Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Ozzed har skrivit i forumet
Av Ozzed

Bra. Ju sämre rykte Windows 11 får desto bättre.

Av Ozzed

Here we go again.

Av Ozzed

Om ändamålsglidning hade gett kännbara straff så hade förtroendet för politiker och myndigheter varit större. Men varför skulle de rösta igenin lagar som drabbar dem själva?

Av Ozzed
Skrivet av xealo:

Ja, det kan man göra i Sverige.

Det här är en av anledningarna till varför det är en bra ide att vara ansluten till facket, för de kan hjälpa dig med att driva in uteblivna löner, och med det juridiska om man trots det inte får betalt och arbetsgivaren fortsätter vägra.

Bra poäng. Många som tror att facket är onödigt, bara vill ha pengar för ingenting, eller tvingar arbetsgivaren till dyra kollektivavtal som gör att de anställda får lägre lön (för ökade intäkter går ju i första hand till de anställda eller?) ja de ser det nog som en självklarhet att lönen betalas ut oavsett vad, men så är det inte och utan facket är det svårt att reda ut det. Tekniskt är det väl möjligt att driva process själv, men med vilka pengar då om du inte fått din lön?

Av Ozzed

Intel och/eller moderkortstillverkarna verkar ju ha stressat ut produkterna utan att testa ordentligt. Skäms!

Vissr visst, "På egen risk", "inga garantier" osv men då borde de heller inte använda det i sin marknadsföring.

Fast eftersom "ingen överklockar längre" och "överklockning inte ger så mycket extra prestanda" så är det förvånande att detta ens är en nyhet.

För mig är 13% extra prestanda på vilken komponent som helst värt veckor av tweaking. Men tydligen inte andra.

Skulle ni tacka nej till 13% löneförhöjning också?

Av Ozzed
Skrivet av joakim99:

Vilka skatter tänker du på? Bolagsskatten i sverige är inte hög jämfört med övriga europa.

Den straffskatt man får betala i form av att skämmas lite när man missar övertydlig sarkasm

Jag tycker ju precis tvärt om.

Jag hatar mining och allt vad det innebär.
Jag tycker företag betalar alldeles för lite i skatt
Jag tycker det är alldeles för lätt att gömma sig bakom sitt företag. Jag hade väl hoppats att det skulle framgå genom tre yttranden som borde te sig absurda även för den mest företags- och kryptovänliga, men jag får väl dra på ännu mer nästa gång

Av Ozzed

Så tråkigt att antikryptolobbyn får hitta på Fake News hur de vill och sedan blir det publicerat överallt.

För det första höll de inte på med mining
För det andra så ska skatteverket skita i vad aktiebolag har för sig. Vet de inte vad "Limited Liability" betyder?
För det tredje så är företag så överbeskatade i det här jävla landet så att de använder mining som ett sista desperat drag för att överleva som företag är ju inte ett dugg konstigt.

Av Ozzed

Fan vad gnälliga folk är. Det är ett företags okränkbara rätt att ha full kontroll över sina kunders liv. Tycker man att sådant är obehagligt kan man ju låta bli att använda produkter från företag bara. Enkelt. Dessutom är Microsoft ett IT-företag så deras servrar kan aldrig få problem på något sätt vilket innebär att man alltid kan lita på att man kommer kunna logga in oavsett vad. Den där "there is a problem with your Microsoft-account" som dyker upp då och då är bara ett smakfullt skämt från a Microsofts sida. Har folk ingen humor?

Av Ozzed

Det är lagligt att blockera reklam. Det är lagligt för Google ett försöka blockera de som blockerar reklam också. Oavsett vad så är det inget brott som har begåtts, och då blir det ytterst en fråga om personlig moralisk kompass, vilket vi har all rätt att ha olika.

Så det här snicksnacket om ett "göra rätt för sig" är bara löst baserat på vissa personers moral, även om de försöker manipulera folk till att tro att man gör objektivt fel om man blockerar reklam.

Sen kan man hålla med eller inte hålla med, men man bör ha klart för sig hur verkligheten ser ut.

Av Ozzed
Skrivet av jonaz_81a:

Se där! Man lär sig nåt nytt varje dag.

Det är i och för sig logiskt eftersom 3800 14 15 15 finns. Snabba DDR4 minnen duger fortfarande fint även på Intel-sidan. Jag skulle inte tveka att köpa ett (potentiellt) vassare B-die kit om priset var rätt.

Priset på de hårt binnade kitten är sällan rätt, man betalar hög premium för binning i sig.

Sen skulle det ju kunna funka på två sätt.

1: Alla minneschip tillverkaren köper binnas och kategoriseras efter sin maximala prestanda och används i därtill lämpade produkter.

