Inlägg

Inlägg som anon159643 har skrivit i forumet
Av anon159643

Har inte Thailand 220V och inte 230V?
Men vi hade 220V här också för några år sedan och det var bara att fortsätta som inget hade hänt.

Jag är ej så säker på detta. Och det beror på vad man menar med får, d.v.s. om det är olagligt eller om man kan få försäkringstrul.
Blir det en brand i apparaten och det visar sig att man har byggt om denna från 220V till 230V så vet jag inte vad försäkringsbolaget säger.

Av anon159643

Detta är svårt att glömma och bra gjort av sweclockers som stod på er. Jag tror att de flesta som köpte deras nättagg inte använde en bråkdel av vad de var specificerade för, detta ledde till att de ändå fick lite returer. Men för de som belastade nätdelen enligt vad den skulle tåla fick ej det lika roligt.

Av anon159643

Som ovanstående tragisk det dröjer för vi vill ha dem nu! Fast när den nya fläkten ej har kommit å blir det ej å stor skillnad ändå.

Av anon159643

Scans grillklubbor runt 1993, djävuls goda som sagt. Scan fick mängder med klagomål av "bebisar" och gjorde dem svaga året därpå. Scan sålde endast dessa klubbor till restauranger och bättre kunder.
Min tanke är att göra om klubborna..
Jag är dålig på kryddor, men min upplevelse är Röd Jalapeño är mer brännande heta, detta kan vara roligt. Men som matnjutare tycker jag det tar bort smaken på de exklusiva köttbitar för många hundralappar man har köpt.
Så jag skulle vilja ha dem inlagda i något med en styrka grön Jalapeño.

Fast samtidigt de jag brukar äta med är petiga och gnäller. Som en gång jag grillade lax och den blev perfekt, men jag har fått höra någon vecka och typ alla gånger vi är i närheten av lax att de föredrar stekt i spisen.

Av anon159643
Skrivet av filbunke:

Om det är som TS säger varför skulle någon gå med att betala en enda månad efter de fria? Fler borde stå upp och vägra, det är det, och bättre lagstiftning, som får säljare att sköta sig.

För att tid är pengar och det handlar kanske om en 100lapp för en tjänst som man kan nyttja.
Men för den som har tid så kan den driva saken vidare, bara för att i princip alla gratiserbjudande av tjänster övergår till en tjänst efter prövetiden, så måste detta framgå. Det blir då att bråka om att denna information ej framgick, vilket den borde göra i sidorna man troligen får godkänna på.

Av anon159643

Som flera har sagt så är förlängning av abonnemang något som alltid sker, varvid man bör fråga om villkoren för att säga upp. Rent juridisk, så måste de självklart informera om detta. Om vi tar dessa bluffsidor, så brukar de skriva detta med en väldigt liten text.
Nå om du känner dig för att vara en rättshaverist så ligg på och kräv av dem att bevisa att du gick med på att det skulle övergå till en prenumerationstjänst. Vanligt folk betalar dock dock den lilla avgift kommande månad hade och säger upp abonnemanget direkt. De har väl ingen uppsägningstid?

Av anon159643

Snabba flerrådade cpuer, mycket ram, usel skärm.. Nu beror det lite hur man jobbar, men valen ovanför är inget jag väljer till grafiker.

Mitt val minst 2st 27", gärna 32" 4k skärmar. Där de förenklart ska vara IPS eller motsvarande, hur mycket man ska lägga där beror på ens budget, krav och övrigt användning av datorn. Men säg 10 000kr för budget-grejer.
Sedan är självklart ssd skönt, storlek beror på budget. Men en bra 1TB för strax under 2000kr är ej fel. Backup hur gör du med detta? Tänk till.

Grafikkort och cpu, för den stora skaran duger de nya ej sämsta modellerna. Alltså någon 9900K eller en hedt behövs ej. Ram 16GB duger för den stora skaran. Skön mus och tangentbord är ett måste, likaså bra och tyst kylning.

Jag skulle för övrigt rekommendera dig att fråga grafiker om skärmval etc, här är många väldigt fokuserade på spel.
*edit*
Självklart behöver de mer professionella bättre än de medelmåtta cpu/gpu, men då har de en ofta en skärmlösning till datorn för en bra bit över 20 000kr.

