Inlägg

Inlägg som Deepy har skrivit i forumet
Av Deepy

Började läsa hans böcker när jag gick i fyran efter att några äldre kompisar pratade lyriskt om hans böcker. Var väl den första författare där jag läste allt jag kom över.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Deepy

Användare: @walste
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Cryorig C7

Positivt:
Snabb affär och leverans
Väl emballerad

Negativt:
Inget alls

Slutbetyg: 5/5

Av Deepy

Har uppdaterat annonsen med det som är sålt nu. Se överstrykningar.

Av Deepy

Pandemon: du har pm.

Av Deepy

Samtliga bud noterade. Jag stämmer av läget i kväll och meddelar intresserade köpare. /Magnus

Skickades från m.sweclockers.com

Av Deepy

subonez och broschi har pm.

/Magnus

Av Deepy

Mega garderobsrensning - cpu, mk, hdd/ssd, ram, fläktar m.m.

Bud på allt. Frakt tillkommer. Förbehåller mig rätten att sälja till den jag vill.

Massor av fina delar till salu:

AMD Phenom II X6 1100T, 3.3 GHz, six-core, unlocked clock multiplier, 125 / 140 Watt, Socket AM3
AMD Athlon II X2 250, 3 GHz, dual-core, 65 Watt, Socket AM3
AMD Athlon XP (Model 8/Thoroughbred and Model 10/Barton), 1700 MHz (rated), 1467 MHz (actual), 1.5V, 256 KB L2 cache, 266 MHz bus
Intel Core 2 Duo E7400 (SLB9Y MALAY) 2800 MHz, 3 MB Cache, 1066 Mhz bus, Socket 775

Asus P5QE S-775 inkl. 2GB ram (möjligt att nån av usb-portarna har gett sig)

SLI-bryggor till nVidia kort 3st

Samsung 2*2 GB PC6400 DDR2 800Mhz

Seagate Barracuda 7200.7 120GB HDD 3.5" (IDE)
Seagate Barracuda 7200.7 200GB HDD 3.5" (IDE)
Toshiba HDD2D32 80GB HDD 2.5" (SATA)
OCZ Agility 4 SATA3 64GB SSD

LG Bluray/dvd-brännare CH08LS10 (SATA)

Logitech MX1000 Laser trådlös mus (mittenknappen dubbelklickar, går att fixa)
Logitech UltraX Premium Keyboard (nån av bokstavsknapparna reagerar dåligt, går nog att fixa)

Fläktpaket med 7st 80mm, 1st 92mm, 5st 120mm, fläktkontroller, förlängningssladdar mm.
Fläktar från Zalman, Adda, Corsair, Scythe, Nexus.

Soundblaster Live! ljudkort PCI

D-Link Air Plus G+ DWL-G520+ nätverkskort PCI
D-Link Air Plus G DWL-G510 nätverkskort PCI

AMD original cpu kylare till socket AM3+ (passar bl.a. FX 6300)
Thermaltake Volcano 9 - Intel Socket 370 & AMD Socket 462
Amatech cpu kylare

Deltaco trådlöst tangentbord och mus

EverGlide Large Attack Pad Quake III arena musmatta

Belkin USB 2.0 hub 4 portar
ATEN USB 2.0 Switch, för att t.ex. dela en skrivare på två datorer.

SanDisk Memory Stick Pro 256MB
Lexar Memory Stick 64MB

Sony batteriladdare AA och AAA Ni-Mh

Läs hela annonsen här

Av Deepy
Skrivet av blue eyed devil:

Deepy jag har massa lurar i prisklassen 800 till 2000 kronor. Jag tycker inget slår mina Philips fidelio x2. Du skrev att du hade x2 också, hur står sig x2 mot ATH-SR5BT?

Jag har växlat en del mellan dessa två när jag sitter vid datorn och jag tycker X2 fortfarande låter mycket bra. Jag kommer fortsätta att ha X2 vid datorn och använda sr5bt för portabelt bruk.

Nackdelen med sr5bt är att de ibland kan låta hårt och att övre basregistren kan kännas lite slankt. X2 har ett mer fylligt ljud och har bibehåller ändå en god portion detaljer i ljudet.

De största fördelarna med sr5bt är att de spelar så klart och detaljerat.

