Inlägg

Inlägg som anon159643 har skrivit i forumet
Av anon159643

Superglad, har inte varit sådan glad på de senaste 10 åren.

Jag har fått tillräckligt arbetserfaren för att inte oroar mig på arbetsmarknaden.
Min vikt är på tok för hög, men den rusar ner i extrem takt.
Jag umgås med skitschyssta tjejer och det finns inte en chans att någon berättar något skit om mig för dem som de inte redan vet om, för jag har redan berättat de dumheter som jag har gjort. Mohoha, f.d polare era jävla skitstövlar ni går bet där.

Så livet känns väldigt tryggt för mig. Lite ensamt på kvällarna kanske med jag har hittat tillbaka till gymmet som jag nu ska gå till.

Av anon159643

Det går att kontrollera mer diskret. Idag med alla räkningar som kommer är det lätt att missa någon. Men om man har flera och dessutom lite högre belopp så antyder det om att man har problem med sin vardag, vilket kan bero på hur många saker som helst.

Nå idag är det superbrist på kompetent personal inom de allra flesta områden. Lite småslarv med räkningarna är inget som direkt hindrar en person för att få ett vanligt jobb. Det är dessutom inne att ha lite betalningsanmärkningar.

Btw jag har polare som jobbar lite med ekonomi och kan ser justitia kreditinformation. Typ alla större företag är med, ofta för rena struntsaker som att ha hyrt en bil. Privatpersoner är det också med hur många som helst av rena struntsaker.

Av anon159643

Jag är en man i sina "bästa år" som är grovt överviktig och nu har gett tusan att gå ner. Män som är i min situation har ofta väldigt svårt att gå ner, men jag har hittat det magiska trumfkortet som helt plötsligt kan göra en äldre herre som känner sig som en sengångare till att bli en jaguar.
Jag talar givetvis om en skitschysst tjej som stöttar mig ren professionellt, det blir så mycket lättare än att vara helt ensam.

Nu på 11 dagar har jag nu gått ner 7kg, detta tillsammans med jobb och såklart extra ledighet. Och det känns verkligen i kroppen, när jag går i stan så känner jag mig inte alltid överviktig längre. Dock när jag går förbi en spegel, sitter, ligger, köper kläder etc. Så det är att kämpa på.

Min närmsta dröm nu är att kunna köpa kläder i en vanlig butik, tänk att kunna gå in i vanliga dressman och köpa en tröja. Jag var och kollade idag och såg att det fanns väldigt lite utbud som passade, men jag vill ha ordinarie utbud. Sedan har jag kollat in riktigt snygga kläder som kostar lite mer, men det avatar jag med att köpa.

Så mitt råd till er grabbar som har svårt att gå ner i vikt, försök hitta en tjej som stöttar er.

Av anon159643

Grymt jag förbokade en direkt. Men varenda sms-långivare jag försökte bara nekar mig hela tiden.

Bortsett från detta så är de ett givet köp för visa företag.

Av anon159643

3st såna för 59 000kr/st är perfekt för Pelle 13 år som vill imponera på sina jämnåriga tjejer i klassen.

Annars grymt ful baksida som kan vara störande för den kollegan som arbetar på andra sidan. Nå det är bra att Apple gör bättre skärmar, då skärmar för rätt många är ett väldigt viktigt redskap.
Ett problem med exklusiva skärmar är att man då bör anpassa ljuset i rummet för dessa för att få ut den kvalite man önskar och då skenar snabbt kostnaden iväg.

Av anon159643
Skrivet av happy_per:

Det som oroar är mest priset på X570 moderkort, ca 6000kr för ett Gigabyte Extreme det är lite saftigt kan jag tycka. Undrar när B550 kommer och vad man kommer förlora.? Inte så att jag kommer sakna 10 st USB 3.1 gen 2 direkt...

Skickades från m.sweclockers.com

Gigabyte Extreme är väl ett workstationmoderkort för AM4 plattformen, det riktar sig åt oss som använder datorn mer professionellt och ej behöver betala skatt för datorprylar. Varvid dessa 6000kr förenklat bli 3000kr.

Men priset på vanliga moderkort är superviktig, de flesta användare klarar sig med väldigt enkla moderkort. Och det är det totala priset av de båda som avgör om det blir en Intel eller AMD.
T.ex. PCI 4.0 är skitgrymt, men troligen för 99% av alla här på forumet så är det inget de behöver 2019. Visst är det inte fel att ha pci 4.0 för framtida bruk, vilket är säljargumentet för den stora skaran.

Av anon159643
Skrivet av anon190792:

Alla verkar mer eller mindre stirra sig blinda på några få procent mellan AMD och Intel. Jag tror inte det är en märkbar skillnad om man kör ett blind test i spel.