2: Tivverkaren binnar på ren efterfrågan, vilket i teorin innebär att kit som säljs som "F-tier" kan bli "S-tier" med lite pill.

I första fallet är det svårt med "rätt" pris om man med rätt menar billigt. Jag fick betala enligt principen "smakar det så kostar det", men tycker ändå det var värt det eftersom det fanns rätt goda marginaler att sänka viktiga timings till minsta möjliga latens, vilket var viktigt för mig då jag försöker få ut så mycket jag kan ur en döende plattform.

I det andra fallet är det mer av ett lotteri. Man kan köpa snorbilliga minnen som visar sig kunna klockas till riktiga prestandamonster.... Eller betala premium för minnen som med XMP-mått mätt har "jättebra" prestanda men i princip noll marginal för högre frekvens eller tightare timings. Det är en del av vad jag tycker är kul

Av Ozzed
Skrivet av jonaz_81a:

Jag tror inte det finns några kits bra nog för dig! Den vassaste "S8B" 3600 mt/s XMPn är väl 14-15-15? 3800 14-15-15 är väl annars på pappret det bästa som sålts men det finns ingen garanti att dessa kits skalar bra med de 1.6v+ man gärna använder med B-die.

Jo då

https://www.gskill.com/product/165/326/1620977070/F4-3600C14D...

Det är dessa jag har nu och det finns fler varianter med samma spec. Finns även kits med något högre binnad hastighet som bibehåller CL14 men ökar övriga timings något, men då DDR4 är "gammal skit" nu så har jag inte lyckats få tag på ett kit i den klassen.

Av Ozzed

DDR5 har jag ingen erfarenhet av, men för DDR4 så är det krav att det skall vara dual rank B-die med bra stock
Timings, typ 3600 flat 14 eller bättre. Jag använder inte XMP men det ger ju en fingervisning om vad minnena klarar av.

Av Ozzed

Att stänga av servrar när antalet spelare sjunker till en nivå där det är ohållbart att ha dem igång är OK tycker jag. Att däremot förhindra privata alternativ efter det liksom det som fanns för BF2142 borde vara belagt med personligt straffansvar och livstids näringsförbud för hela styrelsen för företag som gör så.

Av Ozzed
Skrivet av ROGBear:

Jag uppleverl helt klart 11an som glitchig. Det är denna sorts "buggar" som dyker upp av och till. Plötsligt försvinner reglaget för ljusstyrkan också då just 11an verkar väldigt kinkig när det gäller grafikdrivrutinen. På en maskin är systemet lite hysteriskt ibland när tre skärmar används och det verkar också lite förvirrat kring vilken skärm som är vilken.

På min egen burk håller jag mig till Windows 10 LTSC 2021 samt Debian 12 med KDE (kör Linux för allt Internet i princip). 10an hade också "glitchar" liknande 11an på den tiden jag körde Pro, d.v.s sålänge MS fortfarande funktionsuppdaterade. När detta i princip upphörde till förmån för Patch Tuesday med säkerhetspatchar/buggfixar stabiliserades det hela och LTSC rullar på fint och bra. Uppenbarligen blir Windows stabilare när det körs på en "fryst" kodbas som sedan får underhållsuppdateringar (sista stora funktionsuppdateringen för 10an var ju 2004 - sedan dess blev det enablement packages i princip) jämfört med t.ex 11an (och 10an fram tills 2004) där det ändras och ändras hela tiden. Funktioner läggs till, funktioner tas bort, buggrisken ökar.

Min egen dom över 11an är att det inte kommer i närheten av min egen maskin annat än i en VM. "Windows 11: Det perfekta operativsystemet för virtuella maskiner med snapshots!"

Annars föredrar jag Linux med KDE alla veckans dagar över 11an. Just KDE funkar exakt som jag förväntar mig och blir det mycket påtryckningar om att man "måste" ha 11an blir det snarare just Linux och så en VM i VMWare.

Nu senaste fick ju 11an en uppdatering (marsuppdateringen) som ställde till rejäla problem för olika enheter inklusive ROG Ally. Det verkar dock som att de fick viss ordning på torpet i "uppdateringen för uppdateringen" också kallad preview.

Windows 10 LTSC är systemet när man vill ha en pålitlig Windows-PC man kan använda. Windows 11 är systemet när man vill "använda Windows" självt, d.v.s pula med det, försöka fixa till saker, åtgärda brister o.s.v.

LTSC med Directory Opus, Classic Shell och WindowsBlinds med BetterAero7X är en kombination jag inte upplever att 11an matchar även om jag labbat med det i just en VM.

