Inlägg

Inlägg som macmann1 har skrivit i forumet
Av macmann1

Zeunerts var det längesen jag tröttnade på. Nu är det apotekarnes eller nygårda på glasflaska om det ska vara "vanlig", men favoriten för stunden är Bryggverkets Julmusch.

Av macmann1
Skrivet av pine-orange:

Vad är det för plugg du kör? Hur pålitlig är den?

En Deltaco SH-P01E, tuya-hittepå. Har inte kontrollmätt med något coolare men den har visat rimliga siffror när jag kikat i ”realtid” så att säga.

Av macmann1
Skrivet av Baxtex:

Inte helt försumbart ändå. Vår elbil använder 200kwh per månad.

Nej jag gillar Steam Deckens 15w.😎

Snål bil, få mil eller lite värme? Vi förbrukade mer än så bara på uppvärmning av bilen 😅 Vi använde 525kWh för bilen i november, 300 på körning och resten uppvärmning/energiförlust

Av macmann1

Såhär påstår min plugg att hörnan dragit. En speldator (i signaturen), en mac mini m1, en macbook pro m2 max, en 27" LCD och en 48" oled. Diverse laddning av telefoner och andra tillbehör.

https://i.imgur.com/OAPkdi5.jpg

Av macmann1
Skrivet av ztenlund:

Bör väl gå att installera Outlook istället också som alternativ. Gjort så med Google Calendar på iPad istället för att försöka skohorna in den i den inbyggda. Tyvärr påtvingas man Apples korkade sätt att välja tid vare sig det är en Google-kalender eller en parkeringsapp. Avgå!

Fast det är väl inget att skohorna? Du har ju val för Google-kalender rakt av, väldigt smärtfritt är min upplevelse iaf. Kör både Exchange och Google-konto utan konstigheter.

Av macmann1

Jag tror inte det är mer än att gå till inställningar > Kalender > Konton > Lägg till konto och sedan välja Outlook.com som kontotyp. Därefter kommer inloggningen upp och sen är man igång.

Men jag gissar också på att det finns hur många guider som helst på t.ex Youtube som kan följas också.

Av macmann1
Skrivet av Yoshman:

Hur känner ni, är det "roligt" att köra er elbil. Kan ni bara köra iväg till "ingetstans speciellt" bara för att få köra? Har då aldrig känt det suget med vår elbil (eller någon elbil jag testat så här långt mer än initiala nyhetsbehaget).

Det handlar nog om vad det är man tycker är roligt med att köra bil också. Hade en audi a4 tidigare, och jämfört med bilarna jag haft innan den så låg den som ett strykjärn på vägen och man kunde köra på kurviga vägar på ett annat sätt. Det tyckte jag var roligt. Sen dess har vi haft en Passat Alltrack som är raka motsatsen, den är mer som en pråm. Du styr den i den generella riktningen du vill åka och gasar.

Nu när vi gått över till en Model 3 så känner jag att vi är tillbaka mer åt audi-hållet med en lägre bil. Och jag tycker fortfarande accelerationen är roligt, men vi hann ju inte köra den så mycket innan vintern slog till med full kraft. Jag är ju förmodat skitnödigt töntig, men när det kommer en till synes häftig bil och ska dra förbi så tycker jag det är väldigt roligt att sticka iväg. Rödljus-race är väl det viktigaste?

Men nej, är man ute efter motormuller och den biten så kommer väl aldrig en elbil vara roligt. Sen kanske just XC40 inte så rolig i sig själv heller, EX30 ser däremot ganska intressant ut. För vår del finns det nog risk att vi kommer att gå över till pråm-hållet igen när ID7 Tourer GTX eller vad nu den fyhjulsdrivna varianten kommer heta, dyker upp till lägre priser.

Av macmann1
Skrivet av s3ns3n:

Vad har hänt med fredagspanelen?

Den har haft ett väldigt långt sommarlov nu, som förvisso gått över till jullov.

Av macmann1
Skrivet av mattemaz:

Min pizzaspade håller på att falla isär.
Så kikar efter en ny.

Jag kör med en Ooni Koda 16 och hitta denna spade på rean.
Nån som kör med nått lkknande med hål i?
https://www.pizzastal.se/products/perforerad-pizzaspade-alumi...

Den är ju något mindre än ugnen men man gör ju aldrig så stora pizzor ändå tänker jag.
Eller ska man köra på en större variant?

Vad använder ni?

Jag har en med hål i och är på väg att köpa nåt som inte har det. Lyckades få degen att fastna lite i ett av hålen vid ett tillfälle när pizzan skulle in i ugnen, blev ingen lyckad historia Men det kan ju lika gärna ha varit handhavande även om jag gjorde likadant som jag brukar.

Av macmann1

Tror att det faktum att tråden hamnat på förstasidan som helgsnack gör att det inte är supertydligt kanske

Här blev det nåt så upphetsande som en tvättmaskin.

https://i.imgur.com/OCvL0HI.png

Som vanligt tänkte jag väl "hur svårt kan det va, inte betalar jag 1500 för hemleverans och installation". Ångrade mig redan vid upphämtning av släpet och kvällen blev inte bättre Följde inte med någon nyckel för att justera fötterna och jag hade ingen smal nog hemma så det polska (?) exemplaret av instruktionsboken fick agera underlag.