Det är därför man köper AMD som är mer valuta för pengarna och säkrare helt enkelt

Skillnaden blir mindre och det handla om bäst valuta för pengarna. Om två produkter kostar lika mycket ena presterar 1% bättre och alla köpare vet om detta då det supertydligt framgår, så kommer den produkt som presterar bättre helt ta över marknaden.
Nu är det i Intel/AMD fallet inte lika tydligt med prestanda, dessutom får man annat med AMD på köpet som bättre datasäkerhet. Många tvingas nu t.o.m. stänga av ht på Intel då det vad jag vet enda sättet att motverka att ens system är helt öppet som andra användare av samma cpu.

Poängen kvarstår dock att fast skillnaden är liten så är den viktig. Angående priserna så vill jag se dem i våra svenska butiker innan, Intel lär dessutom svara med att sänka sina priser.

Av anon159643
Skrivet av Nivity:

Betald semester har ju dock alla i detta landet som arbetar
Men om du menar att du aldrig tagit ut någon betalt semester i ditt liv så borde du nog göra det ärligt talat

"Semester" har jag allt haft, men semester för mig och vissa andra betyder gå från ett jobb till ett annat. Vissa har 10 st barn att passa, jag har andra saker. (nej tyvärr inte 10st fruntimmer, utan andra saker)

Av anon159643
Skrivet av Nätälskare:

Kära nån, hade jag tryckt i mig så mycket mat på morgonen hade jag inte kunnat jobba sen. En skål havregrynsgröt innan man far iväg till jobbet sitter fint.

Och du jobbar som grovarbetare och ska slänga upp saker på 60kg över huvudet etc?
Det är skillnad på jobb och jobb, när jag själv är en kontorsråtta vilket är övriga året så äter jag inte mycket. Eller det gjorde jag, men det har det blivit ändring på.

*edit*
En riktig man visar en riktig frukost här: https://www.youtube.com/watch?v=Ys3BtOBPVhg&t=94s

Av anon159643

Ett rejält frukost som innehåller det mesta. Alltifrån gröt, rökt/inlagd fisk, bröd med en massa pålägg, filmjölk och musli, kokta ägg, ibland stekta.
Skillnad mellan mig och en stadsbo är att jag ska fysisk arbeta efteråt. Semester är bara det som barn hade när de gick i skolan.

Av anon159643

Det handlar endast om vilken mängd smör man vill ha.
I min ungdom bred jag på den plana sidan, i högstadiet bred jag på den stora håliga sidan. Jag hade då ett BMI som var på gränsen till att vara för smal. Idag skippar jag smör på allt.
Det var några danskar som lärde mig att skippa smöret, där de blev förvånad över att vi hade både och. Jag vet dock inget om hur danskar generellt gör. Dock är deras "nyttiga" smörrebröd gött: https://mittkok.expressen.se/recept/sven-melanders-danska-smo...

Rent smakmässigt så är det självklart godast att bre på den sidan med stora gropar, då får mn lite variation. Den den fettmängd som man får extra genom detta behöver jag ej idag.

Av anon159643
Skrivet av Elghinnarisa:

Om man slår upp t.ex. 8700k och 9700k på geekbench och kollar siffror så ser det ut så här

8700k R5 3600 Single 137 124 Quad 520 500 Multi 1056 1073 9700k R5 3600 Single 144 124 Quad 563 500 Multi 1073 1073 6700k R5 3600 Single 126 124 Quad 432 500 Multi 650 1073

Slängde in 6700k för att någon nämnde den också.

Bra att någon sammanställde det, jag tänkte på samma sak men orkade ej.

Nu blir det processerena intressant av 3 anledningar.
1: Vad man själv ska köpa.
2: Vem vinner prestandatronen.
3: Kommer nya zen sälja så bra så vi får se en bättre konkurrens? Fast samtidigt är det väl laptops som säljs som smör och det dröjer nog länge innan de får den nya Zen arkitekturen.

*edit*
Om vi tar i7-9700K som många brukar rekommendera så kostar den nästan 4500kr och jag är tveksam till att en sådan dyr cpu är vanlig bland vanligt folk.

Av anon159643

Lite låg frekvens men hög IPC, varför pratar inte folk mer om IPS som är produkten av de båda?

Jag tycker et också är intressant, men det är ej många dagar mer att vänta nu till mer information.
Det ser dock ut att Zen 3000 blir ett bra val för de som vill ha hög datasäkerhet eller en cpu för större laster för priser som vanligt folk har råd med. Lägga 25 000kr på en intel hedt + moderkort är inget för vanligt folk.

Av anon159643

Mitt förslag 16år åldersgräns + A-körkort. Vårdslöshet i trafik = indragit körkort. Alla elsparkcyklar som färdas i trafik ska ha nummerplåt.
Det finns även andra fordon där folk kör som dårar, jag så t.ex en person med permobil inne i köpcentrumet som körde som en dåre.

