Inlägg

Inlägg som Scepticer har skrivit i forumet
Av Scepticer
Skrivet av svampboeb:

Skulle själv inte köpa flänsen utan att vara jäkligt säker på att det passar till både moderkort och chassi.

Finns en bra kompatibilitetslista på deras sida: http://nofencomputer.com/eng/products/CR-100A.php

Undrar bara varför Core i7 som har TPD=95W inte är listad som kompatibel när dom säger att <100W TPD är ok...

Av Scepticer

Motsvarande ca 750SEK hos försäljare i Storbritannien.

...och ja det verkar vara en enda stor heatpipe, "the entire heatsink is basically one large loop heatpipe, termed a Fluid Dynamic Pipe (FDP)." http://www.frostytech.com/permalink.cfm?NewsID=90018

Av Scepticer

Är det som ser ut som kylflänsar tunna heatpipes? Nytt koncept för mina ögon isåfall...

Av Scepticer

Seagate har nån "warranty checker tool", kan vara värt att kolla om den kan gå på garanti. Vem vet.

https://store.seagate.com/webapp/wcs/stores/servlet/SgCheckWa...

Av Scepticer

Eftersom du har ett super-PSU så tror jag inte att det är problemet... Något behöver tydligen bli aningen varmt innan det flyter, så något ligger 'på gränsen'...

Jag skulle:
- Kolla minnesinställningar i BIOS. Har inga direkta råd men surfa och läs på och ändra nåt.
- Ta bort en minnesmodul och se om det är en av dom som ställer till strulet. Sitter dom i rätt slottar enligt moderkortsmanualen? (Ifall det finns fler tomma)

Lurigt, men det verkar ju klart att det inte löser sig självt så det är bara att fippla.

Av Scepticer

Först tänkte jag glappa kablar grafikkort-monitor när du skrev 'no signal' men om det också laggar till + ökad fläkthastighet i relation till problemen så låter det som ett rent grafikkortsproblem. Kontakta Inet och rådgör!

Av Scepticer

Vet inte vad du har för Windows, men kan du komma åt recovery-menyn borde du kunna endera återställa till senaste fungerande konfiguration, alternativt komma åt System Restore och backa till tidigare datum.

Felet är nästan säkert i windows, så du behöver/borde inte fippla nåt i BIOS. Anledningen till att dina tangentbord inte funkar där KAN vara att de är USB och ditt bios vill ha ett tangentbord med den gamla runda kontakten, PS/2 eller vad den heter. Men som sagt, felet är nog inte i BIOS.

Av Scepticer

Har läst, men hittar inte länken nu, att vissa HP-datorer har en tendens att få problem med själva 'påslagningsknappen' och att det kan yttra sig i skumma problem likt det du beskriver.

Jag antar att brytaren ska sluta när man trycker in den (vid start) och sedan öppna. Är denna glapp på något vis kan den fastna i intryckt läge, eller rent av sporadiskt sluta kretsen när datorn går vilket kan ge 'skumma problem'. Se om du kan koppla bort knappen och manuellt sluta/öppna ledarna för att simulera startknappen (tänk tändningen på en bil).

Av Scepticer

När man hör sånt här känns det bra att man själv sitter med ett Corsair HX-agg. Dom kan väl iofs gå dom också men risken är mindre.

Har själv råkat ut för ett OEM-agg som sköt en blixt ur sig och dog, den datorn klarade sig bra. Hoppas din gjorde det med!

Av Scepticer

Modigt att gissa 5 år framåt i tiden... Analysföretag kan man undra över förresten. Någon företagiserad form av sierska finansierad av något annat företag som vill försöka veta något om framtiden. Skumt koncept.

Om 5 år har det förhoppningsvis kommit något annat än surfplattor. Jag skulle gärna se nåt i A3-format som går att rulla ihop. Eller skulle det vara att klassa om en surfplatta också? Eller kan båda sammanfattas som pekdator kanske? Eller är en rättare benämning kanske app-plattform?

Vad är det vi köper egentligen?

