Inlägg

Inlägg som klirre har skrivit i forumet
Av klirre
Skrivet av stais:

Körde BotW på gammal Wii U. Kommer köpa en Switch nu när Tears of the Kingdom kommer. Sannolikheten att se släpper en bundle borde väl vara rimligt hög?

EDIT: Så klart menar du bundle med switch och spelet, det kommer säkerligen vid launch. Men som Hölmiz nedan säger kan det bli dyrare än att köpa separat.

Tänkte först att du ville ha en bundle med BotW och TotK, det kommer däremot dröja 😃

Av klirre
Skrivet av Linus0705:

Den POSTar tyvärr inte, är heldött och får ingen kontakt med skärmen ens. Jag får reklamera datorn, tack så mycket för hjälpen ändå 👍

Hade du byggt datorn själv kunde vi fortsatt felsöka, men iom. att datorn är köpt och bara en månad gammal är det enklast och säkrast att ta det på garantin 😃

Av klirre
Skrivet av Linus0705:

Hej. Jag köpte en dator för 1 månad sedan från Sharkgaming (RTX 4090). Den är grym och har inte strulat förrän nu.

Den stängdes av plötsligt då jag stängde ner ett spel, och sedan då jag startar den så får den ingen kontakt med skärm eller tangentbord. Allt är svart och dött trots att jag ser att den lyser och hör fläktarna.

Har stängt av och startat om, bytt portar, dragit ut alla sladdar, dubbelkollat att skärmen fungerar osv.

Jag skulle verkligen uppskatta tips och hjälp av någon som är mer kunnig

Testa att bara koppla in en skärm i grafikkortet, inga andra sladdar i alls utom strömkabeln. Grafikkortet är uttagen som sitter längst ner på baksidan av chassit, inte de som sitter längre upp nära USB portarna. Starta datorn och testa om du får upp POST skärmen.

POST är det som kommer innan Windows laddas, finns exempel på google.

POSTar inte datorn så reklamera den.

POSTar datorn så svara mig i tråden, då tar vi nästa steg i felsökningen 😃

Av klirre
Skrivet av Mackan525:

Hej, nu är det dags för mig att söka högskoleutredning. Planen är att läsa 180p Maskinteknik – men har svårt att välja mellan Linköping och Uppsala och hoppas jag kan få lite input från er.

Mina tankar. Fördelen med Linköping är om jag uppfattat allt rätt en stad med stort fokus på teknik, vilket jag hoppas ger ett bra rykte, bra lärare och många studenter med liknande intressen. Uppsala är i sig en grym studentstad men som jag uppfattar det mindre känd för sina tekniska utbildningar. Här är i stället fördelen närheten till Stockholm där jag kommer ifrån. Har jag uppfattat detta rätt och vad har ni för råd att ge?

Tanken är som sagt att söka Maskinteknik men jag har även tittat på Elektronik/Elektroteknik som ett alternativ i händelse att antagningspoängen på Maskin går upp jämfört med förra året. Är det ett bra alternativ som ni ser det?

All info uppskattas verkligen.

Var bor du idag? Jag valde högskola efter vad som var praktiskt sett till närheten hem till föräldrarna. Det jag inte tänkte på var framtiden efter plugget, jag insåg efter 5 år i Lund att staden var för stor (uppvuxen på landsbygden) och att jobben är samlade i Malmö-Lund.

Numera bor jag i Östergötland och jobbar med många som pluggat i Linköping, det är definitivt ett bra universitet! Dessutom finns det gott om jobb på relativt stora företag både centralt i Linköping och ute i de mindre orterna.

Har ingen erfarenhet av Uppsala, det för nån annan fylla i 😃

Av klirre
Skrivet av Petterk:

Hej!

Dags för mig att skapa en ÖÄ-tråd, vi kan väl börja med vad jag har idag och själva problemet jag upplever.

Jag har en helt vanlig plånbok i skinnimitation idag, märket Billabong för intresseklubben. Den har plats för 6 kort plus en sån där id-ficka och två sedelfack och ett myntfack, jag hade en liknande modell innan för tio år sedan eller så. Jag tycker inte det är något bekymmer att använda i vardagen, den sitter i bakfickan.

Det jag upplever är att korten blir väldigt stressade och spricker, de överlappar varandra så att korten över/under kan stressa kortet så väl som allt som ligger emot. Exempelvis kan även dragkedjan från myntfacket gräva in i kort.

