Inlägg

Inlägg som macmann1 har skrivit i forumet
Av macmann1
Skrivet av sparkar_boll:

Ca 60 SEK per enhet per år. Vi är dock inte skola, men kostnaden är enligt vår återförsäljare densamma som om det skulle varit företag eller skola som köpt licenser. Vi hanterar ca 50 iOS-enheter och 4-5 macOS-enheter totalt så det går inte att försvara att köpa Jamf Pro.

Ptja, eller så är det när man har så få enheten man har råd ändå och borde passa på för att göra livet lättare Nä men det det där är ju en avvägning som man får göra. Vi betalar strax under 100kr/enhet/år för iOS och strax under 200kr/enhet/år för datorer.

Av macmann1

Vi körde pizza-AW på jobbet idag, fantastiskt trevligt!

Några degar blev det:

https://i.imgur.com/DHP09qy.jpg

Tog med mig både storebror och lillebror, och ytterligare en elvariant fanns på plats

https://i.imgur.com/DUvIL7Q.jpg

Många pizzor blev det, lite olika varianter

https://i.imgur.com/GIhgIwx.jpg

https://i.imgur.com/sLkpFXx.jpg

https://i.imgur.com/0mveiLM.jpg

https://i.imgur.com/N9XxFxv.jpg

https://i.imgur.com/SoT5vN2.jpg

https://i.imgur.com/ZuqYRza.jpg

https://i.imgur.com/fhzZkkG.jpg

Till och med lite kvar i kylen som någon kan ta sig till lunch imorgon. Stor succe, vi gräddade upp alla degarna och det var en väldigt trevlig kväll. Koda 16 är en riktigt, riktigt trevlig ugn och luckan jag köpte till funkar kanon.

Kvällens favorit för egen del var helt klart biancon med chevré, päron, valnötter, honung och babyspenat. Fantastiskt gott, och en rolig variation från övriga mer "vanliga" pizzor.

Detta lär göras om!

Av macmann1
Skrivet av sparkar_boll:

Njaaa, den funktionen finns inte. Jamf School är lite efter på sånt. Men å andra sidan så är inte Jamf School tänkt att ha dessa funktioner. Priset på Jamf School är helt annorlunda jämfört med vad ni betalar för Jamf Pro, så det är inte förvånande att vi saknar en hel del av det som ni har.

Vad betalar ni per enhet för School?

Av macmann1
Skrivet av andreas_dock:

Vilken utav dem skulle du rekommendera då ?
12'an hade ju ett bra pris, men 16 verkar vara mer populär ? - dock betydligt dyrare 🙈

Tja, jag köpte ju 12 och insåg att jag ville ha 16 istället så det blev inte så billigt

Nä men det rimliga priset för en 16 är ju runt 4-5000, inte 7000kr. Jag gav upp på att vänta in det priset i butik och köpte min begagnad men knappt använd för 4500 med spade, termometer och regulator.

Koda 12 funkar kanon, upplever att den blev varm snabbare och den är betydligt lättare att frakta med sig också om man är lagd åt det hållet. Det är dock betydligt svårare att vända pizzorna och hålla koll på dem, bara brännare bak också. Men den är fortfarande kanon så länge man är medveten om att det är en inkörsport 😅

Ska köra pizzakväll på jobbet i veckan och vi får väl se om det blir ett säljevent av min 12 för att någon blir hooked 😂

Av macmann1
Skrivet av andreas_dock:

Snyggt !!
Vad är det för ugn ?

Är riktigt sugen på att införskaffa en…

Ooni Koda 16, har även lillebror Koda 12

Av macmann1
Skrivet av sparkar_boll:

Med DDM-varianten, menar du då den uppdateringstjänst som Sonoma har inbyggd eller en uppdaterad version av super?

Jag har tre Mac:ar och 50 iPhones men jag håller på att kolla på super för uppdatering då de som har Mac ligger liiite efter (2 på Ventura och jag på Sonoma), och lite annat smått och gott. Jag har dock inte Jamf Pro utan kör Jamf School, primärt pga kostnaden och att man fick svensk support från vår licensåterförsäljare (vår kontaktperson är certat med Jamf 300 så han har rätt bra koll på vad han håller på med ).

Det inbyggda, med Jamf Pro finns det åtminstone beta för att använda det schemalagda uppdateringsflödet som använder DDM, och det tycker jag funkar bra. Såpass bra att vi faktiskt inte kör super på Sonoma-maskiner. Än iallafall.

