Inlägg

Inlägg som klirre har skrivit i forumet
Av klirre
Skrivet av Roger W:

En liten petighet men 440 kubiktum är 7.2 liter (440*2.54^3)
(före borrning då förstås)

Jag är också petig, multiplicera med 0,254^3 så blir svaret i liter.

Av klirre

Har länge önskat mig ett SFF bygge, men kan aldrig motivera kostnaden för att byta. När det väl är dags att uppgradera får plånboken tala och jag behåller mitt nu 11 år gamla FD R4. Jonas jämförde chassit med Volvo 740 för många år sen, och det stämmer.

Stort, fyrkantigt, lite tråkigt, otroligt praktiskt och prisvärt. Men ibland drömmer jag fortfarande om ett SFF chassi.

Av klirre
Skrivet av Vimefall:

Haha, I know the feeling! Den där striden tog ett rejält antal försök att ta sig igenom, men till slut så! Det bästa med den är nog att jag hela tiden hade roligt fast jag bara dog och dog

Får hoppas Silksong släpps någon gång.

Vissa spel glömmer man aldrig, jag kämpade nån vecka bara med lära mig klå AbsRad i hall of gods, sen gällde det att hålla nerverna i schack för att komma igenom hela Pantheon 5.

Path of pain, Pantheon of Hallownest, Trial of the Fool och Steel Soul 100% är de grejer jag aldrig kommer ge mig på igen 😄

Brukar inte se fram emot nya spel, föredrar att spela om gamla klassiker, men Silksong måste släppas och jag ska köra det från dag ett!

Av klirre

Haft denna i några år nu, stoltaste spelprestationen nånsin är svår att byta ut

https://i.imgur.com/KufBVeE.jpeg

Av klirre
Skrivet av iller:

Jag har min switch bakom min 65 tum TV, står sidan om PS5.
Men har inget Wi-Fi igång alls utan enbart kablar till alla enheter i TV-möbeln.

Klarar avstånd som 8 meter då jag kan sitta vid köksbordet.

Och då har jag även över 30 andra trådlösa nätverk tack vare grannar.

Jag kan iofs ha tur.

Kör du med joycons eller pro kontroll? Min upplevelse är att pro kontrollen har mycket bättre räckvidd.

Av klirre
Skrivet av Kolsvart Katt:

Fick ett brev från lokala energibolaget (nätägaren) att vid ett byte av elmätare så gjordes en kontroll av passdel och "för att reflektera verkligheten" så justeras mitt nätabonnemang från "fleranvändarpris" till "25A". När jag läser https://www.vattenfalleldistribution.se/kund-i-elnatet/anslut... verkar 25A lämpligt för en villa, kanske inte en liten tvåa utan egen tvätt- eller diskmaskin. Det bolaget har kategorin "lägenhet" även, vilket jag antar är samma som "fleranvändarpris" här. Kanske.
Här då så betalar nu samtliga lägenheter plötsligt för en..delad 25A? Varsin? Jag vet inte hur sånt här funkar, har skrivit bolaget och frågat. Kostnaden ökade till 6500sek/år från 1115sek/år. Ja överföringsavgiften / kWh blir lägre ..det är delvis varför det passar större konsumenter bättre antar jag..
Så "sur och något förvirrad" är väl rätt.

Har du särkingsskåp i lägenheten med elmätare? Kolla i så fall hur stor huvudsäkring du har. Jag kan inte skillnaden mellan abonnemang för lägenhet/hus, men generellt betalar man nätavgift baserat på huvudsäkringens storlek.

Jag har 16A i min tvåa, 25 är inte omöjligt ifall du har egen tvättmaskin+tumlare.

Av klirre

Har också en Motorola, dock i 3500:- klassen, och är fruktansvärt nöjd. Den funkar bra, rätt stabil mjukvara, inget tjafs.

Av klirre
Skrivet av Radovic:

Betala "räkningen innan KFM" så slipper du KFM avgifterna... Skönt dock att du kan betala räkningen.

För många år sedan bodde jag tillfälligt som inneboende. Det dök upp en räkning till någon person som hade bott där innan...på 40.000:- "som krav" (minns inte om det var från KFM) och jaaa det är ju en del kronor och ören ja... 😮

Som jag tolkar det är situationen inte så lättlöst i detta fallet, borde vara en försvinnande liten del av skulder som går till kronofogden som bara beror på att personen är lite förvirrad och glömmer betala trots flera påminnelser.

Ser att ditt konto är mindre än en månad gammalt, så du får ett litet tips av mig som är otroligt motsägelsefullt då jag själv bryter mot det jag skriver genom att posta detta inlägg:

Vi har en oskriven regel att låta denna tråden vara en plats för att ventilera känslorna i rubriken, utan att någon kommer in och dömer eller skriver ett tillrättavisande inlägg. Ditt inlägg ger inget stöd till den du citerar, utan upplevs mest som ett svar från bror duktig plus en icke relaterad anekdot.

