Inlägg

Inlägg som jecretur har skrivit i forumet
Av jecretur

nm, blev lite OT

Av jecretur

Ica-butiker missbrukar extrapris/rea hela tiden. Gå in i valfri Ica-butik så ser du mängder med "Extrapris X st för A kr" som är flera månader eller t.o.m. år gamla (rea i max 1 mån gäller för livsbutiker) Det är alltså ordinarie multipriser. Mallar för multiprislappar utan "Extrapris" finns (tex "Bra pris varje dag") men de väljer att försöka lura kunder. De kan tydligen inte driva butiker utan att lura de som inte är stamkunder.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jecretur
Skrivet av bjorn_m_eriksson:

I första inlägget skrev du:
Det var det jag syftade på. Förstärkaren klipper inga signaler, om den inte belastas väldigt hårt.

Jag tror ditt problem ligger i kodi-inställningen.

Kan såklart ha fel, men det var den jag syftade på i det jag skrev tidigare.

Skickades från m.sweclockers.com

Ahh, tror jag hänger med nu, Kodi använde du innan du skaffade Yamahan? När du kopplade direkt i nuc'en.

Ber om ursäkt!

Jag använder Kodi både med och utan förstärkaren.

NUCens hörlurasuttag och Kodis volume amplification och "maintain volume on downmix" (aka DRC) ger både tillsammans eller var för sig distortion (lågmält crackling).

Med förstärkaren använde jag passthrough i Kodi.

Av jecretur
Skrivet av bjorn_m_eriksson:

Om du använder en inställning som ökar ljudnivån på spåret istället för att bara förstärka det kommer du såklart få distorsion.

Funktionen finns för att kunna öka ljudnivån på väldigt tysta spår.

Men en film är antagligen mastrad så att den når nära 0db där är som högst ljudnivå. Ökar du då med +20db eller vad du skrev så är det klart du får dist.

Det finns inget utrymme att expandera nivån mer. Allt som når över en viss nivå kommer att se ut som ett rakt streck istället för en ljudvåg, och det blir ju inte så musikaliskt.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag testade förstärkaren utan DRC och de andra inställningarna. Samma problem som med.

Jag ökade inte över 0 dB. Jag använde -22 till -15 dB (negativt) beroende film.

Av jecretur
Skrivet av mrqaffe:

Det låter på din beskrivning som det är nån dist på ljudspåret du spelar och inte nått som beror på din elektronik.
Det finns några lurar som varken omsluter eller ligger emot örat, det är dock inga budgetlurar som är byggda på det sättet.
Jag har själv ett par AKG K 1000, men även Jecklin hänger på huvudet och det kanske finns några till.
https://www.sofaconventions.org/data/headphones/tu-berlin/AKG%20K1000.jpg

Och både Bose och Sennheiser har gjort system som man tar på sig likt en krage men de låter inte så bra att de platsar bland seriösa lurar.

Dist på ljudspåret? Distorsion? Bättre/korrekt benämning än crackling antar jag.
När jag testar med hörlursuttaget på Intel NUC så hörs ingen extrem distorsion på högsta nivån, och då är ljudnivån ganska nära ljudnivån med förstärkaren. Ljudspåret är DTS HD-MA från min BD Remux. Med Intel NUCen så är dock AC3/EAC3 ganska lågt ljud på högst nivå, vilket förstärkaren inte hade något problem med.

Av jecretur

Jag köpte förstärkare för att jag inte hade läst om headphone amps innan. Sedan hade det varit trevligt att kunna koppla Nvidia Shield/konsoler och ha bra hörlursljud. Jag har nu i alla fall ångrat köpet. Viktigaste för mig är att få bra hörlursljud från HTPCn utan crackling. Jag testar väl någon headphone amp annars får jag ångra köpet på det också och faktiskt ta mig till en hembiobutik och rådfråga.

