Inlägg

Inlägg som Miska har skrivit i forumet
Av Miska
Skrivet av Inet:

Mitt resultat: 10/10.
😎👊
Easy peasy!

Företag får inte delta och inte heller dess anställda, annars är det fusk

Av Miska
Av Miska

Ryssar, amerikaner, kineser, mellanöstare, det är väl de faktioner man vill ha på en klassisk BF ?
Sen som många andra sagt, full demolition. Vill inte se ett jävla träd som är starkare än en stridsvagn. Även stenbumlingar ska man kunna spränga i bitar.
Flaggan kan de väl köra no-clipping på för den är sjukt jobbig att ha på vissa ställen för man fastnar lätt på den med sitt fordon.

Något jag reagerade starkt på i BF2042 var att Recoilless M5 var tydligen starkare än FXM-33 AA Missile och Javelin mot heli, något som ska egentligen vara tvärtom IRL... Även NTW-50 (sniper) var nästan omöjlig att döda en soldat med, men lättare att skjuta en heli eller tank med.
Nån på DICE som inte fattat hur vapen fungerar?

Av Miska
Av Miska
Skrivet av Gurrrra:

Finns det nån nackdel med att ha det här igång då? Om inte så är jag nyfiken på varför det här inte är igång som standard?

Det finns en nackdel, t.ex om du jobbar med Photoshop eller något annat program som inte är M$ baserat så kan du inte spara filerna på hårddisken så länge "skyddet" är igång.

Märkte det igår när jag försökte jobba med några filer och WinSecurity skrek om att jag har inga rättigheter eller åtkomst till mappar, så det var bara att slå av skiten medan man jobbar.

Av Miska
Skrivet av BergEr:

Datorn går också snabbare och din SSD lever längre om man inte är admin, typ bara fördelar (utom att man måste skriva in admin kontot ibland).

Du kör stadigt och kontrollerat med 4 promille alkohol i kroppen.

Seriöst dock, jag vill ha länk till ditt påstående...

Av Miska

Det är som GTA, du ränner runt en karta och gör samma uppdrag om och om igen, och för att få mer gjort måste du punga ca 170kr i månaden för 1st.. Så njaeh, inte värt även om grundspelet skulle vara gratis!

Av Miska

Nvm

Av Miska
Av Miska

Med hjälp av FlightRadar24 fick jag fram att det var SAS SK1422 från CPH till ARN som flög framför solen.

https://www.saarikkophoto.eu/swec/solar/2024-03-11-1252__0753.jp...

Av Miska

YT har en del videon från Norge där lokförare gjort POV (point of view) från förarhytten sett när tåget åker från station till station. Kanske kan vara något för dig, om du får lov att göra sånt enligt fjollorna på Trafikverket dvs?
OBS! Du får under inga omständigheter filma in i förharhytten utan måste lägga kameran nära framrutan, lite som en dash cam.
Tror t.o.m att videon, som man spelar in, måste granskas av Lantmäteriet också utifall man kör sträckor som kan anses enligt lag vara känsliga områden. Någon kanske kan styrka detta, inte säker själv nämligen då jag hatar fota/filma i Sverige som har lagar mot allt.

Redigering är enkel.
Enda som behövs är väl en GoPro kamera med stort minneskort.
Klipp görs i efterhand väl hemma eller på hotellet med DaVinci Resolve där du även kan lägga till bakgrundsmusik (Epidemic Sound och liknande sajter har royalty free musik). Undvik att använda kändisars låtar utan tillåtelse.
Krävs skriftlig rättighet till att använda deras musik i videon, annars flaggas videon och risken finns att man blir av med sitt konto.
Musiken ska inte heller ha övertaget på videon om man använder det utan man ska kunna höra ambientljudet (omgivningen) samt tal.
En liten grafisk detalj om var i landet man kör sin rutt vore också rätt ballt för åskådare samt var tåget befinner sig, i "realtid". Behöver inte vara detaljerad Sverigekarta utan enkel med konturer, A och B punkter med streck mellan samt en punkt som visar var tåget befinner sig. Bara en bollande tanke..

Av Miska

Den dagen ASUS gör sina egna paneler kan de börja ta över 15k från oss konsumenter, men så länge det är 3e parts som i det här fallet Samsung som gjort panelen så bör de hålla priserna lite mer rimliga.

Källa: ROG Swift PG32UCDM @ DisplaySpecifications

Av Miska
Skrivet av HazZarD:

Så du menar att på 4 år har det inte samlats massa damm på cpu kylaren ? det är jag rätt skeptisk till xD

Nope, med tanke på att jag har 3x120mm fläktar som blåser ut genom radiatorn i taket av chassit så dammet lägger sig inte utan skingras bort istället. Sitter dessutom ett filter ovanför (Fractal Design Define S2 chassi).

