Inlägg

Inlägg som Selene har skrivit i forumet
Av Selene

Displayport skall stödja upplösningar upp till 4K och även 3D och allt via en kabel. Med DP så kan du även koppla in flera skärmar ex 12st bara du har utgångar för det.

Av Selene
Skrivet av edberg24:

schyssta priser, men är Camo är märke man kan lita på?

Ursäkta att jag svarar nu... jag har haft tv:n ett tag och med tanke på priset så tycker jag att tv:n är helt underbar!! Klockren bild!

Av Selene

Thunderbolt är ett gränssnitt som är om jag inte mins helt fel som Mini-Displayport uttag, och är till för allt från lagring, skärm och andra enheter. Och dessutom oerhört snabbt!
Nya uppdaterade Thunderbolt kommer upp i hastigheter på 50Gigabit/ sekund.

Av Selene

#3: Jag hade tänkt överklocka bl.a. GPUn som är en Radeon HD6990 4 GB. Denna har ju ett sk. "über mode" (überläge) som man aktiverar genom ett liten knapp på själva grafikkortet, just för överklockning. Det jag undrar är; Måste man aktivera denna knapp för att överklocka kortet eller kan man överklocka GPUn direkt på tex. ATI Tray Tools etc.? Och finns det för och nackdelar med att överklocka den via Tray Tools utan überläget respektive med überläget aktiverat först?

Har för mig att Sweclockers gjort test på kortet innan och att det inte startade/blev fel eller något sådant när det bytte till Ubermode

Av Selene

Ta en titt på (om du inte redan gjort det) Sweclockers recension av nya Zotac Geforce GTX 580 AMP2! 3GB
Där ser du mer att Ixos har rätt angående skillnaden mellan 1.5GB och 3GB.
Angående värmen på Radeon korten så är de nya överlag mycket svalare än Geforce-korten.

Av Selene

Det fina med XBMC är att det även spelar upp rar filer som finns på en annan dator direkt över nätverket utan lagg!

Av Selene

Welcome to SWEDX , Welcome to a NEW World! Har billiga tv-apparater. Beställde nyss en 40" därifrån med leverans till dören + en fot till tv:n gick på 4100kr.
Full-HD tv med inbyggd media spelare.

Av Selene

Det skall räcka med HDMI kabeln. Med AMD så är det iaf så att alla grafikkort med HDMI levererar ljud via samma kabel.

Av Selene
Skrivet av PaE:

+1

Av Selene

PhysX lägger till en del effekter i spel som exempel Mirrors Edge, och physx finns även till för att processorn inte skall behöva arbeta med detta. Ett konkret test som kan utföras för att se ifall det fungerar är fluidmark. Där står det om det är mjukvaru baserad physx (cpu) eller hårdvarubaserad physx (geforce physx). Och den modden har enligt min erfarenhet fungerat väldigt bra. Jag kör i dagsläget med 9800gt och ett 5750 och när jag växlar physx mellan av och på så märks det en viss skilnad.

Av Selene

Du kan göra så att du använder GTX470 som PhysX och sedan köper ett AMD kort, finns nämligen en så kallad PhysX mod som gör att du kan köra PhysX även om du kör skärmen från AMD kortet.

Av Selene

Det går att köra Nvidia som physx i en dator med ati kort!

Av Selene

MKV är rippat från blu-ray och hd-dvd så tycker du att kvaliten är dålig så har du nog fått tag på en dålig release. Samtliga MKV filer som jag sett har mycket bättre kvalitet än DVD.

Av Selene

Om jag inte minns fel så är det i BIOS man gör denna inställningen? Kan finnas alternativ där man ändrar mellan IDE > Sata > AHCI och Raid.

Av Selene

Det går redan idag att kombinera ATI kort med GeForce kort som dedikerad PhysX.

Av Selene

Om det är detta kortet:
XFX HD 5870 Review - Overclockers Club

Så får de ca 29 FPS i Crysis Warhead allt maxat i upplösningen 1920x1200

Av Selene

Denna kan vara ett bra alternativ:
https://www.inet.se/artikel/1968813/zotac-mag-hd-nd01-e

Och även:
https://www.inet.se/artikel/6304285/western-digital-wd-tv-liv...
WD spelaren har jag hemma och den fungerar klockrent, har även en lite usb wireless n kopplad till den som trådlöst streamar film från datorn.

Av Selene

Nokia 5800 XM fungerar riktigt bra! Gratis kartor via ovi-maps. Mail och alla applikationer fungerar klockrent.
Kameran och videokamameran fungerar bra även dem.

Av Selene

VLC har kommit ut med en ny version nu som bättre stödjer GPU rendering av film.
Annars så kan jag starkt rekommendera XBMC då behöver man inte ens packa upp filmerna ur rarfilerna. Och kan spela upp DTS-Digital ljud.

Av Selene

Har du en förstärkare med stöd för DTS-Digital så är det bara att skicka signalen direkt från datorn (programmet) passtrough. Jag har ett Logitech Z-5500 som jag skickar signalen direkt till och får då rätt ljud.