Jag gillar inte over-ear hörlurar. Jag testade Beyerdynamic DT 990 Pro 250 som skulle vara "väldigt skön att ha i flera timmar". Jag håller inte med. Jag gillar inte värmen som mer eller mindre uppkommer direkt. Jag är väl för van vid on-ear hörlurar.
Beyerdynamic hade också samma crackling ljudproblem i ett avsnitt i Inception som Koss Porta. Så det verkade inte ha något med hörlurskvaliteten att göra.

Jag tror jag testade dyrare on-ear hörlurar för 5-10 år sedan men hittade aldrig några jag kunde ha i flera timmar.

Av jecretur

Förstärkarens hörlursuttag vs hörlursförstärkare för film/serier (kopplad till HTPC)? (~4000 kr)

Jag har haft Yamaha 485 i en månad snart och måste snart avgöra om jag ska ångra köpet eller inte. Jag skulle uppskatta om någon ge mig råd vad jag ska göra.

Jag använder i princip endast hörlurar (ibland TVns högtalare) pga papperstunna väggar.

Visst, Yamahan är mycket bättre än Kodi ur hörlursuttaget på Inte NUCen (Realtek). Med Kodi var jag tvungen att ställa "volume amplification" till ~10 dB för att få tillräckligt högt ljud. Men det ledde till svag "crackling" ganska ofta, främst vid kraftig bas.

"Crackling" uppkommer inte med Yamaha 485 på samma ställen/filmer som med Kodi. Dock finns det en övre volum där kraftig "crackling" uppkommer, hörlurarna skakar ganska kraftigt då. Det verkar mer vara en övre gräns för hörlurarna än kasst ljud pga funktion (som Kodis volume amplification).

Det som gör mig osäker på köpet av Yamaha 485 är att jag tycker ibland att
-Högst ljudet inte är tillräckligt högt alltid känns det som. T.ex. -18 dB är högsta ljudinställningen för att stycke i Inception. Visst, vid det laget är det väldigt högt ljud men ändå. När jag höjer mer så vid 17.5 dB uppkommer kraftig "crackling".
-Dialogljudet kan ibland känns vara för lågt.

Jag har testat att
-Aktivera "Adaptive DRC"
-Ändra inställningen för "Dynamic Range" - Maximum/Standard/"Min/Auto"
-Dialogue level 0-3

Jag tycker inte dessa inställningar gör så mycket.

Eftersom jag inte bryr mig så mycket om att ha fler HDMI-ingångar så har jag funderat om headphone amp vore bättre? Vad jag läst så om man ansluter via USB ska det uppkomma i Kodi som ett ljudval som vanligt och passthrough ska fungera.

Jag har funderat på att ångra köpet av Yamaha 485 och testa en Pro-Ject Pre Box S2 Digital istället.
Fast när jag kollar specifikationerna vet jag inte om det vore slöseri med tid. Enligt detta (https://nwavguy.blogspot.com/2011/09/more-power.html) borde Yamahas hörlursuttag kunna driva de flesta hörlurar (även bättre än mina Koss) utan problem på hög volym (115+ dB). Eller har jag missförstått det?

Citat:

THE EASY WAY (ROUGH ESTIMATE): If the sensitivity of your headphones is listed in dB/mW you can get a rough idea how much amplifier power is needed with the following table. To use the table, find your headphone’s sensitivity in the left column (use the next lowest number if it’s between two numbers). Then look at the numbers in the next 3 columns. Most should use a peak SPL of 110 dB (the middle column). But if you don’t like loud music, or listen to mostly pop music, you might be happy with 105 dB. If you like it really loud, or listen to a lot of audiophile recordings, use 115 dB. For example, the Sennheiser HD600 is 97 dB/mW so it requires 20 mW to hit peaks of 110 dB. The tricky part is your source needs to produce at least that much power at the impedance of your headphones and some manufactures don’t do a good job specifying power output. More on that in the Tech Section. You can also use the table in reverse to look up a source’s output power and see how that might match up to different headphones.

