Inlägg

Inlägg som klirre har skrivit i forumet
Av klirre
Skrivet av thesutex:

Najs!

Det är schysst av komplett att fortfarande erbjuda pangpris på 5800x3D, fruktansvärt kompetent processor Blir nog skitbra tillsammans med din kylare 👍

Av klirre
Skrivet av thesutex:

slog till på en 5800x3d på bonanzan igår, och har en bequiet pure rock idag. tror ni denna funkar eller bör jag titta på någonting annat? kör helst luft kylare.

Av ren nyfikenhet, vad fick du ge? Behövde inget speciellt så jag har inte följt Bonanzan.

Av klirre
Skrivet av mrsound:

Fick igår välja om jag ville ha en leverans med UPS levererad hem eller till utlämningsställe med lovad leverans idag. Valde hemleverans och i morse stod det "ute för leverans". Senare på dagen fick jag ett meddelande om att det är försenat. Vilka sopor! Hade jag vetat att det var UPS igen hade jag frågat efter annat fraktalternativ.

Gällande det andra UPS-paketet tidigare i tråden:
UPS frågade mig TVÅ MÅNADER efter beräknat leveransdatum om jag ville ha ett trasigt paket. Nej det ville jag såklart inte så jag bad dem att skicka tillbaka det. När jag berättade det för säljaren så bönade säljaren att jag skulle försöka få det levererat hem ändå så att de kunde ordna med tillbakafrakt med en annan speditör. Det var dock för sent. UPS sa också att det som de trodde var olja förmodligen var kaffespill haha.

UPS suger. Beställde grejer från USA förra veckan, betalade hellre 100:- extra för att få leverans med DHL istället. Kom fram i måndags till utlämningsställe enligt mitt önskemål. Funkade toppen jämfört med UPS tramsleveranser.

Av klirre

Har en Motorola Edge 30 neo, ren Android och jag är nöjd. Fick den för typ 3500

Av klirre

Jag hade kontaktat mäklaren, står det att fiber ingår i kontraktet så får de helt enkelt fixa fiber åt dig.

Anledningen till det höga priset kan vara att du bor i BRF, de har kanske offererat fiber till samtliga lägenheter i huset?

Av klirre
Skrivet av kundun:

Jag som trodde Stockholm bara var en samling baracker för att husa alla turister när det är off-season på Österlen i Skåne. 😘

Så måste det fungera väl? Hade de haft ett bättre boende skulle de inte behöva utvandra över sommaren till oss. 😂

Apropå Stockholm eller inte Stockholm, samma tjafs gäller ju Österlen. Det är väldigt få som känner till de faktiska "gränsdragningarna", och värre blir det för varje år som går. Numera ligger väl till och med Sjöbo på Österlen 🤮

Av klirre
Skrivet av tuppel:

Killen gjorde en dålig deal när han köpte den ny, enligt Sweclockers recension var priset 3 890 vid publicering. Men vem gillar inte RGB!

Kanske skriver till säljaren senare, kan bli kul.

<Uppladdad bildlänk>

"Kylaren har RGB, för vem gillar inte RGB"

En äkta säljare

Av klirre
Skrivet av Luminous:

Jag hade ett par XP, mikrofonen slutade funka efter 6 månader och byte hjälpte inte.
Jula gav mig en goodwill på 3500 för dem, och då hade jag slitit dem en del ändå.

Kort därpå fick jag låna ett par XPI på jobbet med extra stor bommic och den har funkat bra i 2 år nu.

Det jag retar mig mest på är att de tjatar "automatic poweroff" titt som tätt, och jag kan inte stänga av det.
Förövrigt avbryter meddelandet musik, radio och även samtal vilket är skitirriterande!
Trots att det innebär att de ska stänga av sig inom 2 timmar verkar de kunna ligga vakna längre än så och tjata igenom nätterna tills morgondagen gryr.

De verkar bara stödja SBC.

Mina kolleger har provat Hellbergs och nån har ett par Probuilder, vet inte själv men de är nöjda och de får säkert mer för pengarna.
XPI som kostar ca 4000 kr är endast värt det om du behöver dem i jobbet och sliter dem med hälsan.

Förövrigt, mina stackars kollegor har genom totalt slarv lyckats tappa bort eller få sina stulna för att de lägger dem på andra ställen än i sina tjänstebilar eller har dem på huvudet.
En smälte dem mot ljuddämparen på sin motorsåg också.

Själv är mina hela, men fästet för bommicken lossnade, så jag fixade skiten med biltemas
två-komponentsepoxi.

Skumt, låter som att du har nån bugg i dina XPI om de stänger sig när du använder dem. Mina triggar bara auto power off ifall man inte rört dem alls på ett par timmar. Radion kan va på, men så fort jag pratar i telefon eller lyssnar på musik/podd via BT återställs nedräkningen.

Av klirre

Definitivt dvd-brännaren från 2013

Av klirre

Har en Motorola Edge 30 neo, är nöjd. Lite mindre och lättare telefon

Av klirre
Skrivet av Asssor:

Någon som har tips på bra minneskort för överkomligt pris? 128-256 GB

De vanligaste, beprövade korten är Samsungs Evo-modeller, kör själv 128GB i min switch sen jag skaffade den 2017. Funkar klockrent.

Av klirre
Skrivet av ehsnils:

Genren har förvisso förändrats sen dess, men kan inte säga emot dig. Dock var jag inte med och hörde vad föräldrarna tyckte då, nu verkar det vara ett vida spritt musikfenomen även bland ungar med långt kvar till AM-kortet.

