Inlägg

Inlägg som klirre har skrivit i forumet
Av klirre
Skrivet av hajvan:

jag var också snål och tänkte likadant till jag gav vika

nu i efterhand inser jag att jag borde gett vika tidigare haha

Så brukar det vara. Som tur är faller jag inte för varenda köpbegär som dyker upp, då skulle jag varit utfattig vid detta laget 😂

Av klirre
Skrivet av hajvan:

tänk på att ni får ett spel på köpet som ni kan kränga, samt att ni kan även kränga er 3700x

så totalkostnaden blir inte så farlig om ni frågar mig.

Absolut, men som nån tidigare nämnde i tråden tar det emot att köpa för fullpris när den sålts billigare vid flera tillfällen. Snålheten vinner oftast över vill-ha-begäret.

Av klirre
Skrivet av Adnerhill:

ah jag sitter "bara" på ett 3080 men lär ju vara ett bra hopp oavsett känns det som Synd man missade den under kompletts rea annars hade de blivit köp direkt.

Skrivet av frong:

Också lite bitter för att jag missade det. Sitter också med 3080 och det mest krävande jag kör just nu (4k-upplösning) är BF 2042. Tror 5800x3d skulle lösa lite stutter jag får då jag inte kan komma på vad det är annars, såvida det inte är spelet i sig.

Vi kan starta en klubb tillsammans, har också ett 3080 och funderar på att uppgradera min 3700x, men är för snål för att betala 4200:-

Skrivet av Mocka:

Jag spelar bara eller använder den som kontorsdator mao har jag inga Cinebench temps. Tycker förövrigt den är otroligt sval (bra mycket svalare än min gamla 5900X).

Vid idle eller lätt kontorsarbete så ligger den på 30-35C. Spel varierar mycket beroende på CPU load men tex Rocket League : 43-45C, WoW : 50-55C, Hogwarts Legacy : 55-57C, CP2077 : 60-62C. Det springer bara upp till 70-80C väldigt korta stunder om det är något riktigt tungt att ladda precis när spelet startas (tex MW2). 4090 genererar mycket värme och påverkar CPU temp lite men inte så mycket om chassifläktarna blåser på i normal takt.

Stänger jag av CO/PBO så går CPU temps upp några grader.

Edit - Gjorde om speltesterna för att få lite säkrare data.

Jag gjorde det hoppet (3080 10GB) och det innebar prestandaökning på mellan 80-100% beroende på titel. Helt otroligt om du frågar mig.

Det låter ju lovande med så stor prestandaökning! Är det titlarna längre upp i dit inlägg som du testat?

Av klirre

Middag äter jag vid 12-tiden på nuvarande jobb, på förra blev det allt mellan 13-15.

Kvällsmat blir när det blir, om det ens blir nåt. Tidigast vid 18-tiden, som senast vid 21. När jag åt middag vid 15 kunde det bli kvällsmat senare än så, berodde helt på när man kom hem.

Av klirre

Distansjobb är det bästa som hänt, det är sällan mer än hälften av mina kollegor på plats så jag har lugnt och skönt på kontoret.

Kom aldrig in i distansarbetet själv under pandemin, föredrar definitivt att åka till jobbet. Blir instängt att sitta i lägenheten och glo hela dagarna.

Har fördelen att det bara tar 15 min att köra enkel sträcka, pendling är inte skoj.

Av klirre

Nej, mitt köpbeteende ändrades redan när grafikkorten blev svindyra för två år sen. Nu har jag börjat uppgradera lite smått igen.

Av klirre
Skrivet av Sillbaronen:

Har tänkt att byta upp mig till en nyare mobil från en Huawei p20 lite.
Har tänkt prisklassen runt 3-4000 kr och har kikat på Samsung A33 som är på erbjudandet nu.
Vad har ni erfarenhet av den samt finns det likande/bättre i samma prisklass?

Kollar själv efter telefon i samma prisklass, har kommit fram till att Motorolas Edge 30 serie och Google Pixel 6A verkar vara mest prisvärda beroende på vad man har för önskemål.

Undviker själv Samsung då jag inte står ut med deras UI.

Av klirre

Hur länge brukar förra generationens AMD processorer finnas efter att nya släppts?

Funderar på att uppgradera min AM4 plattform i signaturen till 5800X3D, undrar hur långe jag vågar vänta på en bra deal nu när 7000X3D börjat släppas.

Missade Kompletts Bonanza i måndags, hade gärna väntat in en liknande rea.

Av klirre

Lite väl många bittra kommentarer här i tråden, vill bara väga upp negativiteten med att tacka @Komplett för att ni anordnar events för oss på Swec!

Trots att jag som många andra missade 5800X3D-erbjudandet med minsta möjliga marginal är jag nöjd ändå, ser fram emot nästa Bonanza

Nästa gång kanske det till och med blir ett köp!

