Inlägg

Inlägg som Deepy har skrivit i forumet
Av Deepy

Avprenumererar direkt det hamnar ett nyhetsbrev i mejlboxen. Störig jävla skit som bara kluddar ner inboxen. Förtäckt spam är vad det är. Känns hopplöst efter med nyhetsbrev idag.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Deepy
Skrivet av hipstergamer:

Funderar på dessa, men är lite orolig att de kommer ha samma utmattande bas som 58X. Kommer jag undan utan dac/amp tror ni? Körs annars med moderkortet i signaturen.

Jag har inte hört DT770 själv, så jag kan inte säga något om hur de låter. Men undvik för allt i världen DT990. Jag har ägt ett par själv och de var helt outhärdliga. Fick sälja dem efter två veckor. Diskanten skar i öronen.

Fidelio X2 är rätt ok annars.

Av Deepy

@oatp1b1:

Mer än bara en USB-ingång? Är inte det ganska ovanligt? Om du kan bortse från det så är det här mina spontana förslag:

- RME ADI DAC2 (som visst har kommit i uppdaterad version med AK4493)
- Topping DX7 pro
- Sabaj D5
- SMSL M500

Av Deepy

7/10 acceptabelt, men inte mer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Deepy
Skrivet av anon301768:

Om du läst på så är de den dacen som jag har i min Hegel H80 så de är inget alternativ för mig.

Tanken var mer att belysa nivån på Hegels produkter. Schysst dac för sin ålder, men hörlursförstärkaren var rätt svag.

Om man inte är hårt bunden till Hegel, så får man väldigt bra mätbar prestanda från andra märken till en mycket mindre peng idag. Men gillar man designen och andra aspekter av Hegel, så är det väl bara att köra på.

Återkom gärna om vad du valde till slut.

Av Deepy

Audio Science Review testar Hegel HD12

Nu är det här inte en av de enheter som @anon301768 har tagit upp, men jag tycker ändå att testet är intressant i den pågående diskussionen om Hegel här i tråden.

Av Deepy
Skrivet av oqvist:

Det är väl för dålig slaglängd så de flyttas för lite luft måhända. Men basen är där bara att de inte känns riktigt. Men man vänjer sig fort det går utmärkt köra ex metallica eller nightwish. Inte gjort några jämförelser just för rock tror jag inte den kommer va nummer ett annat än för analys dock. Kossen är lite för snäll överlag för den genren inte mycket till dramaqueen. Nyfiken hur rörförstärkaren som preamp kommer fungera

Även testat lite the Hunter: Call of the wild. Mycket lovande. Nu körs Dana Dragomir och det är mer rätt än något jag hört innan.

2700 är en absolut stöld 5 års fängelse för grov stöld! HD 800S lever farligt.

Kul att du har fått Koss lurarna. Välkommen till elektrostatligan. 😀

Elektrostater har sin egen ljudkaraktär. Detaljerat, eteriskt, svävande. De passar bra att komplettera med en mer rockig dynamisk hörlur.

Om du vill prova med en annan energizer längre fram så finns det adaptrar för Koss till Stax.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Deepy
Skrivet av Quicken:

Klipsch Heritage HP-3
https://i.imgur.com/zvwqT7L.jpg

Jag är inte den som kan beskriva ljudet från hörlurar med häftiga ord, jag vet vad jag gillar för ljud och dessa kommer ersätta min 12 år gamla HD650 för all min musiklyssnande, driver dessa genom en Aune T1 för tillfället med framtida planerna är att skaffa en Modi MB/Magni 3+ stack.

Jag har alltid tyckt att det är väldigt snyggt designade lurar med bra materialval. Nu har jag inte hört dem själv, men vad jag har läst mig till så verkar det som att de är en lämplig uppgradering om man gillar ljudet hos Fidelio X2.

Kul att du postade en bild på dem. 😀 👍

Skickades från m.sweclockers.com

Av Deepy

Kan man se alla säsongerna på Amazon Prime nu? Eller måste man jaga runt?

Av Deepy

ZMF Verité Closed

Jag har sökt efter bra slutna lurar länge och fick upp ögonen (öronen?) för ZMF för nåt år sedan. Jag skaffade först ett par Eikon och sålde raskt av alla mina andra dynamiska lurar. ZMF har ett väldigt trevligt ljudideal som tilltalar mig. Det låter kanske som de vanliga hörlursflosklerna vi brukar använda för att beskriva ljudet, men jag skulle vilja beskriva ljudet som fylligt, detaljerat, bra basnärvaro och dynamik, ljudbilden och rymden står sig också bra. Efter en tids användning, och i jämförelse med elektrostater, så har jag dock känt en önskan om en tekniskt mer kompetent sluten hörlur.

I somras meddelade ZMF att de skulle släppa en sluten version av Verité som är deras TOTL lur med berylliumbelagd PEN driver. Det lät som att det kunde vara det jag var ute efter. Jag la en beställning i samband för pre-release kampanjen. På Black Friday kom posten förbi med ett paket till mig. Nu öppnar vi paketet från föregående post och tittar vad som finns inuti:

https://i.imgur.com/rBtaPbg.jpg

Fin förvaringslåda.

https://i.imgur.com/rPXenis.jpg

Åhå! VC i Desert Ironwood LTD edition.

https://i.imgur.com/eQ5jPxD.jpg

På hörlursstället.