Av macmann1
Skrivet av Chippen2188:

Det som gäller är att värmepumpen ingår med det stora batteriet och har inget att göra med om man väljer core/plus/ultra. Billigaste EX30 med värmepump kostar 489, en Extended Range i Core-utförande

Det borde göras tydligare, som det är i konfiguratorn nu så tycker jag man luras till att det bara ingår i Ultra

Av macmann1
Skrivet av Chibariku:

Aktivt helljus ingår i även i Core, men för att få värmepump måste man upp på Ultra för nästan 150 000 mer.

Skrivet av Dizzö:

Wow det är katastrof.

Borde vara standard.

Smart #1 och Zeeker X verkar så mycket bättre.

Om man går in och läser på just värmepump så står det "Standard för Twin Motor Performance och Single Motor Extended Range.", vilket är intressant eftersom den inte står med om man inte väljer Ultra. Så vad gäller?

Av macmann1
Skrivet av Björn Endre:

För det kommer normalt inte ersätta bromsning, bara komplettera.

Det beror nog på hur man ser på det. Tesla är väl dom vanligaste elbilarna än så länge? (inga belägg här utan bara att jag hör om deras försäljningssiffror hela tiden) och på nya modeller skulle jag nog vilja påstå att det har ersatt bromsning i väldigt stor utsträckning, eftersom man inte själv kan välja nivå på regenerering (om man inte skaffar tillbehör). Om jag kör på nivå "Normal" i min lite äldre Model 3 som fortfarande har valet, så används i pricnip inte bromsen alls i vardagskörningen. Man får tänka på att bromsa själv då och då för att motionera skivorna, och det hör jag från andra ägare också.

Man kanske ska fråga sig hur det kommer se ut om några år nu när körskolor till och med börjat ta in tesla, hur kommer förare som är uppvuxna och upplärda med enpedalsläget kunna reagera? Vi ser det ju som självklart att vara beredda att bromsa, för vi har väl kört bil utan enpedalsläge hur länge som helst, så det sitter fortfarande i.

Av macmann1
Skrivet av tcntad:

Han vill låta sig själv och andra spela på den? Då funkar inte RDP. Eller är det bara faktiskt management? Dubbla budskap.
Om det inte är för spel kan man lika bra använda TW eller VNC så slipper man exponera port/konfa vpn

Vet inte om jag läst för dåligt då, för det här är min uppfattning:

Han har en (separat) server han vill låta en kompis kontrollera för att denne är mer kunnig på script och installation.

Nu kör kompisen TV till den men TS måste då av någon anledning sitta med att aktivt Remote Desktop fönster uppe från speldator till servern för att kompisen ska kunna ansluta till sistnämnda, och då kan TS inte göra annat under tiden. Tycker just den biten låter lite märklig då det åtminstone borde räcka med en rdp-anslutning som kan minimeras

Men ja, TV host och eventuell dummy plug då om det är känsligt för att ha en skärm inkopplad.

Jag hade förmodligen bara satt upp rdp på nån random port och öppnat den även om det inte är optimalt säkerhetsmässigt.

Av macmann1
Skrivet av MrWIB:

Personligen tyckte jag Tesla MY hade alldeles för hård inbromsning, det galna är ju att det inte går att ställa, jag vill gärna fråga Elon varför de tog bort den möjligheten, vad sparar man på det?

Ja det är en väldigt bra fråga, inställningen finns ju liksom kvar bara att den inte ligger i GUIt, glad att dom la tillbaka det på äldre bilar iaf.

Skrivet av sweborn:

Vore bra med en knapp för att stänga av regen av denna anledning.

Antar att du menar en knapp i det riktiga interfacet, men det går att lösa med S3XY buttons. Går att ställa regen till 0, 25, 50 och 100%. Jag har en knapp till vänster om ratten som ställer ner den till 25%, det är i mitt tyckte mest likt en "vanlig bil".

Av macmann1
Skrivet av tcntad:

Som är totalt värdelöst för spelande

Vad har spelande med saken att göra?

Av macmann1
Skrivet av Meizter:

Bra tråd, är på.gång att fixa en server jag med med vänner, där jag ska ha servern hos mig. Min erfarenhet har ju varit VNC så det kanske jag ska testa igen men bra att kunna läsa om fler alternativ här.
Dock har jag en fundering, dock inte kollat upp så mycket, men mest optimala operativsystem för hemma server för spel är? Tänkt mig windows 10 till att börja med eftersom jag redan har den, men senare updatera till 11 om de gör nån nytta. Alternativ linux, men ingen erfarenhet mem går ju att lära sig.
Används win server eller är det gammalt?

Tack för svar

Ett tips är någon smak av linux och LinuxGSM på det förutsatt att spelen du vill hosta finns med där. Enkelt att komma igång med

https://linuxgsm.com/servers/

Annars så skulle jag ärligt talat säga att ta det du är van vid, att hosta lite servrar hemma är inget som kräver Windows Server, man klarar sig bra med 10 eller 11.

Av macmann1

Oavsett vilken variant så är det ju trevligt med valmöjligheter. Äldre Tesla har ju bara två steg av regen som går att ställa in, låg och normal (50 och 100%). Nyare har inte ens inställningen kvar. Det tycker jag är rätt kasst. Nu kan man ställa in det ändå med tredjeparts-grejer, men det är lite tråkigt att behöva.

Av macmann1

Och såklart fortfarande bara en extern skärm med basvarianten av M3. Tröttsamt.

Av macmann1

För ren lagring i vardagen, nej. Jag har förvisso en ssd inkopplad i bilen för lagring av kamerainspelningar från den och minneskort i systemkameran, men annars är det väldigt ovanligt att jag skyfflar filer via externt media. Då är det väl främst vid ominstallation av Windows.