Har aldrig testat Jamf School dock, så vet inte vad du har att röra dig med.

Av macmann1
Skrivet av sparkar_boll:

Var det nån som sa S.U.P.E.R.M.A.N eller Nudge med pissjobbiga inställningar så man faktiskt uppdaterar istället för att skjuta upp?

Hehe, jag gillar super. Vi har kört det en del och det har fungerat rätt bra. Ska dock säga att DDM-varianten från Sonoma faktiskt verkar fungera bra den också, till skillnad från "vanliga" MDM-kommandon. Tråkigt dock att man inte kan ändra eller radera enskilda uppdateringsplaner, det är ju något man vill ha. Men det är ju fortfarande beta, iaf i Jamf.

Av macmann1

Vänta bara tills det är dags att trycka ut uppdateringar. Dom som vet, vet.

Av macmann1

750 spänn för gigabit här, varav 550 är nätavgift, 200 till bahnhof.

Av macmann1
Skrivet av MuLLvaD3n:

Vart köpte du? Fungerar den bra?

Har precis hunnit testa en första gång, och känslan är att den gjorde en jäkla skillnad på uppvärmningstid iallafall, nu när det är minusgrader. Snabba ryck upp till 450 och sen slutade jag mäta.

Beställde via Etsy:

https://www.etsy.com/se-en/listing/977282536/new-oven-door-fo...

Lätt montering, använder redan existerande hål så ingen inverkan på ugnen. Frakten tog ganska exakt två veckor inklusive tullhantering, där jag tappade några dagar innan jag bad säljaren om det faktiska spårnumret så jag kunde se att jag behövde agera.

Av macmann1

Dörr till pizzaugnen

https://i.imgur.com/AtNWe6e.jpg

Av macmann1

Drar en liten necro på den här tråden och tänkte att den kanske kan agera samma syfte för CS2. Anmäler mitt eget inlägg så kanske mods kan byta rubriken också

Vi är två stycken som söker en eller fler att utöka med vid Premiere matchmaking så man åtminstone är majoritet i matcherna. Full femma hade ju varit guld såklart, men man ska börja någonstans.

Det vi söker är kort och gott vuxet, trevligt folk utan tendenser till backseat gaming, med vettig mikrofon och som kan spelet till en viss mån iallafall. Vi ligger runt 15k i rating så däromkring är det väl vi söker kanske. Coola skins ger mer kills, så det är ju ett plus!

Släng iväg ett PM om det är intressant så styr vi upp något.

Av macmann1
Av macmann1

Billigast och snabbast är nog att skaffa en USB-switch som du använder för mus och tangentbord, sen kopplar du datorerna till varsin port på bildskärmen. När du ska växla mellan datorerna trycker du på knappen på USB-switchen och växlar input på skärmen.

Vad är det för skärm?

Av macmann1
Skrivet av andr3a$:

Det beror på om han vill ha blinkersspak eller inte.

Skrivet av General Nord:

Ja det förstås! Men det går väl bra om man har tänkt köra rakt fram mestadels?

När Juniper väl kommer så misstänker jag att Enhauto har fått ut sin eftermarknadsspak (i mars siktade dom på senast jag kollade) om man inte vill köra utan spak och kan tänka sig tredjepart.

Av macmann1

Just Youtube premium är nog den jag tycker är mest värd att betala för även när dom tog bort lite-varianten. Även om det är trist att behöva betala för Youtube Music som jag är helt ointresserad av så är det fantastiskt smidigt att slippa reklamen på datorn, på TVn, i mobilerna, surfplatta och nu även i bilen utan att behöva fippla med adblockers och liknande.

Med studentpris är det dessutom bara 65kr/månad, så om man kan köra det så är det ännu trevligare.

Av macmann1

Youtube och Spotify

Av macmann1

IP a lot

Av macmann1
Skrivet av Flasher:

1. Det senaste den kan ha.
2. Ja, kan du förklara vad det har med saken att göra?
3. Det har jag inte provat jag kan göra det. Skulle det göra skillnad?

Det kan uppstå alla möjliga anslutningsproblem om inte klockan står rätt, relativt vanligt problem så kan vara bra att kolla. Hotspot från telefonen skulle kunna utesluta problem med t.ex DNS-uppslag eller liknande mot App Store. Bra för att isolera felet. Man kan också testa att skapa ett nytt användarkonto på datorn och se om det är samma fel, för att isolera ytterligare.

Av macmann1

Vilket OS kör den idag?

Står klockan rätt?

Funkar det om du kör wifi-hotspot från telefonen?