Inlägg

Inlägg som inquam har skrivit i forumet
Av inquam
Skrivet av cyklonen:

80-talet.

Vår familjs första videospelare var en f d hyrspelare från Thorn, som såldes ut efter ett antal år i hyrtjänst. En enorm bjässe som överlevde från senare delen av 80-talet till ca 2001-2002!

Vill minnas att min fru, när vi var yngre, hade en TV från Thorn runt 96 eller något
Hemma hade vi också TV och Video från dem tror jag när jag var liten.

Av inquam

Va inte Thorn en grej på 90-talet?

Av inquam
Skrivet av Matvraket:

Tänker inte lösa nåhon srtikel. DET ÄR FORTFARANDE TVÅNG.

Typ som att förbud mot nekofili är tvång?

Av inquam
Skrivet av Xinpei:

Nej det är det inte. Intel har delvis infört rabatter för företag som tar bort AMD från deras sortiment. Redan där har man brutit mot Amerikansk lag. När företag satt sig emot så har istället Intel gått ut och hotat om att dra bort sitt sortiment helt. Vilket även det är ett lagbrott.

Intel dömdes till en CAD i Japan.

https://www.nytimes.com/2008/06/15/opinion/15sun3.html

Man dömdes till böter i Sydkorea som betalades till Samsung för att de tvingat Samsung att sluta sälja AMD produkter i sina laptops.

https://www.nytimes.com/2008/06/05/business/worldbusiness/05i...

Underligt utfall om det hade varit lagligt eller hur?

De hade även, med största sannolikhet, fällts i Amerikansk domstol också ifall de inte hade kommit överens (settled) inbördes. De hade över 200 miljoner dokument som grund för sin stämningsansökan. De hade även tusentals vittnen från företag så som Samsung och från inom företaget själv som menade att de bokstavligen mutade och hotade företag att skippa AMD.

Om man skulle göra samma sak till en politiker för att få fördelar så hade det fallit rakt under korruption.

Missuppfattade nog det som att posten handlade om att EU bllivit mutade typ

Av inquam
Skrivet av KorvMos:

Mutor är ej OK i EU, men detta är OK...logiskt!

Även om jag tycker Intel bör få betala skadestånd så bör man ju rimligen ha fakta innan man skriker mutor. Det som har anförts är ju på lagliga grunder. Sedan kan lagar tolkas och med olika bevisföring olika resultat nås. Så låt oss, i en tid då kännslor och desinformation styr på tok för mycket av folks upplevda verklighet, gå på verifierad fakta.

Av inquam

Ja, branschen fick ju bra många år på sig att lösa det själva... så det är på tiden med en standardisering. Redan så otroligt skönt och smidigt när man behöver ladda något och inte hittar laddaren eller en sladd att bara kunna ta en annan man har liggandes. Kommer ihåg när man grävde runt i en uppsjö olika laddare som ofta bara fungerade med en modell från en tillverkare.

Av inquam

Susan Collins "I think he has learnt a lesson" dyker upp i huvudet...
Om inte avtal där man inte bara ger rabatter utan också pekar ut en konkurrent som man inte får sälja på olika sätt inte är konkurrenshämmande... vad är det då? Hoppas verkligen AMD överklagar. Att Intel går tillbaka till gamla affärsmetoder önskar jag lika mycket som att äta spik.

Av inquam
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Det är ju därför jag har 2 sprutor...
Men det finns inte tillräckligt med bevis för att spruta 3 ska hjälpa mpt omikron. Och oavsett vad så har jag inte kunnat ta en tredje ännu pga regionen.

Dels finns det ju andra varianter i omlopp också, men det finns en hel del studier som visar på krafitgt ökad effektivitet mot omikron med en booster dos. Exempel: https://www.nbcnews.com/health/health-news/booster-shots-effe... (datan kommer från CDC)

Sedan kommer självklart ny data hela tiden komma in och analyseras som kan ändra siffror osv med tiden. För att inte tala om nya mutationer då vi verkar vägra att tillsammans ge viruset foten

Av inquam

Vaccinet gör ju inte att du inte kan smittas av Covid, det tränar bara ditt immunförsvar att kunna motstå viruset bättre så man inte blir så sjuk om man skulle bli smittad. Om både vaccinerade och ovaccinerade rör sig omkring ungefär lika mycket så är det rimligt att de smittas i ungefär samma utsträckning. Men hur stor andel av dem behöver intensivvård tex.

Själv har jag autoimmun sjukdom man har tagit tre doser vaccin. Had elite ont att lyfta armen dagen efter men värre bieffekter än så fick jag inte på någon av dem. Blev smittad från min son som hade fått det från sin skola och har för närvarande Covid. Hostar lite och haft lite lätt feber. Bekanta jag känner som smittades innan vaccinen fanns på plats tappade smaksinne och var konstant trötta i flera månader efter och några behövde sjukhusvård.

Jag är glad att jag hann ta min doser innan jag blev smittad.

Av inquam

Hoppade på det rätt fort mest för att det skötte HDR lite bättre än Windows 10 och att de hade stöd för auto HDR från start. Var inställt på lite krabb från andra saker men har verkligen flutit på fint. Satte upp ett scrip för att hämta det mesta jag hade installerat innan i Win10 med winget, blåste maskinen, körde in Win11 och körde scriptet. Var igång väldigt fort och i princip inte upplevt något krabb alls. Deras arbete med att gå ifrån control panel och börja lägga settings på andra ställen kan man tycka vad man vill om som gammal räv... men den delen är iaf mycket mer centraliserad i Win11 och man måste inte hoppa mellan 2-3 olika ställen för att ställa in en sak. Så nej, får nog säga att jag varit positivt överraskad så här långt.