Av anon159643

Det finns flera felkällor och det behöver inte ens vara batteriet. Det kan nämligen vara så att du har tjuvström. Men man brukar börja med att byta batteriet, ett shcysst som jag brukar använda är 12V OPTIMA RED TOP U 4.2 som går på nästan 2500kr, men det handlar om ens krav. Bor man ej i Norrland och bilen måste starta vid 35 minus grader så kan man välja ett billigare batteri.
Utan att ha granskat skulle jag gissa detta från Biltema är prisvärt: https://www.biltema.se/bil---mc/bilbatterier/bilbatterier/und...
Och den kostar 1250kr..

På arbetsredskap drar man huvudströmbrytaren vid längre avställningar, samma frånkoppling kan man göra på bilen om man vet att man ej ska använda den på 4-6 månader.

Start och stoppfunktionen på bilar tycker jag är idiotisk för vanligt folk, jag vet ej hur många startmotorer jag har fått byta av vanlig användning Senaste byte kostade startmotor 5000kr. (ovanlig modell)

*edit*
Nu tror jag det inte är tjuvström och man börjar med annat. För att upptäcka felström mäter man ofta strömförbrukningen då bilen är avstängd för att avgöra rimligheten i nivån.

Av anon159643
Skrivet av Spiffman:

Försök gärna det med någon annan tillverkare av någonting med batteri på standbye

Typ alla tillverkare av bättre surfplattor såvida man inte inte har valt att aktivera cell. Min en surfplatta går använda som en helt vanlig mobil och då självklart i det läget drar ström som en mobil..

Nå dagen surfplattor har allmänt blivit riktigt bra, detta till den nivån att de flesta inte ser någon vits att köpa en ny.

Av anon159643
Skrivet av Elektron:

Nya ipads är dock sämre byggkvalite än de gamla. Kika på bendtest på ipad pro vs 1st gen ipad så ser vilken extrem skillnad det är.

Skickades från m.sweclockers.com

Säkerligen och skärmen är säkert lite mer ömtålig. Min egen flitiga surfplatta som är en iPad konkurrent har fått tryckskador på skärmen, men så har jag använd den väldigt mycket. Dessa tryckskador och lite repor betyder inte att produkten ej går att använda.

I vilket fall så tycker jag inte för vanligt folk att man behöver oroa sig mycket på kvaliten för vanligt prissatta surfplattor. Kommer man dock upp i surfplattor för 20 000kr, så gör kostnaden att vanligt folk bör vara riktigt försiktiga.

Av anon159643

Produkterna känns lite som en tonårig persons dröm där pappa betalar.
Alltså det mesta där känns som det dyrbaraste hårdvarorna som vanligt folk känner till och som självklart presterar bra. Men de flesta av oss har begränsad budget. Som Samsung 970 Pro, visst en grym ssd, som dock knappt någon på hela forumet har privat bortsett från pyttestolekar. (1TB och mindre)

Nå det finns poäng med denna typ av röstning, det jag mest stör mig på är att jag visste de flesta resultat redan innan. Och det är väl ett tecken på att jag läser artiklar från datorsidor som denna och vet vad som har lanseras.

Av anon159643
Skrivet av MyRus:

Varfööör måste jag ALLTID få sådant förbenat köpsug på helt onödiga saker så fort jag får lön för -,-

Sitter på en Noctua nh-d15 men kollar på olika slutna system bara för att det är kul att pilla...

Skickades från m.sweclockers.com

Grattis för mig är det tvärt om och har varit så i 10år, det är faktisk mindre skoj än vad man kan tro att inte ha något som man vill köpa. Såklart finns det saker som jag vill ha, men de har jag ej råd med.

Av anon159643

Woff, Woff, Woff, eller vad säger ni grabbar och tjejer om denna?
Förutom snyggheten vilken prestanda, men den är nog bli svindyr. Låt mig gissa 2TB för 10 000kr

Det blir självklart ett givit köp någon gång, det kräver dock att jag byter både moderkort plus cpu.

Av anon159643

Det var ungefär vad jag och nog de flesta hade förväntat sig, vilket bidrog till att få rykten spreds.

Nå hur bra som dessa kommer sälja beror helt på Intel, släpper de deras Ice Lake 10 core snart, får de upp produktionsvolymerna och kommer deras priser att sjunka?

Av anon159643

Ganska förväntade resultat och inte följande som vissa hade hoppas på:
Ett modifierat The Onion Movie citat:
The new Ryzen 3800X.
Throw your 9900K away.
It’s a piece of shit.

