Inlägg

Inlägg som Scepticer har skrivit i forumet
Av Scepticer
Skrivet av axelpaxel:

Nu har jag löst det! Det va en gammal backup som låg och spökade och inte syntes nånstans utom i att det saknades utrymme. Tack för hjälpen alla!

Tack för info! Jag är inte nån NAS-expert så måste fråga, menar du en back-up av en dator som du gjort mot NAS:en? Hur/var hittade du back-up:en och kunde ta bort den?

Av Scepticer

Jag kör det inte själv men, Cloudstation verkar kunna låsa upp nästan dubbla diskutrymmet(!?) läser jag på synology's forum. Måste avinstalleras helt för att ge tillbaka utrymmet.

En annan potentiell utrymmesbov är photostation. Thumbnails och (jag misstänker speciellt) videofiler som anpassats för visning på olika typer av enheter kan ta mycket diskutrymme. Detta är nog till viss del fallet för min del, även om jag inte har några videofiler där.

...sen kan man kanske misstänka att något annat installerat package kan sno diskutrymme.

Av Scepticer

Kör jag den där lagringsanalyseraren på min och klickar på "visa detaljerad" (eller vad knappen hette upe i högra hörnet) så säger den rapporten att mappen homes/admin innehåller 197GB på min. Tittar jag i filhanteraren hittar jag inget där... Skumt. Återkommer om jag hittar på vad det kan vara.

Av Scepticer

Under "lagringsanalyserare" kan du skapa en disklagringsrapport. Kanske kan ge nåt?

Av Scepticer
Skrivet av Nirnaeth:

Microsoft själva förespråkar antivirus från tredjepartsutvecklare istället för deras egna programvara.

Läs hos Tkj, han har bra koll.

http://blogg.tkj.se/gratis-antivirus-2014/

Känner inte till siten men trovärdigheten sjunker ju lite när man hittar sponsrade länkar till anti-virusprogram i slutet.

Av Scepticer

Grattis, patcha in FLAC-stöd i 7 & 8 också när ni är igång...

Av Scepticer
Skrivet av Shamzin:

Jag provade att lägga min konsoll ner då jag också tyckte min var högljudd, efter det så blev den mkt tystare. Kan det vara så att plattan för att ha den stående blockerar luftintaget på en sida och att fläkten får jobba hårdare för att skapa det nödvändiga luftflödet?

Intressant, har min stående och stör mig på fläkten ibland i "tunga" spel. Har svårt att få till att lägga min men kanske ska prova och se vad som händer...

Av Scepticer
Skrivet av Orisons:

Detta kommer ju faktiskt alla isp:er slåss mot med näbbar och klor.

Man kan ju hoppas att det pratar ihop sig iaf, risken är väl annars att Bredbandsbolaget viker sig, försvarar sig dåligt, och det i sin tur blir ett prejudikat som andra sinnessvaga internetleverantörer följer.

Av Scepticer
Skrivet av Rosslan:

Finns en superliten notis om detta på Expressen tror jag det va, ska se om jag hittar länken men det är lite underligt att det inte skrivs mer i media.

Tidningarna är en del av mediabranschen och tycker också att internet har gjort det svårt för dom att ta betalt. Dom vill nog inte blåsa upp detta och riskera att det ser ut som dom står på de hemska piraternas sida (fast det egentligen handlar mer om integritet!).

Av Scepticer
Skrivet av Dorana:

När ska filmindustrin förstå. Eller mer exakt, när ska dom ändra sig, för dom förstår redan men vill inte göra något åt det.

Det är inte kostnaden som är det stora problemet med piratkopiering, det är tillgänglighet. Något som streaming tjänster har börjat förstå, men filmbolagens licencer inte riktigt synkar med...

Gabe Nawell säger detta mycket bra i en intervju från November 2011

"In general, we think there is a fundamental misconception about piracy. Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem. For example, if a pirate offers a product anywhere in the world, 24 x 7, purchasable from the convenience of your personal computer, and the legal provider says the product is region-locked, will come to your country 3 months after the US release, and can only be purchased at a brick and mortar store, then the pirate's service is more valuable. Most DRM solutions diminish the value of the product by either directly restricting a customers use or by creating uncertainty.

Our goal is to create greater service value than pirates, and this has been successful enough for us that piracy is basically a non-issue for our company. For example, prior to entering the Russian market, we were told that Russia was a waste of time because everyone would pirate our products. Russia is now about to become our largest market in Europe."

Håller med 100%. Dom skulle kunna öka sina intäkter nåt otroligt om dom det skulle finnas en steam/spotify-liknande tjänst där alla filmer och serier fanns. Sån himla soppa nu. Som kund struntar jag ju blankt i vilket bolag som producerat filmen/serien, jag vill ju bara ha det snabbt releasat och lätt tillgängligt och betalar gärna för det.

Man blir ju bara sporrad att ladda hem olagligt när man hör om allt jäkla skit dessa bolag sysslar med. Begränsar friheten på internet, lobbar för ökad massövervakning, gör martyrer av nån Svensson då och då för att statuera exempel, osv. ...när lösningen är så himla enkel och står dom skriven på näsan.

Av Scepticer

Intressant. Gör ju att Sony's "move" parad med VR-hjälm bleknar något.

