Inlägg

Inlägg som igelkotte har skrivit i forumet
Av igelkotte
Skrivet av Sitsena:

52kr per dag, inget att klaga på.

Ska montera min imorgon.

Lyxfällan härnäst?

Av igelkotte
Skrivet av pine-orange:

Det framgår av kontexten att det gäller olaglig fildelning.

Det är inte lätt för andra att läsa andras tankar alltid, även om jag försöker

"Du förstår att kryptovalutor inte är olagliga till skillnad från fildelning?" Kan inte tolka det på annat sätt än att du skrivit att det är olagligt med fildelning. Hade du bara skrivit "Du förstår att kryptovalutor inte är olagliga till skillnad från fildelning som kan vara olaglig?. Hade jag förstått bättre.

Av igelkotte
Skrivet av pine-orange:

Du förstår att kryptovalutor inte är olagliga till skillnad från fildelning?
Sen får du nog ha lite källor angående ditt första påstående

Fildelning är inte olagligt. Det är vad som fildelas som gör det olagligt.

Av igelkotte
Skrivet av RVX:

Totalt oft. Men undrar verkligen hur klimatet ser ut om säg, bara 20-30 år. Strax innan ens egen tänkta pensionsålders höst.

Man kan spekulera fritt, men enligt skolböckerna från tidigt 90-tal så skulle avsmältningen av is nu gjort jorden översvämmad och oljan skulle varit slut. Men jag kan inte påstå att nånting sådant skett ännu. Golfströmmen var också ett hett ämne då.

Alla verkar så rädda för att strömförbrukningen ökar. Men skalar prestandan med strömförbrukningen så finns det väl inget att gnälla över?

Av igelkotte
Skrivet av UndaC:

Jag tänker att 3dfx var ett konkursbo. Att förvänta sig att Nvidia skulle starta upp en hel division för att utveckla drivrutiner till kort som inte såldes längre och som var något av en flopp känns som en orimlig förväntan.
De köpte ju inte upp resterna av 3dfx för att förlora pengar på det.

Det samma gäller ju i princip aegia, har dock inte koll på uli/ali.

3dfx var väl ett relativt stort och känt varumärke ändå. Att lägga ner det bara sådär förstår jag ändå känns som ett svek mot 3dfx fansen. Man borde kunna ha strukturerat om bolaget och fått det att gå bra igen om intresset hade funnits skulle jag gissa på.

Av igelkotte

Helt klart Mystic Quest (Final Fantasy Adventure) till Game Boy. Minns inte vilket år, men början på 90-talet torde det vara. Även om spelet mer är ett Secret Of Mana så blev det mitt första Final Fantasy spel som jag spelade.

Av igelkotte

Jag tror nog kommer att bli mer och mer komponent brister i framtiden dessvärre.

Av igelkotte
Skrivet av mpat:

Definitionsfråga… HD 4000-serien slog inte GTX 280 som var toppkortet då, men eftersom 4870 och speciellt 4850 var vida överlägsna i pris/prestanda ses de som vinnare ändå. Sen var det 5000-serien mot Fermi, där AMD vann klarare. 6000-serien mot Fermi 1.1 minns jag inte riktigt, men jag tror att 6900 vann men kom en stund senare. 7000-serien mot 600-serien beror helt på hur du mäter - 7970 kom först och 680 var en massiv papperslansering, men 680 vann väl rent tekniskt om man fick tag i en, åtminstone tills AMD fick ordning på drivrutinerna.

Sen då 290/Hawaii mot 700-serien. 290X tvålade till 780 rätt bra, och 290 låg bara enskilda procent bakom. 290X slog sedan Titan med nån procent trots att Titan kostade dubbelt så mycket, vilket fick Nvidia att reagera med att släppa 780 Ti som var en Titan med allt upplåst till ett lägre pris. AMD gjorde dessutom 295X2 med en fullständigt absurd 500W TDP som slog allt rent FPS-mässigt, med de vanliga Crossfire/SLI-problemen. Det är lite svårt att se detta som en seger för Nvidia, för de måste gått back på de korten.

Sen kom Maxwell och Nvidias dominans. AMD var på väg att gå om med Fury, men Nvidia svarade med samma trick som förra gången - en ny Titan X med (nästan) allt upplåst kallad 980 Ti som precis pressade sig förbi.

Det är generationen efter det som AMD inte alls är med, mycket på grund av Global Foundries. Polaris/480/580 klarade sig lagom mot 1060, men Nvidia hade tre kort över det. Vega kom ett år senare och klarade lagom att mäta sig med 1070 och 1080, men hade ingen chans mot 1080 Ti. RDNA 1 hade inte ens något toppkort designat, så det blev en Polaris-situation igen.

Se där ja, det var minst sagt en jämn och fin i kamp i toppen där ett tag. Tack för rättelserna också

Av igelkotte
Skrivet av anon5930:

Fast var 290X före Nvidia då? Minns fan inte.. och jag hade ett 290 (Tri-X) då.

Någon får rätta mig men jag tror inte det. Tror bara AMD låg före Nvidia mellan HD4000-HD7000 serien, men bara kort stund med 7000 serien. Men sedan dess har dom alltid legat bakom såvitt jag minns. AMD gjorde en GHz edition på 7000 serien för att komma ikapp lite.

