Inlägg

Inlägg som Wenro har skrivit i forumet
Av Wenro

E-Klass 220 d 2018. Aldrig åkt så bekvämt. Perfekt med barn också. Rymlig, relativt snål. Stora ljudpaketet, Night Package, AMG interiört/exteriört, dieselvärmare. Åkte CLA tidigare, det är som dag och natt.

https://i.imgur.com/Bk2avUz.jpg

Av Wenro
Av Wenro

3770k. Spelande och annat lagt totalt på is, men hann inte känna något direkt behov för uppgradering. När priser är någorlunda stabila kanske det blir något nytt. Känns så himla onödigt när man inte riktigt använder datorn..

Av Wenro

Bilbranschen. Reservdelar för försäljning samt för personbil, transport och plåtverkstad. Däckhotell.

"Premiummärke"

Av Wenro

Undrade väl vad fasen jag beställt nu när jag fick notifikation ifrån MerchAnts..

Av Wenro

Jag äter inget vid datorn överhuvudtaget. Men det har inte endast att göra med att det kan bli grisigt. Jag själv äter som en gris, kastar i mig oavsett vad det är, och har ett sjukt behov av att tvätta händerna så fort det blir något kladd, fett osv. Så det är typ aldrig någon idé att ens sätta sig här. Knappt så man sätter sig ned alls.

Av Wenro

8/10. Trip down memory lane.

Av Wenro
Skrivet av Puttefnasket:

Det finns faktiskt en sådan tråd här i forumet, men jag tolkar det som att dom flesta som har skrivit i tråden tycker att man skall skita i att företaget har satt ett felaktigt pris och att det är dom som får ta smällen...

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1627512-kopte-sak-pa-r...

Trist attityd hos många medlemmar...

Eller hur, det var jäklar vad godtrogna folk var helt plötsligt. Hur vet man ens att historian inte är hittepå och drar den fulingen för att kunna häva köpet för att inte behöva gå med förlusten? Jag vet inte, men de flesta skulle nog vara redigt nöjda med att dem köpt prylar för betydligt lägre pris.

Av Wenro

Vet inte om jag kände någon skillnad faktiskt. Fast jag föredrar ändå Pepsi..

Av Wenro
Skrivet av SunQ:

Är det fast månadslön eller går du på timme (och det är i snitt vad du får ut med OB och ÖT)?
För det känns ändå helt ok för att vara ny i branschen om det är en fast månadslön.
Jag jobbade under en period (när jag var nyinflyttad till sthlm och behövde jobb) som däckmontör, kundmottagare och säljare av däck på en verkstad. Hade ca 140kr/h då mot slutet. Detta var iofs 2008-2009.

Det är fast. Jobbar emellanåt längre dagar (12h) och plockar ut kanske 3-5k extra på månaden också. Kan bli knegiga säsonger med 360+ uppsättningar hjul.

Var ett kortare tag på en däckfirma som skiftare innan detta men det har inte påverkat något. Men helt klart att man hade med sig kunskap, iallafall.

Jag är inte så insatt hur lönerna har sett ut då jag som sagt aldriv varit i svängarna här. Men det har nog rört på sig en del sen -08, -09.

Av Wenro
Skrivet av Alphahanne:

Inget är så sant som detta. Efter de år jag jobbat som bilmekaniker kan jag bara säga, stirra dig inte blind på reservdelspriser då de inte säger särskilt mycket alls. En reservdel kan kosta ett par hundralappar men det tar åtta timmar att byta den. Ett extremt exempel förvisso men det är mycket så det är med moderna bilar. Arbetstiden är det som kostar.

Och för guds skull, åk inte till verkstäder typ "Solna bilteknik" bara för att de är billiga. Det finns en anledning till varför de är billiga.

Vill du slippa så mycket huvudvärk som möjligt ska du köpa en ny bil så du har garantier och försäkringar som täcker eventuella problem. En begagnad bil som passerat bäst före är inget bra köp om du oroar dig för höga reparationskostnader för de kommer, förr eller senare, såvida du inte har kompisar som kan hjälpa dig med i alla fall de enklare sakerna.