Jag har precis skickat efter ett par ath-mrs7 som är over-ear modellen för att se om de fyller ut basen lite mer än lillebror.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Deepy
Skrivet av oatp1b1:

Testa R70X om du hittar ett par till bra pris. Otroligt trevliga lurar med grym komfort. Läs på om deras trälurar innan du slår till, vissa av modellerna är rätt kassa som jag förstår det.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för tipset. Jag föredrar vanligtvis öppna hörlurar, så den kan vara en intressant kandidat.
Har förstått att det kan skilja en hel del mellan A-T:s hörlurar, det blir nog till att lyssna runt lite innan eventuellt inköp.

Av Deepy
Skrivet av Agustavsson:

@Deepy: Det är väl egentligen bara att gilla läget?
Känner igen mig i din rant dock. Har sjukt svårt att hålla mig till ett par lurar och tycker inte att dyrare nödvändigtvis är bättre för mig. Men det finns ju andra kvaliteter än bara ljudet som bidrar till upplevelsen. Kanske att dom är trådlösa? Att du kan få bra ljud men samtidigt friheten att slippa kabeln? Att diska blir så mycket roligare med lite bra musik till exempel.

Har ett par Marshall Mid som jag använder till och från jobbet och jag måste säga att dom får mer tid placerade på mitt kranium än många andra lurar jag har. Kanske för att dom faktiskt låter okej men just för att dom sitter rätt skönt, är smidiga att använda och att gå till jobbet blir lite mer intressant när man trådlöst kan fläska Meshuggah för full hals utan att se ut som ett ufo.

Har ett par HD650 som jag använder sjukt mycket mindre än vad jag hade tänkt. Väljer till exempel ofta mina Koss pro4s ( sjukt underskattad lur btw ) istället. Inte för att Sennheisers kultlur är kass men jag gillar väl inte upplevelsen av att använda dom. Tycker dom sitter lite halvdant, kabeln är inte praktiskt och jag måste använda dom med rörstärkaren vilket är lite meckigt ibland. Dessutom så har dom pinsamt soundstage för att vara en öppen lur.

Jag både gillar och ogillar läget.
Det har blivit väldigt roligt att lyssna på musik igen och jag lyssnar igenom allt jag har och hör nya saker som jag inte har lagt märke till tidigare. Men frågan är vad jag ska göra med mina andra lurar nu. Lurar jag inte använder så mycket är det ju ingen idé att sitta kvar med, men det tar emot att sälja av lurar som jag noggrant har researchat och lyssnat in mig på. Kanske bäst att ha kvar några som reserv.

Skrivet av oatp1b1:

@Deepy: Grattis i så fall! Har själv ett par ATH MSR7 och tycker det är sjukt bra lurar, hade komforten varit i samma klass som ljudet så hade jag inte behövt några andra slutna lurar. Tycker dock inte att de är i samma klass som mina HD800S (som tur är) men det förväntar jag mig inte heller i och med att de dels är slutna och dels är bra mycket billigare. Sen beror det ju väldigt mycket på vad du lyssnar på för musik och vilka lurar som passar bäst till den musiken.

Ja, jag blir ju otroligt nyfiken på vad Audio-Technicas dyrare lurar har att erbjuda. Såg ett par ATH-W1000Z på Tradera, man blir ju sugen på att slå till...

Av Deepy

Lite hjälp..?

Audio-Technica ATH-SR5BT

Ja, var ska jag börja... Det känns som att jag vill tala om för hela världen hur bra de här hörlurarna är. Men jag vill också förstå vad det är jag har varit med om här.

Jag är inte totalt nybörjare på hörlurar. Jag har ägt eller äger följande: AKG K141, Beyerdynamic DT990 Premium, NAD HP50, Hifiman HE400i, Fidelio X2, Fidelio M2BT, B&O H2, KOSS Porta Pro, Shure E2C och ett par till som jag inte kommer ihåg just nu. Jag har alltså lyssnat på ganska många olika och rätt hyfsade lurar.

Jag har två dacar att välja bland, NAD D1050 och Marantz HD-DAC1, så ganska bra utgångsläge för lurarna att jobba med.

