Inlägg

Inlägg som macmann1 har skrivit i forumet
Av macmann1
Skrivet av InsipidPoison:

Smartklockor... Vad använder folk dom till? De är mest ett störningsmoment utan något vettigt syfte, enligt mig.

Skaffade mig en begagnad apple watch SE för några hundralappar för att se om det var nåt för mig, och det är ändå ganska nice att få lite snabb info utan att behöva plocka fram telefonen. Jag har också gjort så att bara notiser från appar där det kan tänkas komma viktiga meddelanden får skicka notiser till klockan. Så om jag känner en vibration i telefonen men ingen i klockan så vet jag att det är oviktigt (men jag vill ändå ha notiserna på telefonen).

Det som jag främst tycker om är dock att jag som är så jäkla kass på att märka när det ringer får upp den notisen i telefonen.

Sen kan det väl finnas dom som blir sporrade av aktivitetsutmaningar, påminnelser om att ställa sig upp osv. Går även att köra klockan som nyckeln till bilen om stödet finns, eller använda shortcuts. T.ex låsa upp laddluckan och sånt hittepå.

Med det sagt så skulle jag inte gått och köpt en ny smartklocka, och det skulle inte falla mig in att uppgradera till något coolare.

Av macmann1
Skrivet av vinylens:

Ni som har Tesla Model 3 har ni dessa problem i kylan?
https://www.youtube.com/watch?v=WSq0u5_0mhM

Saxar in delar av mitt eget svar från kommentarsfältet på videon:

"Jag har (ännu, peppar peppar) inte haft problem med frusna dörrar. frunk eller baklucka. Upplever att avfrostningen sköter det bra, bilen står dock i carport och jag kör sällan just schemaläggningen utan håller mig till avfrostning en stund innan avfärd. Däremot snö i hjulhusen och den totalt värdelösa bagageluckan håller jag med om."

Däremot har jag en del problem med värmen nu, vid några tillfällen har den blåst kall luft trots inställning på max värme. Vid ett tillfälle har jag kommit ut till en kall bil efter avfrosning, och sedan fortsatte den blåsa kallt i 2,5 mil innan den började bli varm.

Hade en tid hos Tesla bokad 9 januari men pga en kombination av klantighet från min sida och idioti från deras, så blev den ombokad till 16 februari (Umeå är vad det verkar staden med flest strejkande mekaniker). Så hoppas att den beter sig bra fram tills dess iaf och att jag inte tappar värmen helt nu när det är -30. Det är ju dessvärre inte ovanligt att PTC-elementet går åt skogen på dessa.

Av macmann1
Skrivet av nathan:

Igenkänning. Önskefoto?

Beställde också innan sista datum och fick samma kompensation. Även i mitt fall en (återkommande) julklapp. :/

Stämmer bra

Av macmann1

Beställde en kalender med eget tryck innan sista datum för leverans innan jul men den kom inte fram. Förvisso julklapp men inte hela världen, och kompenserades med 500kr presentkort så all good.

Av macmann1
Skrivet av MuLLvaD3n:

Det är insidan som räknas! Ser jättegott ut. Kul med pizzaugn. Det blir roligare för varje gång man använder den.

Ja det finns väl en anledning att jag köpt två stycken i år (förra året*) 😅 Började med en 12, och den är jättetrevlig men den är lite trång så en 16 fick det bli, lite av en nystart.

Av macmann1

Blev invigning av min 16 igår, dessvärre med en deg som jag klantat till det med så den var aningen svårhanterad och ville inte resa sig. Resultatet var väldigt gott oavsett, men estetiken lämnade en del att önska.

https://i.imgur.com/Qkylr6C.jpg

edit* @MuLLvaD3n Riktigt snygga pizzor, men det är ju sen gammalt

Av macmann1

Har du alltså 11884kr kvar efter lön när allting är betalt? Då skulle jag inte dragit ut det på ett år, ta det på 3 eller 6 månader och bli av med det, eller om du redan har en del sparat så ta det på en 30 dagars nu och betala med sparade pengar och lönen i januari.

Men det är bara du som vet vad din ekonomi klarar och vad du prioriterar.

Av macmann1
Skrivet av Pantburk:

@macmann1

Nice.
Jag håller på och ska uppgradera den vanliga ugnen här hemma med ny termostat som kan gå 150 grader till, kostade inte många hundra kr.