Av klirre
Skrivet av kalle-anka:

Förstår jag det hela rätt så ska det krävas traktorkort (16 år) för att få framföra A-traktorer i stället för AM körkort (15 år)? Det känns väl vettigt.

https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Korkort/ta-kor...

B-kort är körkort för bil, kräver godkänt teori- samt körprov.

Traktorkort är nåt vi "bonnaungar" tog för att kunna köra traktor samt A-traktor, vilket på min tid bara krävde godkänd teoriutbildning. Dock något svårare teoriprov än B, då 10 bilfrågor ersätts av traktorfrågor som bärighetsklasser på väg med tillhörande axelvikter och totatvikter.

Av klirre

A-traktorn fyller en funktion för ungdomar på landsbygden som saknar vettiga transportmedel. Problemet är att det blivit för enkelt att bygga om bilar vilket lett till en explosionsartad ökning av dem, även i mer tätt trafikerade områden.

Lösningen är inte att kräva B-kort (och förmodad 18-årsgräns), bättre att begränsa vem som får regga och äga fordonen, eller var de får framföras.

Att kräva bättre utbildning i klass med B-kort fast begränsad likt som redan finns för MC, dvs. begränsat till framförande av A-traktor, det kan jag däremot stå bakom. Detta förutsatt att "B light" övergår i ett fullvärdigt B-kort vid 18 års ålder (förutsatt att körkortsinnehavaren skött sig).

Att låta 16-åringar ta fullt B kort hoppas jag ingen ens tänkt tanken på att införa.

Av klirre
Skrivet av pine-orange:

Någon som är vegan/vegetarian är det troligtvis pga miljön eller för djurens skull. Vad är motsvarigheten för att vägra äta vegetariskt/veganskt?

Ja du... det bästa jag kan komma på är de som själva har djur hemma som de slaktar och äter, vilket är en försvinnande liten del av svenska folket.

Poängen jag försöker få fram är att jag ifrågasätter inte varför folk väljer att äta vad de äter, jag har själv preferenser som jag inser att andra inte delar med mig, men att inte kunna göra undantag nån enstaka gång är det märkliga.

Jag bokstavligen avskyr sushi, men skulle jag bli bjuden på sushi hade jag gjort mitt bästa att försöka äta ändå. Samma borde gälla vegetarianer och veganer.

Av klirre
Skrivet av medbor:

Ingen jag har träffat i hela mitt liv är ’köttätare’. Undviker ni verkligen allt från växtriket i så fall? Inga kryddor, inga grönsaker, inga kolhydrater?…finns mycket gott att äta, sen om man inte vill prova det är en annan sak

Klart vi inte undviker allt från växtriket, det handlar som @Gustav-P skriver om ömsesidig hänsyn för varandras preferenser.

Man kan vända på ditt argument och påstå att jag aldrig träffat nån som är "växtätare". Alla veganer och vegetarianer har gjort ett aktivt val att undvika kött, precis som jag väljer att inte äta t.ex. oliver, bönor, rå fisk och icke-genomstekt kött. Det finns så klart sällsynta köttallergier, men de hör inte hemma i denna diskussionen.

Jag håller med Gustav att det är lite snedvridet, vissa preferenser anses bättre än andra och vi som föredrar kött ska laga specialmat åt våra gäster men inte tvärt om.

Missförstå mig rätt: Jag kräver inget av mina medmänniskor, men förväntar mig lika behandling. Vill mina vänner att jag ska fixa specialkost åt dem så gör jag det så klart, men de får vara beredda på att jag ställer liknande krav tillbaka.

Av klirre
Skrivet av snajk:

Arla brukar ju ha det som lantmjölk, det finns i en del affärer här året runt men fler kring jul. Många gillar Åsens mjölk som finns på en del ställen här och längre söderut, men jag tycker den tar för mycket smak från plastdunken den säljs i. De mer välsorterade eller större butikerna här som har Wapnö mjölk brukar också ha Wapnös ohomogeniserade som är rätt bra. En del butiker har också mer lokalt producerad mjölk, inte sällan i någon form av automat där man får fylla på flaskor själv, men inte så vanligt. Strax utanför stan finns exempelvis Kåhögs bondgård och mejeri som har en automat man kan köpa ohomogeniserad mjök från. Men har man inga mjölkbönder i närheten så är det nog svårare.

Men som sagt högre upp så passar den mjölken inte riktigt till allt, inte att ha i kaffet exempelvis, och inte alla uppskattar fettet som flyter på ovansidan när de dricker ett glas mjölk. I matlagning och bakning däremot är den bra, men jag vet inte om det gör så stor skillnad egentligen.