Ja det kan vara någon skit med geafikdrivruginerna. Det är en Lenovo laptop med både integrerad grafik och Nvidia. Windows 10 hade inga problem med det men Windows 11 verkar kila ur totalt. Jag får testa att supa rent grafikdrivrutinerna och se om det hjälper.

Hade jag fått lära någon Linuxdist på jobbet så hade jag mer än gärna gjort det hade garanterat varit stabilare än Windows 11.

På mina privata datorer har jag inget emot "problem" som jag själv orsakat genom överklkckning, betaversioner och annat. Men vill så att säga ändå ha en stabil grund att stå på, så jag är kvar på Windows 10. På min jobbdator däremot är det fullt rimligt att utgå ifrån att saker "bara ska funka". Men tyvärr har företaget jag jobbar på ett omfattande avtal eller samarbete eller vad det nu är med Microsoft, så de har väl blivit övertalade att vi ska ha Windows 11 oavsett vad.

Av Ozzed

Jag är tvungen att ha Windows 11 på jobbdatorn. Den senaste buggen är att min Taskbar inte har någon färg alls. Så allt syns skitdåligt. Kul för mig som är synskadad. Det går "fixa" genom att byta till mörkt eller ljust tema men jag ser bättre med mitt eget, förutsatt att det funkar såklart.

Det är sådana här helt slumpmässiga totalt ologiska buggar som gör att jag inte har det på mina privata datorer.. Jag säger inte att Windows 10 varit problemfritt, men Windows 11 är helt extremt. Känns som man har någon insider preview.

Av Ozzed
Skrivet av Varg:

Det händer då och då att sådana alternativ inte finns med och det är en liten grupp personer (som oftast går att räkna på en hand) som tycker att det är ett problem och känner sig tvungna att uttrycka det i kommentarsfältet. Redaktionen verkar lägga till det mest för att det inte ska bli mer diskussioner om det. Jag kan inte klandra dem för jag hade inte heller orkat. De flesta användare på det här forumet ignorerar detta och livet går vidare.

Den här frågan var ju väldigt specifikt riktad till dem som har ett Steamkonto. Jag tycker inte att det behövs ett svarsalternativ till er som inte har ett då frågan är ställd som den är och det verkade inte redaktionen tycka heller innan det klagades på.

Svårt att veta att man har gjort fel om ingen som blivit drabbad säger till, eller hur? Särskilt inte när kulturen är sådant att håller man tyst så håller man med. Så för mig är det självklart att säga till, I alla lägen. Ibland blir det ingen ändring men då brukar man få en motivering till att som brukar vara acceptabel.

Frågan är generellt ställd. Om det är för att redaktionen faktiskt antog att alla har ett Steam-konto eller på grund av slarv/stress vet jag inte men oavsett så handlar det antingen om ett felaktigt antagande eller en felaktigt formulerad fråga.

Av Ozzed
Skrivet av Varg:

Nu är jag några dagar sen på bollen, men frågeställningen vänder sig naturligtvis till dem som har ett Steamkonto. Ni som inte har ett behöver alltså inte svara. Allt som publiceras här är inte riktat till alla användare. Känns som att du krånglar till det lite i onödan.

Tydligen håller inte redaktionen med dig eftersom alternativet "Har inget konto" har lagts till sedan mitt påpekande.

Det är mer regel än undantag på Sweclockers att det finns alternativ som "har ingen/inget..." "använder inte..." och så vidare, vilket är väldigt vettigt. Om man i undersökningar vill ställa frågor till en målgrupp med vissa förutsättningar skall det antingen framgå av frågan "Ni som har Steamkonto..." eller stälas i ett sådant samnanhang att de som inte berörs inte ser frågan.

Det hade varit lättare att förbise sådant här om det gällt "snabbkoll" som till sin natur är lite smalare frågor där det är implicit att vissa användare inte berörs, men Veckans fråga? Självklart skall inte frågeställningen i sig bestå av en ledande fråga.

Om man börjar med "Ni som berörs av X" behövs naturligtvis inget "Jag berörs inte av X"-alternativ, men då ett sådant alternativ saknas ska man inte ställa frågan så som den är ställd.

Av Ozzed

Och så har de haft mage att gnälla på folk som blockerar reklam på Youtube

Av Ozzed
Skrivet av Zenpai:

Stämmer inte alls då det finns många luftkylare som både presterar bättre och låter mindre än många AIO.

"Inte alls" och "inte alltid" är inte samma sak. Så kul med folk som ska "rätta" andra när de har fel själva.

Av Ozzed

AIO räknas väl som vatten, så vatren. Lägre ljudnivå, lägre temperaturer och högre prestanda, vem vill inte ha det? :