Inlägg

Inlägg som Scepticer har skrivit i forumet
Av Scepticer

Efter att ha läst en del rapporter här så verkar det som att Apple's beräkning av "Maximal kapacitet" stämmer dåligt. Alternativt, att kvalitén på batterierna varierar mycket kraftigt.

Av Scepticer

Har varit väldigt nöjd med både Defender och Essentials senaste åren. All annan Anti-virus (av typen betal och "kvalité") jag körde innan sög rejält i jämförelse, tog systemresurser och poppade upp totalt irrelevant varningar hela jäkla tiden. Drygt för en annan och totalt förvirrande för mindre datorvana som är lite oroliga av sig.

Äntligen har MS börjat ta ansvar för sina egna säkerhetshål ser jag det som. Struntar i OM det skulle så att Defender har en aningen sämre detection rate. Det funkar och gör inget större väsen av sig och är gratis med Windows. Norton, Kaspersky mfl har byggt sin hela sin affär på brister i Windows och när MS nu tar tag i det själva så klagas det. Givetvis dåligt om MS hindrar 3:e-partsmjukvara men jag tror inte det är där skon egentligen klämmer så hårt.

Av Scepticer
Skrivet av Lasergurka:

Okej, då låter jag det vara. Varför skyddar inte säkringen flera gånger? Är samma fel kvar borde väl min säkring fortsätta gå? Är väl det som är poängen med automatsäkringar?

När säkringen för vägguttaget löser ut så överskrider du 10A (ofta förekommande säkring) * 220/230V = Datorn/agget drar just då avsevärt mer än 2200W! (minus andra ev. saker inkopplat på samma säkring) Skickar ett trasigt agg sedan den effekten ut i moderkort eller annat så är det bye-bye med det. Prova inget mer, byt agg och hoppas på att några dator-delar inte tagit stryk redan.

Av Scepticer

Här är en bra kalkylator för att köpa/äga egen bil. Tänk till och var lite försiktig när du fyller i den bara så du förstår hur den räknar: http://bilkalkyl.be/

Själv är jag väldigt skeptisk till privatleasing, utan att gå på detaljer så tror jag det är svårt att räkna hem rent ekonomiskt pga av det faktum att det är ett annat företag emellan som faktiskt ska tjäna pengar. Det är jätteviktigt att lusläsa det finstilta för varje "erbjudande" och sätta upp en kalkyl med alla poster inräknade.

PS. Väldigt genereliserat, pratar man nybilsköp så kan man som privatperson pruta 5-6% på listpris om man gör ett bra jobb, företag kan ha c:a 10%.

Av Scepticer

Braun. Mina har alltid hållit 8-10 år. Nytt skärhuvud efter 3-4 år. Sist bytte jag maskin mest för jag ville ha en ny modell.

Nuförtiden rakar jag mig också med hyvel 1-2ggr i veckan. Gillette. Torka av med handduk efteråt är tricket, brukar behöva byta blad i den efter 6 månader. Från nyskick mattas dom bara till en viss grad, sen håller dom sig där länge så länge man torkar av dom.

Av Scepticer
Skrivet av Pepsin:

Spelet började visserligen som ett PC-spel, men frågan är hur mycket PC-spel som återstår nu när fokus varit på PS4 under flera år. Av Seans AMA på Reddit får man uppfattningen att de i princip började jobba på PC-versionen igen den här veckan och kämpar för att ens få den klar till idag. Så frågan är hur mycket tid de har för extra funktioner o.s.v. annat än att bara se till att spelet fungerar med alla vanliga grafikkort utan att krascha...

Men vi får vänta och se. Partnerskapet med Sony verkar helt klart begränsa vad de får säga om PC-versionen. Annars skulle ju Sean ha skrutit mer om hur PC-versionen tillåter högre FOV, bättre kvalitet o.s.v. Men även om han inte får prata om det är det såklart möjligt att PC-versionen är mycket bättre.

Ser ju lovande ut här iaf : http://www.geforce.com/whats-new/articles/no-mans-sky-pc-grap...

Av Scepticer

PC-versionen av NMS blir nog bra mycket bättre än PS4:an. Har följt spelet sen 2013 och det är mycket missuppfattningar här i tråden ser jag. NMS har aldrig varit PS-exklusivt, det är bara att de dröjde lite med att bekräfta PC-versionen, demos som har körts genom åren har körts på PC men med PS4-kontroll och spelet är i grunden utvecklat med PC som plattform. HG har en bra relation med Sony, vad de i princip har gjort är att ge Sony en tidsbegränsad "console exclusive" (= dröjer innan det ev. kommer till Xbox) i utbyte mot att Sony gav dom marknadsföring.

Av Scepticer
Skrivet av evil penguin:

Alltså, detta är inte ett tekniskt problem utan handlar om licensvillkoren.

En OEM-licens är låst till datorn som den såldes tillsammans med (får inte säljas separat) och licensen kan inte överföras.
Att supporten manuellt kan tillåta en aktivering efter byte av komponenter handlar inte om att ovanstående har ruckats på utan att de tillåter byte av komponenter vid reparation av en befintlig licensierad dator.

Dvs, om man lurar supporten så kan man säkert få Windows att aktivera men sitter eventuellt utan giltig licens. Implikationen är väl även att en sådan manöver är ett olämpligt ämne för detta forum (se §7 http://www.sweclockers.com/forum/regler).