dB/mW ↓ 105 110 115 < Peak SPL
85 100.0 316.2 1000.0
88 50.1 158.5 501.2
91 25.1 79.4 251.2
94 12.6 39.8 125.9
97 6.3 20.0 63.1
100 3.2 10.0 31.6
103 1.6 5.0 15.8
106 0.8 2.5 7.9
109 0.4 1.3 4.0
112 0.2 0.6 2.0
115 0.1 0.3 1.0
118 0.1 0.2 0.5

Yamaha 485
Headphone Jack Rated Output / Impedance
AV 2 etc. (1 kHz, 50 mV, 8 Ω) 100 mV/470

Pro-Ject Pre Box S2 Digital
Headphone output power
6.6 mW / 600 Ohm; 68 mW / 32 Ohm

Hörlurar (Koss Porta Pro för närvarande)
15-25,000 Hz
60 ohms
101 dB SPL/1mW

Av jecretur

Varför länkar ni inte butikerna? Att inte länka G2A/Kinguin är förståeligt, resten inte. Ni är en internetsajt. Inte en fysisk tidning. Är det för att ingen butik ville tillhandahålla affalitelänkar? Pga något avtal med Prisjakt?

Av jecretur
Skrivet av anon292978:

En box är påväg nu. Dock inte med svenskt tal vad jag kan se, vill gärna ha det för nostalgins skull. Tänkte att jag kunde dela med mig den ändå för det finns säkert andra här som vill köpa den. https://www.discshop.se/filmer/bluray/disney_classics_1937_20...

4490 kr? Det var en saftig importavgift de tar. Över 1000 kr.

Hos Amazon.co.uk kostar den 3435 inkl. frakt. Den är inte begagnad utan såld av Amazon och inte någon tredjepartsäljare.

Det har inte ens svensk textning/ljud. Jag antar vissa verkligen vill stödja svenska sajter?

Av jecretur

Bahnhof ISP mfl (?) som fortsätter ta ursprungligt pris vid prissänkningar

Priserna är alltså inte endast för nya kunder. Det enda nya kunder får är 50% de först 3 månaderna.

Om jag inte märkt att Bahnhof sänkt sina priser skulle jag idag betalt 399 kr för 100/100 Mbps istället för 278 kr, medan jag ännu billigare kan få 500/100 Mbps (378 kr). Hur orimligt är inte det?

Varje gång jag kontaktat Bahnhof (måste göra det varje gång de sänkt priset) har jag utan problem fått det nya listade priset. Samma sak skulle hända om jag nedgraderade och sedan uppgraderade. Jag skulle få de listade priserna.

De tycker av någon orsak att en som varit privatkund i över 15 år ska betala högre priser än nya kunder om man inte upptäcker prissänkningarna. Deras "förklaring" har varit "fri prissättning" tror jag. Jag försökte igen vid sista priskorrigeringen få en riktig och rimlig förklaring men det ville han inte ge. Endast "vid prishöjningar måste vi meddela kunder, inte annars".

Nej, annars "tänker vid suga ut pengar från dig för det är av någon idiotisk orsak tillåtet".

Sedan behöver man inte göra något bara för det är tillåtet. Jag kan bete mig som en idiot gentemot andra människor utan att bli lagförd. Men jag väljer att inte göra det.

Av jecretur
Skrivet av Zunil:

Köpte ett moderkort som jag sedan returnerade oöppnat.

+Bra pris
+Ny batch med uppdaterat bios för Ryzen 2000
+Kunde köpa retursedel direkt på hemsidan för 100kr
-Ingen gratis retur
-Längre leverans än de stora svenska sidorna
-Kundtjänst skriver på danska trots uppmaning om svenska eller engelska

Ingen nätbutik för elektronik har gratis retur. Det får man endast vid reklamationer.

Jag glömde bort Komplett. Det är väl typ enda nätbutiken för elektronik som gör det?

