Inlägg

Inlägg som Deepy har skrivit i forumet
Av Deepy

Audio Technica nyheter!

Audio Technica meddelar att de släpper en uppföljare till MSR7:

ATH-MSR7b Over-Ear High-Resolution Headphones

Kommer att släppas under hösten (september?)
Riktpris 249 euro
Balanserad anslutning via kabel med 4.4 mm Pentaconn kontakt, lurarna har a2dc kontakter
53g lättare
45 mm element, "diamond-like carbon coated diaphragm"

https://www.audio-technica.com/cms/resource_library/product_imag...

Blir spännande att se hur den står sig mot MSR7 OCH MSR7SE. Jag förväntar mig ett klart och rent ljud med bra detaljrikedom. Förhoppningsvis har de vidgat ljudbilden lite, men det kan vara så att man även fortsatt måste gå på ART-serien om man prioriterar detta.

Av Deepy
Skrivet av oqvist:

Samma test med Yamaha RDS-440 och Audeze LCD-2 rev 2. Håller denna lur så tar jag med den till graven... Mellanregistret är så otroligt mycket bättre än på Elear och HD 800S förutom den legendariska kontrollerade basen. Lirar med sån kontroll. Diskanten håller sig undan lite där saknas de en hel del som HD 800S återger helt klart. Ljudbilden är långt från referens också.

Jag är intresserad av att prova LCD2C. Du får gärna berätta mer om hur dina LCD-2 spelar i bas och mellanregister jämfört med Elear och hur ljudbild och instrumentplacering ter sig i största allmänhet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Deepy

@Roger W: Denna antar jag: Audio-GD C-2.1

Av Deepy
Skrivet av Roger W:

Nice! Förbaskat snygga.
Vill minnas TH900 fick lite mothugg på innerfidelity dock... Har för mig earpadsen är så öppna att det blir resonanser?

Ah, nu minns jag artikeln:
https://www.innerfidelity.com/content/survey-foster-443742-va...

Med tanke på detta ovan skulle det kanske vara värt att testa byta earpads till TH610? (...om du stör dig på diskanten i längden)
...
Du provade aldrig Elear i spel? Har de för liten ljudbild?
...
Klart nyfiken på vad du kommer fram till framöver
(Jag sitter själv med Fidelio X2 själv som allroundlur för både musik och spel och är småsugen att ta ett steg vidare)

Ja, de är väldigt läckra. Bara kvaliteten på hantverket med kåporna drog mig till att köpa dem.

Jag uppskattar verkligen Tylls kommentarer om olika hörlurar, men jag har också lärt mig att jag föredrar ett annat ljudideal än vad han brukar efterfråga. Jag ser gärna att lurarna har mer diskant än vad Tyll önskar, det ger dem lite mer energi som gör dem roligare att lyssna på för mig.

Jag har faktiskt beställt ett par nya Dekoni Sheepskin pads till dem. Tror de har en något mindre öppning än vad originalpadsen har. Får se om/hur det påverkar ljudet.

Jag har testat Elear med spel, men där föredrog jag mina audio technica ATH-A1000Z framför Elear. Elear har ett tyngre ljud, men A1000Z är mer detaljerade. Sedan föredrar jag lurar med en större ljudbild än vad Elear har.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Deepy

Fostex dags!

Då var det dags för ett nytt par hörlurar igen. Den här gången är det ett par Fostex TH-900 som har fått flytta in. Jag skaffade dessa av några olika anledningar. Dels brukar jag ha ett par high-end lurar hemma som jag mest köper för att prova ett tag och sedan säljer. Nu tyckte jag att det var dags för mina Focal Elear attt lämna plats för något nytt. Sedan saknar jag mina Fidelio X2 till viss del. De var aldrig tillräckligt välbalanserade för att duga till musiklyssning. Diskanten var alldeles för vass och mellanregistret var alldeles för tunt. De var för V-formade för min smak. Däremot var de riktigt bra gaminglurar, Jag lirade igenom större delen av DOOM 2016 med dem och de bidrog helt klart till att spelupplevelsen var så intensiv. De levererade en kraftig bas med god dynamik och hade en rätt stor ljudbild. Sedan sålde jag X2:orna då jag inte tyckte att jag kunde ha ett par lurar för enbart spelande. Audio Technica MSR7 fick istället dubbel tjänstgöring. Men de gav aldrig samma maffiga spelupplevelse.

Dags för ändring på det!

Fostex TH-900 är high-end alternativet till Fidelio X2. De har en stor ljudbild med bra ljudplacering. Mellanregistret känns inte lika tomt som hos X2:orna. Diskanten är lite förhöjd, men låter inte alls vass så som X2 gjorde. Detta är fortfarande V-formade hörlurar, men de håller en högre ljudkvalitet över hela registret. Basen är, hur ska vi säga... en upplevelse. Den tar plats och kan dominera i vissa partier vid musiklyssning. De här lurarna gräver djuupt ner i bastonerna och levererar med besked. Du både hör och känner bastonerna. Men de spelar basen på ett välnyanserat sätt och separerar olika bastoner från varandra, man kan höra de olika lagren i bastonerna, det är ingen monoton entonsbas som vissa andra lurar kollapsar ihop till när det kommer mer komplexa baspartier.

