Inlägg

Inlägg som Mithras har skrivit i forumet
Av Mithras
Skrivet av Fenrisulvfan:

Det kommer bli intressant att se om Intel kommer överge Alchemist direkt, eller fortsätta jobba på drivrutiner simultant.

Troligtvis kommer ju massor av arbete som är gjort, och kommer att göras, för Alchemist att fortsätta ligga som bas för Battlemage, så det kommer nog bli svårt för Intel att helt ge upp Alchemist helt och hållet direkt. Det är inte som att drivrutinerna kommer behöva skrivas från scratch.

Av Mithras
Skrivet av medbor:

De få gånger vi använt tv-appen för att kolla på något så känns det som att det kommer reklam var 3e minut ungefär, helt horribelt och inte alls något som går att stå ut med

Inte sugen på Premium, dels för pengarna, men att också behöva vara inloggad och godkänna allt som google vill göra med din data…

Lite kluven vad man ska göra, någon som har en bra idé till LG webos

Min lösning var/är att TV'n är kopplad till en PC med adblocker

Av Mithras
Skrivet av BergEr:

Gäller tyvärr inte bara tonåringar.

Är du under 40 och använder en Android i USA kan då få sociala problem. Dejter kommer ställas in, matchningar kommer försvinna när de upptäcker vad för telefon du har. Du utesluts ur grupper på jobbet, hobbys osv.

Det är verkligen en stor grej där. Inte lika mycket i EU men är faktiskt en sak här också.

Och vad baserar du det på?

Har själv aldrig haft det problemet varken i NY eller Miami, och aldrig hört någon av mina bekanda med Android uppleva detta.

Av Mithras
Skrivet av Swedishchef_90:

Oroa dig inte, priset kommer inte sänkas. Bara mer pengar in för elektronikfirmorna

När har någon skatt/moms sänkning gett lägre pris till kund?
Sänkt restaurang moms? Samma pris 😊

Är väl det som också är problemet med att sänka och höja skatter och moms; när de sänks händer absolut inget med priset, men när de införs så höjs priset med skatten/momsen som svepskäl.

Precis som att man hävdar att högre reallöner leder till högre inflation; men högre inflation leder aldrig till högre reallöner.

Av Mithras
Skrivet av Söderbäck:

En viktig anledning är väl att ICAs huvudverksamhet i landet - matförsäljningen knappt kan växa mer. De har väl ensamma typ halva matmarknaden. Sure. De kan säkert ta fler andelar. Men de kan inte dubbla sin marknad på matfronten riktigt ;).

Därför öppnar de bank, apotek och liknande. Grejer som passar in runt om där de kan växa på fler vertikaler istället. Och det här passar väl också in där kan man tänka sig.

Exakt så.

Tillväxt måste alltid finnas, och när företaget tagit över en hel marknad behöver den ta sig in i på andra. Corporate Capitalism 1o1.

Av Mithras

8 dagar är ju bara leveranstiden på montering och test som du säger.
Sedan tillkommer allt annat; som att de faktiskt ska få in komponenterna till just dig, och komma till din tur i prioriteringslistan.
Allt som allt är det alltså 4 veckor från det att du beställt till att den är redo att skickas.

Jag tycker att det är absolut rimligt, med tanke på att det troligtvis var ganska många som beställt och att de inte har jättemånga som sitter och bygger och testar datorer.

Av Mithras
Skrivet av Garpen0:

90% stannar kvar på sina tjänster = tycker att kollektivavtal är onödigt och vill inte strejka.
Lägg ner personangreppen, blir bara löjligt.

Men herregud; att sätta in sin egen tolkning att 90% stannar kvar på företaget = 90% tycker att kollektivavtal är onödigt är nog det dummaste jävla hoppet i logik jag sett på denna sida på flera år. Samtliga som strejkar är fortfarande "kvar på sin tjänst". Hur tänker du där egentligen?

Det var inget personangrepp; Med tanke på att Tesla faktiskt håller på med strejkbryteri och har blivit dömda för att försöka union busta finns det absolut inget som säger att de inte betalar folk för att sprida falska budskap, som ditt ovan. Vilket skulle vara en väldigt bra förklaring på hur någon kan säga att "90% stannar kvar, alltså vill 90% inte ha kollektivavtal" mitt i en brinnande strejk där väldigt många mer än 10% har anslutit sig till strejken.

Av Mithras
Skrivet av Garpen0:

Demokrati är fint men hur väl rimmar demokrati när 10% av Teslas arbetstagare vill gå med i facket men reseterande 90% vill inte?
https://carup.se/teslas-brev-till-agarna-90-har-valt-att-jobb...

Låt majoriteten bestämma och vill majoriteten inte ha ett kollektivavtal, låt så vara. If metall och övriga sympatistrejker är sjukt pinsamma.

Öh? Var läser du att 90% inte vill vara med i facket?

Det står att 90% har valt att stanna kvar på sina tjänster. Har alltså inget att göra med att 90% inte vill vara med i facket.

