Inlägg

Inlägg som Deepy har skrivit i forumet
Av Deepy

6/10. Trodde det skulle gå bättre, men där ser man..

Av Deepy

@Buddaz112: För att lyssna på poddar och ljudböcker så tycker jag att mina Audio Technica ATH-SR5BT var riktigt bra. Väldigt klart och rent mellanregister, 38h speltid (behövde nästan aldrig ladda dem), hyffsad ljudisolering. Finns bl.a. på Netonnet, så det brukar vara ganska enkelt att få tag i dem lokalt om man vill. Råkade krascha dem och ersatte dem då med ett par Sony 1000XM3 för att få ANC och för att jag var nyfiken på dem. Får nog ändå säga att SR5BT var bättre på presentera röster i tal.

Av Deepy
Skrivet av sparkyyy1:

Köpte Sony WH-1000XM3 för ett par dagar sedan men läste efter att de flippar ur under kallt väder. De har inte kommit ännu så har inte kunnat testa själv. Är de några här som har upplevt det? Köpte dom för jag ville verkligen ha något som var bra på noise cancelling men vill inte lägga 4 lax på något man inte kan använda

Nu har det inte varit superkallt än där jag bor, men ett par minusgrader har de klarat av iaf. Blir mer och mer nöjd med ljudkvaliten ju mer jag använder dem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Deepy

Tråkigt med sponsrat quiz, inte alls lika roligt som annars.

Av Deepy

Nintendo: "We're not in it for the money."

Av Deepy

Snäälla tomten... *blink blink*

Av Deepy

9/10. Tog fel på Planescape Torment och Baldur's Gate på första frågan.

Av Deepy
Skrivet av FlytPojken:

Är det någon som hittar XM3 på rea?

Näe, köpte precis en till fullpris lokalt på Netonnet istället. De brukar iaf vara enkla att ha att göra med om man vill returnera en vara.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Deepy
Skrivet av weew:

Nån som vet var man kan köpa kortare kabel som passar till Sennheiser hd650? Skulle vela ha en som är runt 1 / 1.5meter. Hittar bara 3 meters kablar. Kan inte tillverka själv och vill köpa innom Sverige. Finns det? 🙂

Skickades från m.sweclockers.com

Passa på att beställa från Forza i kväll. Deras billigare kablar som t.ex Hybrid HPC går på 90 Euro ikväll. 1,25 m, 6.3 mm Viablue kontakt och Sennheiser kontakter för lurarna. Skickas från Polen, men kommer fram inom en vecka.

Av Deepy

Forza audioworks har 30% rabatt på hörlurskablar idag på black friday. Passade på att beställa en Noir Hybrid xlr till mina Eikon.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Deepy

Mah new babies

Att det alltid ska bli så här.. Man funderar på om inte hörlur X skulle vara intressant att prova. Och så dyker det upp en bra deal på nätet så man bara _måste_ slå till. Enter ZMF Eikon:

https://i.imgur.com/ceBye04.jpg

Tröttnade lite på att mina Audio Technica A1000Z och A2000Z lät så tunna i jämförelse med Stax lurarna. Behöver ha en bra sluten lur också, så jag började kolla runt på vad som fanns. Har läst mycket gott om ZMF, så jag drogs till deras Eikon och Atticus.

Positivt: tonalitet, basfundament, ljudet har betydligt mer kropp än vad AT kunde leverera. Diskanten är aldrig påträngande eller uttröttande. Jag upplever inte dessa som mörka.

Negativt: vikten i viss mån, de är ganska tunga. En svacka i frekvensregistret som gör att röster inte låter lika nära och tydliga som de gjorde hos AT lurarna. Kanske kunde önska mig en aning större ljudbild, men de är inte dåliga på det, bara en skillnad mot lurar som är ännu bättre på det.

Jobbigt: jag tror de spelar bättre med min Torpedo amp än med Questylen (CMA400i), som kostade 4 ggr mer... grrr...

Av Deepy

Ughh.. 5/10, den här var inte lätt.

