Inlägg

Inlägg som igelkotte har skrivit i forumet
Av igelkotte
Skrivet av Dinkefing:

Ja om den står för 80% av räkningen. Idlar 250W lika mycket som ett torkskåp.

Dom flesta torkskåp är väl på ca 2.1 kW. 250w torkskåp kommer nog inte göra så stor nytta, inte då om den ska utveckla någon form av värme.

Av igelkotte

Fin processor hade själv en 1090t be. Körde lagom oc och en del rendering på den, spela gick också bra

Av igelkotte
Skrivet av DasIch:

Kan du ens köra Windows 7 på din Pentium 2?

Haha nej det räcker med Windows 98 SE på den

Av igelkotte
Skrivet av trattjaevel:

Väldigt mycket hat på intel i tråden i vanlig ordning.
Är majoriteten här sura för att de varit överlägsna i ca 10 år fram till zen2?
Väntar själv på att se hur prestandan blir för Comat Lake-S.
Blir den sämre eller snarlik Zen2 kommer jag en AMD så jag kan uppgradera till Vermeer i höst/vinter annars blir det intel. Personligen skiter jag i vilket bara jag får max fps.

Vart är allt hat? Visserligen är tråden rensad en gång. Men ser bara argument och sådär inget som direkt sticker ut med att Intel är kassa eller så.

Av igelkotte
Skrivet av DasIch:

Eftersom Microsoft slutat med all support kan man ju i varje fall inte få påtvingade uppdateringar

Bra operativsystem behöver aldrig uppdateringar

Av igelkotte
Skrivet av Ase:

Jag har byggt datorer sen slutet 90 talet har aldrig någonsin uppdaterat processorn på något bygge det enda jag uppdaterat är grafikkort allt eftersom. Annars så när det varit dags för uppgradering så blir det nytt MK proc & minne & det händer när det dyker upp något nytt gränssnitt eller det finns något nytt på moderkorten .
Så att hålla bakåtkompabilitet på moderkort (för processor) är inte av nåt intresse för mig (snarare en nackdel & hindrande av utveckling), blir uppgradering när det dyker upp nåt vettigt moderkort med nya funktioner. ddr5, pci-5, thunderbolt, ssd på minnesmoduler,U3,M3 eller nåt annat.

Ja det är verkligen synd annars hade zen3 haft ddr7 minnen. ddr4 på zen1, ddr5 på zen+ och ddr6 på zen2. Bara synd att sockeln inte byts oftare... obs ironi jag förstår vad du menar, men jag tror inte utvecklingen hålls nere så mycket pga det. Känns som snarare tvärtom att en ny cpu måste vänta på nya tekniker innan den kan utvecklas.

Av igelkotte

Jag förstår då inte varför man ens funderar på PS5 eller Xbox4 om nu grafiken är det viktiga? Men vad vet jag som datornörd...

Av igelkotte
Skrivet av BooliBoo:

Irriterande att de inte kan göra den ordentlig från början. Känns som att Microsoft är bättre på hårdvara och Sony bättre på mjukvara..... borde ju vara tvärtom.

Det var verkligen något nytt i och för sig har jag ingen koll på hur det ser ut på nuvarande generation. Men Xbox har väl aldrig varit känt för någon kvalité. Även om Sony har sina problem redan från begynnelsen, men sina läsare. Så vart väl PS3 ändring på det men då kom annat istället.

Av igelkotte
Skrivet av ZalZeRoz:

Kan tycka överlag att EU har gjort sig alldeles för beroende av Kina.
EU borde fokusera på att få bolag att lägga om produktion inom EU istället för att ha ett beroende av Kinas välvilja. Att Kina gör som dom gör är smart och något EU borde ta efter.

Håller med.
Men inte så konstigt med tanke på att dom som styr i eu tycker att vi ska tvångsbeskatta allting som tillverkas, så man istället måste importera för att få det billigare. Och sen kan man sitta och skryta om hur mycket man tänker på miljön...

Av igelkotte
Skrivet av backspace:

Undrar om de får ordning på drivrutinera tills att det eventuellt släpps?

Svar nej
Så då behöver du ens fundera på det längre.

Av igelkotte
Skrivet av Kossamu:

Nvidia har mer pengar så dom kan säkert gå lite back. Intel har också mycket pengar.

Är dom intresserade av att gå back då? Om man väljer att gå back så har man ofta någon bakomliggande tjänst som man räknar med ska täcka upp.

