Inlägg

Inlägg som klirre har skrivit i forumet
Av klirre
Skrivet av Nozomi:

Du kan uppdatera drivrutiner genom experience. De tankas ned automatiskt. Men du får själv välja i inställningarna om du vill installera eller vänta. Du får liksom inte upp något .exe GUI som vanligtvis utan allt sker direkt i experience. Du har två val innan installation: Express eller Custom, där Custom låter dig välja vad som ska installeras och om du vill köra en Clean Install.

Ser ut så här då. Googlad bild:
https://www.wikihow.com/images/thumb/1/13/Update-Nvidia-Drivers-Step-12-Version-3.jpg/v4-460px-Update-Nvidia-Drivers-Step-12-Version-3.jpg.webp

Schysst, tack! Kan vara bra att veta hur experience funkar om nån polare har problem med grafikkortsbyte.

Har för mig att man får välja custom i exe guit med, annars kör den bara på utan att fråga.

Av klirre
Skrivet av Nozomi:

De verkar använda geforce experience. Clean install är något man väljer innan man installerar där i experience.

Har aldrig installerat experience så hänger inte riktigt med. Vill du förklara lite mer utförligt?

Av klirre
Skrivet av RHYMA24:

Har köpt snäppet bättre grafikkort och går över från 3080 till 3090.
Finns där något man ska tänka på när man installerar nytt grafikkort? Innan jag tar ut mitt eller när jag satt in det nya?

Jag uppdaterar mina drivers genom nvidia programmet alltid och har hört om en ”clean install”. Hur gör man det?
Tacksam för all info

Gör du ett mindre byte som 3080 till 3090 är det bara att tuta och köra. Vill du vara extra duktig kan du ladda ner drivrutiner och installera. Valet "clean installation" finns som en kryssruta i setup-dialogen, inte särksilt svårhittad.

Byter man från AMD till Nvidia eller liknande är det viktigt att avinstallera de gamla drivrutinerna, antingen med DDU (program som hjälper dig göra det) eller i felsäkert läge för att garantera att inget ligger kvar och skräpar.

Av klirre
Skrivet av Snudge_B:

Häng med nu @komplett! Ni får ju se till att skapa en ny tråd för nästa Bonanza i samband med att reklamen går live på SWEC!

Är det ny Bonanza på g?

Har börjat se mig om efter ny mobil och kan tänka mig vänta om det finns chans för bra rabatt

Edit: Om det inte kommer en tråd så passar jag på att önska rabatt på Motorola Edge 30 Neo, @komplett

Av klirre

Fyra styck: Dator, TV, telefon och Nintendo Switch. Alla andra produkter är dumma eller pratar bara blåtand.

Av klirre
Skrivet av tyvar1:

<Uppladdad bildlänk>

Ska vara 40 min långt och visa upp spel som kommer under första halvan av 2023.

Hoppas på nåt fräsigt om Zelda TotK

Av klirre
Skrivet av Swennis:

Är det bra tycker du? Värt pengarna?

Aldrig spelat, men har sett positiva recensioner.

Av klirre
Skrivet av TotalF:

<Uppladdad bildlänk>
Vi bor i ett riktigt kallhål där tempen kan bottna ut runt minus 35 om vintrarna och fevryari kan stabilt hålla sig på minus 20. Trots det tycker jag inte kattluckan meckar upp innetempen alltför mkt. Självklart är det ett visst svinn i närheten av luckan men den är tätad med list så de har väl gjort vad de kunnat.

Oavsett, att slippa exakt det problemet du beskriver är guld värt och luckan är reggad på chioet i kattens nacke så den släpper bara in henne (förutom då luckan stod öppen o grannkatten kom in men det har jag åtgärdat med några sprut WD40).

Kostade runt 8-900.

Enkel att montera. Följde bara anvisningarna och spgade upp ett hål i altandörren och monterade.

Läste snett först, tyckte det stod att grannkatten fick smaka WD40 😂

Av klirre
Skrivet av Swennis:

Nu har vi i familjen haft switch sen i julas, det som spad mest är mario kart, och sports. Golfen är riktigt roligt där. Så vi undrar om nån här har nåt bra tips på dedikerat golfspel.

Mario Golf?

Av klirre

Håller med @2000+

D2 är mitt favoritspel genom tiderna och D2R är en värdig remaster. De har gjort en del förbättringar men inget som förstör spelet. Jag spelar också på PC så kan inte uttala mig om PS-versionen, men det är lätt värt att testa.

Av klirre
Skrivet av adde34:

Det gjorde jag på min äldre samsung smart tv och den hittade Nintendo men lyckades inte pä LG

Nya TV apparater och skärmar har inte stöd för gamla lågupplösta signaler längre, gränsen brukar gå vid 480p tyvärr. Du behöver en adapter med inbyggd uppskalning.

Av klirre

Jag har inte själv testat, men enligt andra på internet ska man undvika såna billiga adaptrar. I bästa fall får man bara problem med hög input lag, i värsta fall funkar de inte alls.

Försök hitta en Retrotink 2X mini istället, köpte min för ett par år sen för runt en tusenlapp.

Av klirre
Skrivet av adde34:

Den var dyr

Jag köpte själv en retrotink till mitt n64, funkar klockrent och jag har aldrig haft så bra bild på en LCD TV förr.

Har du fler retrokonsoller slipper du köpa fler adaptrar.

Av klirre

Det är ju den bästa memen som skapats här på Swec, klart den måste spridas!