Av Miska

Vad är detta för hittepå? Jag har inte rengjort min dator på över 4 år sen jag bytte CPU i den och den ser lika fräsch ut som när jag byggde den. Vet inte hur jäkla dammigt ni har det hemma hos er, kanske borde ni städa era hem lite oftare än datorn om den blir så skitig jämt och ständigt...

Av Miska

Tog det här med en Nokia 7650 vid lansering. Makalöst bra, va?

Ärligt talat är jag fan trött på Slampungs fakekoncept. De borde ge upp med AI-enhancements och ge en riktig bild vid det här laget. Tekniken finns, varför inte använda det då!? Jefla amöbor!

Av Miska
Skrivet av walkir:

Har inte varit där på kanske två år nu, men vill minnas att de hade ganska ordentlig brädspelshylla, en hel del Lego samt Apple-prylar där.

Men Inet har nog mer datorprylar i sin enda butik på Sveavägen, än vad samtliga Webhallen har i Stockholmsområdet.

Har full förståelse att folk ratar Webhallen. Själv har jag varit trogen kund i över 17 år (sedan Sony PSP-tiden).

Jag blev medlem på Webballen när de öppnade och rekommenderade dem till alla mina vänner och bekanta. Var även admin för deras Battlefield-servrar som hölls på Lokalen AB osv osv. Men sen efter att de sålde sig till Komplett började deras hela koncept urarta sig.

Som du nämner; Lego, brädspel och sånt. Det har inget med dedikerad konsol- och datorspelsbutik att göra.

Inet har väl upplevt Smash 'n' Grab-rån också, men fortsätter trots det att ha grejerna i butiken för kunden att se, klämma och sukta över, medan Webballen slår in sig själva i sina lokala lager och stöter bort kunderna..

Av Miska
Skrivet av walkir:

Tycker det främst är Webhallen på Sveavägen, vid Fridhemsplan och i Fruängen som är värda att kallas butiker i Stockholmsområdet. Bredden har jag dock aldrig besökt.

Fruängen säljer bara skräp utanför disken. Jag som kund går inte dit för att köpa powerbank direkt eller lite USB-sladdar.
Sånt får jag billigare från andra ställen, om jag orkar lägga ned lite tid att googla på det bara. Oftast får man saker och ting mycket billigare från andra aktörer än hos Webballen.

Nej, det är ingen typo, det är vad jag kallar dom för nu mera!

Av Miska
Skrivet av Selo:

Inet är bara en vit sida med text och en enkel sidmeny.

Notera; det finns en dark mode på deras sida också (högst upp, en switch)

Av Miska
Skrivet av Dragone:

massa text

Jag köpte 4x16GB RAM-minnen, med RGB. Pröjsade 3600 kronor för dem totalt.

Till slut gav de upp inom Corsairs "limited warranty period", dvs så länge den typen av minnen finns fortfarande på marknaden gäller garantin än, men Webhallen påstod att garantin löpt ut. Påpekade det som Corsair nämner på sin hemsida och efter flera om och men gav Webhallen vika och accepterade att jag hade rätt.

Åkte sedan till butiken i Fruängen för att lämna in minnena och ev byta ut dem, men det fick jag inte göra enligt butiken utan det skulle dras nyttoavdrag 20% per år på minnenas totalkostnad och en återbetalning skulle ske istället. Dvs minnenas värde sänktes till 1842 kronor, men kruxet är att jag, personligen, fick aldrig pengarna tillbaka utan de lades helt plötsligt på en avbetalningsskuld jag har hos Webhallen, trots att jag redan betalat 3600 kronor för dessa minnen.

Så här behandlar de sina kunder nu för tiden och påstår att det är standardmetod. Om det här är standardmetod att ens garantin halveras och sätts in på deras konto så är det ta mig fan bedrägerligt.

Saknar verkligen den gamla Webhallen som man hade förut, där allt var enkelt, utan idioti och bullshit.
Hade man problem så fick man välja; ny produkt eller pengarna åter med full återbetalning av produktvärdet.

Webhallen har bytt namn i mitt huvud till Webballen, för det är vad de är nu!

Av Miska

Jag handlade mycket i början när Webhallen var nytt.
På den tiden kunde man köpa spel för bra priser, komponenter för att bygga/uppgradera datorn, konsoler för de intresserade samt tillbehör till respektive.

Nu känns det mer som en Walmart.
Du hittar leksaker, köksprodukter, dammsugare, vitvaror osv och snart hittar man kanske t.o.m sexleksaker där, vem vet..

Och personalen.
Förut var de serviceminded, reklamationsärenden gick smärtfritt osv. Nu är det tvärtom, rena rama byråkratin som gäller och jävligt otrevliga. Behandlar oss 20+ år gamla medlemmar/kunder som om vi vore skit. Sorry ungar (de som jobbar på Webhallen), men jag skulle kunna vara er farsa!!

Tack, men nej tack! Hjälper inte att bolaget skaffar en ny VD. Hoppas de konkar inom närmsta 3 åren så vi får bort Walmart-stuket från marknaden!