Inlägg

Inlägg som inquam har skrivit i forumet
Av inquam

Hur får man tag på support för Amazon Sverige?

Jag har nog spenderat 40 min på amazon.se för att försökta hitta hur jag får kontakt med deras support via chat, mail eller mobil. Åker bara runt i en cirkel med länkar som typ säger att om man vill prata med en människa så skall man klicka, klickar på den och hamnar där jag började. Se "kontakta oss" längst ner med små bokstaäver här
https://www.amazon.se/gp/help/customer/display.html?ref_=help...

Känns ju lite som allt drivs av en person och de verkligen inte vill behöva prata med någon

Har någon en URL till var man når dem via chat eller en mailadress till supporten för deras svenska sida så uppkattas det mycket.

Tack på förhand!

p.s.
Försökte välja "Butiker och tillverkare" men funkade inte att lägga upp den där så lägger den under "konsumenträtt". Flytta gärna om den passar bättre någon annanstans.

Av inquam
Nytt bud: 2 900 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av inquam
Skrivet av Kolsvart Katt:

Hmm, är det både så att spelen behöver designas för att använda rätt ccd om flera och att OSets skedulerare behöver ha ett hum om vad som är vad?
För att tänka helt vid sidan av boxen och en bit nere i sjön så borde något kunna lära sig efter ett par rundor av ett spel hur mycket det drar nytta av den extra cachen vs fler mhz, när AI nu verkar särdeles smart. Även här långt borta från boxen kan jag se hur olika ansvarsområden skulle göra en sådan sak relativt omöjlig dock.

Jo, fler kärnor är väl inte av så stor nytta än, de dyrare är likt icke-3d-varianterna för arbetsstationer mer.

Spelet behöver vanligtvis inte bry sig. Antingen sköter Windows det automatiskt och känner av typen av last och assignar den till rätt CCD (men det kräver att Windows uppdateras med information om en given CPU så schedulern kan ha med denna info i sina "beslut"... samma sak gällde inför Intels intåg med efficiency och performance cores).
Alternativ två är att man manuellt assignar en process till valda kärnor. Taskmanager -> Details ->Högerklicka på given process -> Set Affinity

https://cdn.screencast.com/uploads/g000302L5xCFdNyWXNWU85HiJWDCw...

För att göra detta smidigare kan man köra tex Process Lasso som låter dig göra samma sak, men som kan komma ihåg vilka inställningar du valt för olika processer så du inte måste göra det manuellt varje gång.
Körde själv Process Lasso en del när Threadripper var nya och jag hade en 1950X. En del processer ballade ur lite med den mängden kärnor då och betedde sig mycket bättre om man begränsade dem till ett mindre antal kärnor.

Av inquam
Skrivet av KroesusSork:

Med tanke på att det pratas om en "vitlista" för att "pinna" vissa processer (vilket man får förmoda är typ, quake.exe, hl2.exe et. al.) till 3d-ccd:t så känns det ju lite surt, speciellt med tanke på att icke 3d-cct:t klockar ~500MHz högre än vad dess 3d-syskon gör.

Obegriplig lösning och skulle inte ta i vare sig 7900X3D/7950X3D med tång.

7800X3D med ett CCD-kluster kommer dock vara höginstressant.

Även pm shedulern skulle lägga hl2.exe på CCD1 så är det inget som hindrar dig att sätta affinity på processen och köra den på CCD2. Dock är nog HL, CSGO och andra spel på sourcemotorn spel som alla hade tjänat på just mer cache istället för de extra MHz. Med det sagt rullar de nog redan med så hög fps att det blir lite av en akademisk övning.

Av inquam
Skrivet av Yasko:

Automatisk 18 års gräns för lootboxar. Behöver inte förbjudas, lägg bara in komplicerade regler för hur man ska identifiera ålder för de som spelar i spelet. Är man äldre än 18 år och dum i huvudet och vill bli mjölkad så ska politikerna inte lägga sig i detta. Finns mycket idiotisk vuxna gör i övrigt, ej politikernas jobb att skydda...

Missbruk handlar dock inte om att vara dum i huvudet. Istället har mekanismer designats för att fånga och trigga folk som har dessa tendenser. Det behöver regleras i spel på samma sätt som det görs på casinon eller kring droger.

Av inquam

why am I not surprised?

Av inquam
Skrivet av Daemon:

Skönt, Ubi är nog fasen den klienten jag avskyr allra mest.
Har i sak inte så mycket emot att det blir spritt, men det hänger på att det är bra klienter också, vilket extremt få verkar lyckas med.

Får generellt PTSD av allt snack om spelklienter, har för mig att jag haft någon variant av GTA 5 som krävde typ EPIC, steam, Rockstar social club och games for windows eller något dylikt igång samtidigt och även något Bethesda dito med någon Fallout. :/

Klienten kommer ju dock enligt texten fortfarande krävas.
Jag kan tycka att spel släppta på Steam borde ga som krav att de inte kräver ytterliggare en launcher ocj extra DRM. Sjölvklart får de använda egna nätverk och tjänster i spelet men ofta blir det en slaskig sörja av olika saker som ofta strular ihop och gör spelet mer obrukbart.