Sen kan jag villigt erkänna att jag är noctua fanboy efter att ha fastnat för deras tornkylare för en herrans massa år sen. Nuvarande chassit uppgraderades för snart 10 år sen med noctuafläktar för att matcha CPU-kylaren och de snurrar på fint än idag.

Av klirre

Färg.

Den ska va beige och brun annars vill jag inte ha nån.

Av klirre
Skrivet av DaCriticalOne:

Jag skulle nog helst a over ear, då jag tror att de sitter fast bättre och gissar att man får bättre prestanda i de flesta fallen.
Jag har ingen större budgetbegränsning, men vill ju förstås maximera valutan för pengarna.
Jag tänkte mest för att lyssna på musik, men då och då även telefonsamtal.

Over ear är helt klart bättre om man står ut med att släpa runt dem, är det ok så prioriterar du helt rätt.

Angående samtal så skulle jag kolla noga på det med, jag har 3 par trådlösa och alla har mer eller mindre värdelös mick. Nu är mina 2-3 år gamla så det kan ha hänt grejer, men generellt tar lurarna upp allt oljud runtikring och inte din röst. Vindbrus, prat osv. stör ut din röst totalt, enl. mina erfarenheter funkar de bara bra om man sitter i ett knäpptyst utrymme.

Kolla runt på recensioner och även trådar här på forumet, dina frågor har säkert ställts förr. Prio för ditt användande är, enligt mig, kompatibilitet med flera enheter och mikrofonfunktionalitet. Kommer man upp i prisnivå till 3-4000:- så är ljudkvalitet och NC-funktionalitet inte ett problem längre, alla funkar dugligt förutsatt att man inte är audiofil.

När du sen hittat ett par modeller du är intresserad av rekommenderar jag dig att åka och prova, jag är själv kass på att ta mig tiden men det minskar risken för missnöje rejält.

Av klirre

Behövs lite mer info för att kunna ge en vettig rekommendation:

  • Over ear eller True wireless? TWL är smidigare att ta med, är inte i vägen lika mycket men kortare batteritid

  • Budget?

  • Pratar du mycket i telefon eller är prio att lyssna på musik?

Generellt sett skulle jag kolla på hur lätt det är att byta mellan uppkopplade enheter, samt hur många man kan ha kopplade samtidigt. Jag har t.ex. ett par sennheiser som är hopplösa, måste paras om ifall man vill byta enhet så de används bara till TVn.

Av klirre
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Du tar upp ett problem som jag har haft med just skruvar och jag har generellt lagt märke till en sak.
Nästan "alla butiker" är idag anpassade för att maximera deras vinster, inget fel med detta. Förr i tiden så tog många butiker in saker som såldes väldigt dåligt, men butiken ville ha mycket i lagret. Så att kunder som brukade handla där visste att butiken hade ett stort utbud och produkten fanns troligen i butiken.

Nu idag så är det mer pris/kvalite som gäller och allt som säljs dåligt plockas bort. Där problemet är att typ alla butiker tänker så. Det leder till om man går till ett riktigt stort köpcenter och ska handla, det finns hur många butiker som helst som säljer det man vill ha.
Så kommer alla dessa butiker ungefär ha samma saker när det gäller verktyg och liknande.

*edit*
När det gäller bult så skulle jag ha en M6 (den vanligaste), gängad hela vägen och 50cm lång. Jag förstår att den närmsta pizzerian inte har en sådan bult att sälja till mig, men det var kört att hitta den någonstans inklusive svenska skruv/bult-butiker på nätet. Det blev att köpa en helgängad stång i kvalite 8.8 och svetsa på en mutter.

Bulten användes för att kunna spänna/sträcka en kedja. Det finns gott om liknande bultar på många maskiner.

M6x500 är defontivt inte standard. Tror M6 tar slut nånstans vid 100

Av klirre
Skrivet av anon8870:

Jahaja, ginza, kanske bengans. Vill du åt digitalt så är det bandcamp.com eller fler.

Skrivet av Fulci:

Japp, det är Ginza i Sverige i alla fall. Bandcamp ger mest pengar åt banden vad jag känner till, men utbudet är varierande. Både Tidal och Qobuz erbjuder att man kan köpa album digital tror jag.

Jag kör själv Qobuz och de har en digital affär där man kan köpa albumen (inget DRM afaik, så du kan ladda ner och lagra dem lokalt). Qobuz är väl lite sniket dock, man får bästa priserna i affären om man har den dyraste streaming prenumerationen. Har man inte den är det ofta relativt dyrt. Exempel på hur det kan se ut med Unanimated från ovan https://www.qobuz.com/se-en/interpreter/unanimated/1414928

Tack för svaren, ska kolla Ginza och bengans. Kan förtydliga att det är fysiska skivor jag letar, funderat på Tidal men det funkar sämre i bilen än rippade skivor på USB.
Dessutom är jag gammal nog att samlade på skivor som liten, dock har musiksmaken ändrats sen dess, så det är lite nostalgiskt med CD.

Av klirre

Fråga till metallnördarna:

Var köper man enklast CD-skivor idag? Jag har börjat tröttna på Youtube och vill stödja banden jag lyssnar på. Har köpt en del på Nuclear Blast, det funkar bra men de har tyvärr inte alla skivor jag söker.

Lyssnar inte på nåt särskilt udda förutom the Sword, i övrigt är jag på jakt efter Meshuggah, Metallica, Mastodon, Slayer, Iron Maiden, etc.

Eftersom jag vill bygga en liten samling söker jag mest gamla skivor, inte bara nysläpp.

plz halp