Allt började med att jag tappade bort mina M2BT och behövde ett par nya Bluetooth-lurar att lyssna på när jag är ute och rör mig, cyklar till jobbet, sköter sysslor hemma etc. Jag var väldigt nöjd med ljudet på M2BT och kände inte att jag behövde något bättre där. Provlyssnade B&O H7 och H8, men kände inte för att lägga ca. 4000:- på något som jag kanske kommer att tappa bort. Så ATH-SR5BT dök upp som ett prismässigt rimligt alternativ för 1389:- på Netonnet.

Nu sitter jag i soffan hemma och är rätt golvad av vad jag hör från dessa hörlurar, och då är de enbart kopplade till hörlursporten på min dell laptop. Ingen hifi-dac eller hörlursförstärkare som hjälper till. Men ljudet på de här lurarna får mig att undra vad jag har hållit på med när jag lyssnat på mina andra lurar tidigare. Det är så otroligt detaljerat och balanserat att alla andra lurar jag har låter färgade i jämförelse. Massvis av detaljer, otroligt rent ljud, nyanser på nyanser. Basen är tight, gräver fram detaljer djupt ner och slår med bra punch. Allt låter så verklighetstroget att mina andra lurar låter fel, eller tråkigt, i jämförelse.

Jag anar att detta är mycket neutrala lurar som gör att allt helt enkelt låter "rätt" i mina öron. Eller så har de bara en ljudsignatur som är 100%-ig för mig. Vad är det som händer här egentligen? Det ska ju inte låta så här bra för 1400 spänn. Det är ju löjligt, när jag har andra lurar för 5000:-

/rant

Av Deepy

Dishonored 2 än så länge.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Deepy

Samtliga spel postade idag på fm.

Av Deepy

Alla spelen paketerade och adresserade. Jag lägger på dem så de går iväg med posten i morgon. Borde vara framme innan helgen.

Av Deepy

Samtliga i tråden har fått PM.

Av Deepy

Skicka pm till mig med önskat spel och adress så ordnar vi det. Portot hamnar väl på nån tia.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Deepy

Jag skickar pm imorgon.

/Magnus

Skickades från m.sweclockers.com

Av Deepy

Äldre spel skänkes

Hej!

Håller på att rensa i garderoben och hittade en trave pc-spel som skänkes mot frakt.

- Quake III
- X-wing alliance
- MDK
- Fallout
- Ground Control
- Far Cry 2
- Enemy Territory Quake Wars
- Grim Fandango
- Delta Force 2
- Comanche CD
- Beneath a steel sky

Samtliga är cd/dvd-versioner i fodral utan kartong. Skänkes alla tillsammans eller enstaka ex.

/Magnus

Läs hela annonsen här

Av Deepy
Skrivet av sebbeharry:

Har själv X2 och varit sugen på HE-400i. Du får väldigt gärna lyssna lite extra och berätta lite om ditt intryck i det stora mellan de två lurarna

Ok, har jämfört dem lite närmare.

Fidelio X2:
Spelar mer aggressivt, vissa toner "kastas" på dig mycket tydligare. Basen slår hårdare. Har ett "livligt" ljud. Spelar närmare inpå lyssnaren. Snäppet skönare att ha på sig.

He-400i:
Spelar mer neutralt, ingen del av musiken försvinner eller dominerar. Något mörkare ton. Upplever inte att de saknar bas eller inte har punch i ljudet, snarare har X2 ett överdrivet punchigt ljud i jämförelse. I mitt tycke låter musiken mer naturlig och äkta än med X2, jag kan lyssna mer avslappnat. Spelar lite längre ifrån lyssnaren. Bra komfort.

Slutsats:
Båda har sina styrkor och man måste nog lyssna på vilken ljudbild man föredrar. Båda låter bra, men på olika sätt. Jag föredrar Hifiman i längden, men det handlar nog om tycke och smak här.

Material: FLAC filer från Bandcamp
Källa: Logitech Squeezebox Touch
Dac/amp: Marantz HD-DAC1

Av Deepy

Har precis fått hem ett par Hfiman HE-400i. Håller på att jämföra dem mot mina DT-990, Fidelio X2 och HP50. Första intrycket är att de spelar detaljerat och drar åt det mörkare/varmare hållet.

Har bestämt mig för att sälja DT-990 och ett par till. Ska jag behålla X2:an eller HP50? Hmmm...