Inlägg

Inlägg som Deepy har skrivit i forumet
Av Deepy

Byggde min första egna dator sent -94. En P75 med 8 Mb ram och 15" skärm. Kan inte minnas hur stor hdd det var. Grafikkortet var ett S3 kort med 1 Mb videominne. Första 3d-kortet något år senare var ett Verite V2200, hmm, var det 4 eller 8 meg minne på det..?

"Uppgraderade" till PC från en Atari 1040ste.

Av Deepy
Skrivet av oqvist:

Dt 990 är ju öppen och Dt 770 sluten. Flyr man moderkortet så får man nog Dt 990 att låta bra med en vettigt designad förstärkare. Så tungdrivet har jag inte hört ryktas om 990n.

Har inte hört dem tyvärr men bortsett basdunk brukar öppna lurar låta bättre

DT990 låter bäst när de fortfarande ligger kvar i sitt fodral. Maken till mördardiskant får man leta efter.

Av Deepy
Skrivet av Göteborgaren:

Under 2k stod det

Tack. Ska bli intressant att se vad de använder för drivers och hur de mäter. Vore intressant att se mätningar på ev. kandidater.

Av Deepy

Har det pratats något om i vilken prisklass det är tänkt att den här produkten ska hamna i?

Av Deepy

Varför inte ett par Audeze Mobius om du vill ha magnetostater, eller LCD-1 om du vill ha dem öppna.

Av Deepy

@Lizardman: Ja, det där är ett bra tillfälle för den som vill ha en riktig TOTL lur.

Av Deepy
Av Deepy

Questyle CMA400i (dac/amp)
ZMF Vérité Closed och Audio Technica R70x

Jo, hänger i hörlurstråden en del.

Av Deepy

@oatp1b1: Nä, det är nåt med riktigt bra dynamiska lurar som är väldigt beroendeframkallande för mig. Jag brukar likna SR-009 vid att den är som en laser som läser av precis allt i ljudet. Lyssnar du med dem så kommer du att höra allt som finns att höra i ljudet. Men sen kanske de inte presenterar ljudet på det sätt du/jag gillar bäst.

Ibland beskylls elektrostater för att sakna bas, men det stämmer inte för alla modeller. SR-009 har bas och presenterar nyanser i bastonerna som lätt försvinner med andra lurar. Men de presenterar inte ljudet med samma tyngd som t.ex. ZMF gör. Och nu har jag blivit svårt beroende av den sortens tyngd i ljudet. Det tror jag har att göra med hur dynamiska element rör sig och pressar luften mot örat annorlunda än vad både magnetostater och elektrostater gör.

Den udda fågeln i sammanhanget är SR-007, tror bestämt att jag måste lyssna på den igen...

Av Deepy

@oqvist: Jaa.. Det kanske man kan säga. Då de är så himlans snabba så får du inte samma eftersläp i klangen som du kan få med vissa dynamiska lurar. Men ibland är det just det man vill ha för att få en viss känsla i ljudet. Snabbt och lätt skulle jag säga karakteriserar elektrostatljudet över lag.

Fostex TH-900 är en dynamisk lur som låter torrt enligt mig.

Av Deepy

@oatp1b1: Kul att du fick chansen att provlyssna dem. Har du hört SR-007mkII? Du kanske gillar dem bättre bland elektrostaterna.

Jag pendlar lite fram och tillbaka mellan elektrostater och dynamiska lurar. Överlag föredrar jag nog riktigt bra dynamiska lurar, men funderar på att ge SR-007 mkII en till chans. Sålde mitt par tidigare under våren.

Av Deepy

Eh, ja. 5/10. Flera chansningar, det var inte lätt den här gången.

Av Deepy

Nej, hans yrkesmässiga gärning lämnar inget positivt intryck hos mig. Förstår vikten av att värna upphovsmannens rätt till sitt verk, men jag tycker att HP tog ställning för fel sida när det begav sig. Att jaga privatpersoner å stora mediebolags vägnar, snarare än att verka för ökad och enklare tillgång till verken, det luktar unket för mig. Lite som Metallica vs Napster. Henrik Pontén var den neo-luddit som vi inte behövde.

Beklagar självklart hans plötsliga bortgång och den smärta familjen bär på. Vila i frid.

Av Deepy
Skrivet av oatp1b1:

Bor man i GBG så kan man numera provlyssna Sennheiser HE1 på Hifiklubben Skånegatan fram till den 23/5 tydligen. Trevlig initiativ.

Det var som tusan!

Av Deepy

@mikaelm: min Touch har hängt med ganska länge nu och har tickat på utan problem. Men nu är frågan om jag inte kommer att pensionera den. Har skaffat en Cambridge CXN och nu står Touchen mest och dammar. Men jag har behållit den som backup eller för att ev. göra en andra lyssningsplats. Kul att höra att du fortfarande håller liv i din.

Av Deepy

@PyzzeN: Köp för guds skull inte den ifi iPower som Hifiexperience föreslår. Överprissatt skräp som bara fångade upp en massa brum när jag hade den. Köpte en till min Logitech Squeezebox Touch som en "uppgradering", den förde bara in en massa störningar i anläggningen. Köp en vanlig 5V nätadapter billigare någon annan stans.

Av Deepy

Jag har inte läst allt i tråden, men vill svara lite kort ändå.

Jag tänker att det är viktigt att lära sig vara generös åt båda hållen. Börja här. Det kommer att komma andra saker senare som ni också måste lära er hantera med en generös hållning gentemot varandra.

Försök kompromissa och kommunicera tydligt. T.ex. att du är beredd att avgränsa spelandet till vissa dagar/tider/viss tidsomfattning per gång, men var tydlig med att du inte vill lägga ned din hobby helt och hållet. Här behöver man kunna vara generös mot varandra om relationen ska kunna fortsätta växa. Visa även intresse för och uppmuntra tjejen att hitta något lokalt hon vill ägna egen tid åt.

Hitta något som ni tycker om att göra tillsammans, gemensamt för båda, och avsätt tid till det. Att titta på när du spelar är inte det, inte heller att följa med på tjejens shoppingturer. Men att spela ihop, bowla, danskurs, friskis, odling, skogspromenader eller liknande är saker ni kan göra tillsammans med varandra. Där bådas utbyte är beroende av den andres närvaro.

Av Deepy

Nu jäklar! Den här ska jag f_n sätta.

Edit: 8/10. Det får väl duga.

Av Deepy

Har kört singelkort för 3D sedan Rendition Verite V2200.
Lär fortsätta med det då jag har gått över till Ncase M1 sen ett par år tillbaka, har inte plats för dubbla kort längre.

Av Deepy
Skrivet av gabriel15:

Har börjat försöka lära mig FL studio och spela lite piano med så något som liknar mina högtalare.
Jag vill väl inte ha för mycket av något utan bara något som låter bättre än mina trådlösa jag kör nu.

De jag kikat lite på är dt 880 pro från beyerdynamic som har ganska bra omdömen men finns det andra alternativ som skulle vara bättre än dem?

AKG K371 är ett alternativ som jag skulle ha övervägt.

Skickades från m.sweclockers.com