De ger alltså en mer basbetonad musikupplevelse med en stor ljudbild, tillräcklig närvaro i mellanregister och en detaljerad och klar diskant. Detta kan direkt överföras till en riktigt bra spelupplevelse. Jag har laddat upp DOOM 2016 igen och har fått tillbaka den härliga spelkänslan som musiken och ljudeffekterna bygger upp. Jag tror de här lurarna kommer att få stanna lite längre hos mig.

https://i.imgur.com/PgicZuV.jpg

Lackjobbet på de här heter duga!

https://i.imgur.com/kMLVLI2.jpg

Ps. jag har ett par Focal Elear i nyskick till salu i marknaden.

Av Deepy

Focal Elear high-end hifi hörlurar

Ett par Focal Elear i mycket fint skick.
Öppna high-end lurar med kraft och dynamik.

Både original- och en del extra tillbehör medföljer:
- 3 m kabel med 6,3 mm plugg (original)
- förvaringslåda med magnetlock (original)
- 1,2 m kabel med 3,5 mm plugg från Corpse Cable (värde 1500:-)
- nya pads från Dekoni "fenestrated sheepskin" (värde 1000:-)

Kan skickas med vanlig Schenker frakt eller med Blocketpaket. Köparen betalar
frakten.

Du betalar med Swish eller Paypal, köparen står för ev. avgifter.

/Magnus

Läs hela annonsen här

Av Deepy
Skrivet av L¡MPAN:

En av mina pads har börjat släppa/gå sönder på mina He400i, tips på nya? (mer bas skulle inte va fel men behövs ej).

Dekoni Sheepskin pads. Tycker Dekoni håller bra kvalitet på sina grejer. De har en modell avsedd för Hifiman. De brukar komma på Massdrop då och då. Annars kollar du bara på amazon eller ebay.

Nu minns jag inte hur padsen fäster på he400i. Men om det inte är någon speciallösning så borde vanliga Brainwavz round också passa.

Vesper audio kan även sy ett par åt dig. Tror inte det blir alltför dyrt, så det kan vara värt att dra ett mejl till dem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Deepy
Skrivet av Buddaz112:

Tänker mest på drivningen. Om det orkar 25ohm. PSB finns också lite i tankarna. De har fått fin kritik även fast jag aldrig har hört märket. Fostex lurarna är lite i översta hyllan så de är mest bara ifall man kan prova och om de passar. Grado kan jag bara avskriva med en gång. De klämde som bara den på mig så helst inga on-ear. Även in-ear går bort eftersom jag får ont i öronen. Letar efter over-ear som är lite mobila. Det är inte lätt när kravet är mid hifi.

Skickades från m.sweclockers.com

Är BT ett krav för dig? Eller går det bra med bara trådat?

Jag tänker på lurarna du har nämnt och vad ditt primära användningsområde är? Alla Beoplay lurarna har BT och lämpar sig väl för mobilt bruk. Fostex lurarna har enbart sladd. Om du har tänkt att framförallt ha dem för mobilt bruk så skulle jag rekommendera att du tittar efter en BT kompatibel lur. Min egen erfarenhet är att det är så mycket smidigare att slippa sladden när man är i farten.

Man kan ju behöva olika lurar för olika syften. De lurar jag har på mig i bilen är inte samma som jag använder framför datorn eller vid stereon.

Av Deepy
Skrivet av Buddaz112:

Funderar lite på att prova de trådlösa H9. Har problem med små kåpor eftersom de brukar klämma på örat. De jag har nu är precis på gränsen över örat. B&O ser väldigt bekväma ut och i fina färger.

Vet annars inte vad som kan vara tänkbart. Tycker Fostex th610 ser fina ut. Vet ej om de går att använda till en mobil och om de är fel användarmål.
Skickades från m.sweclockers.com

Jag har inte lyssnat på H9. Men med tanke på hur bra Beoplay lurarna är o största allmänhet, så är det nog värt att göra det.

Fostex lurar är fina, jag har själv precis fått hem ett par TH-900. I mitt tycke är de lite för stora för mobilt bruk. Föredrar on-ear när jag är ute, eftersom man ändå inte har dem på sig i flera timmar då. Sen vet jag inte hur väl olika Fostexmodeller stänger ute omgivningens ljud, vilket kan vara mer eller mindre störande vid mobilt bruk.