Av inquam

Tänk om en 5 år eller så när man kan uppgradera sin homeserver till en sådan här för humana pengar

Av inquam
Skrivet av MinscS2:

Det kan vara värt att nämna, men RTX 4090 har betydligt bättre prestanda/effekt än sina föregångare.

Drog t.ex. 45W/~11% mer än RTX 3090 Unigine Superposition enligt Sweclockers test, men presterar upp till 81% bättre än RTX 3090 i 4K enligt deras prestandaindex.

Fast är man ute efter en strömsnål (rent allmänt) GPU så har väl Nvidias toppkort inte varit intressanta på flera år.

En raket hade kanske haft bättre prestanda/effekt kontra en Volvo... Jag hade inte velat köpa den för att åka till jobbet med den för det.

Av inquam
Skrivet av elajt_1:

Om priset inte blir alltför stelt här hemma så känns det ju bra. Nvidia verkar dock fortfarande helt krossa AMD när det kommer till RT-prestanda om jag uppfattade det hela rätt. :-/

Köpte ett 3080Ti primärt för jag tänkte "RT kommer vara så grymt!" (minns under 90-talet och tidigt 00-tal när nya features förändrade världen för spel hela tiden). Men det är OTROLIGT lite det har spelat någon som helst roll.
Möjligen en "gimmick", men de flesta bygger spelen för en bredare publik, fler plattformar osv. Så grundspelet är redan gjort för att se bra ut. RT blir inte en "nödvändig del" av spelen eller gameplay. Lite som när Nvidia stängde ner PhysX för hela världen. Då blev det aldrig en central del i spelen utan något "ovanpå" spelen.

Så det är nog någon generation av konsoler fram innan RT blir en standard feature som spel byggs runt. Så ännu mer pengar än 3000-serien för primärt mer RT-prestanda hade jag ALDRIG betalat idag.

Av inquam

450-550W för en GPU. Hoppas verkligen mer balans i prestanda/effekt framöver. Och priserna... jag hoppades 3000 seriens galna priser var toppen innan vi började gå tillbaka mot lite mer humana priser till konsumenter. Men nope... k
Kan ju få en bil för vad de vill ha för en GPU nu 😜

Av inquam

Självklart skall det väntas på faktiskt benchmarks. Men det ser initialt ut som att det är väldigt mycket för pengarna jämfört med Nvidia. Kanske kan detta bli ett Ryzen-moment för GPU:er och börja tvinga Nvidia att sänka priser.

Av inquam
Skrivet av YamahaDGX630:

Jag förstår vad du menar. Men min upplevelse i den här branschen när det kommer till mjukvara är att ju enklare GUI, desto mer fokus har tillverkaren istället lagt på funktionalitet och stabilitet.

Ohhh... Jag har sett en del rätt enkla GUI'n för att konfa saker som visat sig ha rätt taskiga drivrutiner också. Med den logiken skulle man ju tycka att de bästa företagen förmodligen är de som låter dig konfigurera deras saker i en textfil.
Men man kan ju lika gärna säga, "Kan man inte anstränga sig att göra så att ens kontrollpanel startar snabbt... hur mycket har man ansträngt sig kring annat då?"

Men under åren har jag upplevt att grundläggande issues funnits i drivrutinerna för GPU:er. Det har funnits perioder då det var Nvidia och perioder då det var AMD. När jag hade mitt 1080Ti (som jag hade fram till förra året) så upplevde jag alla möjliga problem med drivrutiner. Att skärmen inte refreshades i Windows utan lämnade kvar ghosteffekter över hela skärmen (typ som när man vinner i solitaire), spel som innan flöt fint helt plötsligt inte gick att spela eller började lagga med mera.

Så båda har nog fortfarande issues... Men vill minnas det var Linus från LTT som härom veckan pratade om hur han fortfarande hade en mental bild av att AMD's drivrutiner strular. Men när han satt med ett Nvidia system som strulade så bytte han till ett AMD kort för någon sa till honom at testa och alla hans problem försvann.

Av inquam
Skrivet av YamahaDGX630:

Så länge som AMD fortsätter att sönder-branda deras drivers/kontrollpanel med gaming så kommer jag ha svårt att föredra DET över nVidia och intrycket av professionalism.

Kör Nvidia kort själv men känner precis tvärtom... Nvidias kontrollpanel känns som något från Windows 95-dagarna. När jag hjälper sonen fixa något (har ett AMD kort i hans) och behöver gå in och göra inställningar så blir jag nästan glad. Ingen känsla av kontorsdepresion som det ger att starta Nvidias... Och kan någon förklara hur Nvidia kontrollpanel fortfarande, efter alla dessa år, kan vara så seg att starta?

Av inquam
Skrivet av NorthLight:

Baah totalt Oimponerad av streamen ..Långt efter nvidia - TYVÄRR - men såklart väntat och de lär väl knappast ha nåt liknande som fram interpolation ala DLSS3!
Industry leaders - yeah right LOL!

