Inlägg

Inlägg som igelkotte har skrivit i forumet
Av igelkotte
Skrivet av Wh1spY:

Medvetna låsningar är aldrig bra, om det nu är detta vi pratar om, men det verkar det inte vara? AMD har gått in som sponsor här, Nvidia hade säkerligen chansen, vad vet jag. Men kom igen, Nvidia, vem fan vill stötta Nvidia i dessa dagar? Haha.

Var är källan på att AMD går in som sponsor?

Av igelkotte

Ganska komiskt att diskussionen bara handlar om avsaknaden av Nvidias DLSS i spelet. För att senare säger majoriteten här att MS Activision Blizzard affären är livsviktig för MS.
90% här sitter väl på Nvidia grafikkort och många verkar se framemot att MS köper upp fler spelutvecklare.

Av igelkotte
Skrivet av snajk:

Har du en Iphone är chansen ganska stor att du köper en Ipad exempelvis, även om det är samma spel och appar på den. En del kanske köper en Android-surfplatta (eller omvänt är nog vanligare) för att få båda plattformarna, men de flesta håller sig inom ett ekosystem. En stor skillnad är dock att Windows förstås inte är en nedlåst plattform som XB eller Iphone/Ipad, så man kan ju ha massa köpta spel dit som inte går att använda på XB då det finns fler butiker, fysiska spel och så.
Tja kanske. MS har köpt upp flera studios, och de har inte riktigt levererat som förväntat, men det kan ju bero på att MS är en "bra ägare" snarare än motsatsen. Att de inte stressar fram releaserna utan låter studiorna avgöra när de är klara liksom. Hårda deadlines, stress och "crunch" är inte bra för varken kreativiteten eller kvaliteten. Att de inte blivit nervösa och börjat ändra om, snacka om att lägga ner studios eller sparka högt uppsatta folk på dem, när de har släppt floppar (Redfall är väl det senaste exemplet) kan man ju också se som ett tecken på det. Å andra sidan kan man ju se det faktum att de släppte Redfall i det skick det är i som ett tecken på motsatsen förstås.

Samtidigt har ju inte Sony direkt levererat exklusiv hit efter exklusiv hit det senaste heller. Min favoritserie på PS, Gran Turismo, fick ingen faktisk release till PS4 alls (GT Sport räknas inte) förrän förra året när PS5 redan hade släppts exempelvis. Det kanske helt enkelt är så att AAA-spel idag tar sjukt lång tid att utveckla och kostar multum, och att det är något vi får lära oss leva med. Vi får bara hoppas att det inte blir som för filmmarknaden, att de bara vågar satsa på säkra kort liksom, massa Marvel och Star Wars är väl kul kanske, men man vill ju ha något nytt också.

Ja precis har man ett visst märke som man tycker fungerar bra (fast andra kanske inte gör det). Så är risken stor att man fastnar för det.

Jag ska inte säga säkert men gissar på att den amerikanska arbetsklimatet är hårdare än i Japan. Levererar du inte så åker du direkt. Bara en sådan sak skulle jag gissa på få merparten att stressa och kanske tappa intresse för det man gör.
GT serien är ett otroligt bra exempel på hur utvecklarna lägger ner tid och troligtvis inte stressar fram nånting i onödan. Skaparen av spelet är själv en stor bilentusiast och har tävlat. Redan sen seriens början så har spelet tagit åtskilliga år att utveckla. Så att spel tar lång tid att utveckla är inget nytt. Minns exempelvis GT4 som blev försenat på försenat. Och konsolerna hinner dessutom bli gamla. Det känns som väldigt bra arbetsmiljö. Jag tror inte ens Sony skulle våga stressa dom.

Men jag tycker MS borde sikta på mindre företag istället och pytsa in pengar där. Kolla bara på Nintendos Rare under -90 talet eller Retro Studios i början på 2000. Det är minst sagt imponerande.
Nintendo är dessutom experter på att både skapa nytt och samtidigt behålla gamla traditioner i spel. Det tror jag minsann är guld värt.

Någon som förresten vet varför Bungie hoppade av MS?

