Inlägg

Inlägg som Deepy har skrivit i forumet
Av Deepy

Vad är de främsta skillnaderna mellan 42" C4 och de större modellerna i C-serien?

Av Deepy
Skrivet av Daumier:

Varför envisas logitech med att ha med numpad på sina "ergonomiska" tangentbord? Jag önskar att dem gjorde en tenkeyless variant a la Microsoft Sculpt, men det ser inte ut att hända...

Precis! Det tangentbordet har den skönaste skrivställningen av alla jag har provat. Ergonomiskt + TKL är receptet.

Av Deepy
Av Deepy

Ikoniska processorer för mig personligen:
MOS 6502
Zilog Z80
Motorola 68000
Intel Pentium 75
Intel Celeron 300A
AMD Athlon 64 X2
Snapdragon 800 (Här någon stans anade jag att ARM arkitekturen började komma ikapp enklare laptop-cpuer)

Av Deepy
Skrivet av jffoto:

Tack för alla svar, har kollat närmare på 650, verkar riktigt bra, tillsammans med en bra DAC/förstärkare.

Skulle vilja beställa allt från Scandinavianphoto.se så funkar 650 tillsammans med den här? 650 har 300 Ohm och DAC:en har "Utgångsimpendans hörlurar 300 Ohm"
https://www.scandinavianphoto.se/fiio/k5-pro-ess-dac-headphon...

Som ni kanske märker är jag helt grön inom detta, vilket gör dessa hörlurar lite överdrivet för mig kanske, men har testat ett antal hörlurar den senaste tiden, men är inte nöjd.

Det där kommer att vara ett kompetent system. HD650 är en klassiker som står sig väldigt bra än idag.

Lycka till!

Av Deepy
Skrivet av D3str0yer:

Beställde Meze's nya öppna hörlurar direkt när dom annonserades i torsdags, fick dem innan helgen! Otrolig soundstage och en energiskt treble utan att det skapar det skapar obehag likt t ex vissa BeyerDynamic-lurar. Komforten och byggkvaliten är givetvis top-notch, det enda negativa är egentligen kabeln som medföljer, men ingen särskilt stor grej då 109 Pro använder vanliga 3.5mm kontakter, så inga problem att skaffa en egen kabel.

Spännande! Kul att du fått dem så snabbt efter lanseringen.
Har du möjlighet att jämföra dem mot några andra lurar?

Av Deepy
Skrivet av Buddaz112:

Är de B&W PX7 / PX8 något att ha med tanke på dess höga pris. Letar ANC lurar främst till pendling och ljudböcker. Hadde tänkt mig för runt 3k. Kan sträcka mig till 4k. Bör ha vettig mic så man kan ha ett vettigt samtal.

Skit i dem. B&W är ett lifestylemärke på hörlurssidan.
Final Audio UX3000 skulle jag satsa på om jag behövde nya BT-lurar.

Av Deepy

Köpte Duck Game och Broforce.

Av Deepy

"Mount Beyer"

Av Deepy

Jaha, där ser man. 20 år på Swec. Det var ju nästan på modemtiden.

Av Deepy

En sak som verkar glömmas bort av många som argumenterar för att kliniskt rent mätande SS förstärkare skulle återge en mer korrekt signal än rörförstärkare är att i princip alla SS förstärkare tillämpar en kopiös mängd feedback för att korrigera utsignalen. De flesta rör beter sig mycket mer linjärt än transistorer. Verkligheten kan inte reduceras till en SINAD-mätning, den typen av mätning fångar inte allt.

https://www.psaudio.com/pauls-posts/high-voltage-linearity/

Av Deepy
Skrivet av Wh1sp:

Måste bara hoppa in här.

Ägde själv Aeolus ett varv, som alltså är den öppna versionen av Atticus. Jag måste säga att med tanke på hur Aeolus lät i mina öron så kan jag tänka mig att "röv" är något som skulle ha beskrivit min åsikt om Atticus också. Jag skulle beskriva Aeolus ljud som täppt, dämpat, trögt och trött, och jag misstänker att en del av egenskaperna i en sluten konstruktion bara blir värre.

Däremot är deras Auteur en fantastisk hörlur, haft mitt par i över ett års tid och har inte haft det minsta behov av att kolla på andra hörlurar under den tiden. Äger även Ananda, D7200, HD-650 men de får knappt någon tid alls. Jag testade Empyrean ett varv innan jag ägde Auteur, det vore en intressant jämförelse att göra igen, men om jag går på minnet så gillar jag Auteur bättre. Verite versionerna är dock intressanta, någon dag...

