Inlägg

Inlägg som anon159643 har skrivit i forumet
Av anon159643
Skrivet av Baxtex:

Jag föreslår promenader. Såpass enkelt att alla kan göra det och det gör underverk för kroppen i det långa loppet. Själv går jag alltid en runda vid lunch och en innan läggdags. Brukar klocka in ca 10 000 steg om dagen. Gym står jag inte ut med, blir uttråkad direkt och jag står inte ut alla fjantar som står och tar selfies och skit. Gör lite chins i takbjälkarna i garaget och springer någon mil eller två i veckan, duger för mig.

Jag har varit på gym hur ofta som helst och jag har inte sett en enda person tagit selfis. Det enda problemet jag har stött på är att det är så otroligt många snygga, schyssta tjejer där som vill prata om allt möjligt och det finns risk att man kan få på sig tjejbaciller. Men nu håller tjejer mest till på gruppövningarna, så om man som mig är rädd för tjejbaciller så kan man undvika det genom att använda de andra redskapen.

Min poäng är att många har fördomar om helt vanliga gym. De killar som är vältränade går ej på vanliga gym då de inte har vikter tillräckligt stora för deras träning. Det är lite som att de mest dataintresserade personerna här på forumet, kanske inte köper sin speldator för 50 000kr på en elkjeda.

Angående promenad så finns det olika antal steg man ska ta, vissa säger 8000steg är det en normal människa minst bör ta. Ska man träna upp kroppen så får man ta väldigt många steg och det tar lång tid, men man kan jogga.

Av anon159643
Skrivet av CubaCola:

Man läser att regnskog till en yta av Frankrike ska skövlas i Amazonas
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/A2nWJr/froken-gift-skovl...

Samtidigt som Nasa presenterade forskningsrapport 2014 om att Regnskogar absorberar mer koldioxid än man tidigare trott.

"The study estimates that tropical forests absorb 1.4 billion metric tons of carbon dioxide out of a total global absorption of 2.5 billion -- more than is absorbed by forests in Canada, Siberia and other northern regions, called boreal forests."

https://www.nasa.gov/jpl/nasa-finds-good-news-on-forests-and-...

Sedan läser man följande att skövlingen av regnskogar släpper ut mer koldioxid än trafiken (Dock så låter det på rubriksättningen på SVD att regnskogen i sig släpper ut koldioxid, men läser man texten så handlar det om att all koldioxid som skogen bundit upp frigörs vid skövlingen)

"Att vi människor exploaterar skogssystem som stått orörda i tusen år är ingen bra grej. Det gör att kolförråden minskar och släpper ut koldioxid som varit bunden under lång tid, säger Tomas Lundmark, "

https://www.svd.se/forskare-regnskogarna-slapper-ut-mer-koldi...

Så min sammanfattning är att det är sugrör gjorda av plast som är den stora miljöboven.

Ja det finns många problem, vissa är enbart dumma miljöval.
Andra problem hör ihop med ökad antal människor på jorden, där alla vill ha det bättre på alla sätt och vis, medans vår teknikutvecklingen går sakta framåt.
Det ironiska i det hela är att många som är miljömedvetna pratar om saker som att det föds för få människor i sverige och norra Europa.

Rapport efter rapport om det föds för få människor, t.ex denna: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/5VKmwW/studie-det-fods-f...

*edit*
Alltså skövling av rengskog utförs för att behovet av mat ökas. Och denna matbehov ökas för att allt fler äter och de äter mer vardera. Självklart kan teknikutveckling förbättra produkten, bättre val som mindre kött är bra. Men det är den stora människopopulationen med hög livsstandard med dagens teknik, som gör den stora globala miljöpåverkan.

Av anon159643

Alltså alla dessa tekniska prylar tar våra jobb. Tidigare kunde man jobba som hisskötare eller isbärare, men p.g.a all denna konsumtion, ledde det till en oönskad teknikutveckling med arbetsredskap som tåg våra jobb. Den värsta prylen på att ta jobb måste nog vara persondatorn.
Jag själv sitter istället med en ombyggd Facit skrivmaskin, allt som behövdes var en Atmel Avr mikrodator och vops så kan man surfa med internet med den. Vissa säger att de där 100 000st A4 sidor som jag varje dag får använda för att få uppdaterad skärmbild är en miljöbov, men papper kommer från träd så det är grön återvinningsbar råvara.