Snacka om att försöka förvränga verkligheten. Från att 90% inte har sagt upp sig (enligt Tesla), till "90% vill inte gå med i facket".

Är du någon troll betald av Tesla för att sprida misinformation?

Av Mithras
Skrivet av Joppis:

Hur lyckades detta gå igenom tester? Detta är ju likson själva grundstommen som fallerar.

Som att en biltillverkare skeppar en batch bilar med ratten placerad i mitten...

Detta känns som en av de sakerna som är sjukt svårt att se i kontrollerade testmiljöer och verkligen behöver testas i produktionsmiljö, med tusen olika konfigurationer, för att man ska få ett helhetsgrepp på problemet och fixa det.

Valve sade ju själva att genom att releasa det helt och hållet till allmänheten får man till snabbare och bättre feedback.

Visst kan man argumentera för att de borde kallat det "öppen beta", men argumentet är att färre människor då skulle spela det i väntan på release.

Av Mithras

Detta var det första jag lade märke till i CS2, och blev anledningen varför jag slutade spela, i väntan på en uppdatering.

Rubberbanding och lagg är det enda som kan få mig att ragea som en hormonstinn finnig 13-åring hög på koffein. Var enklare att helt enkelt pausa spelandet av CS2 och köra Phantom Liberty under tiden.

Nu får vi väl hoppa in igen och se om de har fixat problemet.

Av Mithras

Japp, jag är medlem typ överallt där jag handlar mer än en gång per år. Enklaste anledningen är just digitalt kvitto, så slipper jag tänka på skitet ifall jag behöver gå tillbaka med någon vara vilket händer från fall till fall. Saker som går sönder eller slutar fungera inom 12 månader liksom. Skapar enklare hantering, helt enkelt.

Samtliga ställen som skickar mail hamnar i skräpposten som spam.

Av Mithras
Skrivet av perost:

Twitter gick ju faktiskt till domstol när Musk försökte dra sig ur, med följden att Musk valde att slutföra köpet i utbyte mot att Twitter lade ner målet. Så oavsett vad avtalet sade verkar ju Musk som du säger själv ansett att han inte hade någon chans att vinna.

Det visste jag inte ens.

Ytterligare ett bevis att skitsnacket som kommer från sådana som @torbjorn_75 just är inget annat än skitsnack. Det fanns ingen klausul gällande bottar som bröts, det fanns ingen DD som förhindrats. Det fanns helt enkelt inget från Twitter som hade kunnat vara kontraktsbrott, och till sist handlar det helt enkelt om en man som ångrade ett impulsköp och försökte ta sig ur det.

Och det ska folk försvara. LOL.

Av Mithras
Skrivet av torbjorn_75:

Riktigt så enkelt är det inte, företagsköp är komplicerade saker, särskilt om man väljer att gå via domstol och det är skillnad på att ha rätt och att få rätt. Så vi vet inte varför Musk valde att gå vidare med köpet, men vi vet att han tvekade och att Twitter då direkt hotade med att stämma honom.

Men snälla rara. Skärp dig.

Det vi vet är att Musk är världens rikaste man som har använt sina teams med advokater förut flertalet gånger.

Det vi vet är att man inte kan "hota" världens rikaste man med domstol om man inte har rätt.

Det vi vet är att världens rikaste man, som stämt flertalet människor och företag förut, inte överhuvudtaget bryr sig om sådana "hot" om han inte vet att han kommer förlora.

Det vi vet är att om Musks advokatteam hade sett att det var 20% bottar fastän det i kontraktet stod att det inte skulle överstiga 5%, då hade dom själva dragit Twitter till domstol snarare än tvärtom för solklar kontraktsbrott. Och Nej, företagsköp är inte alls komplicerat överhuvudtaget när det gäller kontraktsbrott. Det är tvärtom otroligt enkelt, speciellt när du har råd. Detta hade varit det mest simpla fallet av kontraktsbrott någonsin.

Samma sak gäller ifall Twitter hade hindrat advokaterna från DD. Twitter hade blivit stämda på varenda krona OCH fått kontraktet annullerat ifall detta hade varit sant, med 100% säkerhet.

Dina argument är så jävla luddiga att det är tragiskt.

Först hävdar du att Twitter själva solklart bröt kontraktet genom att ha 4 gånger högre bottar än vad de själva hade skrivit in i kontraktet.

Sedan hävdar du att Twitter förhindrade Musks team med advokat att utföra sin DD, vilket i sig är olagligt och vilket Musks team själv hade kunnat stämma skiten ur Twitter för.

Till sist hävdar du helt enkelt att allt ovan är sant och vi helt enkelt inte kan veta varför Musk böjde sig ändå, trots allt detta, till att "bli hotad" till att köpa Twitter, ett avtal han själv ingick. Att använda ordet "hot" här är för övrigt osmakligt, man kan inte "hota" någon att göra rätt för sig. Som att det på något sätt överhuvudtaget skulle vara synd för honom, eller att han här har blivit orättvist behandlad.

Detta är vad som kallas att vara helt jävla partisk och totalt sakna all typ av objektivitet.

