Inlägg

Inlägg som Trudgelmer har skrivit i forumet
Av Trudgelmer
Skrivet av chrillol:

Det låter ju verkligen helt sjukt. Brukar göra som du (att via prisjakt leta vidare recensioner på allehanda e-handlare). Måste väl dock finnas något "cap" (typ antal klick per ip-adress?)?

Prisjakts egna utskick till företagen nämner inga begränsningar.
Utan endast att man betalar en fast kostnad för alla klick som leder från Prisjakt till webbutiken.

Av Trudgelmer
Skrivet av isbjoern:

Låter ju helt sjukt? Har du källa på det?
Ofta när man är inne på prisjakt klickar man ju in på t.ex. netonnet när man kollar en vara för att se recensioner, då folk brukar vara duktiga på att lägga upp omdöme där. Då genererar ju bara jag 20-30kr när jag letar efter en ny eltandborste liksom.

Precis, det blir rejäla kostnader för de listade butikerna för klick som inte leder till köp.

Här kommer källan, varsågod!

https://www.prisjakt.nu/prislista/

Av Trudgelmer

Nya prisjakt är inte bara dålig för användare. Det kostar en rejäl slant för handlare att vara listade med logo & länk. De får betala mellan 2:45 - 4:95 kr per klick som länkar från prisjakt till butik. Vore intressant att veta hur många klick det går per inköp i genomsnitt.

Av Trudgelmer
Skrivet av emilakered:

OffT: Uppskattar verkligen ordet "gille"! Snackas bara guild hit och guild dit! <3

Roligt att höra.

Av Trudgelmer

Jag och alla i vårt gille spelar fortfarande, ingen har slutat.

Av Trudgelmer

För er som vill spela på PvE server, så är det flera gillen som valt "Mirage Raceway". Bl.a Friskyttarna och Vanheim. Stora svenska spel-communities som varit aktiva under många år.

Av Trudgelmer
Skrivet av Jamzo:

Vilka gillen är det? Jag söker efter Alliance gille på en PVE server.

Friskyttarna, The Presidents och Vanheim. Av dem är det endast Vanheim som kör som alliance.

Av Trudgelmer
Skrivet av henkiii:

@Trudgelmer Blir det verkligen mer drama på nordiska servrar än andra? Jag spelade på Stromscale (SweScale?) i vanilla och kan inte minnas att det var speciellt mycket drama där, men det var ju även bra många år sedan.

Det är min erfarenhet, både i World of Warcraft och Warhammer Online när det begav sig. Men det innebär naturligtvis inte att det behöver vara så. Varje gille innehåller unika individer och varierande gruppdynamik.

Av Trudgelmer
Skrivet av Svensktiger:

Varför skulle man vilja spela med svenskar ?
Jag menar språket blir ju engelska ändå.

Inte bara det, brukar alltid bli så mycket drama på denna typen av servers. Personligen gillar jag servers med en hälsosam blandning av olika nationaliteter.

Av Trudgelmer
Skrivet av john_doe:

Jag ser verkligen fram emot detta, dock kommer jag aldrig ha tiden som fanns när wow släpptes. Då man idag har man familj, jobb osv men spela ska jag helt klart. Känner iaf till flera av gamla hardcore/officerkärnan från gamla guilden som ska köra classic men det kommer inte finnas den tid som krävs för all raida på preTBC Naxxnivå igen men ska försöka njuta av spelet när man inte har rested exp så får man levlapå en annan char. Som sagt det här ska bli riktigt roligt.

Samma situation här, vilket i och för sig inte är så konstigt. Det har trots allt gått 14 år.

Vi är också ett gäng där alla raidade i vanilla som kommer att spela casual tillsammans i classic. Helt ärligt så ser jag fram emot att denna gång kunna njuta av original Azeroth utan någon som helst prestationspress.

Av Trudgelmer
Skrivet av Krasharen:

Skulle vara fint med lite realm info snart från Blizzard, namn, typer antal o.s.v.

Det kommer säkert i samband med eller strax innan den 13e augusti (när de med aktiv sub kan välja tre karaktärsnamn).

Av Trudgelmer
Skrivet av Stoffex:

Haha är det där definitionen på iskall eller?

Ja visst är den väl underbar.
Spelade själv gnome mage i vanilla och videon återskapar många minnen från Barrens.

Av Trudgelmer
Skrivet av henkiii:

Är det någon som har en rolig gammal Vanilla video i god kvalitet som man kan nostalgitrippa på?