Av Deepy

@weew: Jag kör dessa själv med en Questyle CMA400i. Den kombinationen tycker jag fungerar bra. Questylen är över lag neutral och överdriver inte karaktären hos TH900. Sedan har den massor med kraft och kommer att hålla Fostexlurarna i ett järngreppp.

Av Deepy
Skrivet av stoltz:

@Deepy: En provlysning och en liten snabb a-b gämförelse med meze 99 classic som stod bredvid så både låter och framförallt känns dem som dem kostar. Svårt att ge en rättvis bedömning när man sitter i en öppen miljö och fullt av folk bakom som pratar. Stax'en som hade ett eget rum var ju betydligt lättare att bedömma, men även där är det svårt att ge ett rättvist omdömme pga den... får man säga "udda" musiken som alltid utställare skall envisas med att spela.

Ja, det känns hopplöst föråldrat när utställare demar anläggningar med någon utvald skiva. Som tur är kör fler och fler med Tidal idag.

Sen är det inte heller så roligt att provlyssna hörlurar bredvid högtalaranläggningar. Jag var på high end mässan i vintras och Hifi-klubben körde alla sina anläggningar parallellt i en och samma sal. Det var ju hopplöst att höra nånting där inne. Nej, jag önskar att vi kunde få ett CanJam till huvudstaden nån gång..

Skickades från m.sweclockers.com

Av Deepy

@stoltz: Kul att du fick prova Empyrean. Jag hoppas att de kommer till High End Mässan i Sthlm nästa år. Några intryck du vill dela med dig av?

Av Deepy
Skrivet av oqvist:

Trevligt Deepy du har alldeles för många stax lurar säg till när du vill dumpa dem

Massdrop THX 789 AAA på ingång skickades i förtid rentav.

Ha ha! Ja, det blir lätt en och annan.. Håller på att dumpa några dynamiska lurar. Ska sälja MSR7SE och ATH-A1000Z. Behåller ATH-A2000Z och Fostex th900 än så länge. Men känner inte riktigt att jag har hittat mitt "end game" bland slutna lurar ännu. Funderar på att testa ZMF eikon/atticus, men det är svårt att provlyssna dem.

Massdrop THX 789 AAA verkar vara en fullträff. Amir på asr är lyrisk. Har du fått nåt paket än?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Deepy

9/10. Har fortfarande inte sett Wargames, skamligt nästan...

Av Deepy

Shootout i den högre skolan

Hej!

Har uppdaterat hörlursstallet en del och tänkte att det var dags för lite jämförelser.

https://i.imgur.com/xBrextR.jpg

På bilden från vänster till höger:
Stax SR-007 mkII
Stax L700
Stax SR-009

Förstärkaren är en KGSSHV, en tredjepartsmodell byggd enligt Kevin Gilmores ritningar. KGSSHV är idag på en mellannivå bland diy förstärkare för STAX. Det finns enklare modeller och mycket värre modeller.

Rankningen blir för mig:
1. SR-009
2. SR-007 mk II
3. L700

Ljudet hos toppmodellen SR-009 präglas av detaljer, klarhet, fast och precis bas.

Hos SR-007 mk II får vi mer av värme och en mer uppskruvad bas. Basen är dock inte lika fast och tydlig som hos SR-009. Först låter den charmig och inbjudande, men i jämförelse så framstår den som lite odetaljerad. Detta beror delvis på att mk II versionen av SR-007 är portad, vilket går att modda med häftmassa. Då ska den få mer av den fasta tajtare bas som mk I versionen har.

L700 låter lite mer likt SR-009 än SR-007, men man märker att det är en nivåskillnad mellan dem. Det är framförallt en del detaljer som försvinner när man lyssnar med L700, men det märks att ljudet på det stora hela är besläktat med SR-009. L700 har inte för inte kallats för en "mini SR-009".

Börjar så här med intrycken, får återkomma till de här jämförelserna. Trevlig söndag på er.

Av Deepy

Lite 6:e dagen över den där.

Av Deepy

9/11, det var ju riktigt bra!