Inlägg

Inlägg som jecretur har skrivit i forumet
Av jecretur
Skrivet av OldComputer:

Om man kalkylerar priset på disken och kvaliteten vs kostnaden när disken havererar samt tiden det tar att återställa så så skulle skulle en havererad disk som återställs av ett räddningsföretag som IBAS eller Ahlbergs data som kostar 10 000 i engångsavgift för att dom kan återställa ALLT på disken även kosta dig ett antal timmar i arbete för att lägga alla sker på rätt ställe, vilket motsvarar ytterligare 10 000 kr i förlorad inkomst för den tid det tar för dig att lägga alla data på rätt ställe.

Så totalt kostar en havererad disk dubbla priset + 10 000 kr + 5 000 - 10 000 kr i förlorade arbetstimmar för att återställa innehållet.

Så räkna på det, en billig disk kan kosta 15 000 - 25 000 kr extra om du otur, i stället för att betala dubbelt genast och räkna med ungefär var 5:e disk ger upp.

Vad löjlig du är. Antingen har man regelbunden backup på allt/det viktiga eller så bryr man sig inte om datan man lagrat. Det gäller vare sig man köper WD eller Seagate. Ingen HDD håller för evigt.

Av jecretur

Suck. Det verkar som om den här HDDn aldrig kommer släppas i Sverige, sajterna flyttar fram datumet hela tiden. Ändå om man inte vill köpa Seagate så vore det bra om 8 TB gick att köpa, då skulle troligen WD Green 5 & 6 TB falla några hundra kronor.

Av jecretur
Skrivet av VexedRelic:

Det har ingenting med ISP att göra, om det sker någon form av loggning så är det MKBnet som gör det och med stor sannolikhet så kommer alla access nät (stadsnät/öppna nät) att göra DHCP loggning i 30-dagar för att ha i felsöknings syfte av sitt egna nät. När det gäller detta så är det lätt för en tjänsteleverantör att säga att de inte loggar för de lånar ut sina ipadresser till accessnäten och de har ingen aning om vilka kunder som använder det.

Det är mer en fråga om företags policy där t.ex Bahnof kommer i stort sätt bara ignorera fildelnings förfrågningar. Men om det gäller t.ex bedrägerier, barnporr eller annan typ av olagliga verksamhet så kommer Bahnhof skicka iväg en förfrågning om vilken kund som hade vilket ip nummer.

Va? Nej.
https://www.bahnhof.se/press/press-releases/2014/11/16/bahnhof-aktiverar-plan-b-erbjuder-fri-anonymisering

Skickades från m.sweclockers.com

Av jecretur
Skrivet av jolle1:

Banhof, riksnet, bredband2, någon som har koll på hur de är i dagsläget gällande lagring?

Dessa är alla alternativen för övrigt;
http://www.mkbnet.se/priser.html

Sugen på 100 mb. Har sedan tidigare hos bredband 2 så där slipper man nyanslutnignsavgift, så är de bra så är det j ubäst. Då kan jag bara öka till 100.

Bahnhof blev tvungna att logga och började i slutet av november. De låtsades vara tuffa och sa att de skulle vägra logga och ta det till EU.
De erbjuder i alla fall på gratis PPTP VPN.

Jag antar resten också loggar, det var väl bara Bahnhof som vägrade längst tills de blev hotade med miljonböter.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jecretur
Skrivet av Blofeld:

har du startat servicen i windows? jag missade det.

Filezillas service? Jo, annars så står det ju felmeddelande i FZs log.

Skrivet av Dracc:

Du har inte specificerat extern port, gör det.

Hmm, utorrent behövde inte det och det fungerar. Fast det kanske inte fungerar korrekt egentligen.

Men nej, det hjälper inte. Fortfarande samma felmeddelande.
Ok, det hjälpte tydligen. Visst, man "vidarebefordrar en port" men jag antog väl att det var efter klienten anslutit till routern.

Jag är ganska säker på att jag testade att lägg till porten under extern också föut. Jag kanske glömde starta om OpenWRT. Så blir det när man håller på med samma fel i flera timmar...
Tack.

Av jecretur

OpenWrt - port forward FTP server (FileZilla) fungerar inte

När jag försöker ansluta får jag:
Connection established, waiting for welcome message...
Error: Connection timed out
Error: Could not connect to server

I OEM ROM var det enkelt. Lägg till portarna och det fungerar. Bittorrent verkar fungera genom att bara lägga till porten.

Jag har sökt en del men hittar inget som hjälper, speciellt eftersom alla sökresultat är för konsol. Jag använder GUIn LuCI. Visst, det kan vara bra att lära sig konfigera via konsolen men först vill jag bara få FTPn att fungera.

Vad mer behöver man göra för få att FTP-servern att fungera? Jag har lagt till portarna under "port forward". Resten av inställningarna är standard (förutom att jag satt IP-tilldelning till statisk). Jag kan ansluta till servern från LAN.

http://i.imgur.com/JRJLg0c.png

Av jecretur

Hmm, fortfarande så buggigt? Jag som tänkte köpa det nyss eftersom jag var spelsugen. Jag installerar väl BF3 igen och väntar till februari, eller varför inte köpa Ghost...