Man ska kunna skriva av sig i tråden för att ventilera och få stöd, det är ingen som söker ett "bUt AcKcHyUaLLy"-svar.

Självklart får man tycka annorlunda än vad andra skriver på forumet, men just här ifrågasätter vi inte. Då finns gubbgnällstråden, där det kan argumenteras trafiksituationer och allt annat man vill internetkriga om i 20 sidor i sträck.

Tack för mig, förlåt för OT och god jul till alla ledsna/arga/galna människor i tråden.

Av klirre
Skrivet av Gurrrra:

Det är som med precis ALLT annat, vare sig det är spel, knark, sex, frimärken, kamineldning, brödbakning eller internet; det beror på hur det används o i vilken mängd.
För min egen del så är det sättet som jag sitter o loopar runt på nätet dagarna i ända garanterat inte bra för mig.

Tack för dagens skratt! Kan inte låta bli att svara dig med:
"Hvorfor er Åke syg?"
"Han savner en kvinde, der ikke er kold"

Av klirre
Skrivet av bärplockaren:

Ständig min vanliga otur när jag ska köpa saker oftast begagnat, letar i veckor och försöker hitta en bra deal eller att inget pluppar upp tillslut viker man ner sig och köper ändå några kronor dyrare än man hade tänkt.
Men tro på tusan att dagen/dagar efter pluppar det upp flertal annonser om just den varan jag sökte, det slår aldrig fel.

Någon annan som känner igen sig detta fenomen?

Händer rätt ofta med nya prylar med, man väntar på en bra kampanj och vips så har en konkurrent ännu bättre pris veckan efter man köpt. Jag blir så klart också sur, men har insett att det inte är nåt att gräma sig över.

Av klirre
Skrivet av KroesusSork:

Var det inte dessa spel som var så värdelösa i sin konvertering att de i princip var ospelbara?

Jo, de är fruktansvärda. Originalversionerna må vara gamla, buggiga och svårare att få igång på moderna system, men de är fortfarande mycket bättre.

Av klirre
Skrivet av TaunyTiger:

Medföljer det något spel när man köper en Nintendo Switch?

Köper du en bundle, ja. Köper du bara konsolen, nej.

Av klirre
Skrivet av Thomas:

Hm, jag kanske får testa det igen. Jag har kört Hollow Knight några timmar men fastnade inte för det på samma sätt.

Det är lite segt i början, men när man kommer till City of Tears öppnar spelet verkligen upp. Testa gärna en gång till när du känner för det 🙂

Av klirre
Skrivet av Thomas:

Jag började spela The Last of Us, men hade ett sug efter att testa Ori and the Will of the Wisps igen, denna gång på OLED med HDR, samt med kontroller istället för datorskärm med tangentbord+mus. Det är helt fantastiskt vackert alltså, och med den sortens grafik det har kommer det sannolikt se fantastiskt vackert ut om 20 år också!

Det är nog fan det bästa spelet jag har kört. Känslan är helt fantastisk, bara att röra sig över nivåerna är roligt nog att underhålla rätt länge.
Har redan klarat det tre gånger förut. Har dock inte orkat komma till att låsa upp exakt 100% tidigare för att man måste köpa alla shards, alla uppgraderingar osv, vilket tidigare har krävt en massa grinding.
Nu kör jag konstant med en shard som gör det klart svårare (fiender gör 70% mer skada och har 70% mer HP), men man får dubbelt så mycket "pengar" (spirit light) från varje fiende.
Det blir lite som en ytterligare svårighetsgrad.

Ori är fantastiskt kul och trevligt, försöker inte kasta skit på det, men vill tipsa om Hollow Knight om du inte provat det. Int elika färgstark grafik, men ändå väldigt snyggt, tightare kontroller och framför allt högre svårighetsgrad.

Jag älskade Ori and the Blind Forest, spelade igenom det flertalet gånger när det kom, men kunde inte riktigt hitta tillbaka till will o the wisps när det kom efter att ha kört för mycket Hollow Knight. Kämpade mig igenom Ori bara för att, men längtade ofta tillbaka till HK.

Av klirre
Skrivet av kitanii:

Alltid kul att krama ur så mycket som möjligt från sina gamla system. På tal om; kör ni flashkort som en Everdrive? I sådana fall kan en genom att patcha sina rom-filer stänga av AA i de flesta spel utan att behöva modda sin konsol, vilket kan ge sjukt mycket skarpare/mer detaljerad bild generellt. Mer specifikt så smetas detaljrikedomen i alla texturer ut oerhört mycket by default med konsolens AA. De flesta av Rare's titlar utan AA blir t.ex. som om en hade höjt upplösningen på texturerna enbart.

