Inlägg

Inlägg som sirnicke har skrivit i forumet
Av sirnicke
Skrivet av Joakim Ågren:

Konsumentvärdet av sådana tester kanske är ytterst begränsat i dagsläget. Men vad hände med entusiasmen? Är inte Sweclockers ett entusiast-forum?

Varför inte bara testa det eftersom det är nördigt kul att testa hårdvara till max? Det är ju det folk sysslar med som överklockar ju.

Jag minns när det här med videoaccelerering av HD video var nytt på GPU sidan och då var det en massa tester för hur bra GPU'erna klarade sådant. Många var ännu inte särskilt bra, men man märkte att det gradvis blev bättre, och idag så är sådana tester rätt ointressanta eftersom det är en självklarhet.

Det skulle vara kul att se hur det här med hantering av 4K upplösningar (både när det gäller film och spel) gradvis förbättras för att sedan se det kort som först hanterar det mycket bra.

Visst vore det rolig läsning, men just själva läsarvärdet vore förmodligen inte speciellt stort. Men som sagt - när det börjar komma konsumentskärmar nedåt 10k kan det bli aktuellt.

Av sirnicke
Skrivet av sesese:

Då marginale på en skärm idag är välldigt låg så kommer leverantörena innom en snar famtid att börja marknadsföra skärmar med högre upplösning. Se bara på telefoner så fort det har gått. Och snart kommer Apel med skärmar som är med hög upplösning. Så jag tror det finns flera här på sweclockers som kommer att ha K4 skärmar 2013.

Det beror helt på utvecklingen. Ja, Apple har lanserat en laptop med en 15"-panel i 2880x1800, och det är förskräckligt högupplöst. Titta bara på priset de tar för den. Det inte omöjligt att (lagom prissatta) 4k-skärmar för konsumentmarknaden lanseras under 2013, men gissningsvis då framåt Q3. Den breda massan sitter trots allt på 1080p, och långt färre har 2560x1440/1600. Därmed inte sagt att det är helt uteslutet att någon enstaka person känner för att öppna upp plånboken och köpa en 4k-skärm under 2013.

Men för att svara på den ursprungliga frågan: speltester i 4k känns definitivt inte aktuellt i dagsläget.

Av sirnicke
Skrivet av sesese:

3840*2160=8294400 2560*1600=4096000 5760*1080=6220800

8294400/4096000=102,2% mer

8294400/6220800=33,3% mer

Jag och flera andra tror att vi kommer att ha dessa skärmar inom en snar framtid. Ska man maxa de senaste korten så ska det vara max bildyta då man troligen kommer att använda dessa kort mer än 1år. korten klarar till och med 4096*2160=8847360

Om SWEclockers skulle testa på en sådan skärm så tror jag att de skulle bli en av de första i värden med den upplösning vilker skulle höja statusen yttligare. För alla vill läsa tester där hårdvaran får slita.

vem trodde att en SSD skulle minska så snabbt i pris. 240gb kostar endast 1500kr idag, 2008 kostade en 32gb "endast"4500kr 140kr/gb så en 240 skulle minst ha kostat 33750kr http://www.sweclockers.com/recension/6082-ocz-ssd-ii-mot-wd-v...

SSD:er är en relativt ny marknad, med en tillverkningsteknik som krymper såväl som minskar i pris exponentiellt. Du kan helt enkelt inte jämföra det med skärmar. Har vi sett en liknande prisutveckling på dagens högupplösta skärmar? Svar nej.

Trots att den första halvan av ditt inlägg råkar vara obotligt oförståelig kan jag något generiskt svara med att läsarvärdet på tester i 4k på sin höjd blir en kul grej, medans något intresse utöver det inte finns. Inte heller kommer läsarvärdet i närheten av att motsvara det otal hundra tusen kronor som en 4k-skärm idag kostar. Om några år när priserna sjunker till nivåer som privatpersoner är villiga att betala kan det definitivt bli relevant med tester i 4k eller 4k2k, men i dagsläget är det definitivt inte det.

Av sirnicke
Skrivet av fizzdan:

Du har ju redan gjort klart din åsikt i brevet, vad är meningen med tråden? Klapp på axeln?

Ibland undrar man om swec har blivit ett ställe där folk som gillar att skriva och skicka argsinta brev visar upp sig från sin sämsta sida...

Skickades från m.sweclockers.com

Handlar snarare om att TS vill ha råd om hur man bäst hanterar ärendet.

Av sirnicke
Skrivet av Dubadai:

Så vad är Eizo kända för då? Måste väl vara något som den har i plus, som Dellen kanske inte har.

