Inlägg

Inlägg som Wenro har skrivit i forumet
Av Wenro

3000-serien sedan 4-5mån tillbaka. Är inte jättesugen, speciellt inte på priset.

Av Wenro

Jag har också diverse Streaming-tjänster. Men mitt PLEX-bibliotek är större..

Av Wenro

Mönstrad, SweClockers hexagon

Av Wenro

Ja det är väl tufft. Med höga frames och kortet i allmänhet. Men... på riktigt. I vilket spel kan ett 4090 möjligtvis ens behövas?

Av Wenro

24/7 skall inte vara någon fara. Står det dessutom i serverskåp så värmer datorn ev. upp skåpet lite ytterligare.

Av Wenro

Du uppdaterade BIOS? Kommer den direkt från internet i BIOS eller laddade du ned en fil?

Av Wenro

Såg inget om det, men har du provat köra XMP? Finns eventuellt två olika profiler.

Av Wenro
Skrivet av frong:

Jag använder Argus Monitor, något du jämfört med?

Nej! Fanns massor med grejer där. Men, Fan Control kan alltså sätta regler på hur fläktar ska agera vid vissa tillfällen. Tänk IFTTT.
Såg inte ut som Argus kunde göra så?

Typ, ändra styrningen så alla fläktar blåser på när GPU når en viss temp, stänga av allt om möjligt i idle m.m.

EDIT: Läste mer och det ser ut som det är samma princip. Nu är jag rätt nöjd med denna dock Men, kul att det finns alternativ. Förr snackades det jämt om t.ex SpeedFan. Det verkar inte vara ett lika brett ämne idag.

Av Wenro

Liten bump här. Det känns som detta borde vara (bli) mer känt. Varit i många diskussioner om temperaturer och fläkthastigheter. Det här är nog det bästa jag använt vad gäller detta. Det är sjukt smidigt att göra olika configs och styra allt precis som du vill. Du kan ersätta andra softwares som styrt kontroll (Tycker de flesta känns rätt knepiga, iallafall sådant som hänger med t.ex ASUS osv).

Jag har dessutom alltid använt MSI Afterburner för fläktkurvan, men nu kör jag på detta istället. Når ännu bättre resultat. Fläkten går långsammare och jag har bättre temperaturer än vad jag kunnat lösa i AB.

Tråden är rätt gammal, men har vi några som fortfarande använder detta?

https://github.com/Rem0o/FanControl.Releases

Av Wenro
Skrivet av fenrisulfven:

Från en omstart av datorn har alla chassits fläktar börjat gå på maxhastighet och jag kan f*n inte förstå vad det beror på. Jag har inte uppdaterat något och datorn är i princip ny och helt ren. Har fungerat felfritt till senaste omstarten. Vad kan ha hänt? Vet inte hur jag ska gå vidare med felsökning. Kan man köra uteslutningsmetod på något vis? Det är NZXT chassi och fläktar och vattenkylning. Enligt Kraken-skärmen på CPU-pumpen så är CPU och GPU ungefär 35-40 grader medan jag spelar, så det kan inte vara för varmt? Vad ska jag ta mig till?

Grafik eller hela burken?

Grafikkortet kan du ju göra en egen kurva i t.ex MSI Afterburner (Rekommenderar)
Övrig fläktstyrning kan du sköta ifrån BIOS/UEFI

Snubblade även över denna för en stund sen, helt klart bra mjukvara!

https://github.com/rem0o/fancontrol.releases

Av Wenro
Skrivet av Aka_The_Barf:

Likadant som vanlig tv snart då. kanske får skippa youtube på tv'n så man kan göra adblock på HTPC'n. Eller så tar jag tag i bekymret med att blocka skiten i routern...

Har experimenterat lite med det. Inte lyckats ännu. Merlin med Diversion etc. Reklamen ser ut att komma ifrån "samma stream" som videon vilket gör att det blir svårt att blockera utan att videon inte slutar funka heller. Säg till om du listar ut något.

Av Wenro

Helt klart trist om det är som det framgår. Det är absolut inget fel på EVGA vad jag vet, men aldrig haft en GPU från dem själv. Primärt kör ASUS eller MSI.

Av Wenro
Av Wenro

3 RoK, 66kvm. Tyckte det började kännas dyrt kring 600:-. Förra räkningen var 800:-, den jag skall pröjsa nu är på 1400:-.. Jag sitter lite vid datorn efter jobbet varje dag, knappt hemma utöver det.

Av Wenro

Förtid

Av Wenro

Snackas bara om hastigheter. Svarstider då? Även om det är helt okej nu och säkert kan bli bättre så har jag svårt att tro att trådlöst någonsin kan ligga på trådats nivå av stabilitet. Jag har hellre halva hastigheten med STABILITET än sjukaste hastigheten som dropppar emellanåt.

Av Wenro

Nya Pinnochio. Den var bra, rätt bra speglad av tecknade klassikern.

Av Wenro
Skrivet av ChipZ:

Jag använder dagligen min RAM-disk som tempfil till shadowplay (minns inte vad Nvidia döpt om det till...) för att inte slita på SSDn med kontinuerligt skrivande. Känns som det perfekta användningsområdet för en RAMdisk.

Tänkte precis fråga VART en RAM-disk konfiguration ens har plats idag. Känns som det inte skulle vara till fördel någonstans. Men där sa du något.. Nu vet jag inte hur "slitande" det anses vara då jag använder olika diskar för det, storage inte samma som temp osv.

Hur mycket utrymme har du för temp?

Av Wenro
Skrivet av Sunix:

Ska man stå ut med reklam så ska priset vara mycket lägre

Ska man stå ut med reklam kan priset gott vara noll. Det är tillräcklig intäktsgenerering.

Av Wenro

Coolt. Men skulle ej köpa själv.