Tyvärr inte, har samlat på kompletta spel med box sen jag hittade tillbaka till n64an och tyckte everdrive tog död på samlandet. 🫤

Men jag är sjukt imponerad över vad man kan åstadkomma med en flashkassett 😄

Av klirre
Skrivet av kitanii:

Jo jag vet hur respektive signal fungerar, men då antar alltså de som avråder ifrån kablarna med en extra kompositkabel att de går via samma gemensamma kabel innan kontakten delas, vilket säkert är fallet i många av de billigaste lösningarna. Den jag länkade till har inte problem med skifte i ljusstyrka dock, vilket betyder att den måste separera färgen från ljusstyrkan. Har likadan varav det mot komposit på min crt är bättre bild. Samma s-videokabel jag jämför mot RGB i min OP.

EDIT:
Ja jag ifrågasätter inte vad du läst eller vet själv, men det finns mycket felaktig info/påståenden utan legitimt underlag där ute. Typ som förr när folk påstod att t.ex. guldplätering på RCA-kontakter var helt överlägset allt annat i signalkvalité och skulle rättfärdiga mycket högre priser.

Skrivet av Swe_downhill:

Jag pratade inte specifikt om kabeln du länkade heller. I mitt fall handlade det om att hitta ett sätt att höja bildkvalitèn utan att modda konsolen, och då kändes det bättre att välja ett alternativ som är rekommenderat inom samma kretsar och som är framtagen för det specifika syftet, snarare än att välja ett alternativ där det finns gråzoner.

Kul diskussion, skönt att jag inte är ensam om att nörda ner mig i N64-kablar 🤣

Jag resonerade som du @swe_downhill när jag köpte VGP kabeln. Jag ville inte missa och råka paja min fina originalkonsol som jag fick när jag var åtta, men samtidigt få ut så bra bild som möjligt. Att då betala lite mer för en kabel som garanterat funkar när jag ändå beställde Retrotink på VGP var en no brainer.

Det finns säkert andra mer prisvärda alternativ, men det kommer även med risken att det t.ex. inte funkar så bra med PAL signal eller att kabeln är fulkopplad.

Hade jag fått rekommendationen om traderakabeln när jag sökte så hade jag kanske testat den först, men jag ångrar verkligen inte att jag köpte den dyrare VGP kabeln.

Av klirre
Skrivet av Swe_downhill:

Sweet! Tack för snabbt svar 👍😀

Värt att nämna, det är inte alla PAL N64:or som har stöd för S-video. Endast revision 1 och 2 på moderkortet kan skicka S-Video signal.
Rev 3 har inget S-Video stöd.

Fördelat på olika varianter gäller:
Rev 1, NUS-CPU-P-01, finns bara som svart konsol.
Rev 2, NUS-CPU-P-02, finns i svart och funtastic färg.
Rev 3, NUS-CPU-P-03, finns i funtastic och Pikachu version.

Så har du en "vanlig" svart N64 är det bara att köra. Har du Pikachuversionen kommer det inte funka.

Funtastic konsolerna är lurigare, det kan funka om din konsol är tillräckligt gammal. Fördelen är att det går att kolla på moderkortet genom den transparenta plasten in där strömadaptern kopplas, där står moderkortsrevisionen tryckt på PCBn.

Av klirre
Skrivet av Swe_downhill:

Vad är det för S-video-kabel du använder? Försökt leta lite själv (vill ogärna modda) och hittadd någon Schweizisk kabel men är nyfiken om det finns fler alternativ och vart man köper dem i så fall.

https://videogameperfection.com/products/pal-n64-svideo/

Använder denna. Trevlig kabel med bra kvalitet, funkar klockrent. Det enda som ser och känns lite budget är själva n64 kontakten som är 3d printad.

Beställde tillsammans med min Retrotink 2x mini, blev billigare än att importera från staterna eftersom VGP håller till på Irland. Inga importavgifter alls, moms räknas in i priset på sidan. Tog max 2 veckor att få leverans, köpte min under brinnande pandemi så antar att det går snabbare nu.

Av klirre
Skrivet av TobiasStockholm:

Jag kunde byta ner mig en nivå på surfen när de hörde surfmängden förra gången, så det blev billigare ändå.

Ah, det funkar ju i de högre nivåerna, jag som ligger på billigaste abonnemanget hade inte mycket val 😂

Av klirre
Skrivet av TobiasStockholm:

Vimla höjer surfmängden i mitt abonnemang från 10GB til 12GB utan att höja priset, trevligt

Tyckte det med, tills en polare påminde att de höjde priset för alla för ett halvår sen...