Eftersom dom nu kostar samma så är det ju nästan en fråga bara om vilken som är bäst...

Eizo gör onekligen kvalitetsskärmar, men när valet står mellan en Eizo med TN-panel och en Dell med e-IPS är Dellen tveklöst bäst för bildredigering. Glöm inte att Eizo gör många bra skärmar med IPS- och VA-paneler, även om den här inte var en av dem.

Av sirnicke

Nej, men USB3-minnen är väldigt billiga idag.

Av sirnicke

7-8k skulle jag säga, sen är det klart att du kan kränga den för mer med lite ansträngning. Laptops tappar värde väldigt snabbt, speciellt som nu när det har kommit nya generationer processorer och grafikkort. Lägg också till att det är sommar, så efterfrågan är mindre än normalt.

Av sirnicke

Till den budgeten skulle du få märkbart bättre ljud i 2.0/2.1 istället.

Av sirnicke
Skrivet av Dubadai:

Tack för alla svar! Sitter på mobilen nu så kan inte Quota alla era inlägg.

Så egentligen så spelar det ingen roll vilken jag väljer så IPS skärmen är inte är den "proffsiga" som används i 2410an samt Eizo gör bra skärmar. Det jag gillade med Eizon var 60mån garanti.

Skickades från m.sweclockers.com

Rent spontant skulle jag faktiskt valt Dellen, e-IPS har rimligtvis bra mycket bättre färgåtergivning än relativt bra TN-paneler. Att Dell som vanligt verkar ha gjort en strålande fot till skärmen får väl också ses som ett plus.

För övrigt finns Eizon till samma pris som Dellen på Dustin: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=708245

Av sirnicke

Nämnvärt är väl också att Eizon är TN, även om Dellen bara är e-IPS. Varken eller är optimalt, med andra ord.

Av sirnicke

Bara haft problem med Nvidia, hör förmodligen ihop med att jag aldrig har haft ett AMD-kort

Av sirnicke
Skrivet av sesese:

Sedan borde SWEclockers köpa in en K4 bildskärm och köra tester på. Jag tror det är många som är trötta på sina P1080 skärmar och vill byta så fort priserna börja att falla.

Därför finns det tester i 2560x1600. 4k är fortfarande på tok för dyrt för konsumentmarknaden.

Skickades från m.sweclockers.com

Av sirnicke
Skrivet av milla_66:

Offtopic: Förövrigt så blev det ett riktigt lyft från att ha haft ett GTX 480 till ett GTX 670 DirectCUII TOP... Som jag monterade igår, nu är ju även BF3 spelbart i 2560x1440 :).

Jag hade ett 560Ti till samma upplösning förut, bytte upp mig till ett 680 dcii top Där kan vi snacka skillnad!

Skickades från m.sweclockers.com

Av sirnicke
Skrivet av R00t:

Du får sjukt mycket mer prestanda om du kör rätt konfat raid med SSD. Skulle köpt en likadan o konfat raid

Har du en källa till citatet? Så vitt jag vet stödjer Intel fortfarande inte trim i RAID, utan kvalificerade gissningar pekar att Intel släpper sin nya version av RST (och implementerar trim-stöd för RAID-0) i samband med att Windows 8 lanseras.

Av sirnicke

Med tanke på hur billiga SSD:er är idag skulle jag föreslå att du köper en ny och kör i RAID-0. Det ger emellertid inte lägre accesstid, men 512k-läsningar går bra mycket snabbare och bidrar till att spel och program laddas ännu snabbare.

Av sirnicke

Dator för samma pengar som ett PS3?!

Av sirnicke
Skrivet av matte47:

Låter spännande

Den jag hade i åtanke var RealNameEarth, som i mina erfarenheter är väldigt trevlig. Sen har du Kruelgor's Huge Earth som också lär vara bra, dock inget jag har testat.

Av sirnicke

Varför vill du så gärna köra fiber till varje lägenhet? Finns ingen fördel alls gentemot CAT6A, som klarar 10Gbit på 100m. Lägg också till kostnaden för själva fiberkabeln, och ett hundratal fiberconvertrar som kommer gå sönder och behöva bytas ut efter ett par 3 år.

Av sirnicke

Verkar som att telenor inte kan sin distans- och hemförsäljningslag!

Skickades från m.sweclockers.com

Av sirnicke
Skrivet av Sötpotatis:

Jag undrar om det finns en mod som gör den riktiga världskartan spelbar och placerar ut alla nationer där de ska vara.

Yes, det finns en sådan. Återkommer med namnet, sitter på fel dator.