Men Nvidia skulle väl då vara motsvarigheten till Axfood. Skulle inte förvåna mig

ganska OffT; men behöver man någon till att ta punggrepp på en industri då är Svantesson den sista att göra det. Kvinnan är företagarnas bästa vän. Att samla till ett litet möte och be dem snällt att kanske se över priserna lite grann ändrar inte 10-20 år av rövslickeri.

I övrigt har du självklart rätt, as per usual.

Av Mithras
Skrivet av MrByte:

4090 för 599 USD vore mer normalt!

Beror väl på vad man anser är "normalt".

Låt oss säga att inflationen om 2% per år samt en ökning av kostnader och vinstmarginal om totalt 20% behöver läggas till, då är vi uppe i 471 USD. Vi kan ge Nvidia ytterligare 6%, dvs 28 dollar, ytterligare i ren vinst per såld enhet (utöver den vinst de redan gör såklart på 471 USD), då är vi uppe i 499 USD.

Det hade varit "normalt" för min del, då det är inräknat inflation, 20% högre kostnad för omkostnader och högre vinstmarginal, och på det ytterligare 6% vinstmarginal pålagt för att, varför inte.

På något magiskt sätt är det ändå 100 dollar kvar till dagens pris.

Av Mithras

RTX 970 -> 329 USD
GTX 1070 -> 379 USD
RTX 2070 -> 529 USD
RTX 3070 -> 499 USD
RTX 4070 -> 599 USD

På 9 års tid har Nvidia lyckats dubbla MSRP, samt lyckats trycka -Ti serien från att vara releasat ett år senare som en refresh till att vara släppt samtidigt......

Well played Nvidia, Well played.

Av Mithras
Skrivet av reverend benny:

Sverige lär nog inte säga nej till detta, de flesta partier förutom V och MP och kanske PP är positiva till denna typ av kontroll.
Nu har jag bara läst tolkningar av förslaget som media och t.ex. mullvad gjort, jag vet inte inte om det är så långtgående som dessa beskriver.

Frågan är också, vem ska hantera allt detta?
GDPR aspekten.
Var ska all data lagras och vem ska hantera detta. Det är ofantliga mängder som ska övervakas och även om AI nu anses klarar detta så ska det till myndigheter som hanterar misstänkt brott.

lite offT:
"kanske PP" är väl en konstig formulering då just PP är det parti som starkast och mest garanterat skulle vara mot något som detta?

(V) skulle säkerligen kunna kompromissa, och (MP) skulle acceptera en påse potatis för att släppa kritiken.

gällande mängden av data som ska hanteras; är väl bara bra att man skapar jobbtillfällen?

Av Mithras
Skrivet av FantomenMjolk:

Jämför äpplen och päron? Forbidden West är väl inte ens tillkännagett till PC ännu?

Sorry, Frozen Wilds* tänkte jag på såklart Ingår i complete edition

Av Mithras

Kan lika gärna vänta till att den kommer på rea, då är den nog slutpatchad också

Precis som jag gjorde med Horizon, inväntade rea på paketet som inkluderade forbidden west

Av Mithras
Skrivet av Deqaz:

Tack för era svar. Eftersom jag inte hade något val och i det skedet inte visste att de skulle höja priset och lägga ut fyndvaran dagen efter accepterade jag därför att ta pengarna tillbaka.

Jag tycker helt enkelt att det sköttes väldigt dåligt med tanke på vad som hände efter, sen om det var avsiktligt att inte nämna att jag de hade mer på ingång eller om supporten var ovetande om det är en annan femma. Det var däremot en dålig erfarenhet av Webbhallen och att de inte heller har svarat på mitt mail sedan förra torsdagen.

Kanske läge att gå till ARN eller någon ombudsman för att få någon att kika på situationen, även om du inte har någon teknisk laglig stöd.

Det faktum att de inte informerat om att nya skärmar är påväg och bara lagt fram förslaget "annan skärm eller pengarna tillbaka" kan potentiellt vara förödande för WH.