Av anon159643
Skrivet av patteSatan:

Midsommar är att höra grannarna för en enda gångs skull på året (jag bor i ett sjuvåningshus), dom hörs aldrig, man ser män och kvinnor i trapphuset, om man har tur, och säger man "hej" ser dom ut som om dom tror att jag ska råna dom......Djupfryst lasagne, en par bira, sen nattinatti.

Tråkigt där med kvinnorna. Det är lite så att man får umgås med en kvinna för att kunna umgås med fler. Annars var den midsommardag lika skoj som min.

Av anon159643

Jag tycker de inte är ovanligt billig för den typ av nycklar och det finns många andra ställen och trådar om ämnet. Som denna tråd:
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1514743-billigaste-sat...

Sedan är köp av Windowslicenser lite som att köpa cykel. Vissa köper en cykel i en vanlig butik och kanske betalar 20 000kr, andra går till lite ödsligare ställen och köper samma cykel nästan helt ny för 1500kr. Det går självklart inte bevisa att det skumma stället håller på med något olagligt, utan det finns faktisk folk som tröttnar på deras cyklar och vill ha snabba pengar.

Av anon159643

Vad har hon till den? Appletv, chromecast ? Tänker hon använda de inbyggda apparna till netflex etc?
Något jag tycker underskattas är fjärrkontrollen, vi fick nyligen telias digitalbox hemma. Och den som har skapat denna fjärrkontroll har inte hört talas om ordet ergonomi.
Förutom detta gillar många användarvänliga fjärrkontroller.

*edit*
Telias fjärrkontroll, ser inte helt galen ut. Men jag har inte hört någon som ej säger dem är obekväm att hålla i: https://www.telia.se/privat/tv/produkter-tillbehor/produkt/fj...

Av anon159643

Hachiko – En vän för livet -2009
En film om en hund som är baserad på en verklig händelse och det förklarar att sann kärlek endast finns hos hundar, säg den människa som skulle göra samma sak? Så det blir att skaffa hund senare när jag har flyttat.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Hachiko_-_En_v%C3%A4n_f%C3%B6r_...
När akita-valpen kommer till sitt nya hem, dröjer det inte länge förrän han och hans husse är oskiljaktiga. Varje dag vid samma tid, när hans husse Parker Wilson (Richard Gere) slutar jobbet, står Hachiko och väntar på honom vid järnvägsstationen. Hunden blir en älskad familjemedlem. Men en dag får Hachikō vänta förgäves, hans husse kommer inte. Trots det väntar han troget på honom varje dag under de kommande nio åren. Hachikōs öde berör många människor, som passerar stationen och de hjälper honom med mat och varma ord.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=TIl2o1hm1F4

Av anon159643

Päroncider 1,5%. Jag får dricka en hel del för att bli full, men som tur är behövs det i närheten inte lika mycket alkohol i kroppen för att bli ful.

Rom som någon pratade om får jag allt pröva då jag jag älskar rom i det mesta, men jag har aldrig druckit detta.

Av anon159643
Skrivet av superegg:

Jag är mig själv, man får aldrig chansen att visa hur jag är då det är svårt hitta tjejer på internet.

Hitta tjejer på internet så får man först studera vad man ska hänga, detta är en bra fråga och vet inte. Men sweclockers är fel forum, visst finns det gott om teknikduktiga tjejer här, men det finns väldigt många män som är intresserade av dessa.
Det är lite som när jag läste datateknik, där dessa tjejer nästan hade kölappmaskin till alla killar som ville uppvakta dem. -Ställ dig sist i kön så grabbarna til folk som försökte gå före. -Ironi såklart.
Bättre är nog facebook-kanaler om t.ex friluftsliv i ens stad, där man diskuterar olika uteställen. Problemet är att om man inte har intresse av fridlustliv så kommer snabbt tröttna på en tjej som har det som dens huvudintresse, så det gäller att tänka till.

Skrivet av superegg:

I min from just nu så skulle jag klara av 5 minuter innan kroppen är game over, men om man kör det en gång per vecka så kanske kroppen orkar mer?

Jag tycker många föreslår så extrema övningar. Gå bara till ett gym och träna som vanligt folk och bland vanligt folk. Det blir dessutom mycket roligare än att hitta på något eget hemma.

Av anon159643
Skrivet av AllMessedUp:

Tips till er(säkert nämnts tidigare):

Nu är min övervikt på endast några enstaka kilo 178 lång och väger 81.

Men har nu tagit tag i skiten & börjat jogga 3 ggr vecka.

Det jag vill rekommendera är en frukost på Havregrynsgröt.