Tips på plånböcker för 6-7 kort? Jag är alltså ute efter en traditionell modell men som är lite snällare mot korten. Inte obegränsad budget, då det inte är något jag tänkt att sitta och beundra.

Slutade knäcka kort när jag skaffade en secrid, den är liten nog att den för plats tillsammans med nycklarna i framfickan på byxorna.

Rätt smidigt med en liten plåtlåda att ha korten i, dock går gränsen vid 6 kort om alla är släta, har man äldre kort där siffrorna buktar ut får man bara i fem.

Av klirre
Skrivet av Ibymafayhas:

Min "källa" är ett företag som jag tidigare jobbade på som hade en del "gödselfabriker" i periferin och gick relativt dåligt. De skyllde på att jordbruken använde mindre. Givetvis hade även de verktyg till slutkonsumenten för att maximera effekten av gödslet och inte "övergöda" som du nämner.

Om detta var inkompetens eller sanning... vet man aldrig, men har litat på det. Borde finnas någon punkt där det blir svårt att betala för det och få någon avkastning. Lite som grafikkort med dagens priser

Intressant! Kul att diskutera med nån som har haft insyn på andra sidan av branchen 😃

Det kan definitivt tillfälligt gått sämre för vissa bolag, lantbruken väntade in i det sista på prissänkningar förra säsongen. Dessutom tror jag många sökte sig till lågprisgödsel istället för t.ex. Yara, lite samma fenomen som att Lidl ser uppsving i försäljningen när maten blir dyrare.

Av klirre
Skrivet av Ibymafayhas:

Högt elpris höjer även priset på gödsel, bönder har minimerat eller skippat detta senaste åren pga kostnaden vilket leder till mindre tillgång på marknaden.

Hållet med allt i ditt inlägg förutom detta, har du några källor på det?

Handelsgödseln stack iväg i pris förra våren, pga. bristen på naturgas i Europa till följd av Rysslands eskalering av anfallskriget mot Ukraina, vilket gjorde det besvärligt för de lantbrukare som inte redan köpt gödsel för 2022. Dock har jag inte hårt nån som blev helt utan, och definitivt inte att folk lät bli att köpa pga. priserna.

Spannmålen hängde med handelsgödseln upp, likaså mjölkpriset och kycklingpriserna. Hittills har grisbönder, köttdjursbönder och äggproducenter varit de som blivit mest lidande.

2023 ser ut att bli ett skakigt år, då många beställt gödsel långt i förväg för att inte hamna i knipa ifall gasen skulle ta slut, vilket visat sig vara ett sämre val än att vänta då gas- och gödselpriserna sjunkit kraftigt under de senaste månaderna.

De generella gödslingsstrategierna har inte ändrats på senare år som du påstår, det har så länge jag minns funnits rekommendationer och krav från jordbruksverket att minimera övergödningen samtidigt som företagen vill maximera avkastningen. Alla seriösa jordbruksföretag markkarterar (mäter och dokumenterar jordens innehåll) och planerar sin gödsling för att nå önskad skörd efter åkerns potential.

Av klirre
Skrivet av Tjodd:

Någon som vet om man kan få tag på en betakod utan att förköpa?

Öppen beta nästa helg, vänta tills dess

Av klirre
Av klirre
Skrivet av Wyver:

Alternativet är ju” en stor k*k är ingen glädje
, i en fattig familj

klen tröst brukar man väl säga? Lite glädje ger det väl ändå

Av klirre
Skrivet av Lauchen:

Både är mycket bra spel men gillade dock Blind forrest mer av någon anledning. Vet dock inte om man tycker samma sak när man kört Will of the Wisp först.

Absolut, Blind Forest var bättre. Will o the Wisps tog längre tid att klara, tappade fokus och tröttnade halvvägs. Klarade ut spelet flera år senare.

Av klirre
Skrivet av JoOngle:

Plockade just upp Ori - Will of the Wisps på Steam for 60 kronor, jag har länge undrat mig varför detta "sidescroller" spel har fått så extrem god kritik, och alltid velat spela det men sidescrollers till 350,- har varit sådär i min värld... men när jag spelade detta idag då det var tlll salu så billigt så fattar jag kritiker rosen, herregud vilken story och vilken musik - och vilken grafik fest!

<Uppladdad bildlänk>

Jag kan bara säga - du kommer att bli förbryllad som den bästa Disney film med musik och inlevelse som är på ett helt annat plan!

Metroidvanias äger, fastnade själv för Ori & the Blind Forest när det släpptes. Spela det med om du får tag på det till vettigt pris

Känns Ori för lätt när du klarat det finns alltid Hollow Knight, tightare kontroller, högre svårighetsgrad och minst lika charmigt, men annorlunda grafik.

