Inlägg

Inlägg som anon159643 har skrivit i forumet
Av anon159643
Skrivet av henkiii:

@Johan86c: Svensk excel ftl. Men är det inte "komma" istället för semikolon i den engelska versionen?

Det beror på ens inställning i Windows: https://www.officetooltips.com/office_2016/tips/change_the_se...

Egentligen borde man gå över till engelsk inställning på allt. detta med olika språkinställningar ställer till med så mycket problem som helst, där svensk Excel är ett av de värsta program gud har skådat.

Av anon159643

Om man inte har kännedom om Windows Server och Active Directory så saknar man kännedom om Microsoft-miljöer. Men eftersom du TS skrev dessa saker så tyder det på att du just har kännedom. Och det är då enbart för dig att beskriva vad du kan.
Det är alltså inget att haka upp sig på och de skrev annonsen väldigt vagt just för inte vill gallra bort folk. Kännedom är för övrigt den lägsta graden av kunskap inom ett område, saknar man kännedom om något ja då kan man ej mycket om detta.

Av anon159643
Skrivet av anon56869:

Vi andra är late majority och laggards medans du är pionären??

Är du så fruktansvärt inbubblad och korkad att du tror det är på det viset??

Tror du att "vi" inte har upptäckt den underbara framtidsfrälselsen VISA / MASTERCARD , men tidsnog... säg mig läste du ingenting av vad jag skrev i mitt förra inlägg??

Nu skrev du bara en mening där jag citerade, nen du har säker skrivit en längre uppsats längre upp i tråden. Men det är inte att antagligen vara en late adapter eller vara en pionär.

Kan du t.ex ge ett enda exempel på när man idag kan ha behov av att använda sedlar om man är en person som hänger med i utvecklingen.
Jag själv kommer på två tillfällen. Som en liten backup, jämnt så man klarae sig om ens prylar skulle ktångla. Och sedan handla amnonymt.
Några större summor pengar när rån i hem och liknande ökas vill jag ej ha.

För min egen del har jag ej använt sedlar på nästan 10år, jag skulle inte ens ta emot sedlar idag då jag ej vet exakt hur de ser ut. Alltså man aka vara så insatt så man kan skilja en falsk från en äkta.

För domedagstroende så är sedlar kass, se som sagt på Venezuela. Guld däremot är mer säkert.

Av anon159643
Skrivet av anon2110:

För kontanter är det enda säkra. Får banken för sig att du inte är schysst och fryser dina tillgångar så har du egentligen bara en fordran till banken. Med kontanter har du makten att gå runt systemet.

Skickades från m.sweclockers.com

Kontanter skyddar ej emot inflation, många länder har råkat ut för detta.
Venzuella: https://www.youtube.com/watch?v=fnLM2fXeXY4&t=0m22s

Så jag skulle säga guld är säkrare, men frågan är om man vill ha en massa guld i sin bostad när det bara blir mer och mer populärt att råna folk i deras bostäder?

Även om man tror på kontanter, så vill man idag ha en massa såna i bostaden av samma argument som ovan?

Skrivet av anon56869:

Mycket tragiskt du sabbar för alla andra.

Nu skrev du till en annan. Men ytterst få utanför kundgruppen Late majority och Laggards använder idag kontanter.

När jag var liten kunde man byta mat emot ägg/potatis och annat, kanske inget skatteverket gillade. Men går man ännu längre tillbaka så var detta mycket vanligt.
Och jag tycker det är tragisk att utvecklingen har gått åt det hållet att vanligt folk inte kan ta med antal säckar potatis, några morötter, ägg och annat till deras närmsta datorbutik och byta in detta emot en ny ssd.
Alltså, alla är inte så inne i moderniteterna och har gått ifrån byteshandel till att redan börja använda sedlar och mynt. Mynten i sverige kom inte före runt år 995–1000 och folk behöver mer tid att vänja sig med det nya betalmedlet mynt, där det krävs att man tänker i helt andra banor.

Av anon159643
Skrivet av Petterk:

Kontanter och bankomater finns fortfarande överallt, så vad hindrar dig från att ta dig till en bankomat?

Rånare har tobak och annat att ta från de traditionella småhandlare och varorna har alltid haft mer värde än pengarna i kassan.

Tror du mycket väl vet att bankrånare rånar värdedepåer och värdetransporter istället.

Nu skrev jag i andra stycket. "jag ser borttagandet av kontanter som kraftig minskning av vissa brott". Jag pratade om när konanterna försvinner.