Hur låter det då? Jo, tack, bra.
Skillnaderna mot Eikon är tydliga. Men kom väl ihåg att Eikon lägger ribban rätt högt redan från start, så alla jämförelser handlar mer om hur VC toppar Eikon i vissa avseenden än om att Eikon är dålig på vissa saker.

Det jag främst önskade var ett mellanregister som presenterade röster på ett mer närvarande sätt. I Eikon kan röster låta lite distanserade och träder därmed inte fram lika tydligt som andra delar av musiken. Med VC så hör man sångpartier på ett tydligare sätt, röster ges mer närvaro i ljudbilden.

Överlag så är detaljnivån även högre i VC, plötsligt upptäcker jag saker i låtar som jag inte hade lagt märke till tidigare. Det är ganska häftigt och en av anledningarna till att det är spännande att uppgradera sina hörlurar. Diskanten har än så länge inte fallit över på fel sida och låtit jobbig, den är bara väldigt tydlig och bra på att avslöja vad som finns i mixen. En sak som gör VC väldigt speciella är att de ger en väldigt tredimensionell känsla till musiken. Det är nästan en lite psykedelisk upplevelse när man först provar dem. De placerar ut och flyttar runt ljud i ljudbilden väldigt holografiskt. Det bidrar en hel del till att göra lyssningsupplevelsen så rolig.

Basregistret är Eikons trumfkort vanligtvis. Det var den som fick mig att släppa mina Fostex TH-900 till slut. Felet med TH-900 var för mig att basen var så torr, fast och hård förvisso, men inte så rolig i längden. Eikon gav basen mera rumble och tyngd. Den skillnaden består till viss del mot VC. Jag skulle vilja säga att VC lägger sig nånstans mellan Eikon och TH-900. Så här långt tycker jag att det har varit en förändring till det bättre. Basen är tightare och bättre utmejslad. Det är lättare att höra vad som pågår i de nedre registren.

Komforten är i princip identisk med Eikon. Mina båda lurar ligger rätt nära i vikt. Eikon 580 gram mot VC 620 gram. Men detta är mycket beroende av vilket träslag man har i sina lurar. Standardträslaget för VC är "Moneky Pod" och det ligger betydligt lägre i vikt, det skiljer nästan 200 gram mot ett par lurar i det träslaget. Men jag har inte upplevt tyngden som något problem. Bygeln avlastar vikten väldigt väl mot huvudet. Jag känner inte av några hotspots eller har problem med att det trycker mot öronen. De här lurarna går att ha på sig långa stunder. De isolerar även väldigt bra mot omgivningen, både inåt och utåt.

Ett bra kriterium om en ny hörlur är rätt för mig är att jag får lust att lyssna igenom musiksamlingen från början till slut. Ja, vi kan nog säga att jag kommer att vara sysselsatt med detta ett tag framöver.

Nu går det även att köpa ZMF i Sverige via ARK Audio som är återförsäljare och finns i Borensberg. De har även ett par modeller inne för provlyssning.

Av Deepy

Teaser

Ja, vad gömmer sig i lådan då?

https://i.imgur.com/OSKCkaH.jpg

Fortsättning följer strax.

Av Deepy

Fantasy med en tunn hinna av SF över sig. Absolut mer av fantasy än science fiction.

Av Deepy

9/10. Det enda jag inte hade koll på var Biowarefrågan. Lite stolt får man väl känna sig nu då.

Av Deepy
Skrivet av Lindqvist:

Har haft Phillips fidelio x2 och mina nuvarande Sennheiser HD 599. Har flyttat till lägenhet så vill gå tillbaka till slutna.

Mvh Jesper

Skickades från m.sweclockers.com

Kolla in AKG K371. Ny modell som är tunad efter Harman kurvan. Lovordas av många i prisklassen runt 1500 sek.

Av Deepy

@Mumu55:

Metal571 Audeze LCD-1 Sound Review

Av Deepy

5/10. Hade ett Chieftec Dragon chassi själv. Silverfärgat. Det var fint det. Men alldeles för stort idag, så nu kör jag med Ncase istället.

Av Deepy
Skrivet av Agustavsson:

Någon av er som ninjabudade över mig på ett par Shure 940 på tradera? I så fall, skämmes!

Inte jag, men sånt där är jävligt störande.

Skulle gärna provlyssna 940, tycker att de verkar vara de intressantaste lurarna i Shures sortiment .

Skickades från m.sweclockers.com

Av Deepy
Skrivet av Mumu55:

Jepp min Eddie Current gick från Drops lager i USA.

Skickades från m.sweclockers.com

Lägg upp några bilder, så vi får glutta på den lite. 😋

Av Deepy
Skrivet av archen:

Finns den kvar?

Skickades från m.sweclockers.com

Oj då, jag ska ta bort annonsen. Den är såld sen länge.

Av Deepy
Skrivet av AplAy:

Tjo! Vad sitter ni på för DACs? Sitter själv på en Audient iD14 med ett par DT 880 Pro 250 ohms men har suktat efter en RME ADI-2 Pro FS nu som uppgradering. Tänk att kombinera en sån med Audeze LCD-X Creator Edition New för gudomlig hörlursljudupplevelse! *drool*

En smsl su-8 i stora anläggningen och en Questyle cma400i på skrivbordet. RME adi-2 dacen är ju riktigt bra, var nära att köpa en själv.

Skickades från m.sweclockers.com