Jag blev sjukt förvånad över hur länge jag höll mig mätt på 1 DL havregryn.

!

Lycka till

Jag joggar också. Problemet för mig och många är att matintag för oss är a till o. Elite kroppsbyggare kanske behöver 7000 kalorier per dag vi andra som hårdbantar kanske bör ligga runt 1700 kalorier.
Så ut och röra sig är skitbra, såvida man inte belönar sin träning med en massa kalorier.

Av anon159643

Som alla andra vanliga personer. Jobb, jobb och mer jobb. Uppenbart är de i norge inte lediga idag märker jag på alla dessa fruntimmer därifrån som vill ha hjälp med det ena och det andra.
Nå man får se det på den positiva sidan, jag får snacka med en massa fruntimmer om romantiska saker som servrar, C#, webbutveckling, databaser och liknade.
Alltså det samtalet jag har med uppsättning av databasreplikering nu med 3st fruntimmer är nog det mest romantiska jag har haft i hela mitt liv.

Av anon159643
Skrivet av Mizzarrogh:

På tal om stress, den som kommit på detdär systemet där man ringer upp, blir satt i telefonkö för evigt och sedan läggs luren bara på när man äntligen kommit fram borde kokas levande i tjära och fjädrar...
Även om man inte blir satt i telefonkö skulle det fortfarande vara ett alldeles för milt straff.
Även sjukvården och andra har börjat med dendär förbannade skiten, det är en sak om man sagt att det inte var någon där, eller bara stängt av linjen så att det var tyst. Men INTE detdär som bara slänger luren i örat på den som ringer. Om jag bara visste var det låg så skulle jag personligen åka dit och slå sönder apparaten i miljoner bitar.

Jag tycker det inte är fel med stress om alla har det, men man hör hela tiden folk som bara njuter av livet och har det bra. Medans en annan är det jobb, jobb och mer jobb hela tiden. Nå en dag kommer låg konjunkturen och då blir det en som köper upp deras fastigheter till struntpengar för de ej har råd att betala av lånen.

Bara kolla i Göteborg som jag är i, för 10 miljoner inne i staden får man ett hus som är lite större än en schysst sommarstuga. Denna "stora sommarstuga" belånar sig folk över öronen för att kunna köpa.

Av anon159643

Ge oss 8st ram-minnesportar så att plattformen blir schysst för de grabbar och tjejer som kör lite större applikationer på våra datorer.

Av anon159643

Office 2019 + Libre office, Libre Office till att redigera vissa .csv filer.
Om man typ knappt använder Office till något och är en yngre person, så borde man först fundera på varför man knappt inte använder Office?

Bortsett från detta duger Libre Office för den stora skaran. Vissa säger att Libre Office kan allt vad Microsoft kan, men det är lite som att säga att en dator för 2999kr på Elgiganten kan köra exakt samma program som en egen ihop monterad dator i 150 000kr klassen.

Av anon159643
Skrivet av superegg:

Jag har inte så höga krav, om man ens lyckas hitta en tjej så är det inget kul att känna att man är utbytbar när som helst.

Sånt är livet. Jag har också svårt att förstå alla som byter parter endast för skojs skull fast de har hus, barn och allt tillsammans. Men även om jag ej förstår dem, så beter sig folk så.

Mitt råd är då att vara sig själv, man kan spela teater för en tjej, men ens teaterspel tar snart slut. Ser man också till att vara attraktiv så blir skälet för tjejen att spana in annat mindre. Sist ju mer man skaffar tillsammans ju mer håller ihop. Att vara tillsammans med en tjej där ni båda har varsin egen bostad, ni äger inte ens en kalle anka tidning tillsammans. Ja, det behövs ej mycket för att hon spanar in andra.

Skrivet av superegg:

Hur lång tid tar det att bygga upp en sån kropp som han på klippet?

Köper kött som har låg fetthalt mellan 5-12% och äter en gång per dag.

Vad bruka man göra på en Crossfit?

För vanliga personer så kommer de aldrig bli såna, vanliga satsa på god form
Crossfit blandade jag ihop med crosstrainer.

Av anon159643

Vissa saker kan man förboka i god tid och detta kostar inget. Om produkten sedan blir en succé med liten tillgång så kan man ibland sälja den för mycket högre pris. T.ex Nes classic skulle man ha förbokat i varenda butik dag 1.

Så dumt att förköpa produkter för detta redan nu håller jag ej med om att det är fel, om man då såklart förbokar från ett seriöst ställe utan avgifter.