När det gäller tobak och annat från småbutiker så säljs de ofta med kontanter till vanligt folk. Detta av väldigt många anledningar. Ibland säljs de till någon liten kiosk, men de vill helst betala kontant och sedan sälja kontant till kunder. Att ha spårbara medel krånglar till det. Man kan se det lite som ha larm på huset, det skyddar ej helt, men det blir svårare.

Av anon159643
Skrivet av waverider:

Skriver för att jag är så otroligt trött på de (förhoppningsvis) fåtal ungdomar, eller vuxna för den delen som kan tänka sig att fälla kommentarer som t.ex. "äcklig", "ful" eller "du är störst" bara för att man är lite överviktig? Hur tänker man när man säger så? Begriper man inte att det är man själv som är problemet, att man helt enkelt är en riktigt elak person som säger sånt? Har såna personer inget samvete ens? Hur tänker man? Jag fattar inte?!?

Jag har varit med om kommentarer som jag vet varit riktade mot mig på senare tid. Sen är det något tillfälle där jag varit mer osäker på om det var riktat mot mig. Så därför har jag en fråga: Till er som har koll - hur vanligt är det att man oprovocerat hånar andra, helt oskyldiga människor t.ex. ute på stan i dag - framförallt bland ungdomar? Och är det "vanligt" att ungdomar provocerar varandra med fula ord - att det är det man hört istället för att det ska ha varit riktat mot mig?

Tycker mig ha förstått att det är ganska hårt språk som gäller idag. Hur har ni uppfattat detta?

Hursomhelst har man inget rätt att slänga ur sig såna här vidrigheter. Gör man det ska man söka hjälp för sin elakhet.

Nu vet jag ej om du är kille eller tjej, men tjejer har ofta mycket värre inom detta område. Jag själv ser inte bra ut nu och faktisk har ingen varit taskig för detta, däremot andra saker för länge sedan. Jag skulle mycket det beror på vad man går bor, jag går ej bland ungdomar i ålder 16-20 som mer är mobb-åldern.

Angående tjejer så fanns det en rejält kraftig en tjej som bodde en våning ovanför mig som av flera orsaker såg ut att ha det mycket dåligt. Hon gick ofta utanför med sin lilla hund satt ofta ensam på en bänk och såg ledsen ut, ibland såg jag henne med hennes mamma på bänken. Tjejerna runt omkring verkade ej umgås med henne, killarna var ute efter smalare tjejer.

Jag själv hade extremt press på mig i jobbet, jobbade nästan dygnet runt. Jag funderade flera gånger på att sätta mig ner och prata med henne, men samtidigt visste jag att absolut ingen fritid hade jag. Jag skulle kunna bjuda henne på stans finaste restaurang och vara schysst. Men då skulle hon undra vad gjorde hon för fel för att jag senare undviker henne, där orsaken var att jag kämpade som en idiot för att ej få sparken och ej hade någon tid till att umgås med någon.

Så summan är att jag såg en tjej som mådde väldigt dåligt i min närhet och jag gjorde egentligen inte ett skit mer än att hälsa av anledningen att jag ej hade tid och jag såg mina försök att vara schysst lätt kunde misstolkas.
Jag tror detta är vanligt med folk som av olika anledningar har problem, vi skulle kunna hjälpa varandra men ofta har vi för stora problem med våra egna liv. Detta kan leda till att man känner att ingen bryr sig, men fritid är så dyrt idag.

Idag har denna tjej jag pratade om flyttat. Ingen aning vart.

Av anon159643
Skrivet av Petterk:

Andra stycket? Vad syftar du ens på? Svartjobb sköts med elektroniska betalningar idag när det handlar om större summor. Droger har inte precis blivit mindre utbrett och de bör du väl kunna betala kontant? Det som det möjligen blivit mindre av är att anställda plockar på sig kontanter från eller istället för att lägga i kassan.

Ditt påstående för svartjobb ger jag inte mycket för utan uppbackning, självklart är det inte mycket svartjobb i + 10 miljonsklassen som betalas kontant. Men mindre summor än så är kontanter smidigt för att se till att om det skulle upptäckas så blir alla kostnader svåra att spåra. Att betala någon med bitcoin och annat är väldigt ovanligt.
Små svartjobb, typ någon hjälper en polare och får lite betalt, så finns det inga risker att lämna elektroniska spår.

Nå kriminalitet som idag kontanter mycket används till är:
Droger inkl alkohol, häleri, sexköp, svartjobb inom alla dess former m.m. Det är även populärt för rånare att tömma folks bankomater, utan kontanter får vissa grupper av rånare det mer komplicerat.