Av Mithras
Skrivet av cruZZade:

I praktiken har ju varan aldrig avlämnats till dig och Webhallen har inte uppfyllt sitt åtagande enligt avtalet. Det får väl förstås att det rör sig om dröjsmål eftersom att Webhallen inte tänker avlämna varan och du har då rätt att kräva att Webhallen uppfyller sitt åtagande att leverera skärmen. Det framstår inte som att det finns något oövervinnerligt hinder mot att leverera (särskilt eftersom samma skärm är på väg in i lager) och det kan knappast i övrigt anses föranleda orimliga uppoffringar för Webhallen.

Konsumentköplagen gäller här.

Han skriver ju dock att han redan valt att få pengarna tillbaka, låter som att KKL inte kommer att rädda dig efter det.

Av Mithras
Skrivet av ResarXam:

Kan Valve räkna till 3 nu ?

Nä, heter ju väldigt tydligt "Counter Strike 2"

Av Mithras
Skrivet av Allexz:

Jag vill egentligen inte ge mig in i en känsloladdad diskussion, men jag kör ett kort inlägg och hoppas på att du inte besvarar

Det är ju bamse snällt att valve har varit snälla! Men... om de nu ska släppa ett nytt spel så kan de väl släppa ett nytt spel och inte lägga jobbet på sina spelare. Räcker att vi självscannar på willys? (OK, jag älskar att självscanna)
De har gjort samma sak med den kommande patchen till TF:2... vilket jag då tyckte var charmigt.

Ge sitt gamla spel lite kärlek och nytt liv. TF2 är dock inte deras huvudprodukt och det som kändes charmig känns plötsligt väldigt stelt.

Sen är det ju fint att de släpper sina verktyg.

Men sanningen är ju att deras verktyg alltid har varit tillgängliga under alla år. Det var först vid Source2 valve började släpa sina fötter och slutade stötta sina moddare och leveldesigners till samma nivå som de gjorde förr.

Jag fullständigt älskade, och hatade Hammer Editorn, men den har gått varm hos mig i många år. Jag var under en lång tid väldigt sugen på att börja vara kreativ i source2 men när jag till slut fick åtkomst till verktygen genom Half-Life:Alyx så hade man ju gått över till Unreal Engine för utveckling sedan länge.

Det heter Counter-Strike 2.
Det heter inte CS:GO patch 1.1

Man bör alltid ta sina produkter på allvar, och likaså sina kunder.
Jag är själv också försiktigt optimistisk till vilka fler videos som släpps.
Vem vet, de kanske bara började med att visa det absolut tråkigaste av allt det nya de ska släppa.
Vi kanske alla tappar hakan!

Hahaha, hoppas att jag inte besvarar? Varför ens skriva då?

Jag ger ett ännu kortare svar för att ge några tankar.

Ja, TF2 kan man också diskutera ganska länge. Vilket fantastiskt monster det är.

Valve har alltid "lagt jobbet på sina kunder" när det kommer till community och kartor, skins, etc. Det är deras MO och det kan man tycka är bra eller dåligt. Det kvittar ganska mycket i detta läge; Faktumet är att denna uppdatering kommer tillgängliggöra fler kartor som skapas snabbare och bättre, och därmed göra alla som klagar på att det är samma kartor hela tiden mycket gladare.

Vad det heter och vad det är, är två olika saker. Dota Reborn fanns för ett tag innan det blev dota2 igen. "CS2" är troligtvis ett övergångsnamn som kommer sluta med namnet "Counter Strike" endast (högst personlig spekulation), precis som de gjorde med Reborn, där det gick från DOTA2 -> Dota2 Reborn -> DOTA2. Här kommer det troligtvis gå från CSGO -> CS2 -> CS. Bara onödiga spekulationer som sagt, men men.

Känner personligen att Valve är en av de företag som alltid har tagit sina produkter på högsta allvar. Det är därför de alltid släpper kvalitet, även om kvantiten är låg.

Ja, jag tror absolut att de börjar med att visa "de tråkiga delarna först", det följer deras mönster ganska bra (även om jag tycker att detta är långt ifrån tråkigt). Ge mig en anti-cheat som FAKTISKT FUNGERAR SNÄLLA.

Summa Summarum är dock att det är löjligt att gnälla på att de inte släppt något nytt här; de har precis öppnat alla dörrar för att ny content ska komma i mängder.

Be happy!

