Inlägg

Inlägg som Marcsod har skrivit i forumet
Av Marcsod

Väntar med nyfikenhet på priset för denna Apple arbetsstation ... 😂

Av Marcsod
Skrivet av Lagerlöf:

Miljarder? Really?

Är det svårt att läsa artikeln innan man skriver inlägg?
Är det svårt att läsa tråden innan man skriver inlägg?

Uppenbarligen en felskrivning ...

Av Marcsod

Hur skulle Sweclockers egendesignade dator se ut? Nu menar jag inte bara komponenter utan estetik och funktion ...

Av Marcsod

Tack för ett proffsigt referat!

Av Marcsod

Skräddarsytt för stora plånböcker?

Av Marcsod

Intressant... min skärm är inställd på ljusautomatik och HDR. Har ingen aning om var eller om jag ens kan ändra ljusintensiteten. Jag är nöjd som det är ...

Av Marcsod
Skrivet av backfeed:

Jag tycker precis tvärt om. Min S5 är så "premium" en telefon någonsin behöver bli. Plast är ett extremt bra materialval för något som ska vara lätt, hållbart, inte blockera signaler och vara bekvämt att hålla i dessutom. För mig är en metalltelefon bara ren och skär galenskap. För att inte tala om glasbakstycken, kanske det absolut sämsta materialvalet någonsin.

Sedan jag köpte den 2014 så har jag råkat tappa min härligt plastiga lur i golvet ett antal gånger och åtminstone en gång från otrevligt hög höjd, och det enda som hänt är att den fått ett par repor som bara syns om man letar efter dem. Inget sprucket glas, inga bucklor. För plast är bra på att absorbera stötar också.

Har bytt batteri en gång hittills, och så dåligt som det ser ut bland alternativen (förutom Fairphone och ett fåtal andra initiativ) och så länge som LineageOS fortsätter uppdateras för S5 så kan det nog bli ytterligare ett batteri.

Plast är underskattat... Men det är klart vill man ha en telefon som är 5mm tjock med 6" skärm (Varför?) så finns det väl inte så mycket alternativ än metall?

Av Marcsod
Skrivet av Anthraxious:

Har använt deras C telefoner se de släpptes. Så jävla skönt att kunna användas med en hand och inte paja fickor.

Sitter också med XZ1C idag. Hoppas den nya är i samma klass!

XZ1C går lätt att nypa mellan tumme och pekfinger över kanterna utan att känna minsta oro över att råka tappa telefonen.
Bra vid fotografering tillsammans med den dedikerade kameraknappen. Den går dessutom att ställa på ett bord.

Av Marcsod

Jag fick tyvärr överge min xz1 compact på grund av minnesbrist men helt klart den skönaste telefonen jag hållit i någonsin... varm och go (plast), bra grepp och lagom stor!

Av Marcsod
Skrivet av RaidSoft:

Kan ju hoppas det bara handlar om mjukvaru uppdateringar för grejer som det här, exempelvis har ju PS5'an inte stöd för 1440p upplösningar överhuvudtaget även fast det inte bör finnas någon tekniskt anledning till det.

Ska bli intressant att se hur det ser ut om några månader, om något ändras eller om de inte tänkt röra det, ser bristen på 1440p stöd som ett större problem, många som skulle vilja använda sina PC skärmar för sin konsol och väldigt många av de är 1440p.

Instämmer, märkligt att 1440p saknas ... eller andra upplösningar för den delen ... t.ex de som har Philips Cinema 21:9 teve ...

Av Marcsod
Skrivet av pv2b:

För att det är den sortens upplösningar/kvalitetsinställningar som krävs för att kunna spela det spelet i runt 60 fps på Apple M1 och dess inbyggda GPU, och därför en rätt bra baseline för att jämföra med andra hårdvarukonfigurationer.

Om du vill se värden i 1080p / very high så finns det direkt i den länkade artikeln.

https://images.anandtech.com/graphs/graph16252/119360.png
https://www.anandtech.com/show/16252/mac-mini-apple-m1-tested...

Ok, jag köper det för jämförelsen skull då, men i verkligheten ...!? ... som att åka till Maldiverna med en 1Mp kamera

Av Marcsod

1366x768 medium settings ??? .... 😂 Varför?

Av Marcsod

Blev sittande med Polybridge 2, i flera timmar ... fullkomligt avstressande ... hjärnan är lagom aktiv, ungefär som att tälja figurer eller sy kanske ... Mycket bättre än att slö-kolla på teve som oftast får känslor hoppa upp och ner och inte ger samma effekt.

Av Marcsod

700-900:- för ett spel ? Aldrig i livet en konsol sätter sin fot innanför min dörr ...

Av Marcsod

200W 😮

Av Marcsod

Haha, så 1 miljon människor i Sverige har under året laddat ner 138 filmer eller avsnitt ... Tillåt mig skratta. Vilka jävla fantasisiffror. Var får de allt från ... 😂

Av Marcsod
Skrivet av Galming:

Jag vet flera här i Luleå där det ingår i månadsavgiften, bjuder gör det nog aldrig men de räknar in det på hyran. Kompisens hyra höjdes med ca 50kr förra sommaren men då fick alla i byggnaden 100/100.
Jag frågade mäklaren om hon visste om det var 10/10 eller 100/100 som ingick i hyran innan jag skrev på kontraktet vilket hon svarade 10/10 men att man kunde köpa upp till 1gb

Där ser man ... Vore intressant få veta hur ert (BRF:ns) avtal ser ut ... vårt verkar vara åt skogen i alla fall ...

Av Marcsod

Jag har aldrig hört talas om en BRF som bjuder på bredbandet? Däremot betalar BRF:en garanterat en avgift för rätten att använda den fasta installationen ... Vår BRF betalar hutlösa avgifter till ComHem även om ingen i hela huset skulle använda vara sig bredband eller teve ... som de själva sen får teckna abonnemang för ...

Av Marcsod

Gillar formfaktorn - Fet tumme upp!

Av Marcsod

Se till och gör programhelvetet lite trevligare att använda ... Napster hade möjlighet att chatta om musik med andra direkt i appen ... Spotify är så jädra sjukt tråkigt... Mycket roligare att lyssna på musik tillsammans ...