Av Deepy
Skrivet av Buddaz112:

B&O beoplay serie är det något bra ljud i de eller är det mest bara design.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är bra ljud i Beoplay. Modellerna kan låta ganska olika sinsemellan, så det är bäst att provlyssna vilken av dem som har det ljud du söker. Jag har ägt H2 tidigare och den var riktigt bra för sin hörlurstyp och för priset. Jag gillade inte första versionen av H6, men v.2 ska ha ett annat ljud. Jag har även provlyssnat H7 och H8 som båda låter bra, där H7 är lite mer punchiga och spelar nära inpå örat medan H8 är mer neutrala med en större ljudbild.

Av Deepy

Ut med det gamla in med det nya!

Sisådärja. Ajöss NAD och hej Questyle!

Har bytt hörlursförstärkare till arbetsstationen. Från NAD D1050 till Questyle CMA400i.

https://i.imgur.com/ZtJWwhB.jpg

Utan överdrift (jo, faktiskt) så är Questylen så mycket bättre. Den sätter elementen i gungning med en helt annan kraft och auktoritet än vad NAD:en klarade av. Mina audio technica A1000Z fick en mycket kraftigare punch helt plötsligt. Det blev väldigt tydligt att NAD:en inte klarade att driva dem med samma kraft och kontroll. Questylen gräver djupt ned i bastonerna och plockar upp detaljer och nyanser som inte alls fanns där tidigare. Jag är toknöjd med denna.

Av Deepy

@Swedman18:

Några förslag utifrån vad som är aktuella modeller på marknaden:
- Sennheiser HD 650 eller 660s
- Hifiman Sundara
- Audeze LCD2 Classic

Alla finns listade på Prisjakt så det är lurar du relativt enkelt bör kunna få tag i. Detta är modeller som du kan börja undersöka, de har lite olika ljudbild och har fått flera positiva recensioner och omdömen. Vilken av dem du föredrar mest är nog bara möjligt att avgöra genom provlyssning. Har du inte möjlighet till det så kan du alltid kolla upp vad återförsäljaren har för policy om öppet-köp.

Av Deepy
Skrivet av Swedman18:

Jag söker efter hörlurar mellan 4000kr-8000kr jag har en dac och en hörlurförstärkare magni 3, jag har förnuvarande en akg702 men känner nu att jag vill upogradera mig några tips? Jag tänker att hörlurarna ska vara främst till musik.

Skickades från m.sweclockers.com

Öppna eller slutna lurar?
Nån särskild ljudsignatur som du föredrar?
Vad tänker du om dina befintliga lurars styrkor och svagheter? Vad vill du ha mer av i en ny hörlur?

Ge oss lite underlag så är det enklare att rekommendera något.

Av Deepy

NAD D1050 dac

DAC och hörlursförstärkare från NAD. Smidigt format för skrivbordet.

Begagnad i fint skick.

Medföljer manual, originalkartong och nätadapter.

3,5 mm hörlursuttag. Både balanserat ut och obalanserat ut på baksidan. Ingångar för USB, coax och 2 st optiska.

Såldes tills nyligen för 3700:-
Säljes nu av mig för 1700:- + frakt med Schenker eller Blocketpaket.

Betalning med Swish till mig.

Jag har goda referenser sen tidigare på marknaden, se referenstråden.

Läs hela annonsen här

Av Deepy

Marantz HD-DAC1

High end dac och hörlursförstärkare från Marantz. Rejäl pjäs som kan driva hörlurar från 32 - 600 Ohm utan problem. 6,3 mm hörlursuttag.

Fjärr och apparatsladd ingår.

Manual finns att läsa på nätet här:
http://manuals.marantz.com/HDDAC1/EU/SV/index.php

Begagnad i mycket gott skick.

Nypris 8000:-
Säljs för 3500:- + frakt med Schenker eller Blocketpaket.

Betalning med Swish till mig.

Jag har goda referenser sen tidigare på marknaden, se referenstråden.

Läs hela annonsen här

Av Deepy

9/13

Av Deepy

TotalSpend: $372.45

Tacka Summer sale för det, annars hade det varit ohyggligt mycket mer pengar spenderade på Steam.

Av Deepy

Hade en gång ett XFX GTX 260 216. Det hängde med bra i spelen rätt så länge.

Av Deepy

@like_a_baws: Vad synd, hoppas de kommer igen i ny regi snart. Jag har gjort ett antal köp på Magasinet under åren. Hör ju till den dagliga rutinen att kolla in de nya annonserna. Känner redan abstinens.

Av Deepy

@oqvist: Nä, jag sitter inte med just den förstärkaren, även om det vore trevligt! Hade tänkt köra på NAD:en i första hand eftersom den är liten och smidig och inte tar upp så mycket plats på skrivbordet. Har en LDMKII som jag kopplar R70x på, men jag tror Elearen har för låg impedans för att spela bra ihop med den. Har en Torpedo från ECP Audio i vardagsrummet som jag nog får ta upp och testa med Elear, kan nog matcha varandra väl.

https://i.imgur.com/hA8wGas.jpg