Inlägg

Inlägg som sirnicke har skrivit i forumet
Av sirnicke
Av sirnicke

Vill du ha bästa möjliga ljud ska du om möjligt använda HDMI för att föra över ljudet till förstärkaren, förutsatt att den stödjer ljudöverföring via HDMI. Alltså - koppla grafikkortet till receiver via HDMI. HDMI erbjuder nämligen högre bandbredd än S/PDIF (Toslink & coax), vilket krävs för format såsom DTS-HD och Dolby TrueHD. Därmed inte sagt att Toslink räcker för det mesta.

Av sirnicke
Skrivet av mape78:

Kanske pratar jämte hatten här, men känns det inte lite overkill för en speldator? Tvivlar på att du märker väldig skillnad på en dator för 36k jämfört med en för hälften. Vill du klara även framtidens spel tror jag du gör bättre i att köpa en för 18000 nu, och sedan köpa en ny för 18000 om ett par år, alternativt uppgradera med komponenter då som ej finns idag.

Om TS nu är så oinsatt som det verkar så kan det mycket bäl vara ett bra råd. Men samtidigt, vad får dig att säga att TS inte har råd med en rejäl uppgradering eller en snarlik dator om 2-3 år?

Skickades från m.sweclockers.com

Av sirnicke
Skrivet av Chawan123:

Har TV och bredband ifrån Telia med samma hastighet som du och laddar lätt ner i 800+kB/s med boxen igång.

Som sagt, det är för att du bor närmare telestationen och alltså har bandbredd till både TV:n och bredbandet. Läs min post ovan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av sirnicke

Cat7 är en standard för skärmade TP-kablar, och kräver således ordentliga (fullständigt jordade) installationer för att inte ha en negativ effekt på signalen. Cat7 finns alltså bara som STP. Cat6A är emellertid specificerad för 10Gbit på 100m, vilket är standardavstånd i TP-sammanhang. Cat6 (utan A) är specificerad för 10Gbit på 55m, vilket är försumbart för tillfället. Därmed inte sagt att det inte kan skada att dra in Cat6A.

Av sirnicke

Skulle kunna vara att processorn får för lite ström och throttlar ner. Mest sannolika hittills?

Av sirnicke
Skrivet av tvelander:

http://www.caselabs-store.com/magnum-tx10-d/

Kanske köper denna om jag ska kyla RAM sehttp://www.frozencpu.com/products/14724/ex-blc-1029

Edit : kanske vill ge mig på det här också då x79 rampage extreme VRAM kyling suger p*ng!

http://www.frozencpu.com/products/14724/ex-blc-1029/EK_ASUS_R...

Varför köpa blocken från USA? Finns ju i Sverige, och det blir förmodligen billigare i slutändan. Nu måste du betala ytterligare moms, eventuell tull och högre frakt

Av sirnicke

U2711 är en klockren skärm i min uppfattning - men känner du dig osäker, försök titta på en sådan i butik eller hemma hos någon!

Av sirnicke

Enentligen finns det bara en sak att göra när du är beredd att lägga ner de summorna. Sätt dig in i allting själv och försök själv komma fram till vad du ska ha för kompponenter, annars kommer du inte bli helt nöjd.

Skickades från m.sweclockers.com

Av sirnicke

Det beror på hur långt ni bor från telestationen (egentligen hur lång telekabeln är, men jaja). Bor man nära (<2500m) telestationen är chanserna goda att linan klarar en belastning på minst 12-15 Mbit, vilket ger huvudrum för TV:n - ovanför bredbandet, som då kan ta sina begärda 8 Mbit. Alltså - bor man 3-3500m från telestationen klarar telekabeln på sin höjd 8 Mbit. Däremot, har du TV på en lina som bara klarar 8 Mbit skapas en konflikt där TV:n och bredbandet måste dela på de 8 Mbiten. TV:n har prioritet och får den begärda bandbredden, och bredbandet får vad som blir kvar. Med detta i åtanke är det inte alls orimligt att du får ut 350kb/s i nedladdningshastighet.

Sammanfattningsvis? TV över ADSL (som i inte VDSL) är en generellt dålig idé för den som vill ha sitt bredband i fred.

Av sirnicke

Lagom (ir)relevant fråga: varför köpte du 1366 augusti förra året? Köpte du by chance begagnat?