Av jecretur

Ugh. D3 var skittråkigt. Jag kunde spela kampanjen i sömnen. Första gången man spelar igenom det kan man inte ändra till en svårighetsgrad som verkligen ger en motstånd. Det var easy/normal hela vägen. Visst, när man klarat kampanjen går det men ville spela kampanjen första gången med riktigt motstånd.

Av jecretur

Förstärkare, audio lip sync: påverkar det all ljud output, inkl. headphone output?

Det är en evighet jag hade en förstärkare, och då var det bara för grundläggande funktioner.

Om man väljer HDMI1 och ställer in lip sync till X ms så påverkar det väl all ljud output? Jag har läst manualen för den jag tänkt köpa, Yamaha RX-V483, och det verkar inte stå något om det varken eller. Så jag antar det gör det?

Av jecretur
Skrivet av Jekean:

Ursäkta om jag stjäl fokus från er andras frågor men jag har kollat runt lite och tycks inte hitta något alls om det som följer.

Jag önskar att XBMC endast ändrade refresh-raten till vad som anses mest lämplig *utan* att ändra *tillbaka* efter uppspelningen avslutats. Detta skulle ge en mycket trevligare upplevelse för en som gillar att se en serie i taget.
Kan såklart ändra manuellt varje gång jag byter serie, men det vore perfekt om någon visste ett sätt att få XBMC att göra detta åt mig
Någon ide någon? ^^

Jag vet inte riktigt hur de menar. Kolla adjustrefreshrate i advancesettings.xml, det går göra mer finjusteringar med den filen.

Av jecretur

Alla hjälplänkar leder till Bing-söket "få hjälp i windows 10"

F1, ?-ikoner och länkade frågor i fönster som "How should I...?". Allt detta leder till länken http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=517009 Det spelar ingen roll om allt utom tangentbordet är inställt på svenska (OSet är engelska, på Win7 och uppgraderingen), jag får bara den där skitlänken.

Hur tänkte MS? Det ger bara intrycket av att det är piratkopia eller tidig alpha.

Av jecretur

"Något hände. Det gick inte att initiera arbetskatalogen" när jag använder MediaCreationTool. Suck. Nedladdningen gick fint, men får felmeddelandet direkt när uppgraderingen startar. Har bara 1.9 GB kvar efter nedladdningen, men tror inte platsbrist är problemet. Eller ska man verkligen behöva 10-20 GB ledigt bara för att kunna uppgradera?

Om man istället fick göra en ren installation direkt skulle det inte vara några problem, då skulle jag lätt kunna utöka partionen till 120 GB. Istället ska man behöva hålla på med den här uppgraderingsskiten.

Av jecretur
Skrivet av Konabu:

Valve ville skapa ett incitament för att pusha mods från något man gjorde som en hobby till mer eller mindre ett arbete, i det sammanhanget så fungerar inte donationer, man kan inte överleva på donationer.

Patreon fungerar att leva på (spelmoddare vet jag inget om). Det skulle vara ett alternativ, eller kanske t.o.m. ha ett eget "Patreon" inbyggt i STEAM. Det verkar i alla fall fungera bättre en simpel donationknapp.

Av jecretur

Fungerade inte.

Av jecretur

Någon som fått Wake-on-LAN att fungera mha en mobil på Win7? Dvs NUCen (5th gen, NUC5i3RYH) kopplad med ethernet och väcka den från avstängt läge (S5) mha mobilen via WiFi. Det är inga problem att väcka den med t.ex. min stationära kopplad med ethernet.

Av jecretur

LG släpper ju raka OLED i år, EF9500. Men det är inte säkert att 55" kommer till Sverige (någon skrev det på Minhembio). Och eftersom de bara släpper 4k OLED så blir priset ännu högre än om det varit 65" 1080p.

Själv är jag nöjd med min 55" 970. Svärtan och att främst slippa LCDns clouding är härligt.