Världens rikaste man, med tillgång till världens bästa advokater, ingick ett avtal han ångrade. Säljaren sa "följ avtalet eller domstol", vilket är helt jävla rätt. Musk insåg att han inte vinner i domstol, och därmed köpte han skitet.

Därmed kan vi med 99.9999% sannolikhet utesluta helt att det fanns något kontraktsbrott gällande andel av bottar, eller att det fanns någon som helst sanning i att de blivit obstruerade i att utföra sin dd. Detta är bara ursäkter och lögner för att rädda ansiktet.

Detta är ett typfall av någon som har hamnat i kult-tankar.

Av Mithras
Skrivet av torbjorn_75:

Fast om det stod i avtalet att det ska vara max 5 procent fejkkonton men var 20 procent i verkligheten så är det ju inte rätt. Det är som att beställa en BMW och så levererar säljaren en Toyota.

Hade det stått så i avtalen hade Musk inte haft något problem att gå till domstol och vinna, för det hade varit tydlig kontraktsbrott.....

Eftersom Musk valde att inte gå till domstol så är det ganska tydligt att det inte stod så.

Det är inte svårt detta.

Av Mithras
Skrivet av torbjorn_75:

Jo, fast bara för att man skrivit ett köpeavtal betyder inte att man alltid måste fullfölja det, köpare och säljare kan komma överens om att "vi kanske ska skita i det här" om det uppstår något problem.

Vad jag förstår var det en massa fejk-konton på plattformen, men de valde ändå att hota med domstol.

I hans fall var det exakt vad det betydde. Han skrev på ett avtal, ville backa ur men hade ingen laglig bas för det. Vad är problemet egentligen? Du kan seriöst inte sitta och gnälla över att han var tvungen att fullfölja ingånget avtal precis som alla andra.

Av Mithras
Skrivet av torbjorn_75:

Ja verkligen, men vad jag förstår blev han hotad med rättegång om han inte köpte.

För att han redan hade ingått avtalet......

Av Mithras
Skrivet av ThomasLidstrom:

Behöver vi verkligen ett proprietärt operativsystem till för telefoner?
Skulle inte ett open source operativsystem vara bättre?

Android är väl tekniskt sett open source..... semi-open?

Herregud. Don't open that door.

Av Mithras
Skrivet av Söderbäck:

Jo men det gjordes vill jag minnas. Man satsade på att ha stöd för flera av de större apptillverkarna.
Det säkrade tillgång - till viss del. Facebook och sådant fanns ändå.

Värre var det väl med exempelvis bankappar, bankID, lokaltrafikappar och sådant.

MS satsade dessutom på automagiska kodöversättare så att man skulle kunna migrera appar från android enklare.
Men ja, den delen kom väl ut efter att mobilplattformen lanserats. Det kom lite sent om jag minns rätt.

Mja, jag hade varken Instagram eller Snapchat om jag kommer ihåg rätt. Var tvungen att installera tredjepartsappar för båda.

Sedan tänker jag mer på saker som att MS insisterade på att ta store-avgifter och licensavgifter precis som Google och Apple, till att det var försent. Om jag kommer ihåg rätt var det inte förrän 2014 de tog bort vissa licenser osv. Då var allt redan dött.

Av Mithras
Skrivet av Ozzed:

Smaken är som baken. Men min rövhalva verkar ju vara i majoritet eftersom projektet gick omkull.

Jag hade inte alls varit lika avigt inställd om de inte låtit det påverka Windows till PC. Det är såklart bra med fler aktörer men straffar man ut sig genom allt för aggressiv marknadsföring får man skylla sig själv.

Baserat på den lilla market research jag tittade på när det begav sig, så var WP's största problem just apparna; folk hade kunnat tänka sig gå över ifall WP's app store hade varit lika välfyllt som Play Store eller App Store.
Eller om man vänder på steken; största anledningen till varför folk inte ville prova WP, var för att det fanns för få appar.

Windows 8 ska vi dock helst inte prata om, bara att glömma och gå vidare. Jag tillhörde dem som hoppade från Win7 till 10, W8 fick aldrig tillåtelse att röra min PC.

Allt detta är snart 10 år sedan, men vissa ärr läker aldrig.....

Av Mithras
Skrivet av Ozzed:

Det var väl Windows Phone som gjorde att Windows 8 med sitt metro var så frustrerande. De använde PC för att försöka pusha för sina telefoner så det var skönt när det försvann tycker jag. Sen verkade gränssnittet vara väldigt trångt och klaustrofobiskt och många självklara appar saknades. Så jag tror Microsoft gör bäst i att låta bli.

Nu du, nu händer det! Dagen då jag inte alls håller med dig och måste skriva att du har väldigt fel imo!

WP var, och fortfarande är, en av de bästa gränssnitt jag har använt. Jag saknar deras tiles fortfarande. Saknar den enkla logiska strukturen. Saknar "live" i tilesen. Saknar allt med det. Förutom avsaknaden av apparna såklart.

WP på Lumia 930 kommer alltid leva i mitt minne som praktexempel på waste of massive potential.

RIP <3