Av jecretur
Citat:

Regeringen har framlagt en proposition om lagring av trafikuppgifter för brottsbekämpande ändamål [5] i syfte att genomföra direktivet i Sverige. I den svenska versionen krävs också lagring av uppringningsförsök som inte når fram. En minoritet bestående av Miljöpartiet, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet har dock drivit igenom en minoritetsbordläggning enligt 2 kap 22 § regeringsformen. Förslaget kan därför inte prövas av riksdagen förrän den 17 mars 2012.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Datalagringsdirektivet#Sverige

För elller senare kommer det införas. Banhof loggar väl fortfarande inte IP-tilldelning vad jag vet.

21:a mars avgörs det:
http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Utskottens-dokument...
"Planerat ikraftträdande: 2012-05-01"

Av jecretur
Skrivet av Rillee:

Ja jag har då ingen aning varför det inte går för mig...
Är väl lika bra att jag encodar mina filmer med HDLjud till flac istället, man kan bara krångla så länge tills man tröttnar.

Sen är ju HDMA och FLAC i grund och botten samma kvalitet. Endast DTS HDMA lampan jag blir utan.

Har du testat att använda MPCHC (+LAV) som extern spelare (http://wiki.xbmc.org/index.php?title=External_players) med XBMC?
Advanced MPC-HC Setup Guide

Av jecretur
Skrivet av tombman:

10-20 fps är väl knappast spelbart.

Av jecretur

Testa och se om du kan få fram ett filnamn (steg 4)
http://www.tipsomvista.se/guider/95-felsoekning-hardvara-och-...

Av jecretur

Jag kollade aldrig i BIOS men hårddisken jag testat i en annan PC fungerade när jag kopplade i den igen i serven. Sedan testade jag dra ur och sätta in kablarna för den andra HDDn som inte hittades längre och nu är den tillbaka också. Båda hårddiskarna som försvann satt bredvid varandra så jag antar att kablarna satt lite löst just där.

Trevlig julklapp! Mitt moderkort gick inte sönder på julafton

Av jecretur
Skrivet av Mr.Azum:

nej dom funkar, bara stoppa i och testa. det är så att dom 4 första är marvel eller liknande och dom 2 andra är intels. brukar vara olika hastigheter på dom och så.
dom är bara döpta till olika saker

Ok, men två portat verkar ändå ha dött.
Jag har alltså 6 diskar kopplade till moderkertet. Två stycken försvann. Omstart hjälper inte. "Rescan Disks" (Computer Management) hjälper inte. Det finns endast 4 diskar under "Computer Management".

Jag ska kolla hur det ser ut i BIOS senare.

Av jecretur

SATA-port dött?

Jag höll på att kopiera till en HDD, plöstligt gick det inte längre. HDDn var borta. Sedan märker jag att en till HDD är borta. Hårddiskarna fungerar i en annan dator. Jag antar att 2 SATA-portar är på samma krets på moderkortet?

Moderkortet har 6 portar. Det ser ut så här i Enhetshanteraren nu. Jag antar om 5:e och 6:e porten fungerade skulle det också stå:
ATA Channel 2
ATA Channel 2

http://i44.tinypic.com/11qnxch.png

Av jecretur

En lösning på piratkopieringen vore väl att ställen som Steam slutar ta ockerpriser på nya spel (och gamla) jämfört med fysiska butiker (100-200 kr dyrare). Jag bryr mig att priserna är så höga p.g.a. t.ex. Bethseda och EA inte vill stöta sig med butikerna.

Av jecretur
Skrivet av carlen:

jag har tyvärr varit sjuk, så jag beklagar att svar har dröjt.

Har de verklligen 1 person som svarar på mejl?

Av jecretur

Testa detta eller CHKDSK (Properties->Tools->Error-checking).
http://www.vistax64.com/tutorials/131294-recycle-bin-corrupte...

Av jecretur

Är modulär nätaggregat viktigt? Visst, färre oanvända kablar i chassit men inte värt 500-600 kr tycker jag.

Av jecretur

Du vet att routern är 6 år gammal? Lanserades 2005.
Ett test av router, från 2006 dock:
http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-reviews/2684...

Av jecretur
Skrivet av twit:

Ni som svarat ovan har nog missat att ipoden i detta fall legat i sin orginalförpackning i hårdplast och det är denna som skickats i ett kuvert. I denna hårdplastförpackning ligger en ipod tämligen välskyddad och det skall till rejält med våld för att skada den.
Bubbelplast vore helt klart överflödigt.

Jo, men mår elektronik verkligen bra av att utsättas för stötar? Är hårdplasten att jämföra med bra skyddande fodral som Otterbox defender? Är den inte snarare jämförbart med ett estetiskt fodral?