Av anon159643

Perfekt, analoga tangenter har jag alltid saknat i word. Ju längre ner man trycker ju fetare blir texten. Skämt åsido det är intressant med nya tekniker och se om det blir något.

Av anon159643

Jag hårdbantar på helgerna ligger på 1300 cal och lyssnar på såna hära låtar.

Av anon159643
Skrivet av anton studs:

Min fru son och dennes familj kommer varje sommar och bor här i 3 månader, vi betalar för allt mat, kläder, nöjen och även resor fram och tillbaka till landet där dom bor. Jag vill spara lite till pensionen men dom är som en virvelvind med våra pengar. Vi ger dom pengar varje månad för att hjälpa dom.Dom ska åka runtomkring och vi ska spendera Dom har ett barn och jag tänker på barnet så ok.Men det finns pengar men dom ska sparas då dom vill flytta och det ger dom ränta. Sen har hon en annan son som också kräver oss på pengar speciellt när han får för sig att börja med kaninuppfödning , bygga sommar stuga , ge sin flickvän en dyr systemkamera mm , Jag blir trött och det kokar inom mig. Idag tog det en helt annan vändning, såg att kabeln till hårdisken det vi sparar allt från datorn låg tillfällig utanför bordet och jag kommenterade kanske bäst att flytta in kabeln så inte det 3:åriga barnet rycker ner hårddisken på golvet och det skulle jag inte säga , dom påstod att jag anklagade barnet utan jag ville förklara att jag ville stoppa " olle i grind" då barn är snabba och klart oberäkneliga, man blir trött

Din fru har alltså blivit tillsammans med en plånbok?

Jag vet absolut inget om er, när du skriver fru så kanske ni är gifta. Men jag känner till så otroligt många ensamstående kvinnor som är jakt på nya plånböcker. Plånboken (mannen) de blir ihop med brukar vara en som är mindre social och är jätteglad att få vara ihop med en tjej, men när de fullständigt ruinerar dem så brukar de snart tröttna.

Nu skrev du som sagt fru och ni kanske har barn tillsammans, annars hade jag i samma läge sett efter en annan.

Av anon159643
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Hade jag haft en flickvän som jag gillade/älskade så hade jag nog sett förbi dennes hobby alternativt karriärval om det nu inbringar en levnadsekonomisk summa och stöttat henne. Men det kanske bara är jag? Gör man slut för en sån sak har man större problem.

Som sagt folk har olika smak och bra är det, speciellt att vi grabbar med olika smaker låter bli att ragga på samma tjejer.

Av anon159643

Smaken är som baken, hade jag haft en flickvän som höll på sådär så hade jag kollat efter en ny flickvän. För tjejer som känner sig stalkade av mig, gör sådär och jag flyr som katten med svansen mellan bena. Alltså jag tyckte det var extremt störande.

Av anon159643
Skrivet av Oppai:

Hej tack för svaret. Jag behöver bara en skärm wacom plattan är dessutom en skärm i sig. Om du kan rekommendera en bra skärm till hyffsat pris så är jag öppen för förslag, men kom ihåg att jag inte har någon jättebudget.

Om jag förstår rätt så säger du att 16gb ram bör räcka?

Skickades från m.sweclockers.com

Alltså hårdvaran beror på vad man gör i Photoshop. Mer är bättre men de blir dyrare. Ram har visst sjunkit mycket nu så ta 32GB om du då har råd, jag själv personligen har det dubbla, men jag jobbar med andra saker så det är irrelevant. Min poäng där är att jag mycket väl förstår ram-minnes behov, men jag är tveksam om så många i Photoshop använder så mycket.

Angående skärmar så köper jag ej dessa så ofta, det är nästan en fråga för en egen tråd där de som är bra på skärmar diskuterar. Men i princip alla jag har sett jobba med grafik idag har minimum 2* 27. Att wacom plattan är en skärm i sig är bra, men 2st skärmar om inte en extremt stor är vad alla professionella minst borde ha idag. Där vissa väljer olika kvaliter på dem.

*edit*
Angående förslagen ovanför, 9700K + ett litet dyrare Nvidia-grafikkort är inte alls fel, såvida detta inte innebär att du av budgetskäl tvingas välja dåliga skärmar som knappt duger till spel.

*edit2*
Skärmar är som sagt ett eget område, för grafiker så är det mer viktigt än vad grafikkort är i en speldator. Men utan ha sökt så noggrant så 2st såna här skärmar för 7500kr/st verkar rimligt för någon som professionellt jobbar med grafik: https://www.dustinhome.se/product/5011103113/brilliance-p-lin...
Men det kommer då över din budget som du pratade på innan och man får snåla, kanske 1st sådan skärm och en billigare bredvid, vilket gör att skärmlösningen går på kanske 9000kr. Att jobba med enbart en liten skärm idag vet jag inte längre någon som professionellt gör och då inkluderar jag personen som sitter i receptionen.