De presenterade precis FSR 3 som låter som att det handlar om exakt samma sak (dvs att förutom att som tidigare "gissa pixlar" nu även kan "gissa" frames så du upplever fler fps).

Få se när mer information kommer... Men när Nvidia släppte sin lösning som "kräver 4000-serien" och lämnar även de som gav 20000kr+ i kylan så sa jag att AMD kommer säkert presentera något liknande inom några månader och skulle inte förvåna mig om det blir en öppen lösning som funkar på alla möjliga kort. Kanske skedde det tidigare än jag gissade.

Av inquam
Skrivet av kanskedet:

Rapport av Deutsche Bank från januari 2020 som jämför internet med kryptovalutor:
<Uppladdad bildlänk>

Kurvorna mellan internetanvändare och kryptoanvändare påminner varandra en hel del. Siffrorna är visserligen några år gamla, men de nyare graferna jag har sett ser likadana eller bättre ut.

Number of Blockchain wallet users är ju också väldigt löst. Själv har jag säkert skapat iaf 30-40 olika wallets genom åren på olika kedjor. Hur säkerställer de att de räknar "användare"?

Gällande OP. Jag tror "intresse" finns, men vi har också varit rätt långt fram tekniskt länge i Sverige så vi har nog blivit generellt bra på att försöka se värde och nytta istället för att bara hoppa nå för det är nytt.
Initialt kände jag många som såg värdet med decentraliserat osv. Det som sedan skett är att det skapats en uppsjö nya "valutor" varje dag trotts att få av dem ännu visat sig faktiskt funka som valutor eller lösa något i vardagen som folk inte redan kunde lösa på annat sätt. Sedan kommer hela historien med energibehovet och hur galet det för många känts att bränna så mycket energi på något med så begränsat användningsområde.. speciellt när det började pratas om energikriser som kunde vara på väg i världen.

Sedan har vi den uppsjö av icke reglerade bolag osv som kraschat eller hackats med resultatet att många förlorat massor med pengar. Lägg där till alla enorma medvetna scams.

Ovanpå det kan vi sedan lägga hur kapitalister hoppat på "tåget" för att tjäna pengar på det nya heta och försökt skapa egna kryptovalutor, trycka in NFT i spel när deras användning av det inte fyller någon ny funktion eller där vad de försöker åstadkomma fungerar utmärkt att göra idag utan denna teknik.

osv, osv, osv, osv...

Så jo, ett intresse fanns och det finns säkert kvar. Men tror vi är rätt bra på att vara lite försiktiga och efter vad som visats än så långe så vill man nog verkligen se hållbara lösningar och faktiskt värde. Tyvärr skulle jag säga så kidnappades den initiala tanken som var god av folk som vill tjäna snabba pengar och det jan ha skadat hela scenen så pass att det kan ta väldigt lång tid att nå dir man från början ville.

Av inquam

Köpa upp Twitter känt som all annan social media att vara grogrund för en massa falsk information och konspirationsteorier, förklara att det absolut inte skall vara det och inte kommer bli något "hellscape" och strax efter själv sprida konspirationsteorier på plattformen............ Men Musk har med åren börjat göra 180-graders svängar eller kommit på "idéer" mitt i natten som han agerar på utan att tänka så vem vet...

Imorgon kanske han inför att alla måste identifiera sig på plattformen, får bara ha ett konto och om man beter sig illa blir man bannad från inte bara Twitter utan hela internet. För han kom på att det var en bra idé när han satt på toan. Planen är att köpa upp hela internet och installera ett råd (lite som the Jedi council) som skall styra det framåt. Men sedan kom en ny dag och han kom på att han ville att alla skall ha tillgång till internet hela tiden genom en inbyggd flexibel skärm på ovansidan av handen. Betalningar, informationdelning... allt skall finnas där. Detta skall levereras alla människor i hela världen senast 2023 via det nya bolaget HandX. Då funkar det ju iofs inte att en massa folk är bannade från internet så den planen läggs tyst ner.

Dagen efter Tweetar han säkert en Shiba Inu eller något och förklarar att alla via sin skärm i handen kommer kunna prata med sina hundar... den funktionen skall vara färdig vid release.

Av inquam

Då TSMC:s skruvar ner orderingångar till underleverantörer uppemot 50 procent så har det nog bromsat in ordentligt överallt. Många satt nog hemma och handlade under pandemin men nu när inflation och oroligheter tagit över istället så är det nog många konsumenter som prioriterar annat. Sedan bör de försöka kontra Intel med prissänkning eller X3D versioner till bra pris så fort de kan. Intressant är dock att Epyc och serversidan fortsätter växa i så bra takt och påverkan av förvärvet av Xilinx var nog större än jag räknade med.

Av inquam

Har de alla mineats på och hur länge i så fall? Eller bara en stor samling kort...

Av inquam

Det är alltid så mycket läckor hit och dit innan release. En del försöker få oss att dra på urusel prestanda och en del på guld och gröna skogar. De har säkert agendor båda två... enklaste sättet är att bara sitta lugnt och vänta på officiella tester.