Av Mithras
Skrivet av solomon:

Håller dock med honom 100%

Detta känns otroligt jävla tradigt helt ärligt. Vafan, för oss som spelat spelet i runt 20 år blir det JÄVLIGT tråkigt med samma kartor om och om igen. Ja, community släpper nya kartor som ibland kommer in i rotation men för i helvete, ska man skapa ett nytt CS (IGEN) så får man fan lägga lite energi på det och tänka om.

Förstår mig inte på alla i denna tråd som sitter och skriver "FYFAN VAD COOLT BLIR ASTAGGAD". Som sagt, detta release ser jävligt tradigt ut.

Har spelat sedan 1.0, så det är mer än 20 år. Det säger inget i mina ögon.

Och har man grundläggande förståelse för spelprogrammering så förstår man väldigt snabbt hur mycket denna "uppdatering" ger.

Denna förändring ger både Valve och communityt möjligheten att "tänka om". Det är vad som kallas för en "enabler". Här har vi startskottet för att kunna skapa nya kartor effektivt och få en större rotation. Ni som tycker att samma kartor är tråkiga bör jubla högst över denna uppdatering.

Sedan behöver man vara införstådd med att detta inte är ett "nytt" CS utan en ganska ordentlig uppdatering. CSGO 1.1 om man vill. Precis som Dota Reborn när den portades.

Det som taggar mig mest med detta är dock inte något av det som visats hittills, utan snarare vad denna uppdatering faktiskt kan ge när det gäller rank, stegen, och framför allt: STÄRKER VAC. Förhoppningsvis. Jag gissar att mer info på det kommer att komma innan sommaren.

Av Mithras
Skrivet av firstofmay:

Det spelar ju ingen roll när det handlar om samma kartor som spelats sedan millennieskiftet vilket är precis det jag tycker är tråkigt, inga smokes i världen ändrar på det.

En inte så liten del av det dom släppt nu handlar ju just om att de har skapat väsentligt mycket bättre förutsättningar för communityt att skapa nya kartor....

Det är tydligt att du bara är inställd på att gnälla snarare än att faktiskt titta på det som släppts.

Av Mithras
Skrivet av firstofmay:

Inga nya kartor, inga nya vapen... nog för att det är ganska låga krav från cs communityn men sjukt tråkigt att valve inte gör mer ändringar än tick rate och grafisk facelift men det är väl förstås det alternativet som ger mest pengar i förhållande till hur mycket utveckling som krävs.

Har du ens kollat på klippen som släppts?

De har helt ändrat hur smokes fungerar, det kommer bli en ändring som gör om i princip allt när det kommer till gameplay.

Troligtvis finns det fler ändringar som de inte har släppt något om ännu.

Av Mithras
Skrivet av Kyraal:

Fast rätt verktyg för rätt jobb är väl ändå viktigare? Man köper vanligtvis inte en 27-tummare istället för att man inte har råd med något större, utan för att 42” är på tok för stort och 27” är precis tillräckligt på ett vanligt skrivbord.

Lite som mitt svar ovan, och det är subjektivt i högsta grad. 4k i 27” känns bara meningslöst och helt onödigt att kasta bort prestanda på det viset i spel. 1440p är den optimala upplösningen. Snackar vi 32” istället blir det fort en helt annan femma.

Spot on!

Kommer själv leta efter en skärm på 27 tum som jag kan jobba med (Adobe CS; Figma etc) men också spela CSGO på

Denna låter ju lovande... väntar bara på reviews

Av Mithras
Skrivet av Eldarion:

Som sagt - förlåt. Det var inte en seriös kommentar. Anspelade mest på den senare tidens dåliga ekonomiska nyheter. Mest av allt behöver jag bara helg.

Skrivet av pine-orange:

På grund av din kommentar har vi medlemmar på Swec bestämt att du får jobba hela dagen imorgon med.

https://wompampsupport.azureedge.net/fetchimage?siteId=7575&v=2&...

Av Mithras
Skrivet av Eldarion:

”(…) men inte i Sverige”

Förlåt. Kunde inte låta bli.

hmm? Du kan köpa den via Steam i Sverige precis som det står i artikeln, du får 10% rabatt.

Vad är det jag missar här?