Skickades från m.sweclockers.com

Nedanstående video är en klassiker och både charmig och underhållande. Väl värd att se alla 3 minuterna trots den sämre kvaliteten.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=18&v=XXNcTcf8TJg

Av Trudgelmer

För er som inte spelat Classic beta rekommenderar jag denna sammanfattning av TipsOut kring hur det varit och spelets status generellt. Klart värt att 30 minuters uppmärksamhet.

https://www.youtube.com/watch?v=A2_-Fg3p0b0

Av Trudgelmer
Skrivet av Scribblz:

Vet någon om det finns någon svensk guild som planerar att lira classic?

Jag vet åtminstone ett par större svenska spelgemenskaper som funderar på att finnas i Classic. Men eftersom de är aktiva i BfA och det kommer att fortsätta vara deras primära spel, är inget spikat ännu.

För egen del kommer vi att starta ett gille i Classic med vänner och bekanta för lite casual spelande, och skulle du inte hitta något större gille är du välkommen att ansluta dig till oss.

Av Trudgelmer
Skrivet av hornfalk:

Han hade tillochmed en hemsida där han poserade med sina gankade offer.

Haha, det var en kille som tog det jäkligt seriöst.

Av Trudgelmer
Skrivet av Svensktiger:

Spelade själv på en 80/20 allie/horde server, som horde.
Och innan X-Realm så kunde allies få köa 4+ timmar innan en BG poppade upp för att sedan förlora på 5 minuter

Hade själv inte det problemet på Ragnaros, men vet att det fanns servers med enorm obalans.

Att introducera X-BGs förbättrade visserligen situationen för dessa servers, men samtidigt dödade Blizzard effektivt grunden i warcraft universumet, dvs alliance vs horde konflikten när de tog bort möjligheten att bygga upp och bevara unika server-communities som skapade legendariska karaktärer på båda sidorna.

Minns fortfarande spelare som Fuujin (1a rank 14 på Ragnaros) som var som en gud på servern och hordes stora mardröm. Eller exempelvis Easylife, legendarisk undead rouge (1a horde rank 14 på Ragnaros) som jag och andra alliance mages blev dödad av otaliga gånger. Och många andra karaktärer på båda sidor som man lärde känna genom PvP. Varav många utvecklades till riktiga rollspelsrelationer där vi hade massor av ceremonier/emotes innan, under och efter striderna.

Allt det försvann som sagt med X-BGs. Inte lika kul att strida mot okända människor. Blizzard borde ha gjort något annat för att hantera server obalansen. Well, det är historia, men ack vad jag saknar de tiderna.

Av Trudgelmer
Skrivet av Nivity:

https://www.vanillafriends.com/index.php

Kul att kolla sin gamla realm och känna igen många av personerna / guilderna osv Och om man vill kontakta någon av dom.

Kul initiativ.

Tyvärr fanns det inte så många registrerade på Ragnaros, varken för alliance eller horde, vilket var synd. MoX var ett av de bästa pve/pvp gillena för horde som jag spelade oerhört mycket mot och trots det gått 14 år minns jag fortfarande namnet på många av dem.

Tyvärr försvann dessa hat & kärleksrelationer med motståndarsidan i samma ögonblick som X-BGs introducerades. Har saknat det allt sedan dess och tycker det är synd att Blizzard kommer att ta med X-BGs i Classic.

Av Trudgelmer
Skrivet av Timergu:

@Bläjd
Xrealm bgs kommer vara med så fort BGs släpps

Skickades från m.sweclockers.com

Riktigt tråkigt att höra. Då har Blizzard återigen ändrat sina löften. På Blizzcon lovade de att inte ta med cross realm BGs (34 minuter in i videon).

Blizzcon video

Av Trudgelmer
Skrivet av Bläjd:

Får hoppas du hamnar på en balanserad server då. På min Vanilla server var det kanske 65 vs 35 ratio vilket gjorde att sent 2005 var det 1 tim 45 min i kö för AB. All den väntan för att få instant pisk 🤣

Skickades från m.sweclockers.com

Jag spelade på Ragnaros (alliance) i vanilla och vi hade säkert köer emellanåt, men det är inget som lämnat något större avtryck. Vi hade ett fantastiskt gille och det fanns alltid något man kunde sysselsätta sig med under tiden. Att vänta var en del av spelet på den tiden, i synnerhet när dungeons och raider skulle organiseras.

Men jag har å andra sidan aldrig pratat så mycket på ventrilo som då, vilket fick till följd att man lärde känna många härliga människor.