Inlägg

Inlägg som Miska har skrivit i forumet
Av Miska
Citat:

Ursprungligen inskrivet av petterb94
kan säga att min amd phenom ligger runt 22-23 idle och inte mer än 30 med min noctua nh-u12p se2 och då är mitt chassi knasigt med psu i toppen och inga fläktar.

Läste du ens vad jag skrev?

För övriga: Jag har ett CM HAF 932 chassi, så utrymme finns det gott om.

Tipsa mera!

Av Miska

Vill gärna ha så mycket svar som möjligt och med tillverkare och modellbetäckning också, var jag kan köpa osv.

SweClockers personal får också ge mig lite svar, då de verkar ha bättre koll på sådant här. ^^

EDIT: Som sagt: Ej vattenkylning, så uteslut era H50.

Av Miska

Morjens!

Ja, jag är finsk men bor i Sverige, men jag har fortfarande lite koll på saker och ting när det gäller kära faderslandet.

Aceton, Bensonat och Etanol finnes på närmaste bensinmackor alt. byggnadsentreprenörer så som K-Rauta osv. Det bör även finnas finska IT-affärssajter som säljer sådant, precis så som vi har här i Sverige med Komplett.se, Inet.se osv. Kom ihåg att det får inte vara oljebaserat, annars bränner du bara upp din(a) komponent(er).

T-sprit, E-sprit, K-sprit m.m. bör också fungera eftersom dessa är rena kemiska ämnen men för olika användningsområden och de innehåller ingen olja dessutom.

Vad jag förstått så säljer och levererar Komplett och Dustin(Home) även till Finland, så där har du några sajter som bör sälja kemiskt rengöringsmedel för att ta bort kylpasta.

OBS! Drick inte det som alla fyllegubbarna gör på parken, det är inte hälsosamt.

Av Miska

CPU kylning för S1156

Vad finns det för alternativ för Socket 1156 när det gäller CPU-kylare?

Tittat runt och blir inte ett dugg klokare vad jag ska ha för kylning på min CPU eftersom jag funderar på att köpa Intel Core i7 860 processor, ASUS Maximus III Extreme moderkort och ett par G.Skill minnen (från MemoryC.com).

Tips på bra kylning?

PS. Spelar ingen roll om det är utländska sajter som säljer också eftersom jag vill gärna ha så mycket svar som möjligt. Dock är vattenkylning uteslutet eftersom jag orkar inte pilla med det, igen. DS.

Av Miska

För 5750-kortet räcker det 450W Corsair nätagg.

Av Miska

Vad för fläktar köpte du till ditt nya chassi?

Av Miska

Det ser ut som att det är i följande mått:

Bas: 12 cm (höjd)
Lucka: 3 cm (höjd)

Så du får kapa den rätt rejält, dvs hela 6 cm, och då förlorar du en fläktplats om du inte skruvar fast ena plåtsidan fast på luckan och har kvar fläkthålen.

Av Miska

Stampe_92: Och hur hade du tänkt dig att jag ska få fram ljuset från det där till det yttre (skalet) där jag tänkte ha plasten/gummit där ljuset leds igenom?

Thompa Bompa: Hittade 1.8/2 mm lysdioder (lampor) men då krävs det att man leder detta ljus igenom något som sidan inte hade.

Jag har noll erfarenhet av lödning, så om jag måste löda själv så lär det gå åt pipan helt och hållet och därför vore det lättare om man fick tag på något som är färdigt istället.

Har någon nån idé/aning om huruvida jag ska gå tillväga?

EDIT:

Hittade något som kanske är det som jag är ute efter: Lyskabel
Vad tror ni?

Av Miska

LED ljusslinga

Tja tja!

Vart kan man få tag på LED ljusslinga som är max 2 mm tjockt som man kan montera i ett chassi?

Håller nämligen på att bygga om en Xbox 360 till HTPC och vill modda om den med lite ljus runt på fronten mellan skårorna som plasten har, så det blir fin toning på det hela.

Är inte 100% säker om det handlar om LED ljusslinga eller Fiberljusslinga som man ska ha, men det är sån där som vissa datormöss har i sig som ger dem ljuset runt skalen, t.ex Razer har ju en sån 20-25 cm ljusslinga i sig så att Copperhead-modellen lyser i olika färger (finns bl.a. blått, rött, grönt, gult att välja mellan).

Jag är ute efter blå slinga och vore jätteglad om någon kunde hjälpa mig att hitta en sajt där man får tag på sådant samt säger hur man kopplar in det så att man får upp ljuset i den.

Seriösa svar och inget om "googla dig fram", eftersom jag vet inte vad jag ska googla efter...

Hör av er!