Av igelkotte

Det är väl inte så konstigt heller då jag antar kretsar till spelkonsoler prioriteras och att pc marknaden för grafikkort i övrigt varit ganska sval för AMD sen länge. Bara höja priset på pc grafikkort så mycket som möjligt pga dålig tillgång. Känns som att jag skulle gjort likadant om jag vore AMD.

Av igelkotte
Skrivet av Gelantious:

Nu kommer speciellt extra kort med dedikerad mus processor!
Innan nvidia köper upp dom och bygger in det på grafikkortet...

Om inte alla miners hinner före

Av igelkotte
Skrivet av HenrikM:

Alla här som klagar på AMD verkar ha missat att det funnits ett hundratal kort att beställa av 6800 och 6800xt denna vecka.

AMD grafikkort är nog inte så hett på marknaden ändå.

Av igelkotte
Skrivet av SockerfriKetchup:

Tur att $ony inte köpte de..skulle alla spel endast komma till deras plattform.

Eller så hade Nintendo köpt dom, då hade jag blivit glad

Av igelkotte

Mutbrott kanske? Vilseledande marknadsföring? Osv.

Av igelkotte
Skrivet av Irregular Programming:

Älskar när folk är "forskare" i media och det betyder expert på allt.

Ännu mer när folket väljer att strunta i samtliga länder och forskares rekommendationer och bara lyssnar på våra politiker som ungefär kört allt i botten.
Det sunda förnuftet är spårlöst försvunnet och all välfärd är bara ord utan handling.

Av igelkotte
Skrivet av lorgix:

Det låter som lösa påståenden och spekulation för mig.
Vi får se vad som händer.

Självklart är det så. Läste nyligen att fd anställda inom fhm hade privata sjukhus och vårdade c-19 patienter. Man kan spekulera en del om vad som försiggår där också. Jag menar bara att det är svårt att förstå fhm och tegnell kan fatta så många och så dåliga beslut i längden och strunta i all vetenskap och bara köra sitt race.

Av igelkotte
Skrivet av lorgix:

När skrev jag det?
Dom säger att ökningen av antalet fall förklaras av ökad testning. Dom bör ha den information som krävs för att göra det påståendet.
Det är också något som bör gå att verifiera. Dom bör alltså sitta på svaret, men sakna incitament att vilseleda. Alltså litar jag på FHM.

Ledsen jag läste inte att tidigare citat var från en annan. Självklart (kanske) dom sitter på den informationen. Men myndigheter framförallt i Sverige på senare tid har inte varit att lita på och vill gärna få saker att se bättre ut än dom är. Det kan lika gärna komma ut att informationen var felaktig nästa vecka. Och då kommer man att skylla på nånting men inte FHM i sig.

Av igelkotte
Skrivet av lorgix:

Vi har en nedåtgående trend när det gäller dödsfall och IVA-fall.
Det ökade antalet fall säger FHM beror på ökad testning. Jag har ingen anledning att misstro dom på den punkten.
Möjligen håller den nedåtgående trenden för IVA-fall på att upphöra. Det baserar jag enbart på en snabb inspektion av FHMs graf.
Förr eller senare bör avmattningstakten såklart minska.

Du skrev däremot smittspridningen verkar gå ner. Nu antar jag att du tänker att smittspridning och dödsfall går hand i hand. Vilket jag är rätt säker på att den inte gör. Det kan nog mer handla om att man är duktigare på att skydda dom som är i riskgrupper nu. Detta är såklart bara mina teorier, och jag vet inte men skulle absolut inte dra någon slutsats av det hela.
Det kan självklart vara så att FHM har rätt. Men en snabb fråga du skriver att du inte har någon anledning att misstro FHM men varför litar du så mycket på FHM när dom haft väldigt mycket fel förut? Eller blundar du för alla fel?

Av igelkotte
Skrivet av Frispel:

Intressant då att smittspridningen verkar gå ner i Sverige utan att man har masktvång...vad är det vi gör som dom inte gjorde?

Antar att man redan filtrerat bort andra restriktioner/förhållningsregler som lär ha trätt i kraft ungefär samtidigt. Sedan kan man undra hur man väger saker mot varandra när det gäller effektivitet i att minska smittspridningen. Orkar inte läsa den själv, men det låter klart intressant.

Och så en slutgiltig fråga - är studien "peer reviewed"?

Vad är det som får dig att tro att smittspridningen verkar gå ner i Sverige? Testerna har ökat så även fallen också, men det känns ändå svårt att dra någon slutsats av det. Men smittan brer nog ut sig till mindre städer också så därav lär automatisk fallen bli mindre än i större städer. Finns väldigt många faktorer så jag törs inte tro nånting.

Det intressanta vore att se exakt samma scenario men med masktvång kanske redan i februari och sett hur det hade sett ut då idag. Men tyvärr omöjligt.

Av igelkotte
Skrivet av ToddTheOdd:

Du är medveten om att vaccin är samma sak som immunitet?

Det såg man under svininfluensan. Okända och möjligtvis allvarliga biverkningar.