Ska bli kul att se om det fungerar och om glasluckan mm håller.

Sen ska det bli fina pizzor.

Ja man kommer långt med sten eller stål i vanlig ugn också

Av macmann1

Uppgraderade min koda 12 till en 16

Av macmann1

Kan man ha för många pizzaugnar? Frågar åt en kompis 😅

Av macmann1
Skrivet av Tom76:

Ha, jag får vara med i en lista, stort!

Några egna nomineringar då.

Bästa byggen: @FiftyFifty. Team SFF all the way.
Bästa pizzaclockare: @MuLLvaD3n och @macmann1
Bästa hårdrockare: @Necrophor och @MatteN

God fortsättning Sweclockers, bra forum det här.

Ujuj, detta måste ju innebära att man nåt peak pizzaclock

Av macmann1
Skrivet av Allexz:

Accepterar ni även att ni får en begagnad/öppet köp provad vara när ni beställer ny?

Nej

Skrivet av Allexz:

Eller då kräver ni en helt ny, som ni sedan får returnera, eller?

Ja

Det är ju helt klart en av baksidorna med att erbjuda generösa returvillkor, men jag är helt övertygad om att det är en kalkyl butiken gör, annars hade det inte erbjudits. Kunder känner sig tryggare i att göra köp som man kanske inte hade gjort annars, och i de flesta fall blir det ingen retur. I de fallen det blir så kan varan säljas några hundra billigare och man har köpt sig fortsatt bra rykte rätt billigt.

Av macmann1

Om något så känns det väl rätt osmidigt av dem eftersom du är inom deras ångerrätt, men Inet har väl inget i sina villkor om prisgarantier eller prismatchining så det står dem fritt att neka. Det blir upp till dig om returen är värt det.

Av macmann1
Skrivet av Libra-75:

Ja, den såg trevlig ut. Vad är det för fyllning i den?

Måste testa att göra inbakad (typ Calzone eller liknande) nån gång jag också.

Tomat, ost, skinka och räkor. Väldigt basic

Av macmann1

Dödsviktigt med julklappar här hemma. Både att ge och att få. Hade kunnat skippa men inte jag som bestämmer i det här fallet Men det är inga utsvävningar utan mer små roliga, praktiska eller bara omtänksamma saker.

Av macmann1

Gjorde ett första* försök med inbakad pizza idag, det blev inte dumt alls

https://i.imgur.com/FQ4W3sy.jpg

*första sen jag fick pli på degen i allmänhet, misären nedan räknas inte

https://i.imgur.com/K0ynMzu.jpg

Av macmann1
Skrivet av gylldevik:

Privata sektorn?

Icke

Av macmann1
Skrivet av macmann1:

Lön: 40 000
Yrke: Systemadministratör
Ålder: 31

Jobbar med lite allt möjligt. Klienthantering (främst Mac och Jamf där jag har mina cert och vad som närmast kan ses som förvaltning, men även en del MECM), lite Azure, lite biztalk, lite andra integrationer och automationer här och där, lite licenshantering, lite debitering, lite andra förvaltningsåtaganden. Är en brygga mot vad som känns som varenda annan funktion på bygget

I övrigt inte så mycket spektakulärt, 31 dagar semester förvisso.

+3000 i årets revision så

Lön: 43 000
Yrke: Systemadministratör
Ålder: 32

I stort samma lika arbetsuppgifter, bara mer.

Av macmann1
Skrivet av Daz:

Vasa bryggeri Julmust Special är den överlägset bästa, tycks dock vara en riktig vattendelare i min erfarenhet.

Menar du hemskheten som ska smaka banan? Köpte en sådan i tron om att det bara var någon finare variant, eftersom det inte någonstans förutom i slutet av den lilla beskrivningen på sidan nämndes nåt om banan. Borde varit en stor gul text på, typ ”Vasa Julmust Special - med smak av äckelpäckel” 😂 😃

Av macmann1
Skrivet av Mordekai:

Var köper man denna? Sjukt sugen.

Jadu, bryggverket är lokalt här i Umeå så jag vet inte riktigt om det går att köpa på annat håll.

Men om du är tillräckligt sugen så kanske nån snäll rackare kan agera onlinebutik och köpa några och skicka med posten 😅😉

Om du inte råkar bo här i trakten då, för då finns dom på stora Coop Ersboda just nu, och brukar finnas på Ica berghem, eller gjorde förra året iaf.