3800X blev tyvärr inte precis så bra...

Hur bra dessa nya Ryzen cpuer kommer att sälja beror nu på Intels svar, får Intel ut Ice Lake snart och får de igång produktionsvolymerna så får AMD det tufft. Denna 3800X cpu som AMD snart lanserar borde ha lanseras för 6 månader sedan.

Av anon159643
Skrivet av Mordekai:

Jag vet inte om du medvetet missförstår. AMD och Intel har ett oerhört symbiotiskt affärsförhållande, för varje CPU Intel säljer får AMD en slant och vice versa. Båda är företag som vinstoptimerar. Beslut fattas efter hur man bäst tjänar mer pengar hos båda företagen. Inget är ont inget är gott. Strategin från Intels sida är att tjäna pengar. Samma strategi råder hos AMD. Jag köper CPU efter singeltrådsprestanda. Alla program som utvecklat bra multithreading är jag nöjd med prestanda i oavsett CPU men att sitta och vänta flera minuter på att ett CAD program läser in en 3D modell är plågsamt, varje sekund jag sparar är värd en massa pengar. Andra har andra behov. Jag hoppas verkligen AMD kommer leverera på den fronten i Ryzen 3xxx. Om de matchar Intel kommer det nog ner på TDP, långt ner på listan kommer multitrådad prestanda och priset är såklart intressant men knappast avgörande för mitt val. Som sagt, alla har olika preferenser, man bör styras av sina behov och vilka produkter som bäst motsvarar dessa, inte vilken strategi man anser sig veta företag x har.

Du jobbar med för små saker i cad. Jag läste in en BIM fil på ett större sjukhus från IFC format, det tog ca 12h på en 7700K med 64GB ram, där ram-minnet tog slut efter ett tag och den började swappa på min 960 evo ssd. (16 core var rekommenderat på den tiden, säkerligen inte mer idag)

Nå mainstream idag är mycket behov av singeltrådprestanda, man kan diskutera denna vs multithread. Men ju mindre skillnad det blir i någon ju mindre betydelse får denna.

*edit*
Btw jag är mer en hobbyanvändare i cad, men man kommer då och då på jobbet i kontakt med lite större cadfiler.

Av anon159643

Cool debatt. Vissa diskuterar varför Intel släpper golden sample av 9900K just nu, vissa tar så illa åt sig och rycker fram offerkoftan direkt.
Jag vet nämligen ingen som har skrivit att denna golden sample av 9900K är dåligt, måhända Intel väljer att ta väldigt höga priser och dålig tillgång men det vet vi inte. Det är för övrigt denna cpu som borde ha hetat i9-8086K då det troligen är en cpu som håller för svenssons ett bra tag.

Av anon159643
Skrivet av Maximo:

Dom "allra enklaste" har ju knappast 4k så det beror på hur du menar

Jag tänkte ut till tvn som kan ha 4k.

Av anon159643

När det gäller de kraftigaste desktop cpuerna så känns internt gpu för just använda som grafikkort onödigt, även om man kan använda gpun till annat. Köpa en 9900K utan något externt grafikkort är få som gör.

Men enklare desktop och framförallt laptop så känns det bara som att en liten bråkdel har behov av externa grafikkort och det är bra att det går framåt.
Jag minns när jag för många år sedan köpte en billig laptop till morsan och den hade lite problem med netflex, svtplay, youtube och liknande. Idag är knappast detta något problem på de allra enklaste även om man ska spela upp 4k, eller har jag fel?

Av anon159643
Skrivet av snajk:

Jo, jag kom ihåg när jag blev hånad för att jag köpte den första Galaxy Note på 5,3 tum...

Men skärmformatet har ju en fördel för tillverkarna och det är att man får en större siffra på skärmstorleken utan att skärmen faktiskt är så mycket större.

Det får mig att tänka på nördtråden, där jag letade efter nördskämt. Men jag insåg snabbt att alla skämt vi hade om nördar på 90 talet är borta och nörd är mer eller mindre inne idag. Så jag hittade inga skämt att tala om som drev med nördar.
Med detta sagt, det har funnits folk som har skrattat åt att vissa ligger 10år före dem i teknikutvecklingen, men denna skara som hånar de som ligger före har kraftigt minskat.