Observera att jag har inget sätt satt att kontanter hindrar att brotten ovanför sker, bara att det försvårar för de kriminella.

Av anon159643
Skrivet av henkiii:

Jo då får man ju peta in en liten kontroll på det.
Typ:
=OM(VÄNSTER(A1;2)="46";ERSÄTT(A1;1;2;0);A1)

Ja det är väl det enklaste sättet, där uttrycket på riktiga Excel är: =IF(LEFT(A2;2)="46";REPLACE(A2;1;2;0);A1)

Svensk Excel är något man bör undvika, då man hela tiden får problem med att den ej inte ens har samma formler som 99,9% av alla excelexempel på internet har. Det blir också knepigheter att dela ens lösningar till folk som använder den riktiga excel. Inte minst när man från vba kodar formler.

Av anon159643

Kan inte någon annan betala för kostnaderna som uppstår vid kontantuttag?

Skämt åsido, jag ser borttagandet av kontanter som kraftig minskning av vissa brott. Jag tänker på brott där hyfsat laglydiga personer betalar för något som de vet är illegalt. Där Swish, bankkontoöverföringen leder till spår som de ej vill lämna. Kryptovalutor, så är det alldeles för omständligt.

Av anon159643
Skrivet av ipac:

Vad är det som är så skrämmande med det?

Skickades från m.sweclockers.com

För att det är den programvara som jag och minst 3 andra till främst ska köpa konsolen till.

Av anon159643
Skrivet av NodCommander:

Orosmomenten för mig är om man satsar för hårt på självkörningsteknologin som sedan visar sig svårare än väntat att få fungerande samt handelskrig som slår fel.

Detta handelskrig har fått mig intresserad. När Huawei blev bannad så steg Ericsson, detta var ganska så rimligt. Hade man innan detta köpt Ericsson aktier för 500 000kr, så hade man tjänat över 20 000kr på detta exklusiv skatt.
Nu är jag personligen väldigt trött, men att inte orka håva in dessa lättförtjänta pengar gör mig sur. Samtidigt det är alltid enkelt och se tillbaka i bakspegeln och säga vad som var en bra affär.
Men det lär bli fler tillfällen vid ökad handelskrig, där folk som mig säger att vi inte orkar in håva in alla lättförtjänta pengar, någon annan kan få ta dem istället.

Det jag dock tror med handelskriget är att extrema ras kan ske och man får vara vaksam. Tänk om Kina bojkottar Apple från att göra affärer med något av deras bolag, vilket på många sätt är ett slag av samma nivå tillbaka. Jag har då svårt att se exakt vad som händer, troligen ras på det mesta. Skulle Samsung, Microsoft stiga i värde?

Av anon159643

Det som mest skrämmer mig är att det är för lite prat om Linux till PS5.

Snabbare laddtider får mig att tänka tillbaka till år 2003. Original xbox supersega laddtider från slö dvd, vi med förbättrad konsol la spelen direkt på hddn och fick njuta av korta laddtider. Känslan vi hade då var enorm.

Av anon159643

Jag skulle så gärna vila gå på en sådan träff det ser riktigt skoj ut, men oj så orkeslös jag har blivit. Kanske om det passar in med min semester..

Av anon159643
Skrivet av Olegh:

Apropå pengar så är den nåt som gnager en del hos mig. Det är för mångfacetterat så jag hittar inte riktigt ett bra internt förhållningssätt. Kan lista några omständigheter som jag måste förhålla mig till som relaterar till pengar

1. Jag har det en hel del mycket bättre ställt än resten av min familj, kanske framförallt just ekonomiskt
2. Min lön är något låg rent statistiskt, både på arbetsplatsen plus att hela min arbetsplats ligger något lågt
3. Vissa dagar känner jag att jag är underbetald, andra dagar undrar jag hur i helvete någon vill betala mig en krona.
3. Jag kan spara nästan 10 lök i månaden tack vare att jag håller igen på inköp och extravaganser i samband med en "bra" lön.
4. Det enda målet jag egentligen har om man blickar framåt är att köpa ett hus och ha en egen verkstad.. så trots stort överflöd vet jag att varenda krona jag inte sparar/investerar minskar mina möjligheter att uppnå detta
5. Min flickvän, som jobbar med nästan samma sak som jag fast på en annan plats i världen och med fler år i arbetslivet håvar in ungefär dubbelt så mycket som jag
6. Konjunktur och hela faderullan gör att jag väljer ha mina pengar på ett bankkonto där de långsamt ruttnar bort pga inflation

Punkt 1,2,3,4,6 exakt samma sak här. Nu har jag flera inkomstkällor.
Punkt 6 så har jag på tok för mycket pengar på bankkontot med tanke av den kassa räntan, men jag är som du rädd för lågkonjunkturen.