Av anon159643

Jag hade tvättid idag, tvättade som vanligt inget märkvärdigt med detta. När jag skulle hämta tvätten i torkskåpet hängde där ett par stringtrosor vid mina kläder. Jag misstänker någon granntjej försöker säga mig något, men jag kan inte komma på vad. Troligen att jag ej städar tvättstugan tillräckligt efter mig och hon ville ej skriva en arg lapp.
Nå tvättstugan är det vanligaste stället till bråk och jag längtar till en egen tvättmaskin i min lägenhet, inte för att jag har problem med grannar utan för att jag kan tvätta när jag vill.
Det finns oskrivna regler kring när man få ta andras tvättider, visa säger om ingen där inom 30minuter. Det betyder att jag endast kan tvätta på helger, då jag på vardagar ej har kommit hem innan denna tid.

Av anon159643
Skrivet av superegg:

Jag konstatera snabbt att det är bara utseende som spelar roll på internet, men jag har tänkt om det spelar någon roll vad man skriver till de, jag har skrivit olika meningar och se om det påverka något, jag gjorde även en bot som hade mål att samla in olika meningar så att jag kunde ta lärdomar av vad för meningar som är bra, dock så fick jag inte boten att funka så som den var tänkte.

Tjejer på internet är som killar utanför internet, det som främst räknas är utseende. Sedan är det ej fel att visa upp dyra prylar, där dyra servrar med xeonprocessorer etc tyvärr inte attraherar alla tjejer.
För min egen del umgås jag med snygga tjejer, men ska jag ragga så får jag allt sänka kraven. Dels för att även om jag skulle lyckas, så finns det så otroligt mycket bättre män som de kan uppgradera till.
Det är inte som på 1400talet att fånga in en fru med lasso och det är klart, för idag är man hela tiden utbytbar.

Skrivet av superegg:

Vad är ett vanliga gym har ingen koll på vad det finns för olika gym, får man hjälp så att man gör rätt?

Vanliga gym är såna som tydligt skyltas i stan, där finns det en massa personer. STC, Noric wellnes, friskis&svettis är några. Kroppsbyggargym, ja där märker man direkt att man har gått fel.

Skrivet av superegg:

Är crossfit bara gruppträningspass? kanske kan få min vän att gänga med.

Om man blir vältränad blir man snyggar då?

Crosstraning är ett redskap som finns på gruppträning. Att vara överviktig var attraktivt fram till slutet av 1800talet, för det betydde att man hade råd att äta mycket och jobba lite. Från början av 1900 talet tills nu imponerar det inte att man har god tillgång till mat. Kolla in dessa tjejer på detta klipp, vad de tycker om vältränade män: https://www.youtube.com/watch?v=jmQtSMIrHsc

Av anon159643
Skrivet av Överklockad_gasklocka:

Det är nog iaf bra att ha ett tydligt mål om man gått ner 30 kg, så att man fortsätter bibehålla den positiva inställningen till träning (det svåraste jag vet inom träning/diet är att bibehålla/förbättras när ett mål har uppnåtts, och just att ha gjort en stor viktnedgång vet man kan vara vanskligt att bibehålla). Om du fortfarande kan träna fem dagar i veckan senare så är ju det tillräckligt med tid för att bygga muskler (så länge passen kan bli minst typ trekvart långa).

Tyvärr har jag mer än 30kg att gå ner. Mitt problem är dock tidbrist, som idag och igår så var det jobba. Jag kommer dock prioritera mig själv nu och hålla vikten och bra skick kräver mindre ansträngning än att gå ner.

Nå när man är i bra skick så 2-3 gånger i veckan bör man nog besöka gymmet. På sommaren är det nog enklare att bara öppna dörren och börja springa.

Av anon159643

Mitt mål är att gå ner i vikt, gym tar jag för att inte bli av med alla muskler. Alltså har man 30kg övervikt och dagligen skuttar runt med detta så har man ändå fått en muskelmassa som inte vore fel om man vägde 30kg mindre. Jag tränar runt 5 dagar i veckan just nu, kör ej hård träning någon gång, då fokus är att få ner vikten.

Mitt gymproblem är att jag inte riktigt vet vad jag ska göra när jag har kommit ner till mitt mål, men jag funderar på allmän träning, stora muskler är ej fel men jag har ej tid.

På sommaren kommer jag inte ha tillgång till gym (20 mil fram och tillbaka), men jag funderar då på svampplockning. Jag skulle vilja löpa men jag vill ej bli skadad.