Av inquam

Har verkligen fått användning för mina Chromecasts och älskat dem. Tidigare haft HTPC's osv men oj vad smidigt det varit med en liten puck för några hundralappar. När nya versioner kommit ut har jag kunnat rotera så huvud TV'n fått ha senaste och de andra apparaterna i huset fått ta över de andra. På det viset har jag fått lång användning för dem men samtidigt kunnat köpa den senaste utan att det känts onödigt. Ofta tagit med en i väskan på resa också och pluggat in i TV'n på hotell för att sedan streama film från Plex serven hemma.

Det som med tiden varit har varit just att man önskade att inte alltid behöva ta upp mobilen och där var senaste Chrome Cast med Google TV perfekt. Att den till och med klarar köra en del emulatorer låter vi vara osagt.
Sedan har dock Google gjort så även de "äldre" utan inbyggt Google TV har börjat få lite stöd för att fungera mer fristående. Om jag tex castar något från Youtube så dyker i princip samma layout up efter videon som jag ser i Youtube appen på Google TV. Den kan jag sedan styra med fjärrkontrollen till min TV och behöver inte ta upp mobilen igen för att välja video.

Av inquam

EA missnöjda med Battlefield 2042?

Vad sägs som att spelarna är missnöjda med spelet? I vanlig ordning har man missat vad gamers, och speciellt de som supportat spelserien länge, faktiskt vill ha. Minns det ursprungliga Battlefield och alla timmar av pure joy jag och kompisar hade med det. BF2 som byggde vidare på allt som gjorde det första bra. BF3, även om browser launchern osv inte var ett snilledrag, var bra... men började också resan mot deluxe, ultimate, complete super mega edition-tramset. Sedan gick det stadigt utför. Spelutvecklare idag har gått vilse och tappat vad spelarna vill ha. Ja, de kan lyckas snärja gamblers med någon ny intoxinerande loot box system osv och spelet kan dra in bra med pengar så det ser ut som att spelet var lyckat. Men samtidigt har man under flera år gjort att gamers som spelar spel för att de älskar spel, story, upplevelser, har börjat tappa intresset. Sa för tjugo år sedan att när gaming (som många fina bolagsledare då fnös åt) blir stort så kommer kostymerna att vilja driva spelbolagen. Inte för att de var gamers själva, trodde på konstformen eller ville vara med att lyfta fram grymma spelupplevelser utan för att de skulle se att där fanns pengar att hämta. "Single player is dead" kläcker de ur sig medan de själva är de som vridit livet ur spelen. Titta på stora spelbolag idag och vilka som verkar driva dem, hur kulturen är där och hur mycket de verkar förstå spelare.

Inte undra på att man själv, som spelat sedan 80-talet, idag har mer pengar att slänga på spel än någonsin och inte är sugen att starta något nytt spel alls.

Free to play med kosmetiska micro transactions behöver inte vara fel. Men problemet med de företagsledare idag som låtsas förstå vad gaming handlar om identifierar en ny fluga att tjäna pengar på och trycker in det i vad som helst. Därför får vi spel som Shadow of War som har loot boxes i ett single player spel (varför fick vi inte söka upp bra orcher istället för att få dem i loot boxes? Hur mycket Mordor är en loot box egentligen?) eller spel som medvetet görs sega och långtråkiga för att få oss att betala för att komma igenom spelet snabbare. Känns mest som att dessa "ledare" vill göra allt det kan för att suga ut så mycket pengar ur branshen de kan innan de överger den för nästa bransh.

Av inquam

Längre än vad jag borde... De läggs ofta ovanpå en hylla och när det blir fullt åker några iväg

Av inquam

Denna typ av människor som är helt övertygade om en kabel över vilken en digital signal skickas påverkar ljudkvaliten eller i detta fall en SSD som på något oförklarligt sätt påverkar hur den digitalt lagrade musiken på den låter är precis lika indoktrinerade i sin vanföreställning som de som tror att jorden är platt, vaccin är en komplott osv är i sina. Alla anser de ha "bevis" som andra helt enkelt inte förstår.

Av inquam

Försökte gå på första tanken och inte börja fundera på om minnet stämde

Av inquam
Skrivet av myra:

Nja, den här pk-sörjan klarar jag mig utan.

Ibland när någon frågar efter vänner, någon för deras barn att spela med osv och vårt community sluter upp och på ett icke dömande sätt stöttar så blir man både glad och fyllt med tro på sina medmänniskor.
Sedan ibland så kliar man sig i huvudet och undrar var denna medmänsklighet tog vägen när någon anser att en insamling för att hjälpa i arbetet mot att barn inte skall tvingas till/behöva arbeta utan kunna gå i skolan och vara just barn är PK och smörja.

Av inquam

Är det första april eller?

Av inquam

Vad skönt det är när hela kroppen får en fysisk reaktion efter bara några noter

Av inquam

För mer spel fokuserade på micro transactions och grind med enda målet att få spelaren att trycka in pengar är ju vad PC plattformen skriker efter.

Av inquam

Wow... RX 6800 XT och RX 6900 XT var verkligen kapabla i denna titel. Letade efter mitt 3080Ti (eller närmast snarlika) och fick gå en bit ner i listan :)... Roligt att se... Nvidia, precis som Intel, behöver lite konkurrens.