Av igelkotte

Jag kommer nog aldrig att förstå mig på MS. Varför måste dom köpa upp ett annat bolag för att utvecklas. Dom borde ha så mycket tillgång att dom kan starta upp något nytt spelbolag. Marknaden behöver fler aktörer och nytänkt inte bara byta sida.

Och som många andra säger MS konkurrerar också med sig själva och bör även räkna pc spel som en gemensam marknad också med Xbox. Men då skulle det nog helt plötsligt se alldeles för bra ut.

Sen känns det som att MS missköter sig då många av deras kända utvecklare hoppar av och byter sida. Skulle dom få bukt på den saken skulle dom ha mycket att vinna. Men jag får känslan att ledningen för MS bara ser pengar och makt och saknar intresse i själva spel. Varför jag också saknar förtroende för dom. Ska sägas att jag inte tycker hela företaget är skräp, men jag gissar på att det finns några mindre trevliga där som har för mycket makt och struntar i sina anställda.

Av igelkotte
Skrivet av Elakekocken:

Den nya strategin är att släppa till PS5 först, suga på karamellen - för att sen släppa titlarna till PC. Man får både med sig spelare från XB, Nintendo och PC genom den taktiken.

Låter exakt som Rockstar. Men släpp gärna först till PS4. Men vänta nu Rockstar säljer inga konsoler!?

Av igelkotte
Skrivet av Bael:

Om det är en kortslutning dvs. en ren slutning mellan "polerna" så blir det en överström men du tänker på om det blir en överbelastning kanske?

Men absolut ett nätagg oavsett ålder kan pumpa ur sig rejält med ström.

Kortslutning kan ske i små former utan att något skydd går in.

Av igelkotte

Toppen ännu mer energikris på gång då

Av igelkotte

Om inte bilden ljuger men jämför P8 kontakten med pcie5. Galet tunna stiften är i nätaggregatet. Hade nog helst velat ha fastlödda kablar i detta fall.

Av igelkotte
Skrivet av krEJZi:

Ah, är nog inte långt bort att Series S också droppas.

https://www.psu.com/news/bossa-studios-dev-claims-many-studio...

Ja det känns som att Series S modellen blev lite av ännu ett felsteg för ms. Det här kan innebära att fler utvecklare väljer att göra PS5 exklusiva spel i slutändan.

Av igelkotte

Man får byta kalsonger mindre ofta så löser det sig nog

Av igelkotte
Skrivet av filip89s:

Köp på bara. Blizzard har ju varit helt kass en då i många år. Kanske Microsoft kan göra det bättre i fortsättningen.

Tveksamt Microsoft kan ju sin sak så mycket bättre. Blizzard var bra på det tiden det var ett fristående spelbolag, åtminstone utan Activision

Av igelkotte
Skrivet av Baxtex:

Med grön omställning menas Nvidia grönt eller?

Jag tänker det är han redan så det måste vara nånting annat... Utan att tänka alltför långt så tror jag han menar AMD faktiskt. AMD kallades för grön förut, vilket han är mest van vid. Han är liksom otroligt less på att ständigt vara ohotad konung och vill nu se ändring.

Av igelkotte

Först ska man köpa Activision Blizzard och sen säger upp 10 000. Får det inte att gå ihop. Är det en viss Elon som är framme?

Av igelkotte
Skrivet av Maximo:

Ja är ganska säker på att lufttrycket i ett cyckeldäck är något du själv ansvarar för och hela däcket är dessutom en förbrukningsvara, En helt annan sak än en fabrikssluten ångkammare som ska vara underhållsfri hela kortets livslängd. Kortet klockar ner sig som det ska och får typ 70% prestanda med fläktarna på härliga 100%, tycker du att det är fullt acceptabelt så visst men ångkammaren är helt ur funktion, trasig, defekt, paj, whatever...

Nu tror jag att du blandar ihop saker och ting lite grann. Jag har inte någonstans påstått vad som är acceptabelt eller inte.