Av Scepticer

Så ofattbart sjukt att den gamla 'kasettavgiften' som några skivbolag lyckades lobby:a in för så länge sedan lever kvar på sina gamla paragrafer. Likt cancer tillåts detta vansinne få fortplanta sig i snart all elektronik.

Hög tid att lagstifta om!!!!!

Förbjud även 'privatkopiering' om så är nödvändigt. Jag vill inte donera pengar till en (oredovisad) skara av skiv- eller film-bolag eller artister så fort jag köper elektronik. Horribelt vanvett!

Av Scepticer

Nu är det dags att skrota denna uråldriga inlobbade paragraf som ger copyswede rätt att beskatta vissa lagringsmedia!

"Just because you always done it that way doen't mean it's not incredible stupid."

Av Scepticer

Skönt att se att 2500K/2600K inte har särskilt mycket att tillföra när det gäller spelprestanda. Byggde nytt i höstas baserat på i7 870 och den håller ju ställningarna riktigt fint. Ur mitt perspektiv sopar 1155 absolut inte mattan med 1156, jag fick mest bekräftelse på att min 870 säkerligen också kommer att föda nuvarande och kommande grafikkort fin-fint under ett bra tag framöver! (i alla upplösningar Jag är intresserad av att spela i dvs)

Av Scepticer

Tycker det är lite 'skumt' om det finns en 4-pinnars kontakt över på moderkortet, det brukar oftast bara finnas en sådan och då är den till för CPU-fläkten. Bortsett från den funderingen så är nog som sagt den fjärde pinnen till för att kontrollera en PWM-styrd fläkt och kopplar du in en 3-pinnars på den får du endera konstant fullt blås eller kanske kanske styrning även på en 3-pinnars fläkt där beroende på om moderkortstillverkaren har designat kontakten och styrningen för att vara kompatibel även med sådana (som styr med inspänning snarare än separat pinne = PWM). Enda sättet att veta är förmodligen att prova koppla in en 3-pin där och se vad som händer - kontakten kan stödja båda varianterna men det brukar vara svårt att utläsa ur manualer eller dylikt.

4-pin PWM-styrda fläktar finns med är få till antalet, sök på prisjakt och filtrera fram "PWM-styrning" så får du fram en del varianter. Kolla även specar direkt från tillverkare om du är osäker. Finns bilder så måste det gå 4st kablar från själva fläktcentrum för att det ska vara PWM-styrning. OBS! Ska du koppla två PWM-styrda (4-pin) till en 4-pin på moderkortet så bör endast den ena fläktens 'sense'-sladd kopplas in (ska vara gul). Den genererar nämligen två pulser per varv tillbaka till moderkortet och har du två fläktar som gör det på samma pinne så sabbas nog styrningen, se sid 19: http://www.formfactors.org/developer/specs/4_Wire_PWM_Spec.pd...

I mitt senaste bygge kopplade jag två av mina chassifläktar till en 3-pin jag hade på moderkortet och det sänkte ljudnivån rejält samt att det är tryggt att veta att datorn har förmåga att gasa på dom vid behov. Man kan dock fråga sig om det är sååå himla viktigt med styrning av chassifläktar. Mina fläktar var rätt ljudliga och följde med chassit.

Vore jag du skulle jag istället köpa två relativt tysta (och så stora som möjligt) kvalitetsfläktar och koppla de direkt till nätagget via 4-pin molex (stora vita). Lätt och funkar. Kopplar du in en snabbare fläkt med styrning så riskerar du trots styrning att den går fort och därmed låter mycket, eller strul med att det inte funkar trots efterforskningar...

(Hade vi pratat CPU-fläkt så hade jag däremot rekommenderat att kämpa för att få tag i en riktig PWM-fläkt för att få bästa styrning och prestanda vs. ljudnivå.)

Av Scepticer

Pinsamt att Noctua fortsätter med fläktar utan 4-pin (PWM) kontakter. Detta finns i specen på de allra flesta moderkort sedan läääänge nu. Tacka vet jag Scythe, dom verkar ha fattat det. Givetvis vill man att moderkortet ska kunna kontroller och optimera fläkthastigheten.