Av Mithras
Skrivet av Triffid:

Det finns i alla tider massor av personer som "sitter och skriker" att allt håller på att gå åt pipan dock. och eftersom ekonomin alltid gått i cykler av upp och nedgångar har dessa alltid "rätt" förr eller senare.

Jag tyckte också det kändes tveksamt med så låga räntor så länge. Är dock inte ekonom så håller mig från att säga att jag har haft rätt nu.

Du/vi kan dock fortfarande inte säga ifall något varit bättre ifall räntorna legat högre när denna följd av kriser inleddes. Det är uppenbrt att räntehöjningar slår väldigt hårt med tanke på hur låg den varit, är detta verkligen dåligt ens? finner det väldigt svårt att spå framtiden.

bostadsmarknaden i sig är ju kass men det är inte enbart låga räntornas fel. Missta inte detta för något försvar av lågräntepolitiken dock, jag bara menar att vi får vara lite ödmjuka i slutsatserna som görs.

Vi kan säga otroligt mycket baserat på det vi vet om ekonomi, och det vi vet om ekonomi när det gäller räntor och bostadsbubblor talar sitt otroligt tydliga språk om hur otroligt dumt det har skötts från Riksbank och regering. vilket är varför Sverige har fått internationell kritik för detta i 13 år.

Sen kan man såklart alltid försöka säga som du och ogiltigförklara allt med att "det går i cykler så man har alltid rätt". Då behöver man inte ens diskutera ekonomi överhuvudtaget och skita helt i att försöka göra rätt, eftersom det ändå alltid går i cykler. Då behövs inte ens denna diskussion.

Därmed stänger jag diskussionen här, då diskussionen är helt meningslös mot inställningen "vi kan aldrig veta, du kommer alltid ha rätt om du alltid gnäller pga cykler".

Tråkigt iaf för alla dem som nu får känna av smockan av högre räntor dock. Hoppas de får skilja sig och göra slut ändå.

Av Mithras
Skrivet av Triffid:

Lätt att säga det var dåligt när man stirrar på en viss konsekvens just nu, men faktum är att vi inte vet hur läget hade sett ut om man inte kickstartat ekonomin med lågränte-politiken efter 2008.

Det är också mycket möjligt att ifall covid och/eller ukraina inte inträffat hade man långsamt kunnat återgå till något högre räntor vilket varit planen.

Däremot bostadspolitiken är väl svårt att säga att någon bra plan finns eller har funnits.. inte ens ränteavdraget kunde man ta bort när chansen fanns.

AA fast nä,
det var inte bara jag som satt och skrek 2012, 2014, 2016 åt både Riksbanken och regeringen att de håller på att bädda för katastrof. Att det var en bostadsbubbla av rang på gång var inte en hemlighet, flera utländska ekonomer och tidningar har skrivit flera artiklar om detta i flera års tid också.

Detta är absolut inte ens i närheten av en "lätt att säga i efterhand"-situation. Detta är mer "självklart som fan att vi krockade när du gasar utan att titta". Sen spelar det ingen roll om du körde in i en stolpe, ett träd eller en annan bil (covid/Ukraina). Att katastrofen var påväg har varit ett faktum i flera år, även om man inte vet vad man kraschar in i.

Av Mithras
Skrivet av slipbit:

Värst blir det för de som måste sälja pga av skilsmässa och priset på villan har gått från 7 miljoner till 6 miljon. Jag har en polare vars lägenhet har gått ned från 6,5 miljoner ned till 5 miljoner. De vill göra slut, men det går inte liksom. De skulle vara skyldiga banken 500K och tappa hela kontantinsatsen.

Fyfan, hemskt för de som hamnat där.

Tyvärr är det konsekvenserna av flera års dålig politik, både från regering och Riksbank, under minst ett decennie (2010-talet)

Av Mithras
Skrivet av Donnerstal:

Jo så är det såklart.
Men det känns kanske lite dumt att köpa ett så dyrt nätagg och bara välja ett för 650W. Han kommer då bli begränsad vid framtida uppgraderingar.
Ingen skillnad i garanti ger de heller.

För- och nackdelar! Upp till TS egentligen att välja vägen framåt.

Overall är vi nog rörande överens om att vi skapade de bästa två förslagen för TS