Av igelkotte
Skrivet av Marida:

Går det mot att vi i framtiden kommer undvika att vara sociala av hälsoskäl så kommer världen bli ofantligt tråkig.

Eller otroligt skönt, att vara social är bara jobbigt

Av igelkotte

På något sätt känns det som att dom skulle gjort en prissänkning istället. Men annars typiskt stressat AMD. Hade på känn att det skulle bli något problem att ändra något sådant såhär tätt inpå lansering.

Av igelkotte
Skrivet av Halvmånen:

Konsoler förstör allt, som vanligt.

Man kan ju hoppas på att alla kan slutar köpa spelkonsoler.

Av igelkotte
Skrivet av Vash:

Så ingen tycker de är lite drygt av AMD å medvetet släppa ett kort långsammare än de kunde för att sen höja prestandan för å möta konkurrensen.. varför inte ge kunderna ett bättre kort till samma pris direkt om de nu bara krävs en liten bios fix.

Eller snarare drygt av Nvidia att sänka priserna så fort dom får lite konkurrens? Sätta käpp i hjulet har väl varit lite av Nvidias strategi. Dom ligger alltid steget före. AMD har säkert gjort någon budget för vad kortet ska dra in och när Nvidia prissänker så fallerar deras beräkning och på så sätt klockar upp kortet istället för att sänka priset.

Överklockningsmarginalerna, strömbudgeten och ljudnivån lär väl bli lidande av nya bioset vilket kan i sin tur sänka betygen på korten.

Samma sak hände väl också hd7000 som fick en upphottad ghz edition. Men då överraskade Nvidia med ett kort som slog AMD efter deras 7000 serie släpp.

Av igelkotte
Skrivet av Ortovox:

Det känns som att det är mycket mer fokus på att hitta sårbarheter hos Intel än AMD med tanke på hur mycket som hittas i Intelcpuerna. Men det kanske bara är så enkelt att Intels arkitektur är mycket äldre i grunden och när den utvecklades så va säkerhetsfokus lägre på hårdvara eller så har "hackers" haft många år på sig att lära sig arkitekturen i detaljt och hittar sårbarheterna nu.

Kanske finns massa luckor i Bulldozer arkitekturen också men då inga nya cpuer baseras på den så undersöker ingen den heller.

Eller så är det så att alla de som jobbar med hitta sårbarheter är AMD fanboys eller ha AMD aktier .

Logiskt sett vem skulle orka eller bry sig om att lägga ner energin på att leta säkerhetsbrister i en cpu som ingen använder? Är det inte vettigare att göra det på en cpu som används på upp till 90% (påhittad siffra) av marknaden? Man kanske skulle kunna hitta flera tusen säkerhetsbrister på en 486 idag men vilket nyhetsvärde skulle det ha och hur många skulle ens bry sig?

Av igelkotte
Skrivet av norrby89:

Dock ingen skillnad där mellan AMD'S FX och Intel's dåvarande, båda 4 kärnor och 8 trådar. Sen tror jag det är mer på grund av AMD Ryzen och inte konsolerna att vi sätt en optimering för allt fler och fler trådar senaste åren.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag är däremot inte så säker att jag vill hålla med om just att det skulle vara mer pga Ryzen. Jaguar förde med sig 2x4 kärnor och spelen utvecklas framförallt till spelkonsoler. Saken är också att många som förespråkar just att en kärna med mycket kraft skulle vara bäst. Men nu börjar det se annars ut. Då Bulldozer eller egentligen Fx 8000 har samma egenskap av kärnor tror jag det hjälper att lyfta den serien idag. Så även om Ryzen inte skulle kommit idag tror jag att vi hade sett samma utveckling.

Du kan i alla fall lyssna lite på vad han säger i slutet av videon
https://www.youtube.com/watch?v=yo1US_MGyi0

Men jag hittar inte videon där samtida Intel cpuer jämfördes längre, men kan försöka söka vidare om jag får tid. Där såg man att man att 4 kärnor eller mindre tog ganska mycket stryk.

Ledsen om det är lite off topic, men kul att se att fler kärnor börjar löna sig också.

Av igelkotte
Skrivet av snajk:

Hmm, PS har ju sålt mycket bättre än XB i alla generationer och Sony tjänar bra med pengar på det, så jag tror inte att Sony släpper konsolmarknaden i första taget.

