Inlägg

Inlägg som sirnicke har skrivit i forumet
Av sirnicke

På tok för lite strategi i höstens utbud.

Av sirnicke

Och jag som tycker 60Hz räcker mer än väl...

Av sirnicke

Gör om, gör rätt. Mer Crysis the original till folket!

Av sirnicke

Elsäkerhetsverket does it again!

Av sirnicke

Widows 7 (64-bit )
Firefox
Spotify
Steam
Word
Malwarebyte's Anti-Malware
µTorrent
Media Player Classic - Home Cinema
Winrar
Format Factory
iTunes
Chrome
Flash Player
Adobe Reader
Hamachi

Av sirnicke
Skrivet av erfety:

Ja, jag är medveten om det. Är det inte handelsbolag som har minst två delägare? Kommanditbolag har ju en Komplementär som är ägaren och en Kommanditdelägare som kör in med insatsen och inget annant. Det är ju samma sak med Handelsbolag angående bolagets skulder men då är det båda som har ansvaret.

-erferty

Ja, gällande handelsbolag måste man vara minst två delägare. Kommanditbolag har olika delar hämtade från aktie- och handelsbolag. I likhet med handelsbolag måste du skriva bolagsavtal när du bildar företaget. Med andra ord är det inte [nödvändigtvis] som så att komplementären är "ägaren" och kommanditdelägaren står för kapitalet - hur nu det skulle fungera i praktiken. Istället är båda ägare, där den enda nödvändiga skillnaden är att kommanditdelägaren inte kan hållas ekonomiskt ansvarig för mer än insatsen medans komplementären har obegränsat ekonomiskt ansvar. Inte heller är det nödvändigtvis så att en viss ägartyp står för merparten av själva insatsen, utan även den biten är flexibel och regleras av ett bolagsavtal. Vet du inte varför du ska starta just ett kommanditbolag - gör det inte!

Av sirnicke
Skrivet av erfety:

För jag har inte precis 50tkr på mig och med kommanditbolag så har jag ju mer kapital till butiken.

Är du medveten om att kommanditbolag kräver minst två delägare, varav minst en är personligt ansvarig för bolagets skulder, och minst en inte är?

Är det inte handelsbolag eller enskild firma du tänker på istället?

Av sirnicke

Varför kommanditbolag istället för aktiebolag?

Skickades från m.sweclockers.com

Av sirnicke

Ska du göra något mer än att spela på datorn? I din prisklass skulle jag annars rekommendera en IPS i 1920x1200, för bästa möjliga bild.

Av sirnicke

Helt rätt initiativ, vet hut ungdomar!

Kanske vore på sin plats med en klausul om var och vart också? Allt för ofta ser man journalister som tar fel på detta i seriösare dagstidningar.

Av sirnicke
Skrivet av zyberzero:

Computer Modern Roman heter det

Du har ingen nedladdningslänk? De få jag hittar gillar inte svenska specialtecken :/

Av sirnicke
Skrivet av zyberzero:

Computer Modern Roman heter det

Danke

Av sirnicke

Låt mig fråga: vilket typsnitt använder du? Ser otroligt trevligt ut

Av sirnicke
Skrivet av fantomsmurfen:

Jag tycker iaf att processortillverkarna borde satsa på renodlade CPUn utan integrerad grafik och med så mycket processorkraft som möjligt för oss spelentusiaster som ändå alltid?

Du kan knappast ha missat LGA 2011, som är ganska exakt det du pratar om. Ingen integrerad grafik, största möjliga råprestanda. Men det kostar som bekant därefter.

Som ovanstående nämner råder det brist på incitament för utveckling av den klassiska CPU-delen, eftersom AMD öppet gått ut med att de i framtiden kommer lägga allt krut på den integrerade grafikdelen - där de själva har övertag. Det förefaller alltså naturligt för Intel att försöka kontra AMD på samma front. Sen hör det ju också till saken att den stora massan inte behöver nämnvärt mer prestanda, och för de entusiaster som har behov av flertrådad prestanda och vill betala för sig finns LGA 2011.

Med detta sagt är det bara att hoppas på högre IPC och större överklockningsmarginal med Haswell.

Av sirnicke

Behövde bara läsa rubriken för att förstå att det nu kommer ännu en Sandforce-baserad SSD...

Av sirnicke
Skrivet av belga:

Fildelning SKA vara lagligt. Iallafall så länge du vill kunna ladda upp bilder till facebook, lyssna på spotify eller något av tusentals andra fullt lagliga sätt att dela med sig av digital information.

Piratkopiering däremot ska vara olagligt, men snälla sluta blanda ihop dessa två saker.

Så länge vi båda vet vad jag menar kan det ju inte vara någon större fara...

Back to topic.

Av sirnicke

Under förutsättningen att fildelning vore lagligt är inte övervakning acceptabelt. Fildelning ska inte vara lagligt.

Av sirnicke

Du skulle inte kunna returnera den mot värdet istället, och slippa sälja?

Av sirnicke
Skrivet av infinity08:

Nu ja. Om 5 år är jag övertygad om att det kommer finnas SSD:er på 6-8 TB till ett överkomligt pris.

6-8TB till överkomliga priser inom 5 år vore nog att ta sig vatten över huvudet, men diskar i storleksordningen 1-2TB kan mycket väl bli aktuellt.

Av sirnicke
Skrivet av Zotamedu:

Fast nu säger du emot dig själv. De där TV-serierna måste ju lagras någonstans och det kommer vara på HDD. Behovet av lagring ökar stadigt. Vanligt folk genererar mer och mer data i form av bilder som tar större och större plats samt film som tar ännu mer plats. Sen om det ligger på en HDD i datorn eller på en HDD i ett moln spelar ju ingen roll egentligen. Konsumenten behöver fortfarande samma mängd palats på en HDD.

Får medge att jag missade lite i mitt inlägg. På konsumentnivå kommer SSD:er ta över, men på enterprise-nivå kommer mekaniska diskar stanna länge till. Som du mycket riktigt säger kommer företagen på sikt överta vardagsanvändarnas lagringsbehov.

Skickades från m.sweclockers.com