Men jag tror du skulle ha fått varit ute i arbetslivet lite grann. Tänk dig en kund som lämnar in en stereo till dig och säger den är trasig. Du provar den och hittar inget fel. Felet uppstår om man spelar på full volym i 30 minuter med en viss sorts musik. Är produkten trasig? Jag skulle säga att det är något fel på produkten och beskriva felet. Skulle jag ha blivit illa behandlad skulle jag nog överväga ordet trasig.

Ett annat exempel är att jag säljer ett begagnat grafikkort där en fläkten börjat låta, allt fungerar i övrigt. Inte skulle jag sälja grafikkortet som trasigt. Jag skulle självklart säga att fläkten är låter.

Om den nu också var trasig så skulle jag vilja se hur grafikkortet betedde sig helt utan kylflänsar.

Av igelkotte
Skrivet av Bael:

Nu svarade jag inte på frågan utan bara konstaterade att funktionen på värmekamaren var nersatt pga. för lite vätska vilket jag redan visste , trasigt är när något inte fungerar överhuvudtaget iaf. i min värld.

Hoppas det inte är för många enheter som är drabbade, kan bli kostsamt för en eventuell underleverantör men det kan knappast bli en Takata av det.

OnTopic
När det gäller denna tråd så hade varit intressant & veta om det är stockbios på korten eller custom?

Håller med, man säger inte att cykel är trasig för att däcket skulle ha för lågt tryck. Men skulle det vara en trasig slang så är den trasig.
Såvitt jag läst så har AMD skrivit att det som händer är att grafikkortet trottlar och klockar ner sig, men fungerar i övrigt som det ska. Någon får väl rätta mig om jag har fel.

Av igelkotte
Skrivet av Maximo:

Dom får jobba på vad dom vill. Ta emot kritik och kommunicera är en del av ansvaret när man släpper en trasig produkt.

Jag har svårt att hålla med. Vad exakt ska dom kommunicera och ta emot för kritik? Hur lång tid har det gått sen det uppdagades? Ska man föra en live video där någon visar allting och berättar allt? Det är dessutom tid när många är lediga just nu. Jag undrar lite vart folkets tålamod tagit vägen ibland.

Av igelkotte
Skrivet av Maximo:

Sätter man "Made by AMD" på kortet så får man stå till svars för hela kedjan även fast AMD inte har någon kort eller kylartillverkning in house.

Vad är det som säger att dom inte står till svars? Man jobbar nog så gott man kan med att hitta och lösa felet.

Av igelkotte
Skrivet av hellmix:

Av tester jag har kört, så runt 80C vid stresstesterna. Så betydligt bättre än 7900XTX och 30XX-serien vid släpp

Det må så vara 3000-serien sa Nvidia att 110 grader på minnena var helt normalt så länge det inte började throttla.
Hur som helst så beskrivs Junction temperature som varmaste punkten på grafikkortet och ingen nämner exakt vad som mäts. Till exempel kan volt regulatorer också bli otroligt varma och är helt normalt.

Undra varför Sweclockers inte visade Junction temperature i testet av RX7900?

Av igelkotte
Skrivet av hellmix:

110 grader är normalt? jösses skulle det inte varit för att man redan köpt ett RTX4090 så skulle jag funderat på ett 7900XTX eftersom man har pass så stort chassit så skulle jag kunna sätta min tekokare på kortet så har man alltid varmt vatten när man är sugen på lite kvällste.

Frågan är om du vet vad din Junction Temperature är på ditt RTX4090?

Av igelkotte
Skrivet av DasIch:

Du ska se att det finns många av oss som uppskattar när ett racingspel ser realistiskt ut. Och det handlar knappast om reflektioner.

Jag tror inte du kan lyckas få alla att hålla med. Men jag håller med dig.
RT inte behöver alls betyda att allt skulle bli snyggare heller. Det handlar om så mycket mer också, som ljussättning och färgsättning också. Kollar jag på jämförelse videor så tycker jag att det varierar ibland ser det bättre ut med RT och ibland sämre.

RT är överlägset på att skapa exakta reflektioner och eventuellt bättre ljussättning men sen ser jag inte så mycket mer fördelar.

För bättre spelupplevelse nej, men för ögongodis ja då funkar det.

Dessutom är jag rätt säker på att RT är en riktig strömtjuv också.