Av klirre
Skrivet av THB:

Är ute och psyklar tidigare idag.
Möter då 3-4st väldigt blonda flickor i åldern runt 10-12 år.

De psyklar på vad jag antar är deras mödrars psyklar som då är några nummer för stora.
Inget konstigt med detta, det händer dagligen, det som jag reagerar på dock är att en av de unga flickorna har en bt-högtalare av väldigt tveksam kvalité i psykelkorgen som hon spelar NWA - Straight Outta Compton på.

Vet inte inte om jag skall skratta, gråta eller faktiskt följa efter dem så inte de råkar illa ut.

Tror inte du behöver oroa dig för att dagens ungdom lyssnar på 35 år gammal kontroversiell musik, lika lite som föräldrarna på tidigt 90-tal behövde oroa sig för att deras 12-åringar upptäckte Elvis.

Troligtvis kommer ingen lyfta ett ögonbryn åt epadunk om 35 år heller, även om det just nu känns som den dummaste musikgenren nånsin kommer någon hitta på nåt värre i framtiden.

Tiderna förändras, folk får bara sämre musiksmak, och vi gubbar kommer alltid gnälla...

Av klirre
Skrivet av CyberZzZ:

Har nyligen skaffat en 5800x3d men har läst att man bör undervolta den lite för lägre temps samt bättre fps.
Har inga problem med varken höga temps ( Ligger på max 80 i Cinebench loop ) eller låga fps då jag kör 7900xtx.

Men jag har läst att lite undervolt ( -20-30 ) är rekomenderat.

Hur gör jag det på mitt MSI B550 Tomahawk moderkort ?

Tacksam för svar

Inställningen heter PBO, Precision Boost Overdrive offset. Har du nyaste bios borde du hitta den. På äldre bios versioner tror jag MSI kallar den Kombo Strike.

Jag märkte ingen större skillnad i temp på min, däremot lyckas den hålla maxboost under längre perioder vilket ger bättre prestanda (även i cinebench, dock inte lika länge då den syntetiska lasten är elakare än spel).

Av klirre
Skrivet av EyeNEye:

En undran...

Hämtade en order igår, på Sveavägen.
Bokar på nätet, väljer butik och väljer att betala i butik.

Får mejl några timmar senare

"Din order är klar att hämtas".

När jag uppger ordernummer/telefonnummer så plockas min pryl ute i butik. Trodde att praxis att var produkten plockas undan när den är bokad? Eller tänker jag fel?

Samma hände mig när jag bokade för att hämta i butik. Beställde för upphämtning pga. att det skulle gå snabbare, när jag beställde nya datordelar efter att moderkortet kastat in handduken, fick istället vänta ett dygn på att ordern skulle plockas. Dock var detta på en helg så jag tänkte att det var en rimlig tid.

När jag väl krånglat mig in i stan, betalt parkering och köat i butiken fick jag vänta 10-15 min till medans min order plockades... Det var sista gången jag hämtade weborder på webhallen, nu beställer jag hem grejerna eller kör direkt till butiken och handlar. Har man bara artikelnummer och kundkonto redo registrerar de in och plockar ordern på samma tid som om man beställt i förväg.

Av klirre
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Youtube shorts. Man blir inte av med skiten, nå det finns vissa som är lite roliga. Ofta är det en kille som skämtar med dens attraktiva lättklädda flickvän. Första gången, andra, till och med tionde gången är det roligt. Sedan inser man att det inte alls är ett skämt han gör med sin flickvän, utan de går hela dagarna tillsammans och funderar på nästa klipp och allt är planerat i detalj.
Och youtube säkert öser pengar över dem för de får så extremt många visningar.

Inte bara jag som faller för dem alltså... Jag klickar oftast på en intressant short, men sen fastnar man i infinite scrollet och plötsligt dyker de shortsen du nämner upp. Vips har man slösat 10+ min på skitklipp man egentligen inte ville se.

Ska se till att stänga av shorts på alla mina enheter, lätt fixat i tredjepartsapparna revanced och smarttube next. Får hitta en lösning på datorn med bara.

Av klirre
Skrivet av perzreal:

Vart gör jag detta enklast? Har precis bytt cpu och fått in fläkten, fick en kortare mörk period då det såg ut att datorn inte ville boota in i windows men efter 10 minuter löste det sig.

Beroende på vilket moderkort du har så går det att ställa i BIOS. Jag kan justera fläktarna men inte Precision Boost Overdrive offset. Finns guider på youtube och i denna tråden hur man installerar PBO Tuner (3e parts mjukvara) ifall moderkortet inte har funktionen.

Av klirre
Skrivet av perzreal:

Beställde precis en 5800x3d samt en Noctua NH-U12S. Blir nog en bra kombination det

Det blir det, se till att trimma in PBO och fläktkurva så blir det både svalt och tyst.

Det tog en stund att trimma in det jämfört med min 3700X, det gick att köra allt på standardinställningar.

Av klirre

Vill ni får ni gärna fixa bra pris på en usb-c till usb-a hubb, typ denna: https://www.komplett.se/product/1201641/dator-surfplatta/till...

Av klirre

Ser flera i tråden som letar efter en bra 27" 1440p, specificerar ytterligare och önskar pangpris på LG 27GP850 @komplett

https://www.komplett.se/product/1183888/gaming/spelutrustning...