Ursäkta men jag byggde min dator själv och köpte tillsammans med delarna en OEM-licens från en av sveriges största internet-firmor.

Jag antyder inget om att luras. Jag försöker bara så korrekt jag kan citera svaret från MS support och jag talade om precis vad jag nämner här för dom. EDIT: T.ex. så nämnde jag att jag tidigare har bytt HDD & grafikkort samt att jag avsåg att nu byta processor, morderkort och minne.

Olämpligt ämne, vad menar du?

Av Scepticer

For the record om någon annan hittar denna tråd. Ringde själv Microsoft support idag och kollade om jag kunde byta moderkort/processor/minne utan att åka på att köpa en ny OEM-version av windows. Supporten kunde inte ge något förhandsbesked, det officiella svaret jag fick var "att man får inte byta hårdvara". Med det sagt så sades det också mellan raderna att jag kunde göra uppgraderingen och om det blev problem med aktiveringen efteråt höra av mig så kanske det går att lösa ändå.

Jag tolkade det hela som att jag måste chansa men om det blir problem så är dom förmodligen schyssta och kan lösa eventuella aktiveringsproblem. Men något förhandsbesked gick inte att få.

Av Scepticer

Jag fortsätter vänta på flat-rate...

Av Scepticer

Man undrar ju hur det ser ut för övriga svenska operatörer? Kör dom med öppna dammluckor mot polisen nuförtiden?

Av Scepticer
Skrivet av Commander:

Konstigt, jag körde Bioshock till min ultrabook via WIFI och kände faktiskt inget större problem att spela. Kanske inte dugligt för CS men....

Lirar inte CS men Dirt Rally dög steams streaming inte för iaf. Det kräver konstant mikrosekundsinput när man kör. Fick mycket bättre tider och känslan blev vad den skulle vara när jag istället drog en HDMI-sladd till tv:n. Tror säkert det funkar bra för merparten av spel men inte alla.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Scepticer
Skrivet av suzieq:

Den enda fördelen jag ser med detta är att personer som saknar riktiga gamingsystem nu ges möjligheten att spela "krävande" spel på sin kontorsdator, och det kan ju absolut vara trevligt.

Men för personer som mig, som köpt ett Playstation 4 för att köra CoOp med vänner som en social aktivitet, och i övrigt även har tillgång till en dator värdig att spela på, så hade jag hellre vänt på steken och haft möjligheten att strömma spel från PC till Playstation 4. Då hade Sony helt plötsligt börjat konkurrera med Valves Steam Link och Steam Controller.

Tänkte samma sak... Men å andra sidan efter ha testat steams streaming mellan min spel-PC och htpc med trådat gigabitnät så har jag konstaterat att det inte duger för snabba spel iaf. Dels blir det lite artefakter av packningen men värst är det lilla lagget som uppstår. Men ok, det skulle iofs bara ge Sony möjligheten att överträffa dom...

Av Scepticer
Skrivet av BrusE:

Länken som operatören har mot youtube (Google) är full. Det finns flera trådar om detta när samma sak hände med Telia.
Youtube (Google) vill inte betala för uppgraderingen, samma sak för operatören.

Tack, misstänkte väl att det var nåt sådant... Men hur funkar det liksom? Jag har väl tänkt mig "internet" som ett obegränsat stamnät som jag köper mig en hastighet emot och att den som har servern köper en hastighet mot samma stamnät. Men det funkar alltså inte riktigt så i själva verket? Förhandlar varje internetleverantör om en totalhastighet mot Google/Youtube och "alla andra"?

Av Scepticer

Hade nåt liknande skumt bekymmer för ett tag sen, det varade ett par veckor. Bredbandskollen visade bra värden men streaming från både youtube och steam (filmklipp) hackade nåt makalöst oavsett vilken dator/platta jag körde på och även utan routern inkopplad. Felanmälde och fick ett kort svar att det måste bero begränsningar på servern som jag streamade ifrån. Har ju svårt att tro att youtube i HD har hackat för hela Sverige i två veckor men det släppte nån dag senare och varit ok sen dess...

Av Scepticer
Skrivet av Paddanx:

Se det på den ljusa sidan.... du får iaf en chans att få något för den, MS/Google bara tar den

Ja tyvärr så kan nog MS/Google ge ett mer korrekt svar på vad jag defakto kommer att köpa under nästa år...

Av Scepticer

Man måste tydligen kryssa i något av alternativen av vad man kommer att köpa nästa år för att gå till sida 2?

Av Scepticer

Om än lite förvånad så kan jag förstå prissättningen.

De kommer säkert att få sälja varenda enhet de kan trycka ut ur sin produktion i minst ett halvår-år framåt ändå, när sedan orderingången minskar så kan de skruva ner priset. Dom vill börja tjäna pengar nu, inte subventionera "VR-vågen" och de har som sagt säkert inte produktionskapacitet för det heller i vilket fall.

Av Scepticer
Skrivet av mrqaffe:

...speciellt lager och läsgafflarna snurrar ju upp damm och hårstrån efter en tid.

Haha, ja du skulle ha sett vilken virvel av katthår som satt och strålade ut från centrum av mushjulet innuti den.

Edit: Ps. Jättebra glidytor på min Logitech. Segt klister som verkar gå att ta bort och sätta dit hur många gånger som helst!

Av Scepticer

@I_KILL_HORSES:

Tack, bra svar! Det var internt i mikroswitchen problemet var (och delvis fortfarande är). Se mitt inlägg ovan om du vill.