Enda skillnaden är punkt 5 flickvän. Har ingen och jag har för en gångs insett att det största problemet är tid/ork. Skulle jag ha en flickvän skulle hon dumpa mig på under en vecka. Så jag är faktisk glad att jag inte har någon då jag ej orkar bete mig som en man borde göra.
https://www.youtube.com/watch?v=l7lGofeLkck Låt om män som beter sig som mig.

Av anon159643

Grymt på flera sätt. Teknikutvecklingen på snabba ssd har stannat upp för att den stora skaran saknar behov av detta, men nu verkar den stora skaran också få behov av snabba ssd vilket driver på utvecklingen.

Av anon159643
Skrivet av Fenix:

Jag har ett skapligt cv och kunskaper. Arbetsmarknadsutbildningen var dock ett försök att skola om mig efter att ha råkat ut för misshandel i arbetet mer än en gång. Som du säger så e planen att bygga upp en buffert innan finanskrisen kommer

ok, misshandel låter ej skoj. Vissa jobb är mer utsatta än andra, jag misstänker det är privatpersoner och ej kollegor som har gjort detta.Angående cv och kunskaper så om man byter arbetsområde behöver man ha nya meriter.
Angående finanskrisen så är det just nu inom de flesta områden brist på person, detta kan väldigt snabbt förändras.

Mina egna problem är att jag nog är knäpp. hehe Jag vet inte varför jag har ett så stort behov att vara ärlig för vissa personer om något men det finns aldrig rätt tillfälle. T.ex. jag har varit med om konstiga konflikter som jag har nämnt, men som alltid finns det två sidor. Bara för att jag var den som förlorade så betyder det inte att jag var en ängel.

Samma sak gäller min livssituation, då jag har en bland de knepigaste i sverige. På vissa håll kan man se att jag har gott om pengar, andra sidan så kan jag inte ens köpa en lägenhet i Göteborg, för jag behöver ha pengar för framtida utgifter för affärsmässiga beslut som mina föräldrar fattar.
Så på sätt och vis har jag uppmålat en liten falsk fasad och jag gillar ej detta.
Typ 99,99% av alla killar skulle skita i detta, men jag tillhör ej denna grupp.
Det jag mest funderar på är varför jag ens tänker på detta? Det är ett tecken på att jag jobbar för lite så jag får tid på konstiga tankar så tillbaka till jobbet.

Av anon159643
Skrivet av Fenix:

Brukar inte skriva av mig men känner mig redigt trött just nu.
Har plöjt igenom en arbetsmarknadsutbildning bara för att skita sig under praktiken pga oseriöst företag. 12-14 timmars pass som praktikant och man vart mer än tillmötesgående med att hjälpa till.
"Förlänga praktiken för att utbildningen va så dålig" mm.. visst.. hej gratis arbetskraft.

Visst är det tufft, jag fick också slita som ett djur. Men om du bara fixar lite erfarenhet så är det just nu innan finanskrisen riktigt bra chanser att få jobb. Så fokusera på att du efter denna ansträngning fixar bra kunskaper.

Av anon159643

Kurser om Företagsekonomi och Information och Kommunikation. Och sedan hitta praktikplats på typ Inet. Visst har Inet mycket av både Företagsekonomi och Information och Kommunikation, men jag tror knappast de låter en praktikant syssla med något som berör ämnet.

Av anon159643

Hur länge kan man fortsätta ladda hem appar från sin nuvarande Huawei telefon? För många är den dagen då detta inte längre går nästan samma dag som de tvingas att byta telefon.

Av anon159643
Skrivet av gonace:

Tillåt mig att skratta stillsamt, tror du på fullaste allvar att ensam Trump står bakom blokeringen av Huawei? Vem vet, det hade kanske blivit likadant utan Trump, oavsett så kan man inte bekylla en person för vad en gruppering väljer att genomföra.

Och Joseph Stalin, Winston Churchill, Hitler var ej orsak till WW2. Trump är självklart bara en person i det hela, men jag skrev lite humoristisk krings hans teknik att försöka gå all in och tvinga motståndarna gå med på hans krav.
Den taktik Trump har kört med har orsakat att bojkotten kom så tidigt, Huawei har under flera år vetat om att detta kunde ske och har påbörjat utveckling av eget OS etc.