Men iofs, dom kanske har den bästa chansen att ändå få ihop något som funkar och lirar ihop först ändå. Inklusive "content" = spel.

Av Scepticer

Jag är inget Apple-fan men när det gäller surfplattor så vill jag bara att saker ska funka och själva interfacet är väldigt viktigt, alltså att den tolkar pekningar snabbt och rätt. Jag tyckte jag gjorde research för ett par år sedan när jag köpte en Asus TF300T som skulle vara bra men den visade sig suga jämfört med även dåvarande Ipad.

Nu kör jag den på den senaste custom-rom nu men den är en stor besvikelse ändå jämfört med en apple-platta. Att den är seg är en sak, men hela interfacet upplever jag som sämre på Android. Den fattar helt enkelt inte lika bra som apples plattor vad jag vill göra när jag trycker på den och om du frågar mig så har det INTE att göra med att den är seg eller skulle ha nåt hårdvaru-fel.

Överväg en Ipad Mini 2 (2nd gen), dom har sjunkit lite i pris nu när 3:an har kommit och är inte mycket sämre än 3:an. Storleken (7,9") är om du frågar mig bra för att att ha och titta på i sängen.

I vilket fall, testa interfacet och den allmänna "rappheten" noga i en affär innan och bilda dig en egen uppfattning innan du slår till på nån, oavsett vilken...

EDIT: Glömde ett viktigt INTE ovan...

Av Scepticer
Skrivet av Wickman:

Den skärm du köpt (med R i namnet) är flimmerfri till skillnad från den utan (R)

Det är nog väldigt individuellt med hur eller om man upplever flimmer. Själv har jag en PB278Q (som ska flimra då) och är oförmögen att förnimma nåt flimmer med brightness på 20. Försöker inte försvara produkten här, kan bara konstatera.

Med det sagt så finns det säkert en risk att flimret den rent mätbart bevisligen har kan skapa trötthet och dylikt ändå. Min hjärna uppfattar nog mer än vad den låter "mig" veta.

Av Scepticer

Sitter precis i en sådan där du länkar till vad det ser ut som, står att den är från 2001 under. Felfri "som ny" och skön även om det sistnämnda är väl individuellt. Köpte den från gamla jobbet 2011, antar den är "normalt" använd genom åren.

Skulle nog gå på en begagnad själv, det är väl tyget som kan bli slitet. Sen tror jag reservdelar såsom gaspatron för höj/sänk går att köpa om det någon gång skulle behövas.

Av Scepticer

Prova med ditt Xonar först och se vad du tycker.

En mindre detalj att tänka på är att det är lite smidigare om du kör med befintligt ljudkort, beroende på hur du använder lurarna och hur mycket du växlar mellan lurar/högtalare.

Köper du en extern dac/hörlursförstärkar-combo så blir det som ett nytt ljudkort som datorn ser. Detta innebär att du blir tvungen att klicka lite på ljudikonen i taskbar:en när du växlar mellan lurarna (externa nya DAC:en) och högtalarna (befintligt Xonar). Åtminstone på Windows 7 (och jag misstänker lika på Vista/8) så har då i alla fall inte jag hittat någon smidig lösning att "auto-växla" eller skicka ut via båda ljudkorten när jag t.ex. spelar spel. Dvs Windows skickar ljudet via ETT ljudkort du förväljer i Windows ljudinställningar. Eventuellt har Xonar en digital ljudutgång som den konstant matar ut på och isåfall kan du koppla en DAC dit och det funkar säkert bra, men om inte blir det att växla ljudkort i windowsinställningar varje gång du vill byta mellan lur/högtalare.

Ja, det blev långt det här, men nåt att grunna på. Xonar är väl iaf bland ljudkort rätt "högt aktat" när det gäller att driva hörlurar, så prova först! Du har ju det redan...

Av Scepticer

Irriterande. Dom borde vara tvingade att köra på 1920x1080.

Man vill ju ha native-resolution även på TV:n istället för nåt blurrat crap.

Av Scepticer

Även om jag förstår den så tycker jag ändå att hela diskussionen om att operativsystemet (detta fall windows) ska användas som ett säljargument för ny HW är lite konstig.

Jag menar operativet är ju en bas för att installera annan mjukvara i, alla laptop-tillverkare kan väl då skicka med en massa rolig (och förslagsvis användbar) mjukvara som säljargument istället?

Det jag själv förväntar mig av operativsystemet är att det ska vara snabbt, säkert, responsivt & smidigt att använda för att "ta hand om datorn".

Av Scepticer
Skrivet av hurrai:

lol? vad är det för troll, vart är moddet?

Ja, håller med, men användaren verkar "legit" om man tittar på tidigare inlägg(?). Dom kanske var lite trigger-happy där, jag antar Cooltek får ta det som en komplimang!

Annars kan jag bara hålla med många andra här, snyggt chassi du hittat. Verkar inte finnas någon enda på prisjakt som säljer det konstigt nog. Dom har flera andra som ser bra ut också, så tack för chassi-tipset!

Av Scepticer

OT: Lyxig klädkammare med fönster!

Av Scepticer

Ser lite retro ut, jag drog associationer till gamla Amigan.