Av klirre
Skrivet av TimBod:

Jag skulle varmt rekommendera Björn Runow, jag har personligen haft väldigt mycket hjälp av honom i flera tunga matematikkurser på universitetet och tycker han är extremt pedagogisk. Han har en hel spellista med nästan 70 videor som handlar om Matematik 1B som du hittar här: Matematik 1B (M-serien)
alternativt om du kommer använda boken Origo Matematik 1B (Origo)

Lycka till med kursen!

För universitetsmatte finns även Jonas Månsson på YouTube.

Av klirre
Skrivet av Nikodemous:

https://www.google.com/amp/s/www.inverse.com/input/culture/th...

Bah... du ligger efter. Måste ju skaffa en sån här vinylrecorder. Sen behöver du givetvis även en lp-spelare i bilen med. Sen jäklar 😉

Fränt med vinylsvarv, hade jag haft oändligt med resurser skulle jag skaffat en och svarvat fram riktigt fina vinyler innehållande alla mina gamla dåliga 128kbit MP3:or från tidigt 2000-tal som ligger och skräpar på div externa diskar 😃

Och med dåliga menar jag både ljudmässigt och själva musiken i sig, ingen som nånsin vill höra skiten...

Av klirre

Vänta bara! Snart kommer CDn tillbaka, när alla hipsters trörttnat på att vinylen blivit för mainstream.

Själv har jag ingen LP-spelare, men DVD-brännaren sitter kvar i datorn. Köper CD-skivor från de banden jag vill stödja och rippar dem till MP3 så jag kan lyssna i bilen.

Av klirre
Skrivet av Mangee75:

När man ändå håller på, så kan man väl släppa ockupationen av Skåne så vi blir Danskar igen🙂❤️🇩🇰❤️

Hear hear! Blir det verklighet flyttar jag tillbaka hem till Skåne på fläcken 😄

Og selvfølgelig snacker jeg dansk fra dag et!🇩🇰🇩🇰🇩🇰

Av klirre
Skrivet av SUMITOMO:

Alla på Sweclockers kanske inte har möjlighet att sitta och surfa på arbetstid?

Så är det, men oavsett tidpunkt på dygnet kommer det finnas nån som inte har tid.

Vänd på argumentet istället, varför ska Kompletts personal jobba kväll bara för att hålla i en mini-rea där de säljer ett fåtal produkter för liten förtjänst till oss på Sweclockers? Jag tycker att tidpunkten för rean är en detalj vi på Swec inte kan styra över.

Av klirre
Skrivet av doctor_N:

Bommade senaste Komplett Bonanzan med typ 30 sekunder så blev ingen proc då men sitter även jag med en 3700X och är sugen på att uppdatera. Jag har dock "bara" ett 3060Ti i min maskin i övrigt, är det lika värt uppgraderingen då skulle ni säga?
Kan väl nämna att jag spelar nog bara ca 10% av tiden datorn används, jag fixar mer med foto/video så skulle förnuftet få råda ska jag väl egentligen vänta några år till och byta allt men det är ju inte lika roligt som att uppgradera och ha roligt nu...

Usch, nu kommer du med fler resonabla argument... Själv spelar jag mest på min Nintendo Switch, senaste halvåret har jag bara kört Diablo 2 Resurrected på datorn...

Av klirre
Skrivet av caliwator:

Haha jag sitter i samma sits. Har ett 3080 som jag känner att jag inte kan utnyttja fullt ut med min Ryzen 5 3600.
Men det tar emot att köpa denna för 4000kr.. väntar bara på att den ska reas ut en aning till. Man kanske bara ska slå till

Gå med i var klubb, "vi som äger RTX 3080 och vägrar köpa 5800X3D till ordinarie pris", ju fler vi blir desto större blir pressen på ÅF att sänka priset 😂

Av klirre
Skrivet av hollowman71:

Hallå!
Köpte en Philips 807oled 55 och fick dom här med i den lilla kartongen med tillbehör .
Ser inte i spec för vad man får med i kartongen att dom ska vara med .
Vad är det för något ?
https://imgur.com/b3MPizC
https://imgur.com/a/t304Qbp

Du har rätt svar nedan:

Skrivet av martengooz:

Ser ut som distansskruvar för ev att montera den på ett VESA fäste? Gissar att de passar i hålen på tvns baksida.

Bra svarat, respekt.