Jag har ägt både VO och VC. Just nu har jag Eikon och Auteur. Båda Verite modellerna har en ljudbild som skiljer sig ganska mycket från Auteur. Jag skulle nog säga att om du vill ha en bättre Auteur, så är det inte säkert att VO/VC är det du söker.

Auteur glänser med sin neutrala, men fylliga presentation. Stereobilden är lite mer traditionell med en ganska tydlig hö-vä presentation. VO/VC är mer av en 3D ljudbubbla runt hela huvudet. Men VO/VC har inte samma närvaro i röster, då de dippar en del runt 3KHz.

Auteur är en av de minst krångliga hörlurar att lyssna på som jag har ägt. Den gör inte bort sig på något sätt, även om andra lurar är bättre på vissa parametrar.

Jag lyssnade på Arya Stealth hos Ljudmakarn förra helgen och blev riktigt imponerad. Du som har både Auteur och Arya, hur tycker du att de två lurarna är i jämförelse med varandra?

Av Deepy
Skrivet av Mansion:

Godkväll alla ljudnördar.

Är iFi Audio ZEN Air DAC någonting att ha?
Skall driva ett par ATH AD1000X.

Lurarna köpte jag när jag hade gott om pengar, nu är det tvärt om, men då min nuvarande DAC+AMP gått sönder måste jag ha någonting nytt för att kunna använda lurarna överhuvudtaget.

Om någon har annan rekommendation på kombinerad DAC+AMP för under 1500:- är jag idel öra.

Tack på förhand.
Må fridens liljor kanta eder väg.

Tror den kan matcha dina lurar rätt bra. Jag hade en hip-dac ett tag och den hade ett ljud som klart drog åt det varmare hållet, vilket AT:s lurar kan må bra av.

Av Deepy

Har 75 cm och kan inte tänka mig ett kortare djup, hade gärna haft mer. Använder mycket av skrivbordsytan för dokument, böcker, hörlurar, förstärkare m.m. Detta är dock i ett rent arbetsrum, så jag behöver inte ta hänsyn till annat.

Av Deepy
Skrivet av Mangee75:

Hej.
Är inne på att köpa ett par nya lurar, jag har kollat på några som verkar vara bra. Har ni tips eller testat dessa så tar jag gärna emot allt som är bra vs dåligt eller andra förslag.
1. Denon AH-D5200
2. B&O Beoplay H95
3. Sennheiser HD 660 S
Har just nu ett par äldre Sony lurar som vill gå i pension. Använder dom till musik/podd och det blir mest metall " Trash,Death osv"
Mvh Mange

Det där är ju väldigt olika typer av hörlurar. Vill du ha stängda hörlurar, bluetooth lurar eller öppna hörlurar? Vad är viktigast för dig? Vad kan du vara utan? Vad ska du koppla in dem i?

Av Deepy

Donerar till Wikipedia månadsvis eftersom jag använder det hela tiden.

Stöttar även podden Retro Asylum varje månad.

Av Deepy

Köpte mitt 1070 nytt för ~4200 Kr. Sedan dess har grafikkortsmarknaden gått helt bananas och det har känts helt surrealistiskt att se prisstegringen under de senaste åren. Förstår att det är flera olika faktorer som har samverkat för att driva upp priserna till dagens nivå, men jag kommer inte att lägga en spänn på ny GPU på dagens prisnivåer. Hoppas att Intel och ökad kretstillgång för övriga tillverkare kan ge vettiga alternativ i lägre prisklasser inom de närmaste två åren.

Av Deepy

Hårda tacobröd är ett påhitt av f_n själv.

Tortillas med tacochips eller nachos vid sidan av ska det vara.

Av Deepy
Skrivet av Smookey:

Tack för tipset! Har de senaste dagarna läst om olika förstärkare inkluderande denna Feliks Echo II och den känns som en väldigt bra val, Om jag ska vara ärlig är jag rätt nära på att slå till på en sån. Om du fick välja DAC att kombinera med Feliks Echo II + DT880 vad skulle välja ?

Du har PM.

Av Deepy
Skrivet av Mumu55:

Om någon letar ersättningskabel, adapter eller annat DIY kabelaktigt så rear Lunashops på Aliexpress idag. 9-10% rabatt + kupongrabatt $4,2 alltid något.

Kan intyga att Lunashopskablarna är bra. Smidiga, ingen mikrofoni och bra byggkvalitet. Har både en med 6,3mm och 4-pin XLR till min R70x. Föredrar 8-core varianten då ledarna inte är lika tunna och hela kabeln känns mer rejäl.