Olika bilforum är din vän när du söker runt efter vad saker kostar och vilka verkstäder du ska undvika.

Skrivet av Petterk:

@Alphahanne: Det ju brutalt många olika jobb som tar 6-10 timmar, så där rycker typ en månadslön bara i arbetskostnad

Många verkstäder går runt på bara oljan, dessutom. Man kan tycka att en service på 8000 är dyrt, men kollar man kvittot så ser man vart de mesta av slantarna går.

Av Wenro

Reservdelar och däckhotell för en större biltillverkare, premiummärke.

25.000, ingen erfarenhet eller utbildning i det området.

Av Wenro

Jag kör Mercedes och det skulle jag väl inte rekommendera om man vill komma billigt undan med delar och service...

Du hade kunnat kolla på diverse "Delplock" sidor vad som finns mycket av. Brukar vara mycket VAG (VW, Audi, Skoda, mycket delar som är samma), eventuellt en del Saab. Där kan du också hitta delar MYCKET billigt om du behöver laga. Kruxet är att du får meka av prylarna själv. Men varför inte ta tillfället i akt att lära sig litegrann, även om man inte är intresserad?

Jag har egentligen bara en input. När det gäller service, olja och oljefilter, så håll dig borta från "long life" olja och intervaller som brukar ligga på en 3000 mil. Du vill byta betydligt oftare, då många bilar speciellt med turbo kläggar igen rejält annars. Silar och geggiga oljetråg. Om du nu vill att bilen ska gå och gå. Innan jag köpte mercan hade jag en passat som gick 47.000 mil. Oljebyte och filter var 1500 mil!

Av Wenro

Lite halvdrygt med sådana här, men som andra tog jag den kulan för SweClockers.

Av Wenro

Ändå ett jäkla gnäll på folk. Jag tror att om någon fått ett tillräckligt bra bud så hade de flesta sålt......

Av Wenro
Skrivet av Chrillthebill:

Väldigt långsiktigt men varför inte - du tog inte spruta för svininfluensan och fått någon typ av narkolepsi?

Min far drabbades av det och jag ska in och kika det nu i det närmsta. Narkolepsi stämmer inte direkt in på TS dock, det är mer sömnattacker, inte att man sover mycket och länge. Finns väl olika skalor av sjukdomen också men vi båda jobbar 8/12 timmar om dygnet. Blir det lugnt fem minuter och man sätter sig så är det överhängande att nicka till. Även mardrömmar och kataplexi. Det eskalerar med åren, så för honom är det ganska påtagande nu med behov av medicinering osv. Jag är 28 i sommar och det är senaste kanske 3-4 åren jag börjat fundera. I ungdomen däremot var det likt TS, men då hade jag i stort sett noll sysselsättning. Avsaknaden av struktur och rutiner blev till konstant sovande och dåligt mående, panikångest och viktnedgång. Vilket då låter rätt likt, men då har jag alltså ingen grund med tanke på att jag ej diagnostiserats heller. Men självklart kan man ju alltid kika på det med, är man i den sitsen så är det väl dumt att utesluta något utan kontroll.

Av Wenro
Av Wenro
Av Wenro
Skrivet av hockexx:

Fortsätter det så här med prisutvecklingen på tangentbord så går jag tillbaka till mitt gamla Compaq PS/2 igen om mina tangentbord brakar. Har det klarat 15 års användning hittills så klarar det några år till.

Nog för att det är trevligt med klickety-klack och möjligheten att registrera flera knapptryck samtidigt. Men det är inte värt 2x priset av en datormus som tillför mycket mer vid högre prisklass än vad tangentbord gör.

Samma här. Har äldre tangentbord som fortfarande håller måttet som gärna fortsätter knappa ett bra tag till.

Av Wenro

Det här såg man ju bland annat när Dean Hall hypade upp Dayz Standalone helt galet mycket. Se hur det gick sedan. Vad tog det, 6-7 år innan det blev spelbart sedan release? Medan utvecklaren själv var ute på andra aktiviteter.