Av sirnicke
Skrivet av unbound:

de flesta verkar vilja s mer i take än utblås . så tror på 2x 120=240mm är bättre o fronten då du kan trycka luften igenom chassit och upp till utblås som i sin tur suger ut ..

rätta mig gärna om jag är helt ute o cyklar

Skickades från m.sweclockers.com

Du är faktiskt ute och cyklar - man kan inte säga att två 120mm-fläktar nödvändigtvis blåser mer än en 200mm-fläkt, och än mindre att två 120mm-fläktar blåser som en 240mm-fläkt. Inte bara är det yta (diametern^2), en rad fläktspecifika egenskaper spelar också in.

Luftflödet beror helt på fläktdesign, varvtal med mera - och större fläktar har i regel lägre varvtal än mindre. De flesta tillverkare brukar ange luftflöde (som är viktigast för chassifläktar) för respektive modeller på sin hemsida. Uteslutande används cfm (kubikfot per minut) eller m³/h (kubikmeter per timme). Ett otal konverterare finns att tillgå på internet. Titta efter på tillverkarnas hemsidor om 200mm-fläkten har större flöde än 120mm-fläktarna sammanlagt (när du räknar i cfm eller m³/h fungerar det praktiskt sett att lägga ihop värdena). Den konfiguration med störst flöde vill du ha som insug.

Av sirnicke
Skrivet av apophis_84:

Verkar som att de börjar lossna, mitt skickades också idag från Dustin, beställt 2a maj.

Skojar du? Beställde mitt 680 top den 2 maj, men fick mitt skickat för en månad sen...

Skickades från m.sweclockers.com

Av sirnicke

Den var skrämmande lik DCII-kylaren på HD 7970.

Av sirnicke

Surprise surprise...

Skickades från m.sweclockers.com

Av sirnicke

Hör med corsair - de har utomordentligt bra support.

Av sirnicke
Skrivet av etermos:

har för mig att det har avhandlats i ARN och domstol och en plombering på en dator inte kommer att bryta din garanti på hårdvarorna.

//E

Garantin kan (även om det är osannloikt att datorn är plomberad - hör med respektive ÅF först) försvinna bäst den vill, då sådan inte är reglerad via lagstiftning. Någon plombering kan däremot inte påverka den i Konsumentköplagen lagstadgade reklamationsrätten, som är en helt annan sak än garanti. Eventuell plombering spelar alltså ingen roll alls för reklamationsrätten, vilket är det ARN och domstolar hanterar.

Av sirnicke
Skrivet av Zuggmate:

Nja, det kan inte riktigt stämma. Jag hittade denna beskrivning av pin 16 i 24-pinnaren:

Power Supply On (active low). Short this pin to GND to switch power supply ON, disconnect from GND to switch OFF.

Om det vore så som du sa skulle datorn stängas av så fort man släpper powerknappen, och jag brukar iallafall inte sitta och hålla inne den när jag sitter vid datorn. Dessutom stängs ju datorn av när man klickar på Shutdown, utan att man på något sätt rör den fysiska powerknappen. Slutsats: moderkortet kan själv välja när det ska sluta eller bryta /PS_ON-kretsen, och powerknappen är alltså inte hardwirad till PSUn.

Lägg desutom till att de flesta moderkort har en inställning för om strömen ska strypas eller inte när man håller inne powerknappen ~4 sekunder, så framgår det ganska klart.

Skickades från m.sweclockers.com

Av sirnicke
Skrivet av Jekean:

Det är en digital krets vi talar om här: som startar upp nätagget vid nedtryckning av power knappen. Antingen så startar det eller så startar det inte.
Man kan säga att den endast registrerar knapptryckningar på över 50ms, allt över det tas exakt likadant som vore det 50ms, alltså att den startar upp sig, och allt under 49ms ignoreras.

Halvsanning deluxe. Powerknappen interagerar med moderkortet som vilken krets som helst - den kan vara sluten, eller bruten. Vad som sker när den antar respektive tillstånd under en given tidsperiod är upp till moderkortet.

Av sirnicke
Skrivet av Jakob.L:

Jag menade stereo, sen om det heter 2.1 eller 2.0 visste jag inte har sett båda och jag antar båda menar samma sak. Vad blir 2.1 för nåt?:)

Två element plus sub - vilket du gärna inte klämmer in i ett par hörlurar som audiofil.