Visste inte att Arla sålde ohomogenoserad mjölk, få kolla efter lantmjölk nästa gång jag är i affären. Köpte Åsens förr när jag bodde i Skåne, märkte inte att den smakade plastdunk. Kan bero på att vi alltid förvarade mjölken i plasthink när föräldrarna hade mjökkor... 😃

Av klirre
Skrivet av Chromatic:

Jag är helt tvärt om, den mjölken som är lite extra pastöriserad smakar ju mycket sötare och mycket godare!
Men sen har man dom som ligger på kontoret i rumstemperatur som är extremt-pastöriserade och smakar hemskt...

Skrivet av snajk:

Högpastörisering bryter ner laktosen till enklare sockerarter, vilket ger den sötare smaken. Jag är inte helt emot den, smaken påminner mig om resor genom Tyskland från när jag var liten då all mjölk man fick smakade så, men jag föredrar ändå vanlig. Helst så färsk som möjligt, så Wapnö är favoriten av de som finns häromkring, men inte ohomogeniserad förutom till vissa saker. Fettklumpar i kaffet är ingen höjdare i mina ögon. "Ultrapastöriserad" däremot smakar inte så gott.

Alla är dock bättre än "havremjölk". Någon hade hällt havremjölk i (den bättre) kaffemaskinen på jobbet och det smakade förstås skit. Jag körde bara kaffe, inget med mjölk, och tänkte ha i lite vanlig mjölk direkt från kylen efteråt men smaken av havremjölken hade satt sig i munstycket så det smakade ändå havremjölk, bara att hälla ut.

Jag tycker bäst om "riktig mjölk", dvs ohomogeniserad, lågpastöriserad mjölk med 3,5-4% fetthalt. Tyvärr finns det ingen sån i affären där jag bor, det får bli mitt gubbgnäll för dagen. Mer riktig mjölk åt folket, död åt havremjölken!

Av klirre
Skrivet av TheFlyingFin:

Varför i hela fridens namn är det så otroligt stor skillnad på mjölksmak mejerier emellan?

Var av nödens tvungen att köpa mjölk från mejeriet satamaito häromdagen, och fy fan va det smakade piss.

Gissningsvis olika pastörisering, läs på paketet. Bara lågpastöriserad mjölk smakar någorlunda gott.

Av klirre
Skrivet av Extremaz:

Logitech G935 och G733

Stor XXL matta att ha t-bord och musmatta/mus på typ:
https://www.komplett.se/product/1132611/gaming/spelutrustning...

Ja!

Skrivbordsmatta hade varit nice, sån har jag velat ha länge men inte köpt.

Av klirre

Kör copy-paste på det jag skrev i förra tråden som vaknade till liv häromdagen:

Jag önskar mig rabatt på Motorola Edge 30 Neo, eftersom jag snöat in på den mobilen. 😄

Dock finns den inte på er hemsida längre, helt säker på att jag såg den i söndags när jag skrev förra inlägget. 🤔

Lyckas ni få till en dunderkampanj på 5800X3D igen kan jag nog inte hålla mig ifrån ett köp, skulle sitta fint med en uppgradering på AM4-plattformen innan de ersätts helt av AM5

Av klirre
Skrivet av maddush:

Hej

Har precis införskaffat mig ett switch 2022 modellen blev det, fick ett bra pris begagnat 😀
Fick hem de igår

Har några frågor som vore uppskattat om jag kunde få hjälp med

Vi har ett xbox series x där vi spelat Fifa 2022 på
Men de är också de enda den används för
Så tänkte sälja xboxet då det för sällan används
Känns onödigt ha dubbla konsoler bara för att

Vi är rätt vana vid xbox kontrollern
Vilket är bästa alternativet för switch när de kommer till trådlös handhållen kontroll för att påminna om xbox kontrollern så mkt som möjligt?
Eller är de dumt att bara utgå från det i val av bästa kontrollern för switch

Är de generellt sätt bättre att satsa på sådana kontroller kontra joy cons överlag?

Blir nog spel som Fifa, Mariokart sports mm

Tacksam för lite tips 😀

Jag har en original switch pro controller, den är överlägsen joycons på alla sätt förutom i vissa marioparty som inte stödjer den.

Den är dyr men värd varenda krona, i alla fall den första man köper.

Av klirre
Skrivet av Lofen:

Jo men man måste gasa för att komma i rätt varvtal för att växla upp och dit har många svårt att komma innan det slår om till rött igen...

Det är nog dags att hoppa ner från din höga häst tills gemene bilägare har möjlighet att köpa elbil. De flesta manuella bilar ligger inte i 500k+ prisklassen, tills dess att elbilar blivit möjliga att köpa kommer vi i pöbeln köra manuell bensin- eller dieselbil.

Kan passa på att gubbgnälla på alla som kör el- hybrid- och automatlådebil som inte kan hålla vettiga hastigheter som passar utväxlingen i just min bil, speciellt i låga hastigheter.