Angående "innovation" på konsolmarknaden så har de ju gått åt lite olika håll, men ingen av deras satsningar (Kinect, PSVR, multitasking på XBone, mediasatsningen av båda osv.) har ju fallit särskilt väl ut och de verkar snarare gå mot renodlade traditionella konsoler. Nästa grej kanske blir molnspelande, och MS har ju en fördel där då de äger mycket av infrastrukturen som krävs redan men samtidigt får de ju en annan konkurrent i Google (som visserligen verkar ha gjort bort sig med lanseringen).
Jo Dreamcast var deras sista konsol, men den hörde ju till samma generation som OG XB.

Man kan förstås diskutera huruvida MS gör mycket eller lite för PC-spel-marknaden men de har ju som sagt inga konkurrenter egentligen. Samtidigt så tjänar ju inte de de stora pengarna på PC spel utan det är mestadels Valve, även om de försöker. För MS gör det ju ingen skillnad om du har en väldigt enkel PC som du surfar på eller en värsting som du spelar på, Windows kostar samma liksom. Sen har de ju gjort försök några gånger, Gamepass nu kan kanske få en del att börja använda butiken i Windows mer exempelvis, men hittills har det ju inte gått så bra. Däremot känner nog MS att det är viktigt att det finns en spelmarknad på PC oavsett vem som tjänar pengar på den då det ju innebär att folk kommer fortsätta köpa PC och inte bara köra på Chromebooks eller Ipads.
XBoxkort är inte så himla radikalt egentligen, men jag tror snarare att det inte kommer att behövas någon specifik hårdvara utan att de helt enkelt gör samma spel tillgängliga i Windows butik som i Xbox butik, och vi är ju redan på väg dit liksom.

Vad jag förstår är det också redan möjligt att spela på XBoxen remote på sin PC (inom samma nätverk). Jag har inte testat för jag har inte känt behovet, men det ska funka.

Man läser inte mycket om exklusiva nya pc spel idag i alla fall. Därav drar jag slutsatsen att det inte satsas så mycket längre. Men visst dom har åtminstone börjat släppa många spel parallellt med Xbox. Men många verkar nöjda (ironi) i alla fall med RDR2 som fick en betydligt (mycket) senare release till pc, verkar som inte MS ha nånting emot det. Men det är nya tider och kanske inte spelbranschen vill eller längre kan utnyttja datorns tekniska övertag.
På något sätt känns det som att spelen förut när allt var mer exklusivt att spelutvecklarna gjorde mer ansträngning att skapa spel som var genuina och samtidigt roliga annars la man ner och började om. Nu är man mer fast i samma träsk och stampar och kopierar varandras idéer och lägger till en liten detalj, vässar grafiken lite grann.

Därav kommer funderingar på hur hade spelmarknaden sett ut idag och Xbox aldrig kom. Jag tänker mig att spelkonsolerna skulle ligga mer efter pc idag än dom gör. Att MS har pushat fram spelkonsolerna att bli mer som datorer. Jag kan mycket väl ha fel. Men det hade varit intressant att se hur det hade sett ut. Hoppas jag inte låter tjatig...

Av igelkotte
Skrivet av norrby89:

ja jo hittade några man ingen som visar direkt hur dom presterade då i ett visst program eller spel och hur det presterar idag. tester med hur AMD's FX processorer presterar i dagens spel är mer eller mindre orelevant när det kommer till konsolernas inverkan på pc spel.

liksom kör själv en FX 8320 på en av mina datorer och den prestandaökning som vart sen den kom har nog snarare varit på grund av optimeringar i API'er överlag och Windows och inte på grund av att spel optimerats bättre för AMD än för intel, då hade vi även inte sätt någon direkt skillnad på FX processorerna iom att det är vanliga "kärnor" i Jaguar som dagens konsoler kör på.

Kanske är ute och cyklar, men tänker lite i banorna att fler kärnor utnyttjas bättre idag än tidigare pga spelen utvecklats för spelkonsolerna i första hand. Och därmed tar äldre cpuer med få trådar mer stryk.

Av igelkotte
Skrivet av norrby89:

Fast vart har du tester på de? Vad jag vill minnas så är det ända som gjort att Bulldozer fått bättre prestanda i spel är CTM i directx, vulcan och liknande.

Och minns jag rätt så va skillnaden inte så stor om man inte väldigt specifika kombinationer av hårdvara (extremt slö cpu i förhållande till gpu)

Skickades från m.sweclockers.com

Det finns några videor på Youtube, bara att söka på typ "using amd bulldozer today". Jag ska inte